Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ισραηλινοί εποικισμοί: «Λυπάται βαθιά» η ΕΕ, καταδικάζουν ΗΠΑ και Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά λύπη» της μετά το πράσινο φως που έδωσε χθες το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση 1.600 κατοικιών σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Την κίνηση των ισραηλινών καταδίκασαν επίσης οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

"Με βαθιά λύπη, για μια ακόμη φορά, ενημερώθηκα για την πρόθεση που εκφράσθηκε δημόσια από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχιστεί η επέκταση των οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

"Η ΕΕ έχει καλέσει επανειλημμένα το Ισραήλ να βάλει τέλος σε όλες τις εποικιστικές δραστηριότητες", υπενθύμισε η Άστον, η οποία ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές να "διαλύσουν τους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί από το Μάρτιο του 2001".

"Η εποικιστική δραστηριότητα απειλεί τη βιωσιμότητα μιας συμφωνίας για μια λύση βασισμένη στη συνύπαρξη δύο κρατών και υπονομεύει με τρόπο διαρκή τις προσπάθειες για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις", καταλήγει η Άστον.

Περισσότεροι από 300.000 Ισραηλινοί κατοικούν στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Περίπου 200.000 άλλοι είναι εγκατεστημένοι σε μια δωδεκαριά συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην οποία ζούν περίπου 270.000 Παλαιστίνιοι.

Καθώς δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική για να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, οι Παλαιστίνοι σκοπεύουν να ζητήσουν το Σεπτέμβριο την αποδοχή στους κόλπους του ΟΗΕ ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ζητούν ένα νέο μορατόριο στον εποικισμό, το οποίο να περιλαμβάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ αρνείται, παρά τις έντονες διεθνείς πιέσεις.

Καταδικάζουν ΗΠΑ και Ρωσία

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την απόφαση του ισραηλινού υπουργείου Εσωτερικών. Η πρωτοβουλία αυτή είναι "παράνομη και αντιβαίνει στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, πρώτα απ' όλα των μεσολαβητών του 'Κουαρτέτου'" για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσία), δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Όπως έχουμε ήδη επαναλάβει, οι αποφάσεις σχετικά με τον ισραηλινό εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ή σε άλλα μέρη των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν σοβαρή ανησυχία και αποδοκιμασία. Επιδεινώνουν την εκρηκτική και δύσκολη κατάσταση της διαδικασίας διευθέτησης στη Μέση Ανατολή", προσθέτει ο Λουκάσεβιτς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

O Λευκός Οίκος κάλεσε από την πλευρά του το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες για να επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δεν απάντησε άμεσα στην ερώτηση αν η ισραηλινή ανακοίνωση για την κατασκευή 1.600 κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό θα επηρεάσει το παλαιστινιακό σχέδιο για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

"Η θέση μας για το θέμα αυτό δεν άλλαξε: ασκούμε πιέσεις στις δύο πλευρές να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που θα καθιστούσε δυσκολότερη γι αυτές μια συνάντηση για διαπραγμάτευση", τόνισε ο Κάρνεϊ στον Τύπο.

Παρόμοια ήταν η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ: "Οπως έχουμε πει πολλές φορές, μονομερείς ενέργειες του είδους αυτού είναι αντίθετες στις προσπάθειές μας για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ καθιστούν δυσκολότερα τα πράγματα", επισήμανε προσθέτοντας ότι αυτό "υπονομεύει την εμπιστοσύνη".


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ!ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Η ΕΛΛΑΔΑ!


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΕΤΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΟΡΟΖΙΝΗΣ ΕΛΓΙΝ!!


Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣΤΗΣ!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ !ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ!


Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ -ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Όλοι μαζί...(δείτε το βίντεο)

Καλημέρα να περνάτε καλά ο Σεπτέμβρης των αγώνων πλησιάζει!Ετοιμαστείτε έφτασε η  ώρα τους σε όλο τον κόσμο!
Δείτε και το βίντεο που έχει η ανάρτηση!
 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ