Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Κανείς αξιολογητής στα σχολεία, ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά! - Μπλοκάρουμε το διαγωνισμό της «ελληνικής PISA»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κανείς αξιολογητής στα σχολεία, ούτε στην Αττική, ούτε πουθενά!

Μπλοκάρουμε το διαγωνισμό της «ελληνικής PISA»

Ενώ η σχολική χρονιά πηγαίνει προς το τέλος της και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το υπουρ-γείο Παιδείας επιμένει στην προσπάθειά του να ξεκινήσει την ατομική αξιολόγηση, παρά τη σοβα-ρή αντίσταση που αντιμετωπίζει από τον κλάδο. Εκατοντάδες νεοδιόριστοι συμμετέχουν στην α-περγία αποχή και υπάρχουν περιοχές της χώρας στις οποίες δεν έχει αξιολογηθεί ούτε ένας συ-νάδελφος. Το υπουργείο παρά τις απειλές του δεν έχει καταφέρει να τηρήσει τις προθεσμίες του και δίνει συνεχώς αναβολές. Ενώ δεν είναι λίγοι και οι σχολικοί σύμβουλοι που προτίμησαν να τα παρατήσουν και να διεκδικήσουν άλλες στελεχιακές θέσεις. Ακούγεται πλέον αστείο ότι η αξιολό-γηση θα είχε ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτη…

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Το άγνωστο νησί με τη μία παραλία και νερά Καραϊβικής. Ήθελε να το προσαρτήσει η Αγγλία - Σαπιέντζα

Είχαμε μπάτσους, τώρα προέκυψαν και παπάδες σε μαφιόζικες συμμορίες.

Μόλις προχτές μάθαμε για ένα τύπο από την Καστοριά που κάποια στιγμή βρέθηκε στο Φανάρι στο περιβάλλον  του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Πέταξε τα λαϊκά ρούχα φόρεσε ράσα από διάκος εξελίχθηκε σε Μέγας Αρχαιοφύλακας. του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να καταλήξει ένας κοινός κλέφτης και να συλληφθεί.

Οταν η “δικαστική πλάνη”, προσφέρει ασυλία σε εγκληματικές αποφάσεις “υπηρετών της Θέμιδας”

“Τα παραδείγματα ανθρώπων που φυλακίστηκαν για λίγο ή πολύ και έπειτα αποδείχθηκε η αθωότητα τους είναι πολλά και πρόσφατα. Δυστυχώς δεν γίνεται να αποκλείσουμε πως κάποιες ποινές έμοιαζαν περισσότερο εκδικητικές παρά με βάση το γράμμα – και σίγουρα όχι το πνεύμα – του νόμου“. …

“…. Εκείνο το «δικοί μας» και «δικοί τους» που έχει απλωθεί για τα καλά πάνω από τη χώρα την τελευταία δεκαετία, έχει κόψει οριστικά δεσμούς με το δίκιο και έχει αναγάγει ως πρωτεύουσα αξία τη νίκη και την κατατρόπωση του αντιπάλου, όσο κι αν το δίκιο σχετικοποιείται ανάλογα με την εποχή και την ηθική της. Η εξόντωση μέσω της μεθόδου του παραδειγματισμού είναι δικαιοσύνη των σπηλαίων.
Μετά δεν αντέχουν οι συγγνώμες, κανείς δεν μπορεί να επιστρέφει αυτόν τον χρόνο πίσω, κανείς δεν μπορεί να μαλακώσει μια ζημιά που δεν έχουμε ιδέα πόσο βαθιά έχει φτάσει για τους άδικα κατηγορούμενους και άδικα φυλακισμένους”.