Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οι διαιτολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους: Τα 3 σνακ που τρώνε όταν θέλουν γλυκό

Οι διαιτολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους: Τα 3 σνακ που τρώνε όταν θέλουν γλυκό

Της Μάρως Καρούση 

Γιατί φυσικά και οι διατροφολόγοι/διαιτολόγοι άνθρωποι είναι και το γλυκάκι τους το χρειάζονται!
Το γλυκό και δη η σοκολάτα, έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πως μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα καθώς οι υδατάνθρακες ενεργοποιούν την
απελευθέρωση της σεροτονίνης μας, της ουσίας δηλαδή που ευθύνεται για την ευφορία του εγκεφάλου.  
Η ζάχαρη ανήκει στους υδατάνθρακες, αλλά δεν είναι η μόνη από την οποία μπορούμε να τους αντλήσουμε, καθώς έρχονται και σε άλλες μορφές.
Πόσες φορές λοιπόν, έχεις αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να τρώει ένας διαιτολόγος σε λιγούρα;
Και ναι, σίγουρα θα έχει υποπέσει στο αμάρτημα του οικογενειακού παγωτού και της 3XL σοκολάτας, αλλά μας δίνουν τρεις πολύ καλές λύσεις, άκρως υγιεινές, και άκρως διαιτητικές.

Ρολάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο 

Με μία τορτίγια ολικής αλέσεως, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, έχεις κάνει ένα από τα καλύτερα γλυκά snacks.  
Οι διαιτολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους: Τα 3 σνακ που τρώνε όταν θέλουν γλυκό

Cheesecake

Παίρνεις τα αγαπημένα σου μπισκότα digestive και βάζεις από πάνω μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά) και ένα κουταλάκι μαρμελάδα από ότι φρούτο θέλεις, χωρίς ζάχαρη!
Εάν θέλεις μπορείς να πολτοποιήσεις και τα digestive ώστε να κάνουν το εφέ της βάσης του cheesecake! 

Τρουφάκια με βρώμη  

5 κουταλιές της σούπας βρώμη, 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας cranberries και όση τρούφα θέλεις  από σοκολάτα υγείας.  
Οι διαιτολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους: Τα 3 σνακ που τρώνε όταν θέλουν γλυκό
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη, καθώς κυριολεκτικά ανακατεύεις όλα τα υλικά σου σε ένα μπλέντερ και μετά πλάθεις τα τρουφάκια σου.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή, φτιάχνεις 25 τεμάχια, και ξέρεις κάτι;

Μπορείς να τα φας όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου