Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Αποψεις!!!

 Constantine Mortopoulos @ demorteou 


Επειδή παγίως ακούω πολλά -σοφές κουβέντες, αντιδράσεις επί πολιτικής, αλλά και εξυπνάδες κομματόσκυλων- θέλω να υπογραμμίσω σε όλους όσους διαλέγονται μαζί μου από δω, αλλά και από το fb, που είναι προσωπικά μου κανάλια και όχι κανάλια της δουλειάς μου, ότι το σύνολο των απόψεών μου απηχεί ένα και μόνο πρόταγμα [ή παράκληση] προς Αριστερούς, προς Δεξιούς, προς Κομμουνιστές και προς Κεντρώους (σε ακροδεξιούς δεν αναφέρομαι γιατί ο φασισμός είναι χτισμένος πάνω στη λατρεία του ηγετίσκου): 

Τινάξτε από πάνω σας το ραγιαδισμό για να γίνουμε πολίτες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος βελτίωσης αυτής της έρμης διεφθαρμένης χερσονήσου. Όλα τα άλλα θα γεννάν συνεχώς αδικία, δεν θα μας εμπιστεύεται κανείς και θα γίνουμε όλοι ακόμα φτωχότεροι. 

Και ο ραγιαδισμός έχει δύο εκφράσεις: 

Η πρώτη είναι να πέφτεις αυτομάτως στα τέσσερα για να γλείψεις με σκοπό το προσωπικό όφελος. Είτε αυτό είναι δυο γρόσια, είτε μια τακτοποιησούλα στο κτηματάκι σου, ένα χώσιμο του παιδιού σου σε μια καρεκλίτσα στο δημόσιο, είτε -τις περισσότερες φορές- επειδή πήρες μια δήθεν υπόσχεση. Μην το ανέχεστε. Θρέφει τη διαφθορά. Θα αδικηθείτε την επόμενη.  

Η δεύτερη είναι να είναι κάποιος τόσο τυφλός και φανατισμένος που να φτάνει στα άκρα όρια της λογικής [του] για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. 

Ίσα-ίσα, ως υποστηρικτής συγκεκριμένου κόμματος, εσύ είσαι που θα πρέπει να κάνεις κρύα, στυγερή κριτική. Πήραν την ιδεολογία σου, την ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους και μετά την σμπαράλιασαν για να φάνε. 

Εσύ οφείλεις να αντιδράσεις πρώτος και να φωνάξεις δυνατότερα από τους άλλους. 

Το κόμμα που υποστηρίζεις (κι όλοι όσοι τρώνε ψωμάκι με δημόσιο χρήμα μέσω του κόμματος), αυτοί πρέπει να σε ψάξουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου. 

Όχι εσύ να ξεπλύνεις την κονόμα τους. 

Γι'αυτό με βλέπετε να ασκώ την κριτική μου (με μπινελίκι και χιούμορ λόγω του μέσου και του χαρακτήρα μου) προς το πολιτικό σύστημα. 

Εμείς, ως άνθρωποι και γονείς και παιδιά και επαγγελματίες και αγωνιστές στη ζωή, δεν έχουμε ανάγκη να προσκυνήσουμε κανέναν. 

Αυτά αφήστε τα για τα κομματικά ερπετά, τις μεγαλοεταιρείες που δωροδοκούν αβέρτα και τους γόνους που δεν είναι ικανοί να βγάλουν ούτε μια εργάσιμη μέρα στον αληθινό κόσμο. 

Εμείς δουλεύουμε. 

Εμείς φτιάχνουμε όσα βλέπετε γύρω σας. 

Και δεν έχουμε ανάγκη να γλείφουμε κανέναν. 


Δεν είστε εδώ, λοιπόν, για να δικαιολογήσετε εσείς το φαγοπότι του αφέντη. 

Εσείς πρέπει να είστε αφέντες του δικού σας κόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου