Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Δάσκαλοι της Λευτεριάς και”διδάσκαλοι” του σκότους!


Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Στη σημερινή θεματολογία του “Βαθέος Κόκκινου” βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια τι σημαίνει πραγματικά προοδευτικός, πραγματικά αριστερός, επαναστάτης εκπαιδευτικός, αλλά και τι είναι το ακριβώς αντίθετό του, δηλαδή κατάμαυρος δεξιός, φανατικός αντιδραστικός και εχθρός της λευτεριάς, της αλήθειας και της κοινωνικής προόδου στο χώρο του σχολείου.

Από τη μια, κοσμεί αυτή την ιστοσελίδα η εξαιρετική αρθρογραφία του συντρόφου μας Γιώργου Καββαδία, που αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σημερινή φιλολογική επιστήμη στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λόγος μεστός, επιχειρηματολογία στέρεη με πρίσμα του πάντοτε το συμφέρον της εργατικής τάξης και της αυριανής νέας βάρδιας της, των σημερινών μαθητών του σχολείου. Πώς να μη λες από τα βάθη της καρδιάς σου: χαρά στα παιδιά της εργατούπολης του Κερατσινίου που έχουν Δάσκαλό τους στο Λύκειο το Γιώργο Καββαδία!

Και να τώρα στον αντίποδα ο συνταξιούχος δεξιός (ο ΑΡΔ που θα έλεγε κι ο σύντροφος Μήτσος!), ο “μαύρος κι άραχλος” τέως “εκπαιδευτικός” από τη Λέσβο… Να και οι κραυγές, οι τσιρίδες και ο αφρός της λύσσας του που σε κάνουν όχι απλώς να αηδιάζεις και να ξερνοβολάς, αλλά προπάντων να θέλεις να ρίξεις πέντε φάσκελα σε όλο αυτό το αίσχος που ονομάζεται “το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα και πιστοί του θεράποντες”!

Αυτό το σύστημα κι αυτούς τους θεράποντες αντιπροσωπεύει ο γέρο-Κατράνης. Η φωνή της αστυνομίας στην εκπαίδευση. Η αστυνομία του καθεστώτος μέσα στις αίθουσες με τα μαθητικά θρανία…

Σκεφτείτε, αλήθεια, σύντροφοι πόση μα πόση είναι η ζημιά στο νου και στις καρδιές των παιδιών του λαού μας που έχουν προξενήσει διαχρονικά κάτι τέτοιοι σκοταδόψυχοι τύποι σαν το τωρινό εν αποστρατεία εκπαιδευτικό γερόντιο της Λέσβου, ομοϊδεάτη του Βορίδη, του Μπουμπούκου, του Πλεύρη και των Κεραμέως- Πιερακάκη!

Φανταστείτε τι θα τράβηξαν τα μαθητούδια που υπέστησαν επί δεκαετίες έναν τέτοιο εγνωσμένο “διδάσκαλο της εθνικοφροσύνης”, της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας, και φυσικά και “επαρχιακόν πολιτικόν στέλεχος” του κυρίαρχου Χουντοθατσερισμού! Κατακαημένη Λέσβος, κατακαημένη Ελλάδα! Κατακαημένα εσείς παιδιά τούτου του λαού, που περάσατε -και που περνάτε από το κολαστήριο τέτοιων “διδασκάλων” τύπου Κατράνη…(Χάρακας μα και βούρδουλας, ψευτιά και τυφλοπάνι, ψέμα- βλακεία σύννεφο, πίσσα παντού, κατράμι!…)

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι δεν βγήκαν κυριολεκτικά αγράμματοι, και σκλάβοι και ραγιάδες από τα νύχια κάτι τέτοιων “εθνικοφρόνων διδασκάλων”! Πόσοι και πόσοι δεν θα κατάντησαν εχθροί της επιστήμης, της ίδιας της γνώσης, αλλά και της λευτεριάς, σκέτοι συμφεροντολόγοι και πλιατσικολόγοι μες στην κοινωνία, παίρνοντας στα πιο τρυφερά τους χρόνια όλα τα μαύρα “διδάγματα” της δεξιάς σαπίλας στα θρανία όλων αυτών των Κατράνηδων της ΕΡΕ, της χούντας, της ΝΔ;

Τέτοιους δασκάλους και μαθητάδες δεν ήθελε άλλωστε διαχρονικά το κυρίαρχο καθεστώς; Τέτοιους δασκάλους δεν “ηξιολόγουν” ως “αρίστους και ευπατρίδας” οι κ.κ.”Επιθεωρηταί Εκπαιδεύσεως” του Μεγίστου των Υπουργείων;

Τέτοιους δασκάλους δεν θέλει και τώρα να ξαναφτιάξει το ίδιο αυτό Υπουργείο της μαύρης μας της τύφλας; Παντού οι “Κατράνηδες” και τα έργα των χειρών αυτών! Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις! Και το κακό είναι πως στην κοινωνία τούτη περίσσεψαν σήμερα οι παντός είδους “Κατράνηδες”, ενώ λιγόστεψαν οι “Καββαδίες,” σε όλους τους τομείς.

Καιροί αντίδρασης. Χρόνια των σύγχρονων Στολίπιν… Μα οι χρόνοι του Στολίπιν αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ξανά στον Οχτώβρη. Γιατί όσο υπάρχουν έστω και λίγοι “Καββαδίες”, αποφασισμένοι κομμουνιστές μπροστάρηδες του Λαού και Δάσκαλοι του Δίκιου και της Λευτεριάς του, η φλόγα δεν πρόκειται να σβήσει. Και θαρθει η ώρα που θα γίνει η σπίθα πυρκαγιά για ολάκερο το σάπιο κόσμο και ταυτόχρονα καμίνι διάπλασης μιας νέας δημιουργίας. Της Επανάστασης που θα πλάσει έναν καινούργιο κόσμο, αντάξιο του Ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου