Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Καλημέρα σας!Διαβάστε δυο βασικά στοιχεία για τη νά θηλειά δάνειο!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 109ΔΙΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΝΤ,Ε.Ε ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Οι βασικές πτυχές του πακέτου αφορούν:
στη μείωση των επιτοκίων
στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων
-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ;;;ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ...ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗKYΝΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ
στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, μόνο στην περίπτωση της Ελλάδος
η ανάκαμψη της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ»


Από τα 109 δισ. ευρώ, τα 37 δισ. ευρώ θα προέλθουν από «αυστηρά εθελοντική» συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Η περίοδος αποπληρωμής των μελλοντικών δανείων στην Ελλάδα από τον EFSF θα επεκταθεί από τις τρέχουσες προβλέψεις των 7,5 ετών σε, κατ' ελάχιστο, 15 χρόνια και μέγιστο 30 χρόνια -με περίοδο χάριτος 10 ετών.
Το πρόγραμμα θα διασφαλίζει επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ και, εάν χρειαστεί, θα δοθούν επιπλέον πόροι για επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.


ΕΠΙΣΗΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΤΛ.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΝΤ,ΕΕ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΠΑΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ,ΥΠΟΘΗΚΕΎΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ...

ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΑΥΤΑ ΤΑ 109ΔΙΣ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ...ΜΕΤΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΒΡΕ!!!!ΣΕ ΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΖΟΥΜΕ΄?


ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ
«Δύο λεπτά... δώστε μου δύο λεπτά να μιλήσω στο παιδί μου πριν το πάρετε», παρακάλεσε τους αστυνομικούς ο Νίκος Καρακατσάνης. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ακούσει ότι η κόρη του, Κωνσταντίνα, θα έμπαινε στη φυλακή για 11 χρόνια· για ένα αποτύπωμα σε μια πλαστική σακούλα σουπερμάρκετ.
Η 20χρονη, δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες, προσπαθεί να τον αγκαλιάσει. Οι αστυνομικοί δεν τους χαρίζουν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Σε ακόμη μία επίδειξη εξουσίας την τραβούν μακριά του. Την παίρνουν στην κυριολεξία σηκωτή.


Την ίδια στιγμή η μητέρα της, σε κατάσταση σοκ, επιχειρεί να προσπεράσει τον αστυνομικό κλοιό για να μιλήσει στην πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία -αφού μοίρασε 130 χρόνια κάθειρξης για τρεις «κατσαρολίτσες», όπως χαρακτηρίστηκαν, με βάση τις ζημιές που προκάλεσαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί της υπόθεσης- αποχώρησε προς την αίθουσα διασκέψεων.

Οι αστυνομικοί τής κλείνουν το δρόμο. Η γυναίκα χάνει την ισορροπία της και πέφτει κάτω.

Τα ΜΑΤ μπαίνουν στο χορό

Ο κόσμος που είναι στην αίθουσα αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά τους, φωνάζει συνθήματα κατά αστυνομικών και δικαστών, ενώ φίλοι των νεαρών καταδικασθέντων επιχειρούν να τους πλησιάσουν για να τους αποχαιρετήσουν. Αστυνομικοί και ακροατήριο συμπλέκονται. Και τότε μπαίνουν στο «χορό» και οι άντρες των ΜΑΤ, που από το πρωί καραδοκούσαν στο προαύλιο των φυλακών. Εισβάλλουν μέσα στο δικαστήριο και προκαλείται πανικός. Κλομπιές, κλοτσιές, μπουνιές. Ο κόσμος απωθείται εκτός αιθούσης και το πανηγύρι συνεχίζεται στο διάδρομο που οδηγεί προς την έξοδο από τη φυλακή.

Οι δημοσιογράφοι εγκλωβίζονται στο ακροατήριο, καθώς οι αστυνομικοί δεν τους επιτρέπουν να βγουν από την πίσω πόρτα ώστε να δουν τι διαδραματίζεται έξω από την αίθουσα. Στις διαμαρτυρίες τους ένας «γαλονάς» απαντά με ειρωνεία «να πάτε να τα καταγγείλετε στο CNN».

Νωρίτερα ένας άλλος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που είδε με «στραβό μάτι» τις επιεικείς κατά την άποψή του εισαγγελικές εισηγήσεις, μουρμούραγε: «Από τρομοκράτες με κατσαρόλες, θα τους κάνουν τρομοκράτες με όπλα».

Αυτές είναι -πολύ συνοπτικά- κάποιες από τις απαράδεκτες σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα κι έξω από το δικαστήριο με το πέσιμο της αυλαίας της δίκης.

Σκηνές τις οποίες παρακολουθούσαν από μακριά, φορώντας οι περισσότεροι σκούρα γυαλιά ηλίου, οι δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά, που από την πρώτη ημέρα της δίκης βρίσκονταν στο ακροατήριο παρακολουθώντας πρόσωπα και καταγράφοντας συμπεριφορές.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αυτη ειναι η πατριδα μας!Δειτε και αφεθειτε στην ομορφία της!

Οσο δύσκολα και αν περνάμε ας αφεθουμε λίγο στο όνειρο!
Να είστε όλοι καλά!

Στη μνήμη του Κώστα Τσαλικίδη!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ VODAFONE,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ News of the World ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ SCOTLAND YARD,ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΟΝ ΧΟΡ,ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ...
ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ"...ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΣ VODAFONE,Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ,ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...


Ο Kώστας βρέθηκε νεκρός την 9η Mαρτίου του 2005, μια ημέρα πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας της Vodafone επισκευθεί το γραφείο του Πρωθυπουργού για να ανακοινώσει τελικά στον κ. Αγγέλου ότι συνομιλίες του Πρωθυπουργού καθώς επίσης και κορυφαίων στελεχών του κοινοβουλίου αλλά και αξιωματικών του στρατού, υποκλέπτονταν μέσα από λογισμικό της εταιρείας.


H αστυνομία αρχικά χαρακτήρισε τον θάνατό του «απλή αυτοκτονία», παρά το δισέλιδο e-mail υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που έστειλε
ο Kώστας στις 04:20π.μ σε μεσαία και ανώτατα στελέχη της εταιρείας πριν το θάνατό του (περίπου 07:00 π.μ) και το οποίο δεν έχει ακόμη διασαφηνισθεί από τις αρχές.

Eίμαι βέβαιος ότι ο Kώστας Tσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι πιθανόν απέκτησε γνώση των υποκλοπών στα πλαίσια εξάσκησης του επαγγελματικού του αντικειμένου. Παράδειγμα του χαρακτήρα του και της επαγγελματικότητας του έλαβε χώρα όταν το δίκτυο της Vodafone κατέρρευσε, αποτέλεσμα του σεισμού του Σεπτέμβρη το 1999, που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στην Aθήνα. H Vodafone είχε να διαλέξει ανάμεσα στο να επισκευάσει το δίκτυο, πράγμα που θα έπαιρνε μέρες, ή να δώσει την εντολή της επανεκκίνησης, κανείς δεν μπορούσε να πάρει μια γρήγορη απόφαση.
O Kώστας πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε εντολή επανεκκίνησης.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επιστολή Σ. Διγενή: «Παπουτσή ξέρεις το δολοφόνο του Γκιόλια»

Ένας χρόνος σημπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και φίλη του εκλιπόντος, δημοσίευσε χθες μια ανοιχτή επιστολή με την οποία απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει για τον παλιό της γνώριμο Χρήστο Παπουτσή, η κ. Διγενή υπογραμμίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο προηγούμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, γνωρίζουν ποιος είναι ο δολοφόνος του Σωκράτη Γκιόλια!

Ακολουθεί η επιστολή της Σεμίνας Διγενή:

Αγαπητέ Χρήστο

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον ...όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που «φορτώνεται» με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ’ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν…

Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με τον Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να «περιποιηθεί» τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταϊλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα… Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα «δυνάμεις καταστολής» και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο «Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων» και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων…

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500... Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!).

Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχονο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου, όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα, για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ’ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοϊδη και οι δικές σου (αν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων «ερευνών». Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως είναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να «ανοίξει». Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα).

Νάτο πάλι το βίντεο ροής...

Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε τον Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. Αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφός μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Σεμίνα Διγενή


πηγή: newsbomb.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

That's Greece

Υποστηρίζει ότι ήταν «καθαρά» ο κιμάς και τα σουτζουκάκια, που βρέθηκαν μολυσμένα με το θανατηφόρο E.coli Προκαλεί η Lidl Oλο το παρασκήνιο στο φως

Μη ξεχναμε να ψωνιζουμε απο το φτηνομαγαζο!

Υποστηρίζει ότι ήταν «καθαρά» ο κιμάς και τα σουτζουκάκια, που βρέθηκαν μολυσμένα με το θανατηφόρο E.coli
Προκαλεί η Lidl
Oλο το παρασκήνιο στο φως

Με μια προκλητική ανακοίνωση, που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (χθες), ο γερμανικός όμιλος Lidl συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τον επίσημο κρατικό φορέα για τον έλεγχο των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ενώ ο ΕΦΕΤ, με χθεσινή του ανακοίνωση, εμμένει στο χαρακτηρισμό ως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, για τους κιμάδες και τα σουτζουκάκια της Lidl, στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο E.coli, η Lidl επιμένει στη δική της κατασκευασμένη εκδοχή, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί «ανεξάρτητων» ινστιτούτων ελέγχου που «επιβεβαιώνουν» ότι δεν υπάρχει E.coli στους κιμάδες που πουλάει η γερμανική εταιρία. «Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση και τη σύγχυση που προκλήθηκε», καταλήγει η ανακοίνωση της Lidl.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί η Lidl δεν στρέφεται νομικά ενάντια στον ΕΦΕΤ και ενάντια στο ΚΕΛΠΝΟ που ανέλυσε τα δείγματα και βρήκε το E.coli; Καταλαβαίνετε γιατί. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο ερώτημα, το οποίο αφορά τις κρατικές αρχές. Γιατί ο ΕΦΕΤ δεν κινήθηκε νομικά κατά της Lidl, αμέσως μόλις εξέδωσε αυτή την παραπλανητική για το καταναλωτικό κοινό ανακοίνωση; Οι εισαγγελικές αρχές γιατί δεν ασκούν δίωξη κατά της γερμανικής εταιρίας;

Γύρω απ’ αυτή την υπόθεση εκτυλίσσεται ένα βρόμικο παρασκήνιο που δείχνει ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η φήμη της γερμανικής εταιρίας και οι καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Μέρκελ και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε στη συνέχεια όλο το παρασκήνιο μέσα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κόντρας».
Το E.coli «έφαγε» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ

Καλή εβδομάδα δεν ξεχνω!οπου και αν βρισκομαι!

Εργαζόμενοι στα Applebbe's λειτουργούν την επιχείρηση χωρίς τον εργοδότη


Το είδαμε στην Αργεντινή - θα το δούμε και στην Ελλαδα, όσο η "δημιουργική καταστροφη" βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς "καταστροφής", προκειμένου να ρίξει το "εργατικό κόστος" στα τάρταρα, και έτσι να γίνουν οι εργαζόμενοι ελκυστικοί για τον κεφαλαιοκράτη, ώστε να ξαναεπενδύσει σε χώρες όπως η Ελλάδα με αυξημένο κέρδος.

Το θέμα είναι το πόσο οργανωμένα και μαζικά θα στηριχθούν προσπάθειες όπως αυτή, ώστε να προχωρήσουν. Με το να βγαίνει ο εργοδότης από την εξίσωση σε μερικές επιχειρήσεις δε θα ρίξουμε βέβαια το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, ωστόσο

(α) θα μπορέσουν κάποιες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν (διότι δε χρειάζεται να παίρνει μερίδιο από τα κέρδη ο εργοδότης), και άρα να έχουν δουλειά κάποιοι εργάτες που αλλιώς θα έμεναν άνεργοι και

(β) θα μπορέσουν εμπράκτως να πειστούν οι εργάτες ότι πράγματι είναι εφικτός ένας κόσμος όπου την εξουσία θα την έχουν οι ίδιοι, και όχι μια μικρή ολιγαρχία, ενώ θα αποκτήσουν και μια σχετική πείρα στο να ελέγχουν αυτοί την παραγωγή εντός των στενών έστω ορίων της επιχείρησης τους (μιας και για να πάρουν την κεντρική εξουσία απαιτείται προφανώς πολύ μεγαλύτερη οργάνωση και προσπάθεια).

Εδώ λοιπόν το τελευταίο παράδειγμα (είχαν προηγηθεί κι άλλα) όπου οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση αναλαμβάνουν μόνοι τους να κουμαντάρουν τη λειτουργία της:



Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μετά από δύο μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Το μήνα Δεκέμβριο έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και τον Απρίλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα και συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση των θέσεων εργασίας μας (εργαζόμαστε στο κατάστημα στη λεωφόρο Νίκης 15 άτομα και συνολικά στην εταιρία 150).

Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Από Δευτέρα 18/7 σερβίρουμε το πρωί καφέδες-ροφήματα και βράδυ μετά τις 8μμ θα λειτουργεί κουζίνα. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας«applebee's» στη Λ. Νίκης (45)