Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΕΜΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!!!

Αίγυπτος: απίστευτη φωτογραφία - η πόλη καίγεται αλλά η παραλία είναι "τίγκα"

undefined
 Την φωτογραφία την εντόπισε ο  δημοσιογράφος Θανάσης Αργυράκης και βέβαια την “ανέβασε” στο facebook ,γιατί πραγματικά αξίζει. Όπως και το σχόλιό του που τη συνοδεύει:

“Για τους άπιστους Θωμάδες που μονίμως διαμαρτύρονται (και ορθώς) ότι, ενώ η Ελλάδα χάνεται, οι Ελληνες βρίσκονται σε αποχαύνωση και σε μόνιμα μακροβούτια. Η φώτο από πλάζ στην Αίγυπτο (από @tina_kandelaki δεν αναφέρει πόλη δείχνει ότι, ενώ ένα κομμάτι της πόλης καίγεται από τα επεισόδια και τις συγκρούσεις, η πλάζ είναι τίγκα. Σουρεαλιστικό σκηνικό "Αποκάλυψης". Οπως βλέπετε δεν είναι μόνο το Γιουνανιστάν   η Ελλάδα τουρκιστή!!!). Συμβαίνει και εκεί που υπάρχουν εκατόμβες νεκρών”. 

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ!ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Πως να δυναμώστε το αίμα σας με χάπια σιδήρου

Επίπονες ζαλάδες,τριχόπτωση, νύχια που σπάνε με το παραμικρό, κούραση,κακή απόδοση στην εργασία,ξαφνική μανία για παγάκια; Μήπως σας έχει πέσει το σίδηρο; 
undefinedΗ έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό αλλά και οι περίσσειες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 600 - 700 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από έλλειψη σιδήρου, εκτίμηση που την καθιστά την υπ’ αριθμόν ένα διατροφική ανεπάρκεια παγκοσμίως, και ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. 
Ενδεικτικό είναι  ότι το  50% των περιπτώσεων αναιμίας οφείλονται στην έλλειψη σιδήρου.
Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της νόσου είναι :
ανεπαρκής πρόσληψη σιδήρου μέσω της διατροφής 
αυξημένες ανάγκες όπως  παιδική ηλικία, εγκυμοσύνη, έμμηνος ρύση
ασθένειες  όπως είναι οι αιμορροΐδες, το πεπτικό έλκος, τα νεοπλάσματα, η εκκολπωμάτωση, κ.α
undefined
Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο;
 
Ο σίδηρος βρίσκεται σε σε ζωικές τροφές, όπως τα κόκκινα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά αλλά και σε φυτικές τροφές όπως οι φακές, τα φασόλια, το ρύζι, το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι.
 
Τι επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου;
 
Οι υγιείς ενήλικοι απορροφούν περίπου το 10% έως 15% του διατροφικού σιδήρου, αλλά τα ποσοστά απορρόφησης σε κάθε άνθρωπο εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.
Έτσι  η απορρόφηση του σιδήρου αυξάνεται όταν οι αποθήκες του σώματος είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ όταν είναι σε υψηλά  η απορρόφηση μειώνεται για να βοηθήσει στην προστασία από τις τοξικές επιδράσεις της υπερφόρτωσης σιδήρου.
 
Πως λαμβάνονται τα χάπια σιδήρου;
 
Τα χάπια σιδήρου συνταγογραφούνται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό.
Η δοσολογία είναι  ένα  χάπι μια ή δυο φορές τη μέρα. Αν χρειάζεται να παίρνετε χάπι δυο φορές τη μέρα τότε ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να αρχίσετε με ένα τη μέρα για λίγες μέρες και μετά να το αυξήσετε σε δυο φορές τη μέρα.
Το σίδηρο απορροφάται καλύτερα αν παρθεί με άδειο στομάχι (μια ώρα πριν ή δυο ώρες μετά το φαγητό) αν είναι δυνατό.
Πάρτε το χάπι σιδήρου με νερό ή χυμό ΟΧΙ με καφέ, τσάι, κόλα, κακάο ή μαύρο κρασί (αυτά μειώνουν την ποσότητα σιδήρου που απορροφάται). Πάρτε ολόκληρο το χάπι (μην το λιώσετε/μασήσετε).
Τα χάπια σιδήρου πρέπει να παίρνονται δυο  ώρες ή περισσότερες μετά μερικά είδη φαρμάκων περιλαμβανομένων και των αντιόξινων, τα χάπια ασβεστίου και μερικά φάρμακα για οστεοπόρωση, θυρεοειδή ή Parkinson’s καθώς και μερικά αντιβιοτικά. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
 
παρενέργειες 
 
Συνήθως  όσοι τα λαμβάνουν  δεν παρουσιάζουν παρενέργειες. Ωστόσο μερικές φορές  ενοχλούν την κοιλιά, προκαλούν ναυτία (αίσθημα αναγούλας), κοιλιόπονο (γράμπα), δυσκοιλιότητα και διάρροια. 
Τις περισσότερες φορές αυτά καλυτερεύουν καθώς ο οργανισμός σας τα συνηθίζει. Αν έχετε άλλα συμπτώματα ή αν τα πιο πάνω συμπτώματα είναι έντονα ή σας ανησυχούν επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Είναι φυσιολογικό τα χάπια σιδήρου να κάνουν τα κόπρανα μαύρα.
Αν η δυσκοιλιότητα είναι πρόβλημα, αύξηση της καθημερινής λήψης υγρών και φυτικών  ινών μπορεί να βοηθήσει. Ζητήστε συμβουλή από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για ένα ήπιο καθαρτικό αν χρειάζεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 
 

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Windows of the Soul - The Story of Syria



ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ...ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!ΑΥΤΟΝ ΝΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ!ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣOι νταβατζήδες δημοσίων έργων και καναλάρχες!!

undefined

ΦΡOYΤΑ Ή ΧΥΜΟ;

undefined

Φρούτα ή χυμό να δώσω στο παιδί μου;

Ένα μείζον θέμα που απασχολεί όλους τους νέους γονείς και όχι μόνο είναι η διατροφή των παιδιών τους.
Πολλές φορές αναρωτιούνται τι  είναι σωστό  να δώσουν στο παιδί τους να  φάει ή να πιει. 
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα φρούτα είναι σε αφθονία συχνά προβληματίζονται αν πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους να φάνε φρούτα ή να τους δώσουν να πιούν  ένα ποτήρι φρεσκοστημένο χυμό.
Η απάντηση έρχεται από την Αμερικανική παιδιατρική Εταιρεία η οποία υποστηρίζει ότι τα φρούτα έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των χυμών:περιέχουν φυτικές  ίνες που δεν βρίσκονται στο χυμό εκτός και αν έχει παρασκευασθεί στο μπλέντερ μαζί με την φλούδα του.
 
Οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά οτι οι φυτικές ίνες δρουν ευεργετικά για τον οργανισμό του παιδιού αφού επιταχύνουν τον κορεσμό και οδηγούν στην αποβολή ενός μέρους της κακής χοληστερίνης.
 
Από την άλλη   ενδεχομένως  οι χυμοί  να περιέχουν επιπλέον ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες, που δεν έχουν τα φρούτα .Έτσι η υπερκατανάλωση τους  κρίνεται ιδιαίτερα επιβλαβείς για τα  παιδιά  αφού   ενοχοποιούνται   για την εμφάνιση  παχυσαρκίας,  τερηδόνας  διάρροιας και άλλων  γαστρεντερολογικών  προβλημάτων.
 
Πρόσφατες μελέτες που έγιναν επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων  χυμού φρούτων δεν επηρεάζει το βάρος ενός παιδιού αλλά οι γονείς  δεν θα πρέπει να ξεχνούν  ότι  οι χυμοί φρούτων περιέχουν θερμίδες. 
Χαρακτηριστικό  είναι ότι  ένα ποτήρι χυμός έχει διπλάσιες ή τριπλάσιες θερμίδες από ένα φρούτο, αφού για να γεμίσει ένα ποτήρι χρειάζεται να στυφτούν τουλάχιστον 3 φρούτα.
 
Πάντως σε κάθε περίπτωση οι γονείς  θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι εάν  επιλέξετε να δώσετε στο παιδί σας χυμό, επιλέξτε 100% χυμό φρούτων αντί για ζαχαρούχο χυμό ή χυμούς φρούτων κοκτέιλ. Σερβίρετε το χυμό σε ένα ποτήρι - όχι σε μπουκάλι – για να αποφευχθεί η φθορά των δοντιών. 
 
Οδηγίες

Frozen Yogurt?ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ!ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ!!!

undefinedΣύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών της Χώρας μας και της Ε.Ε γιαούρτι είναι: το προϊόν το οπoίο προκύπτει μετά απο πήξη αποκλειστικά και μόνο νωπού γάλακτος με την επιδράση μυκήτων που προκαλούν την ειδική πρός αυτό ζύμωση.

Εάν πρόκειται για παγωμένα γιαούρτια με φρούτα π.χ. φράουλα τότε αναφέρουν και το αντίστοιχο φρούτο π.χ. frozen yogurt με φράουλα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν κατακλύσει την αγορά καταστήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία τα οποία πουλούν FROZEN YOGURT δηλαδή παγωμένο γιαούρτι.

Το frozen yogurt δηλ. το παγωμένο γιαούρτι το οποίο βρίσκουμαι είτε σε πολυκαταστήματα είτε σε αποκλειστικά προς τούτο μαγαζιά ακούστε τι πιθανότατα περιέχουν:

Α) φρουκτόζη, μαλτόζη μαλτοδεξτρίνη, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι καλαμποκιού, ζάχαρη και σιρόπι του αντιστοιχου φρούτου το οποίο περιέχουν. Ολα αυτά είναι διαφορετικά ονόματα για την ζάχαρη δηλαδή μπόλικη ζάχαρη και συνεπώς παχαίνουν και πουθενά όμως δεν το αναφέρουν ενώ συγχρόνως διαφημίζονται οτι περιέχουν μόνο 2% λιπαρά χωρίς να λένε πόση ζάχαρη περιέχουν.

Β) Συντηρητικά: κιτρικό οξύ, σορβικό κάλι ασκορβικό οξύ κλπ

Γ) Χρώματα καραμελόχρωμα,καρμίνες κλπ (ανάλογα με το χρώμα του φρούτου που περιέχουν ) Εάν το παγωμένο γιαούρτι είναι με γεύση φράουλας τότε προστίθεται η κόκκινη χρωστική κοχενίλη ή καρμίνες που πρίν λίγες μέρες βρέθηκε σε αλλαντικά και αλλα παρόμοια προίόντα και στα οποία απαγορευεται η παρουσία της. Οι καρμίνες προέρχονται μετά απο ψήσιμο των σκαθαριών και μετατροπή τους σε σκόνη.

Δ) Γιαούρτι σκόνη στραγγιστό. Το γιαούρτι λοιπόν που περιέχουν ειναι σε πολλές περιπτώσεις σκόνη και μάλιστα στραγγιστή και οπωσδήποτε σε μικρές ποσότητες αλλά σε καμμία περίπτωση δεν περιέχει μόνο γιαούρτι που προέρχεται απο πήξη νωπού γάλακτος.

Ε) Πηκτοματοποιητές: πηκτίνη, καρραγενάνη. Η καρραγενάνη η οποία προστίθεται για να καθιστά παχύρευστο το γιαούρτη υπάρχουν δημοσιεύσεις οι οποίες την θεωρούν ύποπτη για έλκος του στομάχου και καρκίνους του πεπτικού συστήματος και προέρχεται απο τα ερυθροφύκη.

ΣΤ) φυτικές ίνες: ινουλίνη

Ζ) Γαλακτοματοποιητές: Ε471 (μόνο- και δι- γλυκερίδια λιπαρών οξέων)

Η) Σταθεροποιητές: Ε407 (καρραγενάνη), Ε412( κόμμι γκουάρ) , Ε410( κόμμι χαρουπιών).

Θ) Τροποποιημένο άμυλο και άμυλο καλαμποκιού

Ι)Ζελατίνη

Κ) Aσπαρτάμη στην περίπτωση που το προίόν είναι light.

Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, εχουν καμμία σχέση όλα αυτά το ασκορβικό οξύ, η καρραγενάνη, η ζελατίνη, η πηκτίνη, η κοχενίλη, το κόμμι γκουάρ, το κόμμι χαρουπιού, τα Ε471, Ε412, Ε407 το σορβικό κάλι, το κιτρικό οξύ, το τροποποιημένο άμυλο, η μαλτόζη, η μαλτοδεξτρίνη κλπ με το γιαούρτι;

Όχι βέβαια. Ολοι γνωρίζουμαι οτι το γιαούρτι είναι μία απο τις υγιεινότερες τροφές πλούσια σε πρωτείνες, βιταμίνες ασβέστιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία υπο μορφή ιχνοστοιχείων. Ολα αυτά τα πρόσθετα δηλαδή τα συντηρητικά, οι χρωστικές, οι γαλακτοματοποιητές, οι σταθεροποιητές οι πηκτοματοποιητές ειναι ως επι το πλείστον συνθετικές χημικές ουσίες που παρασκευάζωνται στα εργαστήρια και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ούτε τις μακροχρόνιες επιδράσεις αυτών στον οργανισμό ούτε και η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών στο σώμα μας.

Υπολογίζεται οτι κάθε χρόνο μπαίνουν στόν οργανισμό μας περίπου πέντε κιλά απο αυτές τις ουσίες με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην υγεία μας και για αυτό συνιστάται να αποφεύγουμαι τις συσκευασμένες τροφές και να προτιμάμε φρέσκα προίόντα, φρούτα, λαχανικά και οσπρια κάθε λογής.

Βέβαια οταν οι βιομηχανίες αντιλήφθηκαν οτι οι καταναλωτές απέφευγαν τα προίόντα με πολλά Ε τότε επέτυχαν μέσω ΕΕ να μην αναφέρεται το διακριτικό Ε ακολουθούμενο από τριψηφιο αριθμό πχ Ε128 αλλα η κατηγορία του προσθέτου πχ συντηρητικό ακολουθούμενο απο την χημική ονομασία του προσθέτου. Συνήθως η κατηγορία του προσθέτου παραλείπεται σκοπίμως, οπότε ο καταναλωτης δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Η υποκρισία και η παραπλάνηση του καταναλωτή δεν έχει όρια στο βωμό του κέρδους.

Συμπερασματικά το παγωμένο γιαούρτι δεν είναι τίποτε διαφορετικό από το γιαούρτη παγωτό και αποτελεί μέγιστη παράπλάνηση του καταναλωτή. Μάλιστα κάποιες εταιρείες με χοντρά μαυρα γράμματα αναφέρουν frozen yogurt και μετά με μικρά αχνά γράμματα yogurt ice cream.

Τα συστατικά αναφέρονται με τόσο μικρά και θολά γράμματα που ούτε με μικροσκόπιο δεν διακρίνονται. Επειτα πως είναι δυνατόν ένα προίόν να είναι συγχρόνως και παγωμένο γιαούρτι και γιαούρτι παγωτο μόνο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν φαίνεται να απασχολεί.

Οι εταιρείες γνωρίζουν αφού έλεγχοι δεν υπάρχουν μπορούν να αλωνίζουν. Οι καταναλωτές ομως πρέπει να γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι διαβητικοί, οι παχύσαρκοι, τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δυστυχώς οι καταναλωτές είναι εντελώς απροστάτευτοι και η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών θέτει σε κίνδυνο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και παραπλανούν το σύνολο του πληθυσμού.

Ας αναφέρουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πόσους ελέγχους πραγματοποίησαν τα τελευταια δύο χρόνια σε συγκριση με το σύνολο παρασκευαστηρίων παγωμένου γιαουρτιού.

Νίκος Κατσαρός
π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ


Νίκος Κατσαρός