Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

De Morgen: Μαθητές στην Ελλάδα ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια Πηγή: De Morgen: Μαθητές στην Ελλάδα ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/101595#ixzz2RDdOmtvS

Αναφορά στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παιδεία, κάνει η βελγική εφημερίδα «De Morgen».
Η εφημερίδα, σε δημοσίευμα με τον τίτλο: «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία: Μαθητές ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια», σημειώνει -βασιζόμενη σε μαρτυρίες καθηγητών- πως υπάρχουν μαθητές που βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας.
Η εφημερίδα συνομίλησε με το διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου του Πειραιά, ο οποίος μίλησε για μαθητές που ψάχνουν στα σκουπίδια ή εκλιπαρούν τους συμμαθητές τους να τους δώσουν τα υπολείμματα του κολατσιού τους.
Ιδιαίτερη μνεία κάνει για έναν 11χρονο μαθητή, ο οποίος φέρεται να υποφέρει από ασιτία, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να τον σιτίσουν λόγω έλλειψης χρημάτων συνεπεία της κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο διευθυντής, «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βιώναμε παρόμοιες καταστάσεις στο ελληνικό σχολείο και ότι θα βλέπαμε μαθητές να στερούνται τα στοιχειώδη και να είναι αναγκασμένοι να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης».
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια και η ανεργία -των νέων- να ανέρχεται πλέον στο 60%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ αρχικά η ελληνική κυβέρνηση απέρριπτε παρόμοιες ιστορίες (περί παιδιών που λιμοκτονούν) ως «αβάσιμες και υπερβολικές», τώρα αναγνωρίζει το πρόβλημα και παραδέχεται ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Καταλήγοντας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός, που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η σίτιση μαθητών που προέρχονται από άπορες οικογένειες.

Ξεριζώνοντας και παραχώνοντας αιωνόβια δένδρα – η ανάπτυξη Πάχτα-Eldorado-ΣτΕ έρχεται… (video)

22 April, 2013 by antigoldgreece

DSC_0736 DSC_0738
Δείτε πως έχουν ξεριζώσει και παραχώσει κακήν – κακώς, δεκάδες (συμπεριλαμβανομένων αρκετών αιωνόβιων) δένδρων στην περιοχή ρέματος Καρατζά, στο δάσος των Σκουριών , σε λήψεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 21ης Απριλίου 2013.
Αυτά τα αίσχη, είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών, που θα καταλήξουν στην δημιουργία ορυχείου χρυσού και άλλων εγκαταστάσεων – μεταλλείων σε περιοχές της Β.Α. Χαλκιδικής.
Μετά από αυτά που θα δείτε, νομίζουμε γίνεται ξεκάθαρο γιατί η εταιρεία και οι υποτακτικοί της, δεν θέλουν “κανέναν στα πόδια τους.” Φοβούνται τον έλεγχο, φοβούνται την δημόσια παρουσίαση της ΄΄ανάπτυξης΄΄ τους που θα κάνει και τον τελευταίο πολίτη να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στην Β.Α. Χαλκιδική, να καταλάβει τι πραγματικά εννοούν κάποιοι πιπιλίζοντας τον όρο ανάπτυξη…
========================================================
CANADIAN corporation El Dorado Gold is killing one of the most beautiful forest areas in Europe, at North East Halkidiki, GREECE to establish giant mining facilities and to operate gold mine.
Independent university professors (i.e. from Aristotle University of Thessaloniki) warning for non- reversing damages . GREENPEACE and others NGO are SILENT.
HELP US !!!
This video clip (from 21 April 2013) depicts dozens uprooted and cursorily buried (included age-long) trees by El Dorado Gold Corporation employees at a Skouries forest area called “KARATZA LAKOS”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ!

Γιατί οι έξυπνοι δε βρίσκουν ταίρι;

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να στεριώσετε με άνθρωπο ή γιατί έχετε τσακωθεί με όλους τους κολλητούς σας, η απάντηση είναι μια: Γιατί είστε πολύ έξυπνοι.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών στο London School of Economics και στο Birbeck College οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι, όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, τα βρίσκουν..ολίγον σκούρα. Και είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν μόνοι, έρημοι… Ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι.
Αποτελεί πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα:
Σχεδόν από την αρχή της ιστορίας του, και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του, δηλαδή για τα βασικά και αναγκαία πράγματα της ζωής: νόστιμη τροφή, ασφαλή στέγη και αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα. Όμως, με την βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα.
Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και

Κυριακή 21 Απριλίου 2013


''Η δίκη της Χούντας''… Μια χούντα με βαθιές ρίζες που φθάνουν στις μέρες μας με την κοινοβουλευτική χούντα των γερμανοτσολιάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…

Πρόκειται για μια ταινία ντοκιμαντέρ η οποία αναφέρεται στην δίκη των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου του 1967. Προβάλλονται ντοκουμέντα από την εν λόγω δίκη με τις απολογίες του Παπαδόπουλου, του Αγγελή, του Πατακού κ.ά.
Ο σκηνοθέτης ενδιάμεσα απ' τις σκηνές της δίκης παραθέτει ιστορικά ντοκουμέντα που φανερώνουν πως φτάσαμε στην Χούντα του 1967 (μεταξικό καθεστώς, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, δίκη Μπελλογιάννη, δολοφονία Λαμπράκη κ.ά.).
Από τον φακό περνάνε σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και πολλοί άλλοι.
Πρόκειται για ένα πολύ καλό ιστορικό ντοκιμαντέρ που παραχωρεί στην κρίση του θεατή πρωτογενές ιστορικό υλικό προς μελέτη.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Θεοδόση Θεοδοσόπουλο. Η μουσική είναι του Γιώργου Γιαννουλάτου με βασική ερμηνεύτρια την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Κυκλοφόρησε το 1981