Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ν. Παπαϊωάννου: Ο πρώην πρύτανης που ονειρευόταν να γίνει αρχιμπάτσος σε επιτελική θέση στο υπουργείο Παιδείας.


Ενας παλιός μας γνώριμος αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, με αρμοδιότητα στα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης. Ο πρώην πρύτανης και καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Να εξηγήσουμε το αρχικό σκίτσο για να μην δημιουργούνται ερωτηματικά. Ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας στις εθνικές εκλογές του 2023, κ. Παπαϊωάννου είναι το πρόσωπο που έσπευσε να εμβολιαστεί την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού εκτός σειράς στις 11 Γενάρη του 2021, εμφανιζόμενος ως παθολόγος του ΕΣΥ, αν και είναι κτηνίατρος, κλέβοντας τη σειρά κάποιου που μπορεί να κινδύνευε.

Επίσης αυτόν τον καθηγητή Κτηνιατρικής όρισε η ΕΛ.ΑΣ πραγματογνώμονα σχετικά με την υπόθεση του χάσκι στην Αράχωβα. Μάλιστα, στο πόρισμα του αναφέρει ότι ο θάνατος του Όλιβερ δεν οφείλεται σε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, αλλά «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων», μια διάγνωση που προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων (Δείτε εδώ και εδώ)

Και στην περίπτωση του, λοιπόν έχουμε μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση των “αρίστων” θεμελιώνει βήμα – βήμα την παλιννόστηση ενός κράτους σκληρής δεξιάς στα πρότυπα της ΕΡΕ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό του Ν. Παπαϊωάννου. Οπως στην Απριλιανή χούντα είχαμε τον “πρύτανη των τανκς”, Ευάγγελο Σδράκα ο οποίος το βράδυ της 16ης Νοέμβρη του 1973, σαν Πρύτανης, τότε, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους μπάτσους να μακελέψουν τους φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης και ανταμείφτηκε στην συνέχεια από την Απριλιανή δικτατορία, έτσι και στην περίπτωση του Ν. Παπαϊωάννου.

Αν σας διαφεύγει να σας θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, αυτοχρίστηκε αρχιστράτηγος του “πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία της κουκούλας”. Εμπλεος “θάρρους” και “αυτοπεποίθησης” αυτός ο “πανεπιστημιακός δάσκαλος” συνέχιζε τις “ηρωικές” δηλώσεις του: “Δεν φοβάμαι τίποτα, θα συνεχίσω ακάθεκτα..“, και μας προσκαλούσε να του υποκλιθούμε αφού μας γνωστοποιούσε ότι: “Το προσωπικό κόστος του να βγαίνει κανείς μπροστά σε µία τέτοια ιστορία είναι μεγάλο, συνεπάγεται διαρκή πίεση και αγωνίες σε πολλά επίπεδα. ∆εν υπάρχει επιστροφή όμως”.

Ε. μετά τέτοια ανδραγαθήματα και τέτοιες “επαναστατικές” δηλώσεις που του στοίχισαν “διαρκή πίεση και αγωνίες”, δεν αξίζει να του προσφερθεί από την κυβέρνηση της δεξιάς, μια πιθανόν παχυλή αργομισθία (;) στον κ. “πρύτανη-αρχιστράτηγο”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου