Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση απο τις εσχατιές του Αιγαίου | Εκπαιδευτικού

Μάλλον μας έχουν “συνδεδεμένους” με ΚΆΪΡΟ 
Κοροϊδία για άλλη μια φορά η “σύγχρονη” ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ Τηλεκπαίδευση …..
ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ προς ΌΛΟΥΣ τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ

      Το WebEx την πρώτη ώρα 14:10 σχετικά “προχωρούσε” , γινόταν συνδέσεις από όλους τους μαθητές κ εκπαιδευτικούς : 

    Αλλά μόνο το 1/4 των μαθητών (5 στους 20 μαθητές) μπορούσαν να έχουν μια σχετική καλή επικοινωνία μέσα στο δωμάτιο και με σύνδεση μόνο των μικροφώνων, χωρίς κάμερες..

Η ζωή μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας | Dimitris Mpourantas | TED...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανήμερα στις 17 Νοέμβρη, επέτειο του Πολυτεχνείου, στα Γιάννενα τα ΜΑΤ διέλυσαν χωρίς προειδοποίηση και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση των συλλόγων Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Καλών Τεχνών (ΠΤΕΤ). Παρά το γεγονός ότι όλα τα υγειονομικά μέτρα τηρούνταν (μάσκες, αποστάσεις, κ.α.), η αστυνομία επιτέθηκε με μανία με τα γκλομπ, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις φοιτητές, δυο στο κεφάλι και έναν στα πλευρά, ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν έξι στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερο μένος είχαν οι πάνοπλοι αστυνομικοί απέναντι σε κοπέλες που είχαν πέσει ανυπεράσπιστες στο έδαφος, αλλά εκείνοι συνέχιζαν να τις χτυπάνε με τα γκλομπ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανήμερα στις 17 Νοέμβρη, επέτειο του Πολυτεχνείου, στα Γιάννενα τα ΜΑΤ διέλυσαν χωρίς προειδοποίηση και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση των συλλόγων Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Καλών Τεχνών (ΠΤΕΤ). Παρά το γεγονός ότι όλα τα υγειονομικά μέτρα τηρούνταν (μάσκες, αποστάσεις, κ.α.), η αστυνομία επιτέθηκε με μανία με τα γκλομπ, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις φοιτητές, δυο στο κεφάλι και έναν στα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Γόδας

Αχ πατριδα μου καημενη!!!Ελλάδα 2020: Τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό στην αυλή καφενείου σε χωριό της Ηλείας


Στον εξωτερικό χώρο της μοναδικής ψησταριάς – καφενείο, που διαθέτει σύνδεση στο internet στην κοινότητα Πεύκη στην Ηλεία, 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και ένα κινητό, εκπέμπουν σήμα SOS προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ενα ιστορικό μάθημα στην Δεξιά: Οταν το 1980 απαγόρευε την πορεία του Πολυτεχνείου και δολοφονούσε διαδηλωτές.

Του Γ. Γ.

Παρακολούθησα αποσπασματικά την συζήτηση που έγινε σήμερα στην βουλή. Δεν θα κάνω σχετικό σχολιασμό.
Θα προβώ σε μια τηλεγραφική ιστορική αναφορά σε σχέση με την κυβερνητική επιμονή, κάτι που εκφράστηκε και από την ομιλία Μητσοτάκη, να απαγορεύσει την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Είναι η δεύτερη φορά μετά την μεταπολίτευση που με κυβέρνηση της δεξιάς συμβαίνει αυτό.
Η πρώτη ήταν το 1980 επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη με Υπουργός Δημόσιας Τάξης τον Δημήτριο Δαβάκης. Tότε η δεξιά ξανάβαψε με τα χέρια της με αίμα, δολοφονώντας την 20αχρονη εργάτρια Σταματία Κανελλοπούλου και τον 26χρονο Κύπριο φοιτητή της Νομικής Ιάκωβο Κουμής.

Πολυτεχνείο - Εκπρόσωποι σωματείων 16-11-2020 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ Η ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!VENCEREMOS!!!

Η ανακοινωση του σωματειου μας!!!

 

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας Αθήνα, 13-11-2020

Π.Κυριακού 10

Αμπελόκηποι - Αθήνα Προς

Email: belmeath@gmail.com Τους Συλλόγους Διδασκόντων




Για την εικονική "κανονικότητα" του Υπουργείου και τα ζητήματα που προκύπτουν από την επιμονή στην υποχρεωτικότητα της εξ αποστάσεως

Συναδέλφισσες/-οι

Τα σχολεία έκλεισαν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάρει στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει δηλαδή τα δίκαια αιτήματα του αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε εξαρχής την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, τη στιγμή μάλιστα που αρνείται πεισματικά κάθε ουσιαστική παρέμβαση για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των σχολικών μονάδων, των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ.. Στην εκπαίδευση ψήφισε ήδη τον Μάιο τον αντιεκπαιδευτικό ν. 4692/2020 και προωθεί νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις, π.χ. νέο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Κορονοϊός, εκπαίδευση και καπιταλισμός

μαθητης

Γιάννης Μελιόπουλος

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η Β ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑς!!!

 

Απαιτούμε:

·        Να ανακοινωθεί από τώρα γενναία μείωση της διδακτέας ύλης για όλες τις τάξεις και της εξεταστέας ύλης και ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

·        Να μην καταχωρούνται  απουσίες στο myschool κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

·        Να μην συμπληρώνονται βιβλία ύλης και κάθε προχώρημα ύλης πρέπει να επαναληφτεί στην τάξη όταν ανοίξουν τα σχολεία.

·        Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο: Laptop, σύνδεση στο Internet, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

·        Να μην εφαρμοστεί ο ν. 4692/2020 που επιδεινώνει για όλους τους μαθητές τους όρους προαγωγής και απόλυσης και προφανώς να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θαμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί σ΄αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες (γνωστικές, παιδαγωγικές κλπ) των παιδιών και με κάθε δυνατό τρόπο θα είμαστε παρόντες και δίπλα στους μαθητές μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, με την ικανοποίηση των κοινών αιτημάτων εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα, άνοιγμα νέων σχολικών αιθουσών και κτιρίων, επιπλέον προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν διαγνωστικά τεστ, δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.