Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ έβγαλαν το "η" και το "ω" από τη γραμματική της Ε' και ΣΤ' δημοτικού

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύθηκε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αλέξανδρος Δελμούζος" (http://www.syllogosdelmouzos.gr/) και αναδημοσιεύθηκε από πολλές άλλες ιστοσελίδες, στο οποίο κείμενο η συγγραφέας του, Μαρία Χρυσού, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, αγανακτισμένη δηλώνει ότι στο βιβλίο "Νέα Ελληνική Γραμματική" για την Ε' και ΣΤ' δημοτικού αναφέρεται πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και ου, καταργήθηκαν δηλαδή τα η και υ, και από τα σύμφωνα απουσιάζουν τα "ξ" και "ψ", ενώ προστέθηκαν σε αυτά τα "ντ", "μπ" και "γκ".
Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσού γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:
"Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και
εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι  τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!! Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!"  
Και παρακάτω :

ΦΩΤΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ ! Όταν οι Έλληνες είχαμε Yahoo το 1984 οι άλλοι δεν είχαν καν Ίντερνετ -


Γερμανικός τύπος: "Να οι Έλληνες που θριαμβεύουν''

«Υπάρχει και άλλος τρόπος» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα Welt που αναφέρεται στις επιτυχείς προσπάθειες τριών Eλλήνων δημάρχων να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους.
Το ρεπορτάζ ξεκινά με το παράδειγμα του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος έχοντας εκλεγεί δέκα φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αλλά και έχοντας διατελέσει τρεις φορές υφυπουργός Υγείας «εκπροσωπεί ακριβώς εκείνη την παραδοσιακή πολιτική τάξη, με την οποία είναι τόσο δυσαρεστημένοι σήμερα οι Έλληνες. Ωστόσο επειδή είναι κακό ένα σύστημα, δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ισχύει και για τους ανθρώπους του. Από τη στιγμή που έγινε δήμαρχος Χανίων ο Σκουλάκης δείχνει τι δυνατότητες υπάρχουν, όταν παίρνει κανείς τα πράγματα στα χέρια του». 
  Μέσα σε διάστημα 18 μηνών εξοφλήθηκε σχεδόν το σύνολο των χρεών της πόλης, περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια ευρώ και αυτό παρότι οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά 30 %. Πώς γίνεται αυτό; «Η απάντηση του Σκουλάκη είναι τόσο απλή όσο και επαναστατική αυτές τις μέρες στην Ελλάδα: με εξορθολογισμό των εξόδων και μείωση των λειτουργικών δαπανών».

Πρωταθλητές της παραοικονομίας! – 52 δισ. ευρώ μόνο πέρυσι ο τζίρος!ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ!ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩς ΔΙΝΕΙ ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ!ΤΕΛΙΚΑ!

Μια ματιά στα στοιχεία της Κομισιόν θα λυθούν οι απορίες γιατί οι τροϊκανοί μας έχουν βάλει στο μάτι, ζητώντας όλο και περισσότερες αλλαγές στο φορολογικό πεδίο.

Η Ελλάδα είναι η 9η χώρα ανάμεσα στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 4η στην ευρωζώνη όπου η παραοικονομία... ζει και βασιλεύει. Μόνο το 2011 ο τζίρος στη χώρα μας ξεπέρασε τα 52 δισ. ευρώ. Και μέσα σ’ όλα αυτά, είμαστε και στην τελευταία θέση σε ΟΛΗ την Ευρώπη στη συγκέντρωση εσόδων από ΦΠΑ...

Όλα αυτά και πολλά πολλά άλλα προκύπτουν από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τι δείχνουν; Πως ό,τι τι αν γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην ουσία κάνουμε με τρύπα στο νερό! Και αυτό την ώρα που η ανάγκη για να μαζέψει το κράτος χρήματα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός στην Ελλάδα είναι ένα από τα γρανάζια του κράτους που δε δουλεύει. Καθόλου, σχεδόν. Γι’ αυτό και η χώρα μας απουσιάζει από τον κατάλογο των κρατών μελών της Ε.Ε. στην κατηγορία κοστολόγησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.
Στον δείκτη που η Κομισιόν καταγράφει το διοικητικό κόστος ανά 100 ευρώ φορολογικών εσόδων... μην ψάξετε για την Ελλάδα, δε θα τη βρείτε! Όπως και την Κύπρο, τη Λιθουανία και την Ισπανία.

Πληγή δεύτερη: ΦΠΑ. Δεν αποδίδεται στο κράτος σε πολλές περιπτώσεις. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το 2010 η Ελλάδα ήταν η τελευταία στον κατάλογο με τις χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά