Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο ΚΑΛΌΣ ΜΠΆΤΣΟΣ;ΜΉΠΩΣ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΊΡΟΥΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ,ΠΑΝΤΟΎ;

Η "ευδόκιμος σταδιοδρομία" του Μανώλη Σφακιανάκη 

 

 Του Γ. Γ

«Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν δέκα υποστράτηγοι, μεταξύ των οποίων ο επί σειρά ετών επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης», μας γράφει η είδηση που δημοσιεύεται στο in.gr

Αυτό το «ευδόκιμα» είναι όλα τα λεφτά. Στο λεξικό διαβάζουμε ότι συνώνυμα του «ευδόκιμος» είναι ο «ακμάζων, αποδοτικός, αποτελεσματικός, διακριθείς, επιτυχημένος». Και στην περίπτωση του Μ. Σφακιανάκη γνωρίζω από πρώτο χέρι την «ευδόκιμη» δραστηριότητα του. Εκτός των άλλων έχω βιώσει προσωπικά πολύ καλά την καραμπινάτη σκευωρία που είχε στήσει σε βάρος του υπέροχου κομμουνιστή και φίλου μου Παναγιώτη Βήχου. 

Βλέπετε ο αγωνιστής μουσικοσυνθέτης είχε τολμήσει μέσα από την εφημερίδα
του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος στο οποίο ο Π.Β υπήρξε μέλος, να καταγγείλει  τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σαντορίνης καθώς και ιδιοκτήτες νυκτερινού κέντρου για εκμετάλλευση και σωματεμπορία αλλοδαπών κοριτσιών.
Γι’ αυτή την αποκοτιά του ο Σφακιανάκης και η υπηρεσία του τον «τιμώρησε» παραδειγματικά. Προσπάθησε να του φορτώσει κατηγορίες για «μαστροπεία»  «πορνογραφίας ανηλίκων»  «διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας».

«Ο Σφακιανάκης και η υπηρεσία του μου έβγαλαν τον καρκίνο», έλεγε λίγο πριν χάσει την ζωή του, συνέπεια της αφόρητης μακρόχρονης περιπέτειας που είχε οδηγηθεί από την σκευωρία με εμπνευστή τον Σφακιανάκη. ο σύντροφος Π. Βήχος.

Αυτή είναι μόνο μια πτυχή της «ευδόκιμης» σταδιοδρομίας στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του  Μανώλη Σφακιανάκη. Και στους συντρόφους του ιστότοπου μας δοκίμασε να στήσει προβοκάτσια αλλά δεν του βγήκε  

παραθέτουμε το άρθρο,που οδηγεί ο παραπάνω σύνδεσμος:
:

Η απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη και η αθέατη πλευρά της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από giorgis , Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 | 12:28 π.μ.

Του Γ.Γ

Πλημμύρισε το διαδίκτυο από αρνητικά σχόλια για την κυβερνητική απόφαση να απομακρύνει τον Μ. Σφακιανάκη από επικεφαλή της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να τον μεταθέσει σε μία δευτερεύουσα "ανενεργή" υπηρεσία, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η κυβερνητική απόφαση. Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις κάνουν λόγω «ότι ενδεχομένως οφείλεται στο μένος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας στο πρόσωπό του, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η παρουσία Σφακιανάκη επηρεάζει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ανέλιξη» και άλλες ότι είναι στα «πλαίσια δημιουργίας κομματικού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ». Το τι μπορεί να υπάρχει μεταξύ των "γαλονάτων" της ελληνικής αστυνομίας και των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν γνωρίζουμε. Οπως δεν ξέρουμε επίσης αν αυτή η κίνηση εξυπηρετεί κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες.

Θα επικεντρωθούμε λοιπόν στην ουσία της υπόθεσης. Αρχικά να πούμε ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφιβάλουμε για τις αναφορές που κάνουν λόγο ότι αυτός ο μπάτσος μαζί με τους υφιστάμενους του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, και σταμάτησαν εκβιασμούς.
Υπάρχει όμως και η αθέατη πλευράς αυτής της αστυνομικής υπηρεσίας για την οποία έχω προσωπική γνώση. (Μια παρένθεση. Εκτός των άλλων αυτή η υπηρεσία έχει αρμοδιότητα και για «οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττονται με τη χρήση του διαδικτύου». Καταλαβαίνετε ότι αυτή η γενικόλογη αναφορά έχει πολλές μεταφράσεις. Μια μπατσάδικη υπηρεσία, δηλαδή, μπορεί να θεωρήσει «έγκλημα» οποιαδήποτε διαδικτυακή «φωνή» που θεωρεί ότι στρέφεται ενάντια στο πολιτικό σύστημα).

Παραθέτω μια προσωπική εμπειρία που έγραψα στο μπλοκ μας στα μέσα Νοέμβρη 2013

Ηταν καλοκαίρι του 2003 και η δίκη των φερόμενων μελών της Ε.Ο 17 Νοέμβρη ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Μαζί με άλλους συντρόφους τότε είχαμε φτιάξει μια ιστοσελίδα σε free χώρο που έδινε μια εταιρεία. Ηταν στην διεύθυνση altlinks.geocities.com (Δεν θυμάμαι ποιος είχε επιλέξει το όνομα altlinks και γιατί).
Την ίδια περίπου εποχή είχε κάνει την εμφάνισή του και το in.gr το οποίο για να διαφημίσει την παρουσία του έδινε την δυνατότητα σε όποιον χρήστη του διαδικτύου ήθελε να φτιάξει και το δικό του chat. Ετσι κι εμείς είχαμε φτιάξει το «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ».

Καθημερινά στην ιστοσελίδα μας είχαμε ρεπορτάζ –μας το έστελναν δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» που τότε ήμουν μέλος της- για τα όσα γινόταν στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού και το βράδυ βρισκόμαστε στο chat δεκάδες άτομα κάνοντας ατέλειωτες σχετικές συζητήσεις και όχι μόνο (αρκεί να πω ότι από κει γνωριστήκαμε από κοντά αρκετά άτομα και μάλιστα υπήρξαν δυο γάμοι συντρόφων/ισων που γνωρίστηκαν εκεί).

Μετά από λίγο καιρό βρεθήκαμε στο στόχαστρο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Εδώ να συμπληρώσω κάτι που είναι σχετικά άγνωστο. Αυτή η υπηρεσία δεν στελεχώθηκε –εκτός της ηγεσία της- από απλούς μπάτσους.
Ο αρχικός πυρήνας της αποτελούταν από άτομα «γατόνια» στην χρήση του διαδικτύου που είχαν ιδρύσει μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ιντερνέτ. Τους έγινε πρόταση να κλείσουν την εταιρεία τους, να πάνε να δουλέψουν στην αστυνομία, με δελεαστικούς μισθούς, εξασφαλίζοντας τους μετεκπαίδευση στην Αμερική. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δέχτηκαν και έτσι βρέθηκαν μπάτσοι. Μπορεί, λοιπόν να ήταν τσακάλια σε ότι είχε σχέση με το Ιντερνέτ, ήταν όμως άσχετοι όταν τους ανατέθηκε «πολιτική αποστολή».

Και θα εξηγήσω τι εννοώ. Όταν κάποιοι απ’ αυτούς πήραν εντολή να «εντοπίσουν» ποιοι «κρύβονται» πίσω απ’ το chat «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», αν υπάρχει κεντρική καθοδήγηση και οργάνωση, αν σχεδιάζουμε ενέργειες –ποιος ξέρει τι μπορεί να φανταζόταν η μπατσάδικη ηγεσία αυτής της υπηρεσίας- άρχισαν καθημερινά να εμφανίζονται στο chat και να προσπαθούν να «δικτυωθούν» με τα άτομα που συνομιλούσαμε εκεί.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για κάποιον που έχει εμπειρία απ’ την οργάνωση του στο κομμουνιστικό κίνημα να αντιληφθεί ότι ήταν ασφαλίτες. Ετσι με την βοήθεια της «Χαράς» και του «μπαγάσα» -ήταν τα nick που χρησιμοποιούσαν μια συντρόφισσα και ένας σύντροφος στο chat οι οποίοι έκαναν μαζί τους πριβέ συνομιλίες- δεν μου έμεινε καμιά αμφιβολία ότι ήταν μπάτσοι και εκτελούσαν διατεταγμένοι υπηρεσία.

Τα επίσημα τους «αποκαλυπτήρια» έγιναν σε μια μάζωξη που είχε οργανώσει το chat μας σε ένα μαγαζί συντρόφου στον Πειραιά παρουσία 25-30 συντρόφων/ισων και οι υφιστάμενοι του Σφακιανάκη αναγκάστηκαν να φύγουν σαν «βρεγμένες γάτες».

Δεν έγινε νόημα να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός αυτό. Η ουσία είναι ότι αυτή η ασφαλίτικη υπηρεσία έχει και την «σκοτεινή» της πλευρά.

Την ένιωσε στο πετσί του ο αγωνιστής Παναγιώτης Βήχος όταν προσπάθησε να του φορτώσει κατηγορίες για «μαστροπεία»  «πορνογραφίας ανηλίκων»  «διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας» για να τον «τιμωρήσει»  για την πολιτική δράση του και ιδιαίτερα για την καταγγελία του το 1998 για την ύπαρξη κυκλωμάτων σωματεμπορίας με εμπλοκή αξιωματικού της αστυνομίας στη Σαντορίνη, Ο σύντροφος Π. Βήχος ξεμπέρδεψε με τεράστιο κόστος –ειδικά ψυχικό- και αθωώθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες.

Ποιος όμως μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει παρόμοιο θύμα της υπηρεσίας Σφακιανάκη και ότι σήμερα οι δραστηριότητες της περιορίζονται μόνο σ’ αυτά που θέλει να προβάλλει;
_______

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου