Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Τα όμορφα χιονισμένα Ζαγοροχώρια

Πορεία νέων για το κλίμα στις Βρυξέλλες


    Περίπου 12.500 νέοι κατέβηκαν σήμερα σε πορεία για το κλίμα στους δρόμους των Βρυξελλών, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, στη δεύτερη εκδήλωση μιας πρωτοβουλίας την οποία ξεκίνησαν μαθητές που διεκδικούν μια πιο φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα.
  Η πρωτοβουλία "Νεολαία για το Κλίμα" ξεκίνησε από Φλαμανδούς μαθητές

Πρόγνωση καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου, «κρούει» το κώδωνα του κινδύνου για τις ακραίες θερμοκρασίες που πλήττουν ολόκληρη την Γη.

 
Ξεπέρασε τους 100 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ του βορείου και νοτίου Ημισφαιρίου σήμερα στον πλανήτη μας! Η απόλυτη παγωνία στην Ρωσία, ακραίος καύσωνας στην Αυστραλία!!

Ερευνα Lancet: Αυτή είναι η διατροφή που θα σώσει τον πλανήτη

Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκησε τρία χρόνια και εργάστηκαν σε αυτήν 37 επιστήμονες από 16 χώρες.

PA Ready News UK
    Για πρώτη φορά στα χρονικά, μια επιστημονική ομάδα ασχολήθηκε με μια δίαιτα που υπόσχεται μπορέσει να βελτιώσει την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων,

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δημήτρης Βαρτζιώτης. Ο Έλληνας που δημιούργησε μια μίνι Silicon Valley στα Ιωάννινα

Επέστρεψε στη γενέτειρά του, τον Κατσικά Ιωαννίνων απ΄όπου διευθύνει μια τεράστια επιχείρηση-κλειδί για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Dulin via Getty Images
Γέννημα θρέμμα Ιωαννίνων ο Δημήτρης Βαρτζιώτης έχει κατορθώσει να επιτύχει κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο. Μετά από σπουδές στην αεροναυπηγική και χρόνια εργασίας στη Γερμανία, επέστρεψε

Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας - Περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες

Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας - Περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες     Ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως 

       Ερευνητές του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέλυσαν την ελληνική φέτα, αποκρυπτογραφώντας, για πρώτη φορά σε μοριακό επίπεδο, το

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη κινητοποίηση στο Δημόσιο την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00 πμ, στη Βουλή

ΑΔΕΔΥ
24ωρη κινητοποίηση στο Δημόσιο
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00πμ, στη Βουλή

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
 «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Η γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας

Του Δημήτρη Καιρίδη
     Οι πανεπιστημιακές εκδόσεις του φημισμένου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν την έκδοση μιας μελέτης σχετικά με την ιστορία της εξόντωσης των χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, από

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Το μήνυμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά την εισβολή στ...

Panathinaikos FC / ΠΑΕ Παναθηναϊκός 
Όλοι δίπλα στον Παναθηναϊκό! Όλοι ΟΑΚΑ!

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01/2018

Δ.Ο.Ε.                                           Ο.Λ.Μ.Ε.

   Αθήνα 11/1/2018
  Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

  Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.
Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Για τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε.                                                                                         Ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε.
Κικινής Θανάσης                                                                                              Κωνσταντίνου Νικηφόρ