Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Η Πρωτομαγιά και οι Αναρχικοί: Η σημασία του ταξικού αγώνα στο Σικάγο του 1886 και στο σήμερα

Η Πρωτομαγιά και οι Αναρχικοί: Η σημασία του ταξικού αγώνα στο Σικάγο του 1886 και στο σήμερα

       Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Την Πρωτομαγιά δεν γιορτάζουν τα λουλούδια και η άνοιξη. Γιορτάζει η Εργατική Τάξη. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά απεργία. Όσο και αν η εξουσία και το κεφάλαιο προσπάθησαν διαχρονικά να διαστρεβλώσουν την ιδέα πίσω από την ημέρα αυτή, δεν το κατάφεραν ποτέ και δεν θα το καταφέρουν ούτε στο μέλλον. Πολύ απλά, γιατί η ιστορία πίσω από αυτό το ορόσημο, οι αιματηροί αγώνες που δόθηκαν από τους εργάτες σε όλο τον

Η μοναδική πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια Χίου

Γ.Τράγκας ~ «θα χτυπήσετε το πασχαλινό τραπέζι με κομψότητα...»

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΥΤΟ!!!ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ,ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ σπάνια Εκπομπή - αφιέρωμα ΕΡΤ (full Video)

Σπάνιο ντοκουμέντο: Ο Παναγούλης μιλά για τα βασανιστήρια που του έκανε η χούντα

Αλέκος Παναγούλης: 1η Μαΐου του 1976 "έφυγε" ο αγωνιστής ενάντια στη δικτατορία ΤΟΤΕ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

Αφιέρωμα στους 200 δικούς μας "αγίους" που εκτελέστηκαν την Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944

Οι Έλληνες και η Γενοκτονία

Οι Έλληνες και η ΓενοκτονίαΑνατολία 1915. Πτώματα «εκτοπισμένων» Αρμενίων στην άκρη του δρόμου  AMBASSADORMORGENTAU’S STORY (Ν. ΥΟΡΚΗ 1918)     
 Τάσος Κωστόπουλος

      Η επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, κι ακόμη περισσότερο η ορολογία που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του, έγιναν δεκτές από τα εγχώρια ΜΜΕ με ενθουσιασμό, σαν μια ακόμη εθνική νίκη. «Tους… “γενοκτόνισε” κανονικά ο Μπάιντεν! No Istanbul - Constantinople!», πανηγύριζε μιλιταριστικό πόρταλ γηπεδικής απόχρωσης, ενώ στο ethnos.gr πανεπιστημιακός καθηγητής αποφάνθηκε ότι «τώρα είναι πρόσφορο το έδαφος για να επαναφέρουμε» το ζήτημα της «δικής μας» γενοκτονίας στα διεθνή φόρα.

Πρωτομαγιά: Τα γεγονότα του Σικάγο το 1886

       Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα σύμβολο για τους αγώνες των εργαζόμενων και καθιερώθηκε ύστερα από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886.

Πύρρειος νίκη της κυβέρνησης - Ξηλώνουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

 

Πύρρειος νίκη της κυβέρνησης - Ξηλώνουν τα αρχαία στο σταθμό ΒενιζέλουΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ    Απόστολος Λυκεσάς

       Πράσινο -αλλά με το κόκκινο να πλημμυρίζει- έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην καταστροφική αποξήλωση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

   Με μόλις μία ψήφο διαφορά, 13 έναντι 12, το δικαστήριο -για πρώτη φορά, απέναντι στα αρχαιολογικά δεδομένα, την γνώμη της ελληνικής αρχαιολογικής

Πρώτη διεθνής αντίδραση για τα αρχαία της Βενιζέλου μετά τη διαρροή για το ΣτΕ

Ξηλώνουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου       Μεγάλη Πέμπτη, «διέρρευσε» η πληροφορία ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης για απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης.

Δεν ήταν η πρώτη αντιθεσμική ενέργεια που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, καθώς ανατράπηκε κυβερνητική απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου της

Σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος: Ιταλός ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια One Man and his Island I Mauro Morandi on Budelli I ARTE Documentary

I Live Alone in an Island Paradise

Φουρθιώτης, το υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας

Πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν αναγκάζεται να δηλώσει πως η υπόθεση Φουρθιώτη είναι «μια εξαιρετικά δυσώδης υπόθεση»;


      Αλήθεια, βρομάει τώρα ο Φουρθιώτης αλλά δεν το είχαν αντιληφθεί όσοι τον φρουρούσαν και τον κανάκευαν; Μοσχοβολούσε μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκα από τη φρίκη που ζούσα να κάνω δημόσια τις καταγγελίες για να προστατεύσω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου;

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Πρώτη φορά πανηγυρίζεται η καταστροφή, η ανικανότητα, ο παραλογισμός και ο φασισμός.

Γράφει ο mitsos175

Κάποια ψεκασμένα «χακαρισμένα» τρολάκια της Νέας Δικτατορίας, παίρνοντας γραμμή από τη γαλάζια συμμορία προσπαθούν μάταια να αποπροσανατολίσουν. Να μην ασχοληθούμε με την εγκληματική διαχείριση τα παράλογα και φασιστικά μέτρα, όπως τα πρόστιμα και τα sms που με δήλωση των ίδιων των δεξιών χουντικών κηφήνων είναι για να μας εκπαιδεύσουν, ώστε να είμαστε υπάκουοι σκλάβοι και για να βρίσκουν αφορμή να μας χαρατσώνουν.

Σοκ Η @AvgiOnline αποκαλύπτει ντοκουμέντα με τα οποία ο #Φουρθιωτης απέκτησε αστυνομική φρουρά,μετά από επιστολή στον και το Γρήγορη Δημητριάδη,στην οποία εμφάνιζε ως εχθρό το #Documento και τον Ας δούνε όλοι πως στήνετε ένα καθεστώς
 Εικόνα

 

Ιστορική ομιλία: Ο Μπάιντεν αποκήρυξε τον νεοφιλελευθερισμό

Μόνο ως ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ομιλία του Τζο Μπάιντεν, στο Κογκρέσο, με αφορμή την συμπλήρωση 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του. Για πρώτη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχεται δημοσίως την ιστορική και εγκληματική αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού, που όμως ζει μέρες δόξας... στην Ελλάδα.
Ιστορική ομιλία: Ο Μπάιντεν αποκήρυξε τον νεοφιλελευθερισμό (video)
Trickle-down economics has never worked. It’s time to grow the economy from the bottom up and middle out.

Τραγωδία στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 44 νεκροί από γιγαντιαίο ποδοπάτημα

ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ !!!

 Εικόνα

Δέος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καμπαναριό της Ελλάδας που ακούγεται στα 100 και πλέον χιλιόμετρα.

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δεν τους βολεύει η πραγματικότητα και φτιάχνουν ... δημοσκοπήσεις.

Τα στοιχεία που συναντάμε σήμερα στο διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα. Απεικονίζουν την τραγική οικονομική κατάσταση  της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (Τα εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα jodi).
Έτσι βλέπουμε πως στην Ελλάδα είναι πάνω από 90% το ποσοστό αυτών οι οποίοι κρίνουν αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα μας,
όπως παρουσιάζεται σε έρευνα του "Ευρωβαρόμετρου".
Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε θανάτους από την πανδημία, αλλά κατέχει και μια από τις τελευταίες θέσεις όσο αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού. 

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρέμβαση στο σπίτι του Γ. Μπαμπινιώτη στην Κηφισιά

Πηγή: Ρουβίκωνας

Ιανουάριος 2021 και ήδη έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για το ελληνικό #Metoo, με την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο το 1998. Την ώρα που υψώνονται όλο και περισσότερες φωνές και πληθαίνουν οι καταγγελίες για βία με σεξουαλικά κίνητρα, τόσο στον αθλητικό, όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο, η “επίσημη Πολιτεία” δηλώνει “παρούσα” και “αποφασισμένη” να σταθεί δίπλα στα θύματα, ενώ είναι γνωστό πως εκ θέσεως η “επίσημη Πολιτεία” υπάρχει για να προστατεύει τον “δυνατό” και να κωφεύει σε οτιδήποτε αφορά τον “αδύναμο”.

Γ.Τράγκας ~ ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια για το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ancient Greeks - Real Faces

Συγκλονιστικό βίντεο από τον "Θίασο". Σαν σήμερα το 1935 γεννήθηκε ο Θ. Αγγελόπουλος ' ΕΦΥΓΕ' Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ 'ΘΙΑΣΟΥ'

Αφιέρωμα: 27 Απρίλη 1941: Εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα και ο προδοτικός ρόλος του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού της χώρας μας

Ν. Μπογιόπουλος για την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα στις 27 Απρίλη 1941
Αρχικά να θυμίσουμε ότι για την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα υπάρχει στην ιστοσελίδα μας ένα μεγάλο αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Αργυρώ Κραββαρίτη.

Ξεκινάμε το σημερινό μας ιστορικό αφιέρωμα με ένα κείμενο του συντρόφου Κώστα Μ.

 Η  «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ» ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ

Στις 76.04.1941 τα ναζιστικά  στρατεύματα, μετά την προδοτική συνθηκολόγηση Τσολάκογλου – Μπακόπουλου, έμπαιναν αμαχητί στη Αθήνα.

Μπουζούριασαν τον Λαγό


Μετά από έξι μήνες από την καταδικαστική απόφαση των μελών της εγκληματικής συμμορίας, του Μιχαλολιάκου, εμφανίστηκαν οι ξένοι για να μπουζουριάσουν τον ντόπιο ναζί Γιάννη Λαγό, μετά την άρση ασυλίας του από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Λαός ενωμένος - Ποτέ Νικημένος! καλλιτέχνες τραγουδούν για τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 1941

 

Ένα τάγμα μοτοσικλετών της 2ης Μεραρχίας Πάντσερ, το οποίο είχε περάσει στην Εύβοια με σκοπό να καταλάβει το λιμάνι της Χαλκίδας, ανέλαβε την αποστολή να υπερφαλαγγίσει τη βρετανική οπισθοφυλακή. 

04Απρ2015 – Η Μηχανή του Χρόνου «Η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα-

The Cranberries - Animal Instinct (Official Music Video)

Ευρωλίγκα: Αλλαγή σελίδας σε πράσινο φόντο

Ευρωλίγκα: Αλλαγή σελίδας σε πράσινο φόντο

Η Ευρωλίγκα αλλάζει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο με τις φωνές του Παναθηναϊκού να δικαιώνονται μετά πολλά χρόνια

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας της 26 Απριλίου στη Βαρκελώνη προανήγγειλε μια τεράστια αλλαγή στη δομή, τη λειτουργία και στον τρόπο λήψεως αποφάσεων της διοργάνωσης. Πέραν, των ευχολογίων που

Εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα(27-4-1941)

Γαϊδουράκι αναγνώρισε το κορίτσι που το μεγάλωσε – Δείτε την αντίδρασή του (βίντεο) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ!!!

Καλημέρα καλή Μεγάλη Τριτη!!!Barbershop Music - Cool Playlist 2021

Fugees-ready or not dance remix

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε στην κατανάλωση τροφών και στερούμαστε τα θρεπτικά συστατικά

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε στην κατανάλωση τροφών και στερούμαστε τα θρεπτικά συστατικά
Πολλές φορές μπορεί να καταναλώσετε υγιεινές τροφές, όμως ο λάθος τρόπος μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των πλούσιων θρεπτικών τους συστατικών.

Μπορεί να μην το γνωρίζουμε, αλλά το κάνουμε καθώς δεν έχουμε μάθει το σωστό τρόπο. Αναθεωρώντας κάποια, πράγματα θα είμαστε σε θέση να

Και τα πουλιά ακόμα δεν τους θέλουν!!ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΣΥΜΜΟΡΙΑ,ΑΛΗΤΑΡΙΟ!!!Κεφαλονιά | Περιστέρι «επιτέθηκε» στην Υφ. Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Kορωνοπαρτι στην Πάτρα: «Ανοίξτε τον ήχο!»- Αναδημοσιευση από τον ράπερ SinnBoy!

«Συναγερμός» με το εμβόλιο της Pfizer - Προκαλεί καρδιακές φλεγμονές σε νέους

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ!!Ανησυχητικά τα δεδομένα των εμβολιασμών στην Βρετανία: 626.087 παρενέργειες και 847 συνδεόμενοι θάνατοι!

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατεί στον εμβολιασμό του λαού κατά του κορωνοϊού. Σχεδόν ένας στους δύο Βρετανούς εμβολιάστηκε μία φορά και σχεδόν το 15% εμβολιάστηκε δύο φορές, αναφέρει το Unzensuriert.de αλλά τα μέχρι τώρα στατιστικά δεδομένα των εμβολιασμών είναι αρκετά ανησυχητικά.

Μάλιστα αξιωματούχοι της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για την αγορά εγκαίρως δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer για να δοθεί μια τρίτη ενισχυτική δόση αυτού του εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους αυτό το φθινόπωρο, ανέφεραν οι Sunday Times.

Πως Καταστρέφουμε Τα Νεφρά; 8 Συνήθειες Που Πρέπει Να Ξεχάσετε! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Κλέων Γρηγοριάδης - Να μας αδειάσετε τη γωνιά 21/04/2021

ΑΥΤΕΣ 10 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ Καθαρίζουν Τα ΝΕΦΡΑ & Μειώνουν Τον Ρίσκο Παθήσεων!

Σάλος με το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη - Γυρίστηκε σε... Green screen και όχι στο Μαξίμου

Νέα δήλωση «βόμβα» από τον Δ. Κούβελα - «Μην ακούτε τι λένε οι ειδικοί για τις εντατικές»