Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

«Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα»


«Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες φωτογραφίες και βίντεο από την εξέγερση στη Χιλή με αίτημα την αλλαγή και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Εικόνες βίας και άγριας καταστολής από τους αστυνομικούς και το στρατό, αλλά και τραγούδια και δημιουργικές διαμαρτυρίες πολιτών από το κίνημα τις πρακτορείες έχουν μεταδώσει εδώ και δύο βδομάδες διεθνή πρακτορεία και έχουν αναδείξει χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βλάπτει ο πολύς φιλελευθερισμός


Βλάπτει ο πολύς φιλελευθερισμός

      Στα αμερικανικά πανεπιστήμια δεν σε διδάσκουν πότε άρχισε και πότε τέλειωσε [και αν τέλειωσε ποτέ] ο δεύτερος ή και ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος· σου λένε μόνο ποιος βγήκε νικητής και ποιος πλέον, έκτοτε, είναι το αφεντικό του πλανήτη. Η κυρία Κεραμέως δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Eagles - Hotel California

Τα «σχολεία του Χίτλερ», η αξιολόγηση και η πλύση εγκεφάλου των μαθητών στη ναζιστική Γερμανία

«Ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος μεταφέρει κατά την απογείωσή του 12 δωδεκάδες βόμβες, η καθεμία από τις οποίες ζυγίζει 10 κιλά. 
   Κατευθύνεται προς το κέντρο του ιουδαϊσμού, τη Βαρσοβία, την οποία βομβαρδίζει.

Dire Straits - Sultans Of Swing

Χιλή: «Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος» el pueblo unido jamás será vencido

20 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Δείτε ποιές είναι στο σάιτ: 
Πατήστε επάνω και δείτε τις!!!

Dolly Parton Jolene Kygo Remix

Λέον Τολστόι: «Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις»

Λέον Τολστόι: «Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά να θέλεις πάντα αυτό που κάνεις»
      Ο Λέων Τολστόι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Κυρίως γνωστός για τα έργα του «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Άννα Καρένινα» μελετάται πια ως ένας από τους κλασικούς

Χιλή: Το οικονομικό «θαύμα» που έφερε το ξέσπασμα της βίας

Χιλή: Το οικονομικό «θαύμα» που έφερε το ξέσπασμα της βίας
Σήμερα στην Χιλή, αύριο –ίσως- σε κάθε γωνιά της γης
 Αυτές οι διαμαρτυρίες αποτελούν συνέπεια της τρομακτικής ανισότητας που υπάρχει. Η χώρα ελέγχεται από λίγες οικογένειες: το 1% του πληθυσμού κατέχει το 26,5% του συνολικού πλούτου, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 60%. Το υπόλοιπο πρέπει να το μοιραστούν τα μέλη της μεσαίας τάξης – το

Το χαρακίρι της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας: Πώς χάθηκε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο

Το χαρακίρι της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας: Πώς χάθηκε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο        Η μεταπολεμική περίοδος στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίστηκε από ταχύτατη παραγωγική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70 η χώρα διέθετε ελαφριά και βαριά βιομηχανία, εξαγωγική σε πολύ μεγάλο βαθμό, με την ανέλιξη εμβληματικών επιχειρήσεων, όπως η Χαλυβουργική, η «Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε.», η «Ιζόλα»,

Για 10 μέρες, στρατός και μπάτσοι καθημερινά, δολοφονούν πολίτες εν ψυχρώ, βασανίζουν, ληστεύουν, βιάζουν γυναίκες στην Χιλή - Σήμερα "ξύπνησε"ο ΟΗΕ και θα "ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Βίντεο)

Ας ξεκινήσουμε με μια -ρητορική- ερώτηση. Φαντάζεστε αν αυτά που παρακολουθούμε εδώ και 10 μέρες στην Χιλή συνέβαιναν στην Βενεζουέλα; 

Δεν θα γινόταν ένας χαμός; Τί ψηφίσματα από διεθνής οργανισμούς θα είχαμε τι διαγγέλματα αρχηγών κρατών μέχρι στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να έχει κάνει ο Τραμπ. (Οσο για τις απευθείας συνδέσεις που θα είχαν όλα τα διεθνή ΜΜΕ μ΄αυτή την χώρα της Λατινικής Αμερικής, δεν το συζητάμε).

Τώρα όμως άκρα του τάφου σιωπή.

Ιστορική υπενθύμιση



Απαλλαγμένοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία από κάθε ποινική ή διοικητική κύρωση, χάρη στην καθοριστική συμμετοχή τους στον Εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε την Απελευθέρωση, οι ταγματασφαλίτες ενσωματώθηκαν μεν στο στρατόπεδο των νικητών της δεκαετίας του ’40, εξαναγκάστηκαν όμως ταυτόχρονα σε μια λιγότερο ή περισσότερο διακριτική αποσιώπηση του κατοχικού παρελθόντος τους.

Τάσος Κωστόπουλος - «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας

Για το πώς ένας "ανεπάγγελτος τελμπεχανάς", μεταμορφώνεται σε ένα πρόσωπο με "πολύ μεγάλη πολιτική εμπειρία, που αφήνει παρακαταθήκες", ρωτήστε τον Αδωνη (Βίντεο)

Οχι δεν έχει κενά μνήμης ο Αδωνης Γεωριάδης. Απλώς είναι ίδιο του χαρακτήρα του να
γλύφει εκεί που έφτυνε και να αλλάζει εκτιμήσεις του για πρόσωπα και
απόψεις για καταστάσεις με την ίδια ευκολία που αλλάζει πουκάμισα.




Και επειδή οι φελλοί επιπλέουν στον βούρκο της πολιτικής
ζωής, βρέθηκε να είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ και να ηγείται σε ένα απ' τα
πιο σημαντικά υπουργία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Μόνο ου έχει ένα μικρό προβληματάκι. Στην εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχουν "λόγια που πετάνε".

Η οικολογική καταστροφή μέσα από τον φακό του Φαμπρίς Μοντεϊρό – video του 2016

Και οι 10 ήταν υπέροχες

Και οι 10 ήταν υπέροχεςΑφροδίτη Τζιαντζή

     Αν υπήρχε έστω και κάποια αμφιβολία ότι η παρέμβαση των 10 κοριτσιών στην παρέλαση της Ν.Φιλαδέλφειας ήταν μια δράση καλλιτεχνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας, αυτή διαλύθηκε με το κείμενο που έστειλαν στην «Εφ.Συν», όπου εξηγούν τα κίνητρά τους.
   Ενα κείμενο διαυγές και ειλικρινές, νεανικό και καθόλου ξύλινο,