Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΧΤΕΣ ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ!ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΟΥΡΙΆ!

ΝΤΙΝΌΠΟΥΛΟΣ!Η ΑΝΑΛΓΗΣΊΑ!

Δύσκολη νύχτα για την Αττική! Αγωνία στο υπόγειο πάρκινγκ του ΑΒ στο Ίλιον - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

If You Tolerate This Your Children Will Be Next

ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!2014 ΔΩΣΕ!

Όταν ο Τσοβόλας τα έδινε όλα και όλοι παίρνανε δάνεια,μπαζώνανε και κάνανε τους μάγκες ήταν καλά!
Τώρα με Ντινόπουλους,Βορήδηδες,Αδώνηδες(καρακάξες),Χρυσοχοίδηδες,Λοβέρδους(που είναι η Διαμαντοπούλου οέο) και όλο το υπόλοιπο σκυλολόι προσπαθείτε να βρείτε το δίκιο σας!
Εσείς τους ψηφίζατε και τους ανέχεστε,φάτε βρόχα και λασπουριά και όπως βλέπετε ηλίθιοι,πάλι η φτωχολογιά την πληρώνει,είδες πλημμύρες το Ψυχικό,η Εκάλη,το Κεφαλάρι και η Κηφiσιά;
Μην αντιστέκεστε,μη διαμαρτύρεστε,μη κάνετε τίποτα ΚΑΘΊΣΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΆ ΣΑΣ.ΚΟΤΕΣ!!!
Περιμένετε με την ψήφο και μόνο να αλλάξουν όλα,τα ίδια θα μείνουν,εάν ο γονατισμένος λαός δεν ΞΕΣΗΚΩΘΕΊ!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!
Μη λησμονήσετε την Ολυμπιακάρα και το φοβερό προεδρό της!
Έρχεται βέβαια και ο άλλος ο μελισσακης!!!Αεκαρα δύναμη!και ο Αλαφού με το ΣΚΑΙ ΚΑΙ τα λαμόγια του,Μπάμπης,Πρωτοκλάστε κ.λ.π
Α ρε νιότη πουλεγες πως θα γινόμουν άλλος
Και μη ξεχνάτε με την ψήφο στον Τσίπρα όλα θα καθαρίσουν με διπλάσιο αμμονιαζόλ γιατί είναι ο MISTER FORTE!!!
Αυτή είναι η χώρα σας και η χώρα μου,κοιμηθείτε χαλαρά!
Όταν ξαναγίνει σεισμός μη ξεχάσετε το παραμύθι να το αναπαράγετε!
Τα συγχαρητήρια μου ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!
ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΜΦΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ!
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥ ΨΩΡΙΆΡΗ!Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην πλημμυρισμένη Αττική

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ!!!ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ!!!ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Manic Street Preachers - Ocean Spray

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις

  Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες. Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια κοινωνία-πανσπερμία απ' όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, που συμπτωματικά βρέθηκε να ζει σε ακριτική περιοχή και να χορεύει τσάρλεστον

Μάνος Χατζιδάκις - Το πρόσωπο του τέρατος -Λόγια απλά ή λόγια γιά να μας προβληματίσουν;ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΕΡΑΤΑ;

Όποιος δεν
φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η
πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας
τρομάζει η ομορφιά.
Ο Frankenstein έγινε πόστερ και στολίζει το δωμάτιο ενός όμορφου αγοριού. Το αγόρι ονομάζεται Πινοσέτ ή...

Βιντέλλα, κι ολομόναχο χορεύει με πάθος ένα tango
ελλειπτικό. Δεν υπάρχει μουσική, ούτε τραγουδιστής από κοντά. Μονάχα

Το μερτικό μου απ τη χαρά μου το χουν πάρει άλλoι

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ,ΞΕΧΝΑΜΕ .ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΜΕ!ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΥΤΗΞΤΕ ΤΟ ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ ΚΑΙ ΒΟΥΡ!!!

ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΒΡΕ!



Θάνατος στη θάλασσα: Αυτή είναι η
ιστορία πέντε φίλων - των Moaaz, Majd, Rasha, Κinan και Khalid - οι
οποίοι έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία και ξεκινήσαν ένα επικίνδυνο
ταξίδι για να φτάσουν στην Ευρώπη. 
Στις
16 Αυγ του 2014, οι πρόσφυγες πέρασαν από τη Συρία στο Λίβανο. Από εκεί
πήραν μια πτήση προς την Αλγερία και πληρωμένοι λαθρέμποροι τους
μετέφεραν με πούλμαν στην έρημο, στα σύνορα με τη Λιβύη. Εκεί τους
παρέλαβαν άλλοι αντάρτες λαθρέμποροι. Πήραν από τον καθέναν τους 400
επιπλέον δολάρια και -μετά από 5 ημέρες άθλιας διαμονής στην έρημο -
τους ανέβασαν σε μεγάλα φορτηγά και τους οδήγησαν κάπου στα παράλια της
Λιβύης.  
Οι πέντε φίλοι, μαζί με
δεκάδες άλλους παράνομους μετανάστες, επιβιβάστηκαν στα πλοία του
θανάτου για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς μια ευρωπαϊκή στεριά, με
κατεύθυνση και τελικά προορισμό κυρίως την Λαμπεντούζα ή τις ακτές τις
Σικελίας. 
O Majd κατέγραψε με το
κινητό του τηλέφωνο όλα τα... παρασκήνια του ταξιδιού τους, που - αυτή
τη φορά, ευτυχώς- δεν κατέληξε σε ναυτική τραγωδία. 
Μέχρι στιγμής φέτος εκτιμάται ότι 3.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου προσπαθώντας το ίδιο ταξίδι....

newsbomb.gr: Στον... πάτο οι εφοπλιστές, στη σέντρα ο Βαρβιτσιώτης (vid)

Καλημέρα!Ενα άρθρο γιά μελέτη και προβληματισμό!Κλείνουν τράπεζες σωρηδόν σε Ελλάδα αλλά και Ευρωζώνη

Λουκέτο έβαλαν σχεδόν οι μισές ελληνικές τράπεζες από το 2008 μέχρι πέρυσι, αλλά το ενεργητικό όσων απέμειναν έγινε διπλάσιο του ΑΕΠ της χώρας μας!

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

 Λουκέτα μπαίνουν μαζικά σε τράπεζες τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη ολόκληρη και ιδίως στα κράτη της Ευρωζώνης από τότε που άρχισε η κρίση, όπως αποκαλύπτει έκθεση της ΕΚΤ. Στην Ελλάδα από 66 που ήταν οι τράπεζες το 2008 (36 ελληνικές και 30 ξένες τράπεζες) απέμειναν το 2013 μόνο 41! Μειώθηκαν δηλαδή κατά 38%. Σκληρότερα χτυπήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες αυτήν τη «μαύρη» πενταετία, καθώς έκλεισε σχεδόν η μία στις... δύο ελληνικές τράπεζες! Για να είμαστε ακριβείς, έκλεισαν οι 15 από τις 36 ελληνικές τράπεζες και απέμειναν 21 αυτά τα δίσεκτα χρόνια - μείωση κατά 42% του αριθμού των ελληνικών τραπεζών! Από τις 30 ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας έφυγαν οι 10 και απέμειναν 20 - ποσοστό συρρίκνωσης του αριθμού τους 33,3%. Υπάρχει όμως ένα πολύ πιο εντυπωσιακό στοιχείο. Το ενεργητικό των εγχώριων τραπεζικών ομίλων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (με ποιον ακριβώς τρόπο, ας μην το συζητήσουμε για την ώρα). Ηταν 358 δισ. ευρώ το 2008 και συρρικνώθηκε ανεπαίσθητα στα 356 δισ. το 2013 - μείωση... μισό τοις εκατό! Αντιθέτως το ενεργητικό των υποκαταστημάτων των ξένων τραπεζών στη χώρα μας καταβαραθρώθηκε κυριολεκτικά! Από 100 δισ. ευρώ που ήταν το 2008 (ποσό που αντιστοιχούσε στο 43% του ΑΕΠ) καταποντίστηκε το 2013 στα... 13 δισ. ευρώ!!! Ασύλληπτη μείωση κατά 87%! Το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών το 2008 αντιστοιχούσε στο 154% του ΑΕΠ και το ενεργητικό των ξένων τραπεζών που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας αντιστοιχούσε την ίδια χρονιά στο 43% του ελληνικού ΑΕΠ. Το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών επομένως ήταν περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερο εκείνου των υποκαταστημάτων του συνόλου των ξένων τραπεζών στην Ελλάδα. Το 2013 οι αριθμοί αυτοί είχαν αλλάξει κατά ασύλληπτο τρόπο. Πρώτα πρώτα το ΑΕΠ της χώρας μας έχει κατρακυλήσει και έτσι τα 356 δισ. ευρώ του ενεργητικού των ελληνικών

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

David Bowie - Heroes

Η φτώχεια παχαίνει τους Έλληνες: Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη παιδική παχυσαρκία


Αύξηση βάρους εξαιτίας της λήψης θερμιδογόνου φτηνής τροφής παρουσιάζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα για την παιδική παχυσαρκία
Σε αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί η οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες, λόγω της λήψης θερμιδογόνου φθηνής τροφής, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε αυξημένο κίνδυνο.
Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ, με τα υψηλότερα ποσοστά παιδική παχυσαρκίας, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Όπως ανέφεραν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, με αφορμή την Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά της Παχυσαρκίας, 21 έως 26 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά αποτυπώνεται σε μελέτη η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στην υγεία της οικογένειας και το αποτέλεσμα είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς παρατηρείται αύξηση της συχνότητας παιδικής παχυσαρκίας σε χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.
Στη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση, αναφέρθηκε ο Γεώργιος Βαλσαμάκης, ενδοκρινολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο δείκτης μάζας σώματος αγοριών ηλικίας 7 ετών και ετήσιου προσδιοριζόμενου οικογενειακού εισοδήματος μικρότερου από 12.000 ευρώ ήταν 18,1 kg/m2, ενώ στα συνομήλικά τους, με εισόδημα άνω ή ίσο των 30.000 ευρώ ήταν 17,7 kg/m2.
Αντίστοιχα, στα κορίτσια 7 ετών που ζούσαν σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ο ΔΜΣ ήταν 17,83 kg/m2, ενώ στα συνομήλικά τους με εισόδημα άνω ή ίσο των 30.000 ευρώ 16,75 kg/m2.
Τα ποσοστά παχυσαρκίας στα αγόρια 7 ετών ήταν 25,5% για οικογενειακό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ και 6,7% για μεγαλύτερο ή ίσο με 30.000 ευρώ, τα δε αντίστοιχα ποσοστά στα κορίτσια 7 ετών ήταν 26,4% για κάτω των 30.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και 12,5% για εισόδημα μεγαλύτερο ή ίσο των 30.000.
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 5.682 παιδιά, ηλικίας 7 και 9 ετών, από 150 σχολεία της ελληνικής επικράτειας και από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι το 48,9% των αγοριών και το 44,8% των κοριτσιών της β' Δημοτικού έχει βάρος πάνω από το φυσιολογικό, με τα ποσοστά να αυξάνονται σε 57,2% των αγοριών και 50,0% των κοριτσιών στην δ΄Δημοτικού.
«Το υψηλό ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας οφείλει να ενεργοποιήσει την πολιτεία, τους φορείς υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσοι μπορούν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η υγεία των αυριανών ενηλίκων θα είναι πολύ επισφαλής, με όλες τις συνέπειες που προδικάζονται», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, της ΕΙΕΠ Ευθύμιος Καπάνταης.
Δεδομένων των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει η παχυσαρκία στην Ελλάδα, η ΕΙΕΠ διοργανώνει και εφέτος την «Εβδομάδα Παχυσαρκίας» με στόχο να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το κοινό ότι η παχυσαρκία είναι νόσος και ως νόσος πρέπει να έχει την κατάλληλη επιστημονική αντιμετώπιση.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Johnny Cash - Personal Jesus

The Doors "People Are Strange"

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί πώς η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής



 Ο Φιλίπ Μενού δίνει βήμα στους πληγωμένους από την κρίση Έλληνες με σκοπό να αφυπνίσει 

 Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση δημιούργησε ο
Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού, εστιάζοντας τις συνέπειες όχι μόνο σε
οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. 

Μέσα στα 52 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "ΗΕλληνική Θύελλα", ο Γάλλος δημιουργός δίνει βήμα όχι μόνο σεοικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους,ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές. Σκοπός του είναι να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που

Queen & David Bowie - Under Pressure (Classic Queen Mix)

Μαλάλα η σοσιαλίστρια

tumblr_mjgwj3FzTe1qzxm3co1_500Δηλώνοντας τυφλή υπακοή στο πνεύμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η νορβηγική επιτροπή των Νόμπελ αποφάσισε να μη βραβεύσει τον ήρωα της χρονιάς – τον Εντουαρντ Σνόουντεν. Επιλέγοντας όμως τη νεαρή Μαλάλα Γιουσαφζάι βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.
Τα πορτρέτα του Τρότσκι και του Λένιν που κοσμούσαν το πόντιουμ έδειχναν παράταιρα μπροστά στη Μαλάλα – τη 17χρονη ακτιβίστρια που κέρδισε την καρδιά του δυτικού κόσμου μετά την επίθεση που δέχτηκε το 2012 από ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών του Πακιστάν που συνεργάζονται με τους Ταλιμπάν. Το περιεχόμενο των ομιλιών της όμως θα έκανε και τον Βλαντίμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν) αλλά και τον Λεβ Νταβίντοβιτς (Τρότσκι) να φουσκώσουν από υπερηφάνεια.
Εναν χρόνο αργότερα και ενώ η ιστορία της έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου, η Μαλάλα έστειλε το παρακάτω κείμενο στο συνέδριο του τροτσκιστικού ΙΜΤ: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΙΜΤ (Διεθνή Μαρξιστική Τάση) γιατί με εισήγαγε στον μαρξισμό και τον σοσιαλισμό […]. Είμαι πεπεισμένη ότι ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μοναδική λύση στα προβλήματά μας και καλώ όλους τους συντρόφους να δώσουν αυτή τη μάχη μέχρι την τελική νίκη. Μόνον έτσι θα απελευθερωθούμε από τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση».
Ηταν προφανές ότι για έναν τόσο βαθιά αντιδραστικό θεσμό, όπως τα βραβεία

ANTIFA-pedia: Η αντιφασιστική εγκυκλοπαίδεια



2e48b8_270767Ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ τρελός, όπως παρουσιάζεται τις τελευταίες δεκαετίες; Ήταν ο Βενιζέλος και ο Τσόρτσιλ οπαδοί του Μουσολίνι; Ποιο ρόλο έπαιξε το συγκρότημα Λαμπράκη στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής; Ποιοι επιχειρηματίες δημιούργησαν τις αυτοκρατορίες τους δουλεύοντας για το Τρίτο Ράιχ και ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν σήμερα στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. ξεκινάμε σήμερα ένα νέο εγχείρημα με τον τίτλο ANTIFA-pedia.
Στόχος μας είναι να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την

Οι εργασιακές αλλαγές σχετίζονται με την αυτοκτονία

Η αύξηση της αυτοκτονικότητας σε περιόδους κρίσης δείχνει, ότι οι αλλαγές στο εργασιακό στάτους ασκούν μεγάλη πίεση

Οι εργασιακές αλλαγές σχετίζονται με την αυτοκτονία Την πίεση που ασκείται από τις αλλαγές που γίνονται στο εργασιακό στάτους «φωτογραφίζουν» οι επιστήμονες ως την κυριότερη αιτία για την αύξηση των αυτοκτονιών.

Η ποιοτική αλλαγή των εργασιακών συνθηκών στο μοντέλο της ευέλικτης απασχόλησης μπορεί να αλλάξει δραματικά την ψυχολογία ενός ανθρώπου, οδηγώντας τον ακόμη και στην αυτοχειρία. Αν και διαχρονικά δεν φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση των αυτοκτονιών με την ανεργία, η αύξηση της αυτοκτονικότητας σε περιόδους κρίσης δείχνει, ότι οι αλλαγές στο εργασιακό στάτους ασκούν μεγάλη πίεση, ειδικά στους άνδρες μέσης

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Life shows? no mercy!!!ΚΑΛΟ ΞΗΜΈΡΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!

 
Επαναστάσεις κι εξεγέρσεις με έλλειψη ερωτικού πάθους προς τις αρχικές τους αξίες, δεν ευδοκίμησαν.  

Θάλασσα μάνα, αλμύρα μου εσύ, γαλάζια μοίρα...


 

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μίλβα

Παράμ παράμ παράμ γυρνάω χορεύω
στην άμμο του χειμώνα με τα φύκια
τη θάλασσα που αρρώστησε γιατρεύω

ΠΡΙΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΆΜΑΤΑ!!!

Θουκυδίδης
460 π.Χ. – 395 π.Χ.


«Η πιο συνηθισμένη συνέπεια της απροσδόκητης κι αιφνιδιαστικής ευημερίας ενός λαού είναι να γίνουν οι πολίτες ματαιόδοξοι και αλαζόνες. Αντίθετα, τα καλά που αποκτήθηκαν με τη φρόνηση είναι πιο σίγουρα και διατηρούνται περισσότερο από εκείνα που φέρνει η τύχη. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι είναι πιο ικανοί να αποκρούσουν την κακοδαιμονία, παρά να φυλάξουν την ευημερία τους.»

...ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Σπίτια, αυτοκίνητα και κοσμήματα ως μπόνους εταιρείας στους υπαλλήλους! (video)

Σπίτια, αυτοκίνητα και κοσμήματα ως μπόνους εταιρείας στους υπαλλήλους! (video)Αυτοκίνητα, πανάκριβα κοσμήματα και προκαταβολές για την αγορά διαμερισμάτων δώρισε σε 1.200 υπαλλήλους της εταιρείας του ένας έμπορος διαμαντιών από το κρατίδιο Γκουτζάρατ της Ινδίας, ως αμοιβή επειδή πέτυχαν τους στόχους που είχαν οριστεί.

Ο Σάβτζι Ντολάκια, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εξαγωγής
διαμαντιών στην πόλη Σουράτ, δώρισε 491 αυτοκίνητα και 570 διαμαντένια
κολιέ ενόψει του Ντιβάλι, της ινδουιστικής γιορτής του φωτός. Η εταιρεία
προτίθεται επίσης να καταβάλει σε άλλους 207 υπαλλήλους την προκαταβολή
για την απόκτηση ενός διαμερίσματος, εφόσον το επιθυμούν.

"Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος επιβράβευσης που
ακολουθούμε. Οι εργαζόμενοι που επέδειξαν συνέπεια και
αποτελεσματικότητα την τελευταία πενταετία επιβραβεύτηκαν" είπε ο Νάρες

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ(2)

ΕΙΚΟΝΕΣ -ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ SUCCESS STORY: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΙΧ ΛΟΓΩ ΕΞΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ -”ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ” !! ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ…ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: “ΤΗ ΝΥΧΤΑ…ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ” !!

paidia2 

 

Μετέτρεψαν το αυτοκίνητό τους σε σπίτι, τον σιδερένιο ουρανό του σε ταβάνι, τα καθίσματά του σε κρεβάτια. Εκεί… κοιμάται στριμωγμένο ένα ζευγάρι μαζί με τις δύο κόρες του, ηλικίας 16 και 14 ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ απογευματινής εφημερίδας. Εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο, ανάμεσα σε ταμπλό, τιμόνι, χειρόφρενο και πορτμπαγκάζ σφραγίζεται η αποπνικτική καθημερινότητα μιας οικογένειας που το σοκ της πτώχευσης και της έξωσης την υποβίβασε αιφνιδιαστικά στην ανασφαλή κατάσταση του νεοάστεγου. Εκεί, πάνω σε τέσσερις ακινητοποιημένους τροχούς ένα άλλοτε αξιοπρεπές μέσο ελληνικό νοικοκυριό βιώνει την ανέχεια σαν τιμωρία για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε.

paidi4 

Αυτοί οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν άστεγοι, δεν μεγάλωσαν στον δρόμο, δεν μετανάστευσαν από εξαθλιωμένες χώρες, δεν επέλεξαν από ιδιοτροπία να ζήσουν χωρίς τα αναγκαία και τα στοιχειώδη σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Είναι συμπατριώτες μας που πάνω τους προβάλλεται με τον πιο απεχθή τρόπο η εκδήλωση της διάχυτης πενίας. Ανήκουν στη σημαντική μερίδας των δοκιμαζόμενων από την κρίση Ελλήνων που στα πρόσωπά τους καθρεφτίζονται η ματαίωση των προσδοκιών, το άνυδρο μέλλον, ο κοινωνικός αποκλεισμός. Είναι εκείνο το ηττημένο κομμάτι της κοινωνίας που, όπως υπενθυμίζει αποθαρρυντικά η έκθεση της Βουλής για τη φτώχεια, αντιμετωπίζει πρωτοφανή για καιρό ειρήνης οικονομική καταστροφή και υφίσταται με πρωτόγνωρη βιαιότητα την απειλή της αποσάθρωσής του.
Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα ρίχνονται στον Καιάδα της κοινωνικής ζωής σαν τα άχρηστα εξαρτήματα μιας ελαττωματικής μηχανής, μέχρι χθες δεν υπέφεραν καν. Είχαν σπίτι, δουλειά, ευπρέπεια και το υπερήφανο ανάστημα που τους χάριζε η αξιοπρεπής εργασιακή τους κατάσταση και η μαθησιακή πρόοδος των μικρών παιδιών τους. Η Μαρία και ο Νίκος, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο Αττικής, μπορεί να μην έζησαν ποτέ με πολυτέλεια, διέθεταν όμως πάντα τα βασικά, ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το σπίτι τους δεν ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου, αλλά ήταν ζεστό, φιλόξενο, πλημμυρισμένο από τρυφερότητα και αγάπη και φωτισμένο από τα χαμόγελα των δύο παιδιών τους.
Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Τα έφερναν βόλτα με σωστό οικονομικό κουμάντο, δίχως πολυέξοδες υπερβολές. Κατάφεραν το 2010 να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα ταλαιπωρημένο Rover, για κάποιες μικρές

Στην Ελλαδα σήμερα!!!(1)

Δε φεύγει κανείς! Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας εγκλώβισαν τους μετόχους

Δε φεύγει κανείς! Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας εγκλώβισαν τους μετόχους Τεταμένο είναι το κλίμα από το πρωί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, εδώ και 15 μήνες. Εχουν αποκλείσει τις εισόδους και δεν επιτρέπουν στους μετόχους να φύγουν.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την πύλη των Νναυπηγείων από τις 9.00 το πρωί και δεν αφήνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε σήμερα, να αποχωρήσουν από τον χώρο, έως ότου βρεθεί, όπως λένε, λύση στο πρόβλημά τους.

Μάλιστα, έχουν μπλοκάρει τις  πύλες εισόδου-εξόδου στα ναυπηγεία και με αυτοκίνητα ενώ έχουν σχηματίσει και ανθρώπινες αλυσίδες.


Δε φεύγει κανείς...



Αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης των Ναυπηγείων, με τους δεύτερους να καλούν τους εργαζόμενους να συναντηθούν με τα μέλη του ΔΣ και να απελευθερώσουν την είσοδο, ώστε να αποχωρήσουν όσοι επιθυμούν.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί αυτή την πρόταση και παραμένουν στο σημείο.

Όπως δήλωσε στο Newsit, ο Παντελής Παπαβασιλείου μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπγεία Ελευσίνας, "έχουμε αποκλείσει τις εισόδους των Ναυπηγείων από το πρωί και έχουμε εγκλωβίσει μέσα τους μετόχους και τον πρόεδρο της εταιρείας.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;


Γ.Σουρής

Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας

Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;
Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
ταμεῖο δίχως χρήματα
καὶ δόξης τόσα μνήματα;

Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;



 Ο Γιώργος Σουρής γεννήθηκε το 1853 στην Ερμούπολη της Σύρου και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές. Τι κι αν δεν τελείωσε ποτέ την Φιλοσοφική; Λόγω των πολλών γνώσεων και των πνευματικών προσόντων του ασχολήθηκε επιτυχώς με τη δημοσιογραφία, σατιρίζοντας τα γεγονότα της εποχής, ενώ πολλοί τον ονόμαζαν «σύγχρονο Αριστοφάνη». Στο ποίημα "Ανθολογία της Οικονομίας" τα λέει όλα...

Αρπάχτε τα, αλλά… «εντίμως»!

  Αρπάχτε τα, αλλά… «εντίμως»! 



Αρθρογράφος: 
Νίκος Μπογιόπουλος
Όταν η «Siemens» μοιράζει 1,5 δισ. ευρώ σε «μαύρο» χρήμα για να κάνει τις δουλειές της σε 160 χώρες ανά τον κόσμο, αυτό λέγεται «μίζες», «διαφθορά» και «σκάνδαλο». Όταν, όμως, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων επιχορηγούνται με 1,5 δισ. δολάρια από τους πολυεθνικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, για να διεξαγάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αυτό λέγεται «εκλογές»...

    Το σημειώνουμε, διότι ορισμένοι «οργανικοί διανοούμενοι» της πλάκας, τρέφουν ένα ασίγαστο πάθος για το «αμερικάνικο όνειρο», το οποίο