Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ανερμάτιστες πολιτικές στην Ε.Ε. ενώ ο ιός σαρώνει

Ανερμάτιστες πολιτικές στην Ε.Ε. ενώ ο ιός σαρώνει efsyn.gr
      «Μαύρη» κορύφωση του Covid-19 σε Ιταλία και Ισπανία με τα συστήματα υγείας να δοκιμάζονται. Κατώτεροι των περιστάσεων οι ηγέτες της Ε.Ε. που δεν κατέληξαν σε συμφωνία μετά το γερμανικό «όχι» στην ιταλο-ισπανική πρόταση για κορονο-ομόλογο. Στα σπίτια τους, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών, παρακολουθούν με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις.
  • Τις διαφωνίες που υπάρχουν στο μπλοκ της Ε.Ε. αποτύπωσαν οι χθεσινές μαραθώνιες συνομιλίες των ηγετών για τη δημιουργία μιας ενιαίας γραμμής απάντησης στις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις της πανδημίας του Covid-19. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν καθώς η πρόταση εννέα χωρών -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- για έκδοση του λεγόμενου κορονο-ομολόγου σκόνταψε στη σκληρή γραμμή χωρών που στοιχίζονται κυρίως πίσω από τη Γερμανία.
  • Ενοχλημένος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προανήγγειλε ότι ετοιμάζουν από κοινού με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και τους ηγέτες άλλων χωρών μια «νέα σημαντική πρωτοβουλία» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Μακρόν προειδοποίησε τους ομολόγους του ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ ότι η εξάπλωση του Covid-19 ριψοκινδυνεύει να καταστρέψει τους κεντρικούς πυλώνες της Ένωσης.
  • Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία αλλά και την Κίνα για να γίνουν η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Καταμετρούν τουλάχιστον 85.991 και οι νεκροί πλησιάζουν τους 1.300, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
  • Σε 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από την πανδημία του νέου κορονοϊού.
  • Συνολικά τα κρούσματα είναι 892, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας να ανακοινώνει 71 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Παράλληλα, 57 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 54 διασωληνωμένοι.
  • 662 νέοι θάνατοι του τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία και 4.492 νέα κρούσματα.
  • Ξεπέρασαν τις 4.000 τα θύματα στην Ισπανία.
  • Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία έφτασε τα 42.288, ενώ 253 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του ιού, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
  • Οι αρχές της Νότιας Κορέας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες της χώρας να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου