Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Κρύβουν τα χρέη των κομμάτων, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεωθούν

Το παρακάτω δημοσίευμα το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Μπορεί να θεωρηθεί και ένα έξοχο αφιέρωνα στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τοκογλυφικά δάνεια και τα κοράκια των εισπρακτικών τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση.

Το αναπαράγουμε:

Δόθηκε δίμηνη παράταση για τη δημοσίευση των ισολογισμών δύο μέρες πριν από την καταληκτική προθεσμία

«Τυχαίο; Δεν νομίζω». Αυτό έλεγε μια παλιά διαφήμιση και αυτό ισχύει και τώρα! Η παράταση αυτή εξυπηρετεί πρωτίστως τη Ν.Δ., τα χρέη της οποίας το 2021 ήταν 400.000.000 ευρώ και το 2022 υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τα 440.000.000 ευρώ! Είναι προφανές ότι στόχος αυτής της απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής σε προεκλογική περίοδο -και ενώ ήταν κλειστή λόγω των εκλογών- είναι η απόκρυψη του τεράστιου χρέους της Ν.Δ. για την αποφυγή του πολιτικού κόστους. Η ημερομηνία δημοσίευσης των ισολογισμών έληγε όπως και κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου.

Πώς διάολο καταντήσαμε να θεωρούμε φυσιολογικό όλο αυτό που μας συμβαίνει;

Με δικές μας συντακτικές παρεμβάσεις δημοσιεύουμε ένα κειμενάκι που μας έστειλε φίλος αναγνώστης:

“Μα απ’ την κόλαση μου σου φωνάζω, εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω…” έγραφε η Γαλάτεια Καζαντζάκη, σχεδόν ένα αιώνα πριν, αποτυπώνοντας τόσο εύστοχα μια πραγματικότητα που στις μέρες μας τείνει να γίνει εφιάλτης.

Άντε με το καλό να αποκατασταθεί και ο Λιγνάδης, αγαπητοί μου …

Με ένα εκλογικό σώμα που επιβραβεύει τους βιαστές του, που αναθέτει να καθορίζουν το μέλλον του χριστοταλιμπάν με κομποσκήνια και ορφανά του Χίτλερ αναρωτιέμαι: “Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω, με μισθοφόρους και πραιτωριανούς” …

Πώς διάολο καταντήσαμε να θεωρούμε φυσιολογικό όλο αυτό που μας συμβαίνει;

 

Αυθόρμητες σκέψεις

Του Γ. Γ,

Στον Μελιγαλά ο ΕΛΑΣ νίκησε τους Ταγματασφαλίτες της Πελοποννήσου και οι Πελοποννήσιοι έδωσαν μια πρώτη “προκαταβολή” στους δωσίλογους της περιοχής τους. 
Οι φήμες, οι οποίες έφταναν στην Αθήνα, ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστικές. Οι πολίτες της Πελοποννήσου με τσεκούρια, κόσες και δικράνια ξεπάστρεψαν πολλούς από εκείνους, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν -ως συνεργάτες των Ναζί- σκότωναν και ρήμαζαν στη Λακωνία και τη Μεσσηνία …
Ούτε καν με σφαίρες και μαχαίρια …Με τσεκούρια και δικράνια, για να υποφέρουν, όπως στις ταινίες τρόμου. Μόνον που ο τρόμος εκείνος ήταν πραγματικός και δεν περιοριζόταν στο πανί της κινηματογραφικής αίθουσας …

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Η Μάγδα Φύσσα για την είσοδο των "Σπαρτιατών στη Βουλή" "Να τους χαίρεστε"

Η Μάγδα Φύσσα για την είσοδο των "Σπαρτιατών στη Βουλή" «Να τους χαίρεστε. 
   Τους θέλατε και τους βγάλατε. Κάποιοι δούλεψαν για αυτό. Εγώ είμαι εδώ στον δρόμο και παλεύω για τον φασισμό που τον έχω στην πλάτη μου.
 Δουλέψατε όλοι για να μπουν και πάλι στη Βουλή. Όλα τα κανάλια έλεγαν ότι είναι κάτι καινούργιο.
 Πάρτε τώρα το κάτι καινούργιο που είναι ο Κασιδιάρης μέσα. Αλίμονο για εμάς που είμαστε στον δρόμο και παλεύουμε κατά του φασισμού δέκα χρόνια τώρα για να έρθει μια μέρα και να ακούσουμε Σπαρτιάτες και να είναι ο Κασιδιάρης μέσα. Ε, κάποιος δούλεψε για αυτό. 
 Εγώ μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει ότι υπάρχουν οι Σπαρτιάτες σαν κόμμα και πλέον έχουν μπει στη Βουλή. Η κοινωνία που τους έβγαλε να τους χαίρεται και να ξέρει πως θα μας βρει απέναντι του και δε θα κάνουμε πίσω».
 Σιγά μην κλάψω σιγα μην φοβηθω. Θα πατήσουμε τον φασισμό με την αντίσταση, ξανά.
 Με πρώτη από όλους μας την κυρία Μάγδα. 
(Οι δηλώσεις έγιναν στο Debater) #εκλογες2023 #εκλογες
1:24 / 1:24
68,2 χιλ.
Προβολές

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου ~ Πεχλιβάνης

Πότε ο θυμός γίνεται τοξικός και πώς η σωστή χρήση του μπορεί να μας κάνει καλό;

Πότε ο θυμός γίνεται τοξικός και πώς η σωστή χρήση του μπορεί να μας κάνει καλό;Αλήθεια, ποιος είναι ένας καλός τρόπος να εκφράζουμε το θυμό μας;

Ο θυμός, αν τον αξιοποιήσουμε σωστά, μπορεί να έχει δύο όψεις. Οι ψυχοθεραπευτές Dr. Phil Stutz και Barry Michels με έδρα το Λος Άντζελες, θεωρούν ότι ο θυμός είναι απαραίτητος για την ανάπτυξή μας, ακόμα και για την ικανότητά μας να αγαπάμε: «Ο θυμός είναι σαν ένα καύσιμο που σας ωθεί σε διάφορα στάδια της ζωής σας», λέει ο Stutz. Από την άλλη πλευρά, οι δυο τους διαπιστώνουν συχνά ότι ο θυμός στους πελάτες τους είναι ένας τρόπος να συγκαλύψουν την ευαλωτότητα, και ενώ δεν είναι λάθος να νιώθουμε θυμό, συχνά τον εκφράζουμε (παρορμητικά) με δυσλειτουργικούς τρόπους που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Τι είναι η «ροή ευγνωμοσύνης» και πώς να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις

ΑΝΘΗ ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗ
Τι είναι η «ροή ευγνωμοσύνης» και πώς να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις
Pexels

Όλοι μας ανησυχούμε, παραπονιόμαστε, ασκούμε αυστηρή κριτική στον εαυτό μας.

Είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως και η αναπνοή. Φυσικά, μερικές αρνητικές σκέψεις δεν θα καταστρέψουν τη ζωή κανενός, αλλά η απαισιοδοξία, αν αφεθεί χωρίς φροντίδα, μπορεί να γίνει εξαντλητική. Όπως εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής Barry Michels στο goop.com, μια κακή σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ακόμη χειρότερες. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα οικείο μοτίβο σε πολλούς από εμάς. Στην πραγματικότητα, ο Michels λέει ότι κάθε ασθενής που έχει γνωρίσει, έχει πέσει σε αυτό το τέλμα της αρνητικότητας -και ο ίδιος ασκεί το επάγγελμα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Η καπιταλιστική κοινωνία αφήνει τον άνθρωπο να εκφράζεται ελεύθερα, αφού προηγουμένως του έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα.

Του Γ. Γ.

   Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών δεν επιβεβαιώνουν τίποτα άλλο παρά ότι έχουμε μια συγκυριακή -θέλουμε να πιστεύουμε- περαιτέρω συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα σε ανησυχητικό βαθμό. Το ότι αποκτούν λαϊκή αποδοχή, όπως αυτή μεταφράζεται σε ψήφους, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, ένας πολιτικός σχηματισμός χριστοταλιμπάν, και να δημιουργείτε μια κοινοβουλευτική ομάδα που η επικεφαλής της κάνει επίδειξη οίησης στα όρια της μωρίας, είναι μια εικόνα που δεν πρέπει να ενθουσιάζει κανέναν.

Ας μην γελιόμαστε: σήμερα πανηγυρίζουν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννη – f/b

   Η είσοδος του μορφώματος “Σπαρτιάτες” στη Βουλή αποτελεί και επίσημα την επανεμφάνιση των νεοναζί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό μετά την περίοδο 2012-2019. Ο συνδυασμός λειτούργησε ως το κουκούλι για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του μορφώματος του Κασιδιάρη, που έχει συγκεντρώσει όλο το χρυσαυγίτικο δυναμικό μετά τη διάσπαση της Χρυσής Αυγής και τη σύγκρουση με τον Μιχαλολιάκο. Οι νεοναζί έμαθαν το μάθημά τους μετά την ποινική καταδίκη και είναι σίγουρο ότι θα αποφύγουν στην αρχή τη μετωπική κλιμάκωση του 2012. Αλλά το πολιτικό τους σχέδιο είναι στον πυρήνα του το ίδιο. Ας μην γελιόμαστε: σήμερα πανηγυρίζουν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.