Τον σημαντικό ρόλο της διατροφής και την
αξία του πρωινού γεύματος, την επιρροή των κοινωνικοοικονομικών
παραγόντων, τον ρόλο της ψυχικής υγείας και την θετική επίδραση της
φυσικής δραστηριότητας στην καρδιαγγειακή υγεία, διαπιστώνει η μελέτη
«Κορινθία», που εκπονήθηκε από μεγάλη ομάδα καρδιολόγων και επιστημόνων
άλλων ειδικοτήτων, με κύριο ερευνητή τον καθηγητή Δημήτρη Τούσουλη,
διευθυντή της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.
Ειδικότερα, όσοι καταναλώνουν τακτικά πρωινό, εμφανίζουν μικρότερη