Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Διάφανη Ζωή - ΝΤΠ. (Νέα Τάξη Πραγμάτων)

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!...ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Λαγνης & Αποστολος Ριζος - Το παιδικο τραγουδι


Το Μάη ανθίζουν τα λουλούδια…

Το Μάη ανθίζουν τα λουλούδια…Μάιος, ο μήνας με τους περισσότερους συμβολισμούς, ο μήνας που το καλοκαίρι νικάει το χειμώνα ,ο μήνας που ανθίζει η γη, ο μήνας που γεννά την ελπίδα ότι τα δύσκολα πέρασαν. Στην αρχαιότητα τον γιορτάζανε με τα  Θαργήλια τη γιορτή του θεού του φωτός Απόλλωνα και της Άρτεμης θεάς της γονιμότητας της παραγωγής της ανθοφορίας. Ο Μάιος μας έρχεται ως όνομα  από την αρχαία Ρώμη και τη θεά Μόγια που ήταν  τροφός και μητέρα.
Από τότε έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια αλλά ο Μάιος συνεχίζει να συμπυκνώνει και να συμβολίζει την επιθυμία των ανθρώπων για πέρασμα στο «Καλοκαίρι». Αναμφίβολα είναι ο μήνας που η γη δεν μπορεί να κρύψει την ομορφιά της και ο άνθρωπος νοιώθει την ανάγκη να τη ρουφήξει, να γίνει κομμάτι αυτής της υπέροχης αρμονίας , αυτής της ομορφιάς, να απελευθερωθεί από το «Χειμώνα».
Αυτός ο αγώνας για απελευθέρωση, ο αγώνας για ζωή μπορεί να συμβολίζεται εύκολα, αλλά

«Τι κάνεις στη ζωή σου;» Ποιητικό κολάζ ανάμεσα σε αγχωμένες σκέψεις για μια παράξενη ερώτηση

 Κώστας Γούσης - Σκέψειςta alania

Συχνά, θυμάμαι, οι μεγάλοι, όταν ήμουν παιδί, μιλούσαν για το μέλλον μου. Αυτό γινόταν συνήθως στο τραπέζι. Αλλά εγώ ούτε τους πρόσεχα, ακούγοντας ένα πουλί έξω στο δέντρο. Ίσως γι’ αυτό το μέλλον μου άργησε τόσο πολύ: ήταν τόσο αναρίθμητα τα πουλιά και τα δέντρα.  (Τ. Λειβαδίτης)
Μην του μιλάτε είναι άνεργος τα χέρια στις τσέπες του σαν δυο χειροβομβίδες. Μην του μιλάτε δεν μιλούν στους καθρέφτες (Ν. Καρούζος)
Φρικτή μέσα στην αθωότητά της, η ερώτηση «τι κάνεις στη ζωή σου» επιτελεί μια αδιόρατη λειτουργία ικανή να σε παραλύσει. Ξέρω, ξέρω, φαίνεται ίσως περίεργη και ακαταλαβίστικη μια τέτοια άποψη. Είναι όμως εξίσου περίεργο και ακαταλαβίστικο το βλέμμα εκείνου κι εκείνης που βομβαρδίζονται καθημερινά με αυτή τη φαινομενικά αθώα ερώτηση. Αλήθεια, το έχετε προσέξει ποτέ; Οι πιθανότητες η ερώτηση να απευθύνεται σε άνεργο είναι τουλάχιστον πενήντα – πενήντα. Ξημερώνοντας άνεργος ξέρεις τάχα που θα κάτσει η μπίλια του μυαλού σου; Η αναζήτηση εργασίας γίνεται ολοένα και περισσότερο εργασία της αναζήτησης. Έχει τις δικές της νόρμες. Τηρείς απαρέγκλιτα το ωράριο, πρέπει να βγει το πλάνο της μέρας. Πόσα βιογραφικά στείλατε σήμερα; Πόσες απαντήσεις λάβατε; Βγήκε κάποιο καινούργιο πρόγραμμα; Για πέντε, για δύο, για ένα μήνα, για ένα μεροκάματο. Για πέντε, για δύο, για ένα κατοστάρικο, ξέρω γω έστω και τζάμπα, κάτι να γίνεται. Δεν περιμένεις πλέον απαντήσεις. Θέλεις να έχεις τη σιγουριά ότι έγινε η αναζήτηση.
Ρεμπέτες-άγγελοι που τσάκισαν τη ράχη τους μεταφέροντας πίτσες, φιλέτα ροφού σβησμένα σε σαμιώτικο, έπιπλα «κάν’ το μόνος σου» και είδη υγιεινής, που φτωχοί στήθηκαν καπνίζοντας μπροστά από υπερφυσικές οθόνες μ’ έναν τρόμο παράλυτο για τα βιογραφικά τους … που διπλώθηκαν από τη μοναξιά μέσα σε γυμνά δωμάτια, καίγοντας τα πτυχία τους στον κάδο ανακύκλωσης κι ακούγοντας το διπλανό σκυλάδικο μέσ’ απ’ τον τοίχο» (Γ. Πρεβεδουράκης)
tumblr_mq8g31DPtp1s64le6o1_500
Εσύ ρωτούσες ίσως, θα πεις, έχοντας μόνο καλές προθέσεις για το αν έχει προκόψει, αν προοδεύει, αν προχωράει στη ζωή του/της και πάει λέγοντας. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Και το περιεχόμενο της προκοπής είναι ένα δύστροπο πεδίο, όπου τα νοήματα παλεύουν σε μια άνιση μάχη. Το αποτύπωμα της κυρίαρχης ιδεολογίας επί της προκοπής εκδηλώνεται με την ισοδυναμία προκοπή = συσσώρευση πλούτου. Κι αν σε μια προηγούμενη περίοδο, αυτό που ο Καρούζος αποκαλούσε

ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,Ε;KAI ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ,Ε:NA ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΕ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΟΝΟΛΑΓΝΕΙΑ!

H κρίση πλήττει σοβαρά την ελευθεροτυπία






Από την Άννα Μιχαήλ
Η έκθεση του Reporters Without Borders (R.W.B. ) που συντάσσεται κάθε χρόνο αποτυπώνοντας την παγκόσμια κατάταξη στην ελευθερία του Τύπου με βάση έρευνα που πραγματοποιούν, αναδεικνύει το πρόβλημα  στην Ελλάδα και επισημαίνει την άμεση σχέση όχι μόνο της δημοκρατίας αλλά και της οικονομίας με την ελευθεροτυπία.
Τα κριτήρια που καθορίζουν την ελευθερία του Τύπου είναι οι επιθέσεις,συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες δημοσιογράφων αλλά και η κυβερνητική παρεμβατικότητα, η αυτολογοκρισία και την εξάρτηση των ΜΜΕ από οικονομικά συμφέροντα όπως αυτά καταμετρώνται από τις απαντήσεις στην έρευνα των ερωτώμενων δημοσιογράφων, νομικών, καθηγητών καθώς και οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου σε 180 χώρες.

  Η Ελλάδα από την 31 θέση – που βρισκόταν πριν τα μνημόνια - έπεσε στη θέση 99 στην παγκόσμια κατάταξη και έχει πλέον την προτελευταία θέση ευρωπαϊκής χώρας- πριν την Βουλγαρία.
«Είναι συγκλονιστικό στη παλαιότερη δημοκρατία να απειλείται συστηματικά η ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία 5 χρόνια και έχει βυθιστεί περισσότερο από 50 θέσεις στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου στην παγκόσμια κατάταξη», αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα.
Το εθνικό συμφέρον προβάλλεται συνήθως ως ο κυριότερος λόγος για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στις δικτατορίες που καταλαμβάνουν σταθερά τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη αλλά και στις δημοκρατίες. Στις δικτατορίες οι δημοσιογράφοι απειλούνται με καταδίωξη, φυλάκιση ή ακόμα κινδυνεύει και η ζωή τους. Στις δημοκρατίες έχουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση την κυβερνητική παρεμβατικότητα, την αυτολογοκρισία και την αποδυνάμωση του ρόλου τους καθώς πλήττεται η βιωσιμότητα των ΜΜΕ και αυξάνεται η εξάρτησή τους από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
 Όπως εξηγείται στην έκθεση των R.W.B. από το 2007 η οικονομική κρίση έπληξε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σκληρά, καθώς οι λίγοι πλούσιοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες που χρηματοδοτούσαν τα ΜΜΕ της χώρας επέλεξαν πιο κερδοφόρους τομείς δραστηριότητας. Πέρα όμως από τις οικονομικές δυσκολίες, τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν την κακή φήμη ότι βασίζουν τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια σε πελατειακές σχέσεις. Ετσι οι Έλληνες δημοσιογράφοι στα χρόνια της κρίσης υπήρξαν συχνά θύματα είτε της αστυνομικής βίας είτε βίας των διαδηλωτών που τους κατηγορούν για συμπαιγνία με την κυβέρνηση. Επίσης οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής –που ενισχύθηκε το 2012 μαζί με την οικονομική κρίση- και οι υποστηρικτές τους στοχεύουν ανοιχτά στους δημοσιογράφους.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου απόφαση σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλον ένα λόγο για την πτώση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη.
Πρώτες στη λίστα της ελευθερίας του Τύπου είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 46η θέση.
 Τέλος σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Gallop που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή αν και 2 στους 3  πολίτες στον κόσμο πιστεύουν ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στη χώρα τους, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι  ένας στους δύο, ένα από τα υψηλότερα στον πλανήτη.

Share

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ;

 Κάποιοι σκοτώνονται δουλεύοντας σε κτίρια φυλακές,όπως διαβάζουμε παρακάτω και οι εταιρείες ένδυσης και υπόδησης που τους έχουν σκλάβους,για να μη χάσουν τη ΜΟΎΡΗ και την υψηλότατη τιμή,που πουλάνε τα προϊόντα τους, αντί όταν φτάσει,το "τέλος εποχής" για κάποια παπούτσια και ρούχα,να τα δώσουν εν είδει προσφοράς σε φτωχούς,άστεγους,γηροκομεία,ορφανοτροφεία κ.λ.π.

προτιμούν να τα δώσουν για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

ΌΜΟΡΦΟΣ ΚΌΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΆ ΠΛΑΣΜΈΝΟΣ

Μεγάλη απάτη από εταιρεία ανακύκλωσης – Στα 2 εκ.€ η ζημιά του ελληνικού δημοσίου (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη απάτη από εταιρεία ανακύκλωσης – Στα 2 εκ.€ η ζημιά του ελληνικού δημοσίου (ΦΩΤΟ)Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του συνελήφθησαν για φορολογικές απάτες. Η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Μια μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του ενώ η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κλπ) από επώνυμες εταιρείες της αγοράς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραλάμβαναν από επώνυμες εταιρείες διάφορα προϊόντα, προκειμένου να τα καταστρέψουν. Στη συνέχεια, εξέδιδαν και χορηγούσαν στις εταιρείες πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής, καθώς δεν κατέστρεφαν τα προϊόντα, αλλά τα έθεταν εκ νέου προς πώληση στη «μαύρη αγορά» χωρίς να τηρούν τις νόμιμες διατυπώσεις και να εκδίδουν τα απαραίτητα από τον νόμο παραστατικά πώλησης.

Με τον τρόπο αυτόν προξενούσαν σημαντική ζημία σε βάρος των δημοσίων εσόδων, καθώς το ελληνικό Δημόσιο επέστρεφε στις εταιρίες τον ΦΠΑ, που αντιστοιχούσε στα προς καταστροφή εμπορεύματα.
Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση
Αστυνομικός, μετά από επικοινωνία που είχε με 33χρονη εργαζόμενη στην εταιρεία, εμφανίστηκε ως αγοραστής επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Κατά τη συνάντηση ο αστυνομικός έδωσε 1.000 € σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέλαβε από την 33χρονη τα είδη, χωρίς όμως να του παραδώσει παραστατικά πώλησης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εμπορεύματα, είχαν συνολική αξία περίπου 9.500.000 ευρώ.
Η υπάλληλος συνελήφθη και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο, τέσσερα κοντέινερ με ρούχα και παπούτσια επώνυμων εταιρειών τα οποία είχαν παραδοθεί για καταστροφή.


Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, αφού ενημερώθηκαν, ζήτησαν την ποινική δίωξη των υπευθύνων της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην 5η τακτική ανακρίτρια.

ΦΩΤΟ astynomia.gr

Το θανατηφόρο τίμημα της μόδας: Εκείνοι που σκοτώνονται καθημερινά για να ντυνόμαστε εμείς

Πίσω από τα φλας των φωτογράφων, τις επιδείξεις, τις κάμερες και τα φώτα, υπάρχει ένας άλλος κόσμος.
Το πραγματικό πρόσωπο της μόδας είναι αρκετές φορές πολύ πιο σκληρό σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.
Ήταν 24 Απριλίου 2013 όταν το οκταόροφο εργοστάσιο υφασμάτων Rana Plaza στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, κατέρρευσε με τελικό απολογισμό πάνω από 1.100 νεκρούς και 2.500 τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες.
Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο δυστύχημα εργοστασίου υφαντουργίας στην ιστορία. Οι New York Times ετοίμασαν ένα αποκαλυπτικό και συγκλονιστικό μίνι ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει φωτογραφίες και μαρτυρίες από το δυστύχημα.
Στο κτίριο του Rana Plaza στεγάζονταν και διαμερίσματα, μία τράπεζα και εμπορικά καταστήματα. Η διαφορά είναι ότι η τράπεζα και τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν αμέσως μετά την αναφορά ρωγμών που είχαν παρατηρηθεί στο κτίριο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες των εργοστασίων υφαντουργίας αγνόησαν κάθε προειδοποίηση.
Οι εργαζόμενοι διατάχθηκαν να εκτελέσουν τις εργασίες τους κανονικά. Το κτίριο κατέρρευσε σε ώρα αιχμής οδηγώντας στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.
Στα χαλάσματα του Rana Plaza, βρέθηκαν ετικέτες των παρακάτω brands:
Adler Modemärkte, Ascena Retail, Auchan, Benetton, Bonmarché, Camaïeu, Carrefour, Cato Fashions, The Children’s Place, El Corte Inglés, Inditex, J.C. Penney, Joe Fresh, KiK, LPP S.A, Mango, Manifattura Corona, Mascot, Matalan, N Bown Group, NKD, Premiere Clothing, Primark, PWT, Walmart, Yes Zee.
Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στο Μπαγκλαντές, όπου χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες για να παράγουν προϊόντα που πωλούνται στον δυτικό κόσμο.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη βιομηχανία των ρούχων αμείβονται με 51 δολάρια το μήνα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι της χώρας εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο, με το 80% να είναι γυναίκες.
Τον Νοέμβριο του 2013 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν δεν διέθετε εξόδους κινδύνου. Τα περισσότερα εργοστάσια στο Μπαγκλαντές, δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.
Αυτή τη στιγμή το Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη δύναμη στον κόσμο στις εξαγωγές ρούχων, πίσω από την Κίνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου. Εντυπωσιακό στοιχείο για μία χώρα η οποία αρχικά δεν διέθετε δύο βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη μιας τέτοιας βιομηχανία: πρώτη ύλη και εξοπλισμό. Η αρχή έγινε το 1978, με την αποστολή 10.000 ανδρικών T-shirt αξίας 13 εκ. φράγκα σε γαλλική εταιρεία.
Την επόμενη χρονιά έκανε την εμφάνισή του στην αγορά του Μπαγκλαντές το πρώτο εργοστάσιο ρουχισμού με προσανατολισμό στις εξαγωγές.
Έπειτα από μία εξαετία, είχαν φτάσει τα 587. Το 1999, με την "άφιξη" των διεθνών εταιρειών, ο αριθμός τους εκτινάχθηκε στα 2.900. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα περισσότερα από 5.500 εργοστάσια κατασκευής ρούχων, 1.700 δημιουργίας πλεκτών και 1.300 κλωστοϋφαντουργεία. Το 60% της παραγωγής τους διατίθεται στην Ευρώπη, το 23% στις ΗΠΑ και το 4,8% στον Καναδά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η συνεισφορά του συγκεκριμένου κλάδου στις εξαγωγές του Μπαγκλαντές αυξήθηκε από το 3,9% που ίσχυε το 1983 σε 80% σήμερα.
Με αντίστοιχο ρυθμό αυξήθηκαν και τα κέρδη που άφηνε αυτή η βιομηχανία. Από τα 15,6 δισεκατομμύρια κατά το διάστημα 2010-2011, σε περισσότερα από 20 δισ. την τελευταία διετία και με την προοπτική να φτάσουν τα 36 δισ. έως το 2020. Σε αυτό το ρυθμό ανάπτυξης έπαιξε βέβαια καταλυτικό ρόλο η συνεργασία με τις διεθνείς εταιρείες. Η τακτική τους δεν είναι καινούρια: αναζήτηση φθηνών εργατικών χεριών. Στράφηκαν στις Φιλιππίνες, τη Ν. Κορέα, την Κίνα και ακολούθησε το Μπαγκλαντές.
Στην ευρωπαϊκή αγορά καταλήγει το 60% των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που παράγονται στο Μπαγκλαντές και η τάση είναι ανοδική:
8 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν το 2011, ενώ το 2012 το πόσο ανήλθε στα 8.6 δισεκατομμύρια.
Οι κύριες αγορές στην Ευρώπη είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία.
Η προτίμηση της Ευρώπης στα ρούχα που παράγονται στο Μπαγκλαντές δεν είναι τυχαία. Η χώρα έχει συνάψει οικονομική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και οι αναλυτές εκτιμούν πως η Ευρώπη έχει ευθύνη για την κατάσταση στο Μπαγκλαντές.
Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από το Μπαγκλαντές να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων, όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει.
(Πηγή: documentary.net, Euronews)

2 ΜΑΗ 1919 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ!

"Η Ελλάς εν Σμύρνη" - Σαν σήμερα το 1919 η αποβίβαση του ελληνικού στρατού - Βιντεο


ImageΟι εικόνες είναι από την υποδοχή του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη τον Μάιο του 1919. Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού "Αβέρωφ" επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης .

Όπως γράφει ο Κάρολος Μπρούσαλης στο historyreporter, “η 1η ελληνική μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σμύρνη, στις 2 Μαΐου 1919. Μεταφέρθηκε εκεί με δυο υπερωκεάνια και δώδεκα επιβατικά πλοία που συνοδεύονταν από ένα αντιτορπιλικό και τέσσερα τορπιλοβόλα του ελληνικού πολεμικού στόλου. Για να υπογραμμιστεί η κάλυψη της συμμαχίας στο όλο εγχείρημα αλλά και για να προληφθεί οποιαδήποτε ιταλική ενέργεια, τη νηοπομπή συνόδευαν και τέσσερα βρετανικά αντιτορπιλικά.

Από τα ξημερώματα, χιλιάδες Έλληνες της Σμύρνης συνωστίζονταν στην προκυμαία για να υποδεχτούν τον ελληνικό στρατό. Όταν, στις 7, το πρώτο υπερωκεάνιο φάνηκε να μπαίνει στο λιμάνι, χιλιάδες σημαίες ξεδιπλώθηκαν. Η αποβίβαση ξεκίνησε στις 7.30’, ενώ γονατιστοί οι Σμυρνιοί τραγουδούσαν το εθνικό ύμνο κι ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευλογούσε τους πρώτους φαντάρους και εύζωνες που πατούσαν την ιωνική γη κάτω από τις οδηγίες του μεράρχου, συνταγματάρχη Ν. Ζαφειρίου. Λαός και στρατός έγιναν ένα. Ξεχείλιζε κι από τις δυο πλευρές η συγκίνηση. Με δυσκολία οι αξιωματικοί προσπαθούσαν να επιβάλουν κάποια τάξη. Πρώτη φάλαγγα που ξεκίνησε για τα ενδότερα ήταν αυτή του ταγματάρχη Κ. Τζαβέλα. Οι άνδρες παρατάχθηκαν κατά τετράδες και προχώρησαν, ενώ δεξιά κι αριστερά τους ο κόσμος έτρεχε παραληρώντας από συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Σε μια στροφή, με το που φάνηκε κρατώντας υψωμένη τη σημαία ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες εύζωνες, μια ομοβροντία ακούστηκε. Ο σημαιοφόρος κι ένας εύζωνας χτυπήθηκαν. Ταυτόχρονα, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από παράθυρα ξενοδοχείων και σπιτιών. Οι Έλληνες είχαν πέσει σε τουρκική ενέδρα. Ανασυντάχθηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν συστηματική εκκαθάριση των οπλισμένων Τούρκων, ενώ την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του ιταλικού θωρηκτού στο λιμάνι ζητούσε να γίνει απόβαση Ιταλικών αγημάτων «για την αποκατάσταση της τάξης». Του την απαγόρευσε ο Βρετανός ναύαρχος. Η τάξη αποκαταστάθηκε γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι, με νεκρούς και τραυματίες πολλούς Έλληνες και Τούρκους. Στη διάρκεια της αναταραχής, σημειώθηκαν και πολλές λεηλασίες και βανδαλισμοί”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 http://www.onalert.gr/stories/H_Ellas_en_SmyrnhSan_shmera_to_1919_h_apobibash_toy_ellhnikoy_stratoyKinhmatografiko_yliko

Wim Mertens - Struggle For Pleasure Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ!



Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

The Imam Baildi - Αργυλε Μου Γιατι Σβυνεις ( argile mou giati sbinis )

και η άλλη προσέγγιση!!!

Αργιλε μου γιατι σβηνεις!Αρχικά από Γεωργία Μηττάκη και κατόπιν από Σολωνα λεκκα

Πόλεμος στην Ουκρανία

Έχει ανάψει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά για μας μάλλον πέφτει μακριά, οπότε τι να συζητάμε τώρα...
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της χούντας του Κιέβου έχουν περικυκλώσει την πόλη Σλαβιάνσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχοντας αντιμέτωπο τον πληθυσμό της. Ο Λαϊκός Στρατός, όπως ονομάζεται η ένοπλη αντίσταση στους φασίστες επιδρομείς, έχει καταρρίψει ήδη τρία ελικόπτερα, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να μετατρέψει την πόλη σε "νέο Λένινγκραντ".
Παίζουν με τη φωτιά οι εγκάθετοι των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Το πιο πιθανό να έχουν την τύχη του Χίτλερ και των συνεργατών του στην κατεχόμενη Ουκρανία, που τόσο πολύ νοσταλγούν...

ΔΩΣΕ!ΠΑΤΡΙΔΑ!!!

Τα παιδιά της γειτονιάς σου - Σόλων Λέκκας

ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ


ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΟΛΩΝ ΛΕΚΚΑΣ 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ!!!

 

ΠΕΡΓΑΜΟΣ
Τραγούδι με προέλευση από την Πέργαμο επαρχίας Μυσίας, Μικρά Ασίας.
Ο ρυθμός του κομματιού είναι 9/8 (3-2-2-2) και χορεύεται ως «ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ».

Ωχ αμάν αμάν Πέργαμε
ωχ αμάν αμάν Πέργαμε,
Πέργαμε όλο για σένα λέγαμε
λέγαμε πίναμε και κλαίγαμε.
Αμάν αμάν αμάν Αϊβαλί
αμάν αμάν αμάν Αϊβαλί,
Αϊβαλί Πέργαμε και Δικελί
Αϊβαλί η καρδιά μου σε πονεί.
------
Αμάν αμάν Χιώτισσα
αμάν αμάν Χιώτισσα,
βρε Χιώτισσα μ’ έκανες κι αρρώστησα,
αρρώστησα αμάν αμάν Χιώτισσα.
Αμάν αμάν μην το λες
αμάν αμάν μην το λες,
μην το λες θα πεθάνω και θα κλαις
μην το λες θα πεθάνω και θα κλαις.
------
Αμάν αμάν Σμύρνη και Μπουτζά
αμάν αμάν σμύρνη και Μπουτζα,
και Μπουτζά Κορδελιό και Κουκλουτζά
και Βουρλά που ‘χετ’ άντρες λεβεντιά.
Αμάν αμάν Φωκιανή
αμάν αμάν Φωκιανή,
Φωκιανή Φωκιανή Κουσαντιανή
Φωκιανή η καρδιά μου σε πονεί.
 
Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους.”
                                                                                                                   Δημήτρης Γληνός


ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ Ή ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!ΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Α;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!!!

Μπράβο στην ενότητα και το σθένος των πωλητών των λαϊκών αγορών και των παραγωγών. Ούτε ένας πάγκος στις λαϊκές!! Τελικά η δύναμη ψυχής είναι αυτή που κάνει τον άνθρωπο Σπουδαίο και Μεγάλο. Ούτε τα πτυχία, ούτε οι λόγοι .

Που είστε μωρέ "συνάδελφοι εκπαιδευτικοί" όλων των βαθμίδων τόσο καιρό; 
Ησυχάσατε που είμαστε εμείς και όχι εσείς; Θαρρείς και δε βλέπετε ότι έρχεται η ώρα όλων;
Η σιωπή είναι έγκλημα όταν βλέπεις τα χάλια στην κοινωνία, στο σχολείο. Ο καθρέπτης της κοινωνίας μας είναι το σχολείο μας. Είστε ικανοποιημένοι που εργάζεστε σε ένα τέτοιο σχολείο που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα και σας καθηλώνουν με μόνο μέσο το φόβο και την ανασφάλεια που σπέρνουν; Αυτό διδάσκετε στο μάθημα της Ιστορίας; Αυτό διδάσκετε στην Αγωγή του Πολίτη; Ως Δάσκαλοι και Παιδαγωγοί κοιμάστε ήσυχα τα βράδια; Τόσοι μαθητές μας στη φτώχεια και στα συσσίτια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές..
Τι τους διδάσκετε; "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω";  Τόσο απογοητευτικά και κοντόφθαλμα μπορεί να βλέπει κάποιος «μορφωμένος»; Η σωτηρία σας είναι ουτοπία και το γνωρίζετε. Τα σκυμμένα κεφάλια όλων το μαρτυρούν, ο μισθός στερεύει, η εργασία είναι επισφαλής, η αξιολόγηση καταστροφική, η ελπίδα της συνταξιοδότησης για να γλιτώσετε από αυτό που ζείτε ή θα ζήσετε σας οδηγεί σε άλλα αδιέξοδα μονοπάτια. 
Μήπως δε βλέπετε ότι έχουν στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον σας με τη βοήθεια της λάσπης και των ΜΜΕ; «Τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα, η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε ποιοτικότερη παιδεία, οι καταλήψεις και κάθε μορφή αντίδρασης θα αποδεκατίζονται-όλα προς όφελος της Παιδείας και των μαθητών».
 Μήπως δε νοιώθετε ότι το διαίρει και βασίλευε είναι τεχνική διάσπασης και καταστροφής; Επικοινωνιακά είναι τόσο έξυπνα και μεθοδευμένα  όλα ώστε να περνά κάθε μέτρο χειραγώγησης της κάθε κοινωνικής ομάδας με την ικανοποίηση από τις άλλες ότι επωφελούνται.  ΄Ετσι λοιπόν πριν ένα χρόνο ήρθαν αστυνομικοί στα σπίτια όλων μας (των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης) για να μας επιδώσουν πράξεις επίταξης ώστε να μην απεργήσουμε εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
 Ένα χρόνο μετά έχουν πετάξει από τους κόλπους των ΕΠΑΛ ειδικότητες «διαμάντια» στα χέρια της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καθηγητές που αγάπησαν με πάθος αυτό που έκαναν  και 20000 μαθητές τους αφήνουν αδιάφορους λες και είναι ανύπαρκτοι.   Πως συμβαδίζει η περσινή επίταξη « για το καλό των μαθητών» με τη φετινή ολόκληρη σχολική χρονιά όπου  οι μαθητές της Γ ΕΠΑΛ των κατηργημένων ειδικοτήτων είναι χωρίς καθηγητές; Πως συμβαδίζει το ενδιαφέρον για το μαθητή με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων με  τη φίμωση και χειραγώγηση μέσω «αξιολόγησης» που οδηγεί υποχρεωτικά στη λαιμητόμο ποσοστό των εκπαιδευτικών και στον αλληλοσπαραγμό;
«Προς όφελος των μαθητών» τη δεύτερη εβδομάδα διακοπών του Πάσχα κλήθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Δευτ/θμιας Εκπ/σης να επιστρέψουν νωρίτερα στα σχολεία διότι χάθηκαν ώρες από καταλήψεις. Αυτά ακούει η κοινή γνώμη και εφησυχάζει. Ποιος γνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά, οι μαθητές εκείνες τις ημέρες είχαν και 5 και 6 ώρες κενών ωρών λόγω έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων που δεν αναπληρώθηκαν;
Που είστε μωρέ Δάσκαλοι- Παιδαγωγοί; Που είστε Διευθυντές Εκπ/σης, Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων; Μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον  καθρέφτη και να πιστεύετε ακόμη ότι όλα αυτά συμβαίνουν για «την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου» ή «για το καλό των μαθητών;»
Που συμβαίνουν όλα αυτά; 
Εσείς δεν είστε που αφουγκράζεστε τις αγωνίες και τη δυσκολία επιβίωσης των μαθητών σας και των οικογενειών τους; Την ανάγκη των νέων να αντισταθούν, να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν και να διεκδικήσουν;  Τι κάνετε για αυτό;
 Που είστε μωρέ Δάσκαλοι- Παιδαγωγοί να στηρίξετε τους μαθητές σας. Αυτοί κάνουν κατάληψη για εσάς ή για τις ζωές τους;
Μέσα σε μια νύχτα του καλοκαιριού μας στέρησαν την εκπαιδευτική μας ιδιότητα. Αυτό που πονάει όμως περισσότερο είναι η έλλειψη συναδελφικότητας.
Επειδή όμως δεν τους κάνουμε τη χάρη να πάψουμε να είμαστε Δάσκαλοι και Παιδαγωγοί συνεχίζουμε να φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προς τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας:
Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α,
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,
 ΑΓΩΝΑΣ, 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!
Στέλλα Μόραλη
Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΑ!

pregnant woman-manΗ αντίθεση: η ομορφιά της ζωής με την ασχήμια της αλαζονείας.

Διδασκαλία με χάρτες, ήρωες του 21 και ξύλινα θρανία. Τα σχολεία της νοσταλγίας και της γνώσης απέναντι στα φροντιστήρια και την βαρεμάρα ...



Τότε στα δημοτικά σχολεία οι τάξεις είχαν ξύλινα θρανία, πολλούς χάρτες στους τοίχους και όλους τους ήρωες του ΄21. Τότε οι μαθητές δεν μπέρδευαν το 1821 με το έπος του ΄40 και όλοι μάθαιναν τι είχε συμβεί στις 29 Μαϊου του 1453. Εκείνοι οι μαθητές θυμούνται ακόμα τα ονόματα των δασκάλων τους, μαζί με τις υπερβολές, τις τιμωρίες και τον τσουχτερό χάρακα. Οι εποχές αλλάζουν και μέσα στο χρόνο κερδίσαμε πολλά. Χάσαμε όμως, ακόμα περισσότερα. Πόσοι δάσκαλοι σήμερα θα άντεχαν να διδάξουν κάτω από αυτές τις «πρωτόγονες» συνθήκες και πόσα παιδιά θα άκουγαν τον κύριο να τους δείχνει που βρίσκεται η Αθήνα, χωρίς να γελάσουν; Πάντως εκείνα τα φτωχόπαιδα με τα τρυπημένα πανωφόρια, έβλεπαν τον δάσκαλο με σεβασμό και σταύρωναν τα χέρια τους με δέος μπροστά στην νέα γνώση και είχαν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα όλοι κάνουν φροντιστήριο και οι μαθητές δεν αντλούν χαρά, ούτε δείχνουν σεβασμό στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κυρίως βαριούνται και κυνηγούν ψεύτικα μόρια, που πληρώνουν με α...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/didaskalia-chartes-iroes-tou-21-ke-xilina-thrania-ta-scholia-tis-nostalgias-ke-tis-gnosis-apenanti-sta-frontistiria-ke-tin-varemara/
Σχολειο_Ζαγορι _1962
Διδασκαλία με χάρτες, ήρωες του 21 και ξύλινα θρανία. Τα σχολεία της νοσταλγίας και της γνώσης απέναντι στα φροντιστήρια και την βαρεμάρα...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/didaskalia-chartes-iroes-tou-21-ke-xilina-thrania-ta-scholia-tis-nostalgias-ke-tis-gnosis-apenanti-sta-frontistiria-ke-tin-varemara/
Τότε στα δημοτικά σχολεία οι τάξεις είχαν ξύλινα θρανία, πολλούς χάρτες στους τοίχους και όλους τους ήρωες του ΄21. Τότε οι μαθητές δεν μπέρδευαν το 1821 με το έπος του ΄40 και όλοι μάθαιναν τι είχε συμβεί στις 29 Μαϊου του 1453. Εκείνοι οι μαθητές θυμούνται ακόμα τα ονόματα των δασκάλων τους, μαζί με τις υπερβολές, τις τιμωρίες και τον τσουχτερό χάρακα. Οι εποχές αλλάζουν και μέσα στο χρόνο κερδίσαμε πολλά. Χάσαμε όμως, ακόμα περισσότερα. Πόσοι δάσκαλοι σήμερα θα άντεχαν να διδάξουν κάτω από αυτές τις «πρωτόγονες» συνθήκες και πόσα παιδιά θα άκουγαν τον κύριο να τους δείχνει που βρίσκεται η Αθήνα, χωρίς να γελάσουν; Πάντως εκείνα τα φτωχόπαιδα με τα τρυπημένα πανωφόρια, έβλεπαν τον δάσκαλο με σεβασμό και σταύρωναν τα χέρια τους με δέος μπροστά στην νέα γνώση και είχαν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα όλοι κάνουν φροντιστήριο και οι μαθητές δεν αντλούν χαρά, ούτε δείχνουν σεβασμό στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κυρίως βαριούνται και κυνηγούν ψεύτικα μόρια, που πληρώνουν με α...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/didaskalia-chartes-iroes-tou-21-ke-xilina-thrania-ta-scholia-tis-nostalgias-ke-tis-gnosis-apenanti-sta-frontistiria-ke-tin-varemara/

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μανώλης Γλέζος "Σας καλώ όλους να πάρετε θέση είναι το χρήμα ιερό και όσ...

Γλέζος και Δραγασάκης κατά Στουρνάρα για το θέμα του νομίσματος

Κόντρα Δραγασάκη – Στουρνάρα για το whatever it takes
Επαναλαμβάνετε η είδηση της κατωτέρω ανάρτησης που έχει το μπλογκ, με περισσότερο Δραγασάκη και λίγο Γλέζο!

Συνεχίστηκε την Τετάρτη η κόντρα του Γιάννη Δραγασάκη και του Μανώλη Γλέζου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα του νομίσματος.

Ο Γ.  Δραγασάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών στο πρόσωπό του, για δηλώσεις του που ερμηνεύτηκαν ως πρόταση δημοψηφίσματος, ενώ ο Μ. Γλέζος εξέφρασε τη λύπη του για την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα ότι «δεν παίζουμε με το ευρώ, δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια».

Προεδρεύοντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο που αφορά τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, να αναφέρει «πού μίλησε για δημοψήφισμα, με τέτοιο ερώτημα, δραχμή ή ευρώ».


«Είπατε την έκφραση “whatever it takes”. Αν διαβάσετε σήμερα όλο τον Τύπο, τα blogs, αποδίδουν σε σας αυτό το νόημα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

«Άρα ζούμε σ' ένα σύστημα που δεν κρίνει απόψεις, αλλά κατασκευάζει απόψεις κατ' ερμηνεία και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός στη Βουλή και αποδίδει στον πολιτικό αντίπαλο αυτά που λένε τα blogs» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης.«Εγώ είπα “whatever it takes” για να σώσουμε την κοινωνία απ' την καταστροφή στην οποία την έχετε οδηγήσει, για να μειώσουμε την ανεργία -και πάντα η Δημοκρατία είναι το μέσο.

Να ζητήσει ο υπουργός από τις υπηρεσίες την ομιλία μου και να μου υποδείξει τι έχω πει εγώ...» ανταπάντησε ο κ. Δραγασάκης.«Δεν αρνείστε όμως, τι λένε κορυφαία στελέχη σας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υπάρχει συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ακούμε διάφορες απόψεις. Δεν μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση το νόμισμα της χώρας. Εδώ κορυφαία στελέχη σας θέτουν θέμα» επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών.

«Την απάντηση, σας την έδωσαν χθες, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Λαφαζάνης» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Εγώ από τη θέση του προεδρεύοντος δεν μπορώ να επεκταθώ. Σας έκανα μία ερώτηση και σας καλώ και πάλι να ζητήσετε την ομιλία μου και να την καταθέσετε στη Βουλή, για το πού εγώ είπα τι» κατέληξε ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δήλωση Γλέζου
Τη λύπη του σχετικά με τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν παίζουμε με το ευρώ, δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια» εκφράζει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.

Όπως τονίζει ο κ. Γλέζος, «η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια».

Ιερά και όσια είναι ο άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία» σημειώνει ο κ. Γλέζος και προσθέτει: «Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους - και μάλιστα μια τέτοια άποψη - σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό».

Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση. Ας καταλάβει, επιτέλους, ο υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον άνθρωπο, ούτε την επιστήμη, ούτε την οικονομία, αλλά ούτε και τη χώρα. Κρίμα».

Απάντηση - «χαστούκι» του Μ. Γλέζου στον Γ. Στουρνάρα!!!


Απάντηση - «χαστούκι» του Μ. Γλέζου στον Γ. Στουρνάρα«Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος και η Δημοκρατία, όχι το ευρώ»

Την έντονη αντίδραση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσε μία αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή, και συγκεκριμένα η φράση «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια».
«Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία», τονίζει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, προσθέτοντας: «Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους - και μάλιστα μια τέτοια άποψη - σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση».
Καταλήγοντας, σημειώνει: «Ας καταλάβει, επιτέλους, ο Υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Άνθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα».
Διαβάστε επίσης: 
Αιχμές ανάμεσα σε Γλέζο και βουλευτές της ΝΔ για τις αποζημιώσεις

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/439321/apantisi---hastoyki-toy-m-glezoy-ston-g-stoyrnara#ixzz30OTwEwiZ

Τρίκαλα: Η φωτογραφία της εβδομάδας που κάνει το γύρο των social media

Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν το πρωί της Τετάρτης (05-02-2014) όταν εμφανίστηκε στους δρόμους της πόλης αυτοκίνητο φορτωμένο μέχρι τα… «μπούνια» με τριφύλλι.


trikala1

trikala2
Οι εικόνες που κατέγραψε το trikalavoice.gr στην οδό Μιαούλη, συζητήθηκαν πολύ και κάνουν πλέον το γύρο των social media.

Αυτή είναι η “Φωτογραφία της χρονιάς” – Επίκαιρη και γεμάτη νόημα! Δείτε τη

«Φωτογραφία της χρονιάς» για το World Press Photo ανήκει στον Αμερικανό φωτογράφο John Stanmeyer, για λογαριασμό του National Geographic. Και αν δίνει σε κάποιον την εντύπωση πως πρόκειται για Αφρικανούς που ρομαντικά φωτογραφίζουν το φεγγάρι, πλανάται οικτρά!
Σύμφωνα με το digitallife.gr, η λήψη πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2013, στις ακτές του Djibouti και απεικονίζει Αφρικανούς μετανάστες που σημαδεύουν με το κινητό τους το φεγγάρι, μήπως κι έτσι «πιάσουν» σήμα από την γειτονική Σομαλία, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους στις χώρες απ’ όπου προέρχονται ή στις χώρες στις οποίες ελπίζουν να καταλήξουν μετά από ένα τεράστιο ταξίδι.
Το Djibouti, το μικρό κρατίδιο στη Βορειανατολική όχθη της Αφρικανικής ηπείρου, γειτονεύει με την Αιθιοπία, την Ερυθραία και τη Σομαλία, ενώ είναι γνωστό σταυροδρόμι για όλους εκείνους που ξεκινούν από τις πολύπαθες χώρες τους, για να φτάσουν είτε στη Μέση Ανατολή, είτε στην Ευρώπη ως μετανάστες. Οι μετανάστες της φωτογραφίας και όλοι εκείνοι που φτάνουν στις όχθες, ξέρουν πως αν πιάσουν σήμα από τη γειτονική Σομαλία, θα μπορέσουν να στείλουν SMS στους οικείους τους, πολύ φτηνότερα απ’ ότι αν χρησιμοποιήσουν τον ένα και μοναδικό πάροχο εκεί, την Djibouti Telecom.
signal-640x415 
 http://www.makeleio.gr/?p=60822#more-60822

Η δραματική έκκληση για βοήθεια από έναν "σύγχρονο σκλάβο"

Η απελπισμένη κίνηση ενός σύγχρονου σκλάβου. Έγραψε "βοήθεια" και την έβαλε σε τσάντα πολυτελούς καταστήματος

 
Όταν η Stephanie Wilson επέλεξε να κάνει τα ψώνια της σε πολυτελές κατάστημα της Νέας Υόρκης στην Πέμπτη Λεωφόρο αποχώρησε κρατώντας σακούλες με όσα είχε ψωνίσει, τότε διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό μιας τσάντας υπήρχε ένα σημείωμα.
Ήταν γραμμένο με μπλε μελάνι σε ένα  λευκό χαρτί και ήταν γραμμένη η λέξη "βοήθεια". Το σημείωμα είχε γραφτεί από έναν άνδρα  ο οποίος έφτιαχνε σακούλες για γνωστή φίρμα και όπως έγραφε, τον κρατούσαν παράνομα σε εργοστάσιο της Κίνας: "Μας κακομεταχειρίζονται και δουλεύουμε σαν σκλάβοι 13 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις τσάντες σωρηδόν στο εργοστάσιο της φυλακής", έγραφε το σημείωμα και κατέληγε: "Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση".

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά μέσα, το κείμενο ήταν υπογεγραμμένο από τον  Tohnain Emmanuel Njong και συνοδευόταν από μια μικρή φωτογραφία και μια διεύθυνση email.
Η 28χρονη,  δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Έδειξε το χαρτί στο ερευνητικό ίδρυμα Laogai, στην Ουάσιγκτον, μια ομάδα που ιδρύθηκε για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κινεζικές φυλακές. Τελικά, μετά από σχετική έρευνα ο άντρας βρέθηκε και όπως προέκυψε ήταν φυλακισμένος για τουλάχιστον τρία χρόνια στις φυλακές Qingdao.
Όσον αφορά το κατάστημα, έλαβε σοβαρά υπόψη του το περιστατικό και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες εργασίας των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε πρόσφατα νόμο που υποχρεώνει τις εταιρείες να πιστοποιούν την προέλευση των υλικών τους.Άλλοι δύο Αμερικανοί νόμοι καθιστούν παράνομα τα προϊόντα που κατασκευάζονται με τη χρήση σκλάβων.
Στις χώρες αυτές οι απολύσεις είναι συχνό φαινόμενο, ενώ ακόμα πιο συχνό είναι οι παραιτήσεις, λόγω της αφόρητης κατάστασης. Μάλιστα πολλοί εργάτες κοιμούνται μέσα στα εργοστάσια για να μην χάνουν χρόνο κατά την μετακίνηση και να μπουν γρήγορα στην γραμμή παραγωγής. Ακόμα και στα μέσα μεταφοράς τους διευκολύνουν οι υπόλοιποι επιβάτες για να μην αργήσουν.
Πηγή:Huffingtonpost
 
krisi-ellada

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!