Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο εμπρησμός της Σμύρνης και οι θηριωδίες των άτακτων Τούρκων του Κεμάλ - ΦΩΤΟ


Τον Αύγουστο του 1922 ο τουρκικός στρατός άρχισε να φθάνει στη Σμύρνη. Το μέτωπο είχε καταρρεύσει λίγες ημέρες νωρίτερα και πολλοί άντρες του ελληνικού στρατού αναζητούσαν καταφύγιο στα παράλια, λαβωμένοι και απογοητευμένοι. 

Από τους Τούρκους, πρώτοι μπήκαν στην πόλη οι τσέτες, δηλαδή οι άτακτοι μαχητές που ακολουθούσαν το στρατό του Κεμάλ. Αμέσως άρχισαν τις θηριωδίες. Εκτέλεσαν όσους άντρες βρήκαν μπροστά τους και έκαναν πλιάτσικο στα σπίτια και άρπαζαν από τις γυναίκες χρυσαφικά και

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αύριο έντεκα (ταινία μικρού μήκους)

Ν. Καρκάνη: Οι δοσίλογοι της κατοχής - Δίκες - Παρωδία (Ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες) Μέρος 2ο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η Ελλάδα τού 1945, η μεταπελευθερωτική Ελλάδα της Αγγλικής κατοχής πρόσφερε στην παγκόσμια κοινή γνώμη ένα πολιτικό θέαμα τραγικό.
Τη στιγμή που η Γαλλία καταδίκαζε σε θάνατο τον στρατάρχη Πεταίν, και τον στιγμάτιζε σαν σύμβολο της προδοσίας και του «πνεύματος του Βισύ». Τη στιγμή που στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, και τη Δανία, συνέχιζαν την αιματηρή κάθαρση του άγους της εθνικής προδοσίας, για να στεριώσουν σε εθνικά και πατριωτικά θεμέλια τη νέα δημοκρατική και αντιφασιστική ζωή τους, η Ελλάδα

Ν. Καρκάνη: Οι δοσίλογοι της κατοχής - Δίκες - Παρωδία (Ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες) Μέρος 1ο

              ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 Ενας λαός, μαθαίνοντας σωστά την Ιστορία του, έλεγε ο Γάλλος Ιστορικός Γκιζώ. κρίνει σχεδόν πάντα ασφαλέστερα για την παρούσα του κατάσταση και επιλέγει ορθότερα τις προϋποθέσεις και τους όρους για τις μελλοντικές του τύχες.
Ο Γκιζώ ήταν θεωρητικός της μεγαλοαστικής τάξης και τα Ιστορικά του διδάγματα φρόντισε, πριν απ’ όλους, ν’ αφομοιώσει η ίδια η παγκόσμια μεγαλοαστική τάξη.

Πιστή σ’ αυτά και η Ελληνική άρχουσα τάξη προσφέρει χρόνια τώρα στο λαό μας από τα θρανία των σχολείων ως τον άμβωνα της εκκλησίας και τα ελεγχόμενα απ' αυτή μέσα μαζικής Ενημέρωσης την Ιστορία του τόπου μας, ιδιαίτερα, αυτή της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, παραποιημένη, διαστρεβλωμένη, κομμένη και ραμμένη, θα λέγαμε, στα μέτρα των ταξικών συμφερόντων της, περιφρονώντας ασύστολα την ιστορική αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Sos για το κλίμα από 700 Γάλλους επιστήμονες!!!

Άνοδος των μέσων θερμοκρασιών, επανεμφάνιση ακραίας υποτροπής της θερμότητας καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τήξη παγετώνων και θαλάσσιων πάγων, ξηρασία, τροποποίηση των περιοχών διανομής για ορισμένα ζώα και φυτά, καταστροφή σπάνιων και πολύτιμων οικοσυστημάτων και αύξηση της στάθμης της θάλασσας είναι μερικές