Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Σαν παραπολιτικό σχόλιο και σαν απορία

Του Γ.Γ

Αλήθεια, δεν διδάχτηκε το παραμικρό, μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούραυ. Δεν αντελήφθητε ότι η … Μαρατζίδιος δεξιά γραμμή το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Το αναφέρω αυτό γιατί ενώ αντιλαμβάνομαι την επιλογή της Ν.Δ. να επιβραβεύσει την στάση που κράτησε την περασμένη τετραετία ο πρώην πρόεδρος

Θυμάστε το περιστατικό της αστυνομικής κτηνωδίας στην Νέα Σμύρνη στις 7 Μάρτη του 2021; Θυμάστε τα κτήνη του Χρυσοχοϊδη πως τσάκισαν στο ξύλο τον νεαρό που είχε κάνει το έγκλημα να είναι στην πλατεία; Θυμάστε πως ούρλιαζε ο Αλέξανδρος "πονάω... πονάωωωωωω" και αυτοί τον χτυπούσαν πιο δυνατά και δεν σταματούσαν; E, το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον πρώτο και σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή τον δεύτερο, για βασανιστήρια και συνέργεια σε αυτά. Τους αναγνωρίστηκε λέει ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος. Δεν είχαν σκοτώσει κάποιον πριν. Ο τρίτος που παρακολουθούσε αμέτοχος... αθωώθηκε.
0:04 / 0:45

Ενα δημοσίευμα της “Καθημερινής” που καταλήγει στην διαχρονική διαπίστωση ότι το κυβερνητικό προσωπικό δεν αποτελεί παρά θεραπαινίδα των καπιταλιστών.

Κάποτε ο μακαρίτης Μητσοτάκης είχε πει, απευθυνόμενος στους μπάτσους: “Το κράτος είστε εσείς”. Η ορθότερη και διαχρονική όμως διαπίστωση είναι ότι το κυβερνητικό προσωπικό δεν αποτελεί παρά θεραπαινίδα των καπιταλιστών.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Καλώς τα δεχθήκατε: Ο Νατσιός της Νίκης προτείνει «να γίνεται αγωγή της αγνότητας στα σχολεία»