Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ & ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - Ο ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ


 

 Πριν από χρόνια, η ανθρωπολόγος Margaret Mead ρωτήθηκε από έναν μαθητή τι θεωρούσε το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε έναν πολιτισμό. Ο μαθητής περίμενε να μιλήσουμε για εργαλεία , άγκιστρα ψαριών ή πήλινα αγγεία ή πέτρες λείανσης.


Αλλά όχι. Η Μιντ είπε ότι το πρώτο σημάδι του πολιτισμού σε έναν αρχαίο πολιτισμό ήταν ένα μηριαίο οστό που είχε σπάσει και στη συνέχεια είχε επουλωθεί. Η Μιντ εξήγησε ότι στο ζωικό βασίλειο, αν σπάσεις το πόδι σου, πεθαίνεις. Δεν μπορεις να τρέξεις από τον κίνδυνο, να φτάσεις στο ποτάμι για νερό ή να κυνηγήσεις . Κανένα ζώο δεν επιβιώνει από ένα σπασμένο πόδι αρκετά για να επουλωθεί το οστό.


Ένα σπασμένο μηριαίο οστό που έχει επουλωθεί είναι απόδειξη ότι κάποιος έμεινε με αυτόν που έπεσε, έχει φροντισει την πληγή, έχει μεταφέρει το άτομο σε ασφάλεια και έχει φροντίσει το άτομο μέσω της ανάρρωσης. "Βοηθώντας κάποιον άλλο μέσα από τη δυσκολία  ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ που αρχίζει ο πολιτισμός, είπε η Mιντ."


Είμαστε στα καλύτερά μας όταν υπηρετούμε τους άλλους. Να είστε πολιτισμένοι.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Vassilikos - Μια Ιστορία Στο Σουφλί | Official Audio Video

She Didn't Know That A Camera Was Watching Her !

Δημήτρης Μυστακίδης - Θεσσαλονίκη

Συληψη Καθηγητριας Πανεπιστημιου στην Αμερικη!!!

- I am a teacher, λέει η Caroline Fohlin, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Emory
- And I am a cup, απαντάει ο ένστολος.
Όχι, δεν είναι το ΑΠΘ και δεν πρόκειται για τη "βιβλιοθήκη"-φάντασμα του Βιολογικού Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Ο ένστολος λέει κι άλλα, τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, Harvard, Yale, Columpia, κλπ κλπ, αυτά τα υποδείγματα "τάξης" και "πειθαρχίας" για τους νεοφιλελεύθερους ακροδεξιούς τύπου Βορίδη-Γεωργιάδη βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης. Το πνεύμα δεν φυλακίζεται, ούτε το πάθος της νεολαίας για ελευθερία και ειρήνη.
Άντε και στα δικά μας...

 

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΝΟΥ