Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Mare e Arena


 


 


 

Πολιτική προστασία στα τυφλά


Πηγή: “ΕφΣυν”

«ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ», λέει ο Αριστοτέλης, «μόνο όταν συλλέγουμε το γιατί του». Ενεοί και φέτος το καλοκαίρι, παρακολουθούμε τη χώρα να καταστρέφεται από πυρκαγιές, ολόκληρα οικοσυστήματα να καταρρέουν, κόποι μιας ζωής των πολιτών να γίνονται στάχτη.

ΦΕΤΟΣ η πραγματικότητα ξεπέρασε και την πιο νοσηρή φαντασία όταν οι φωτιές μπήκαν ακόμα και μέσα στις πόλεις, όταν η ναυαρχίδα του τουρισμού, η Ρόδος, αφέθηκε στη μοίρα της με την εικόνα χιλιάδων επισκεπτών να εκκενώνουν βαδίζοντας χωρίς καμιά γνώση και συντονισμό στο άγνωστο και, το χειρότερο όλων, οι πολίτες στον Βόλο και τη Νέα Αγχίαλο να ζουν σε εμπόλεμη ζώνη εν καιρώ ειρήνης.

Αφιέρωμα: Ο μαύρος χάρτης του Μεσοπολέμου: Απ’ την Ευρώπη των δικτατόρων στην δικτατορία του Μεταξά που έγινε σαν σήμερα το 1936


Πριν φτάσουμε στην δικτατορία του Μεταξά είναι καλό να δούμε το διεθνές περιβάλλον που υπήρχε αυτή την εποχή.

 Η οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1920 υπονόμευσε την πίστη στον κοινοβουλευτισμό.  Παράλληλα οι εργατικές διεκδικήσεις και οι κοινωνικές κατακτήσεις ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά των υπερσυντηρητικών δυνάμεων με τους βιομηχάνους να επιζητούν τη διάλυση των συνδικάτων και την εργασιακή πειθαρχία που ευαγγελίζονται οι ακροδεξιοί.

Σταδιακά σε μια σειρά κράτη επικρατούν φασιστικά, διδακτορικά καθεστώτα (Ιταλία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία Αλβανία, Πολωνία, Γερμανία Αυστρία κ.α). Διαβάστε αναλυτικά

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023



 «Ο πατριωτισμός των φασιστών έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις»

(Μάνος Χατζιδάκις)

Μια παλιά ιστορία από το κοινοβούλιο τους – Σαν σήμερα το 1964


«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

“Διέρρευσε η απαγoρευμένη συνέντευξη Μητσοτάκη – Θεοδωράκη”


 


 


 


 

 Φέυγουν οι άλλοι από την παραλία αφήνοντας πλαστικά μπουκάλια και κάθε λογής σκουπίδια χωρίς να τα μαζέψουν κι εσείς περιμένετε να ενδιαφερθούν για τον διπλανό τους ή για το δάσος που καίγεται.

Γεμίσαμε ανθρώπους παρτάκηδες χωρίς καμία παιδεία, θλιβερό…

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Calexico Crystal Frontier


 

Calexico & Radio Symphonieorchester Wien - Minas Cobre


 

Νινα Γεωργιαδου!!!

 ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Η πυκνή βλάστηση, στο αιωνόβιο δάσος των λέξεων,
χάριζε δροσιά, στις νυχτερινές συζητήσεις των φίλων,
στις συνθέσεις των ποιητών,
στις φανταστικές ιστορίες των  παραμυθάδων,
και τις στιχομυθίες των ερώτων.
Ακόμη κι όταν όλα ησύχαζαν στο δάσος των λέξεων,
υπήρχε πάντα το ελαφρύ θρόισμα μιας μικρής πρότασης,
ένα, ας πούμε, ‘σ’ αγαπώ’ ή ‘σε σκέφτομαι’,
το φτερούγισμα, δηλαδή, των φύλλων ενός δέντρου με βαθιές ρίζες.
Οι υπεραιωνόβιες λέξεις του δάσους,
που από καιρό είχαν γίνει απολιθώματα,
μπορεί να μην είχαν πια τη δροσιά μιας θαλερής φυλλωσιάς
και οι προϊστορικοί κορμοί τους να είχαν την όψη της πέτρας,
παρέμεναν όμως αξιοθέατα της πρότερης ζωής του δάσους των λέξεων,
περιστοιχιζόντουσαν από κέδρους, νέες καταλήξεις και πλατάνια
και προκαλούσαν πάντα, στους περιηγητές του δάσους,
δέος για την πολυπλοκότητα της δομής τους  
και τη σαφήνεια των νοημάτων τους.

Εντοπίστηκαν τα 20 χαμένα κινητά διασωθέντων από το ναυάγιο της Πάρου, που οι λιμενομπάτσοι … είχαν ξεχάσει σε ένα συρτάρι. Πιθανολογείται ότι σ’ αυτά υπάρχει οπτικό υλικό που “μιλάει” για ομαδική κρατική δολοφονία!


Κατ’ αρχας να θυμήσουμε ότι Ελληνίδα ειδική επιστήμονας σε θέματα για το Δίκαιο της Θάλασσας, είχε κάνει σμπαράλια το κυβερνητικό αφήγημα που πάει να αποκρύψει της εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το ναυάγιο της Πύλου. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και το ρεπορτάζ του BBC. και το δημοσίευμα-ανάλυση– από τον Guardian, του δημόσιου Γερμανικού κααλιου WDR, καθώς και μαρτυρίες επιζώντων ναυαγών.

Χωρίς να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, το σημερινό δημοσίευμα των “Νέων” που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πιθανόν να είναι η αφετηρία ενός ρήγματος στην επιχείρηση συγκάλυψης του κρατικού εγκλήματος που επιχειρείτε γιατί … ως εκ θαύματος βρέθηκαν 20 κινητά ναυαγών που οι λιμενομπάτσοι τους τα είχαν αφαιρέσει και τα είχαν … ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι.

Αφιέρωμα. 50 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη. Δολοφονία ή αυτοκτονία;


Την 1η Αυγούστου του 1973 δολοφονήθηκε (σ.σ Υπάρχει και η άποψη ότι αυτοκτόνησε την οποία θα διαβάσουμε παρακάτω) από την KGB, σε συνεργασία με τους  αναθεωρητές ηγέτες του ψευτο-ΚΚΕ, στο παγωμένο Σοργκούτ της Σιβηρίας, όπου ήταν εξόριστος, ο κομμουνιστής ηγέτης  Νίκος Ζαχαριάδης, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος  κατά την τριτοδιεθνιστική περίοδο και αναμφισβήτητα η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της Ελλάδας του 20ού αιώνα. 

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Αθανατος!!!Μάνος Χατζιδάκις ۩۩۩ στο Καστελόριζο!!!

 


Αισχος!!!Διαφημιση για την Βορεια Κυπρο την ωρα του φιλικου αγωνα με την ΑΕΚ χτες!!!

 


Sur mesure, αλλά θνησιγενές

Ζωγραφιά το σημερινό πρωτοσέλιδο κείμενο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα που διευθύνει, την “Εστία”. Ξεσκεπάζει την υποκρισία και την καθεστωτική αντίληψη του Μητσοτάκη και ταυτόχρονα μας περιγράφει πόσο “χαρούμενη οικογένεια” είναι η Ν.Δ., μετά τα όσα επακολούθησαν με την απομάκρυνση Μητσράκη απ΄πο την κυβέρνηση.

Αναπαράγουμε:

Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ του Νότη Μηταράκη σε παραίτηση από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι το σύμπτωμα. Δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτής της Κυβερνήσεως είναι

AC/DC - Highway to Hell (Live At River Plate, December 2009)


 

Everybody Needs Somebody to Love/Sweet Home Chicago | The Blues Brothers

 


Ο Γκεμπελισμός του Στέφανου Κασιμάτη, απέναντι στον Ρουβίκωνα!!!


Του Γ. Γ.

Σε περασμένη ανάρτηση  συντρόφισσας γινόταν μια διαπίστωση: “Η ανηθικότητα, η χυδαιότητα, η αθλιότητα, η προστυχιά, έχουν ένα ακόμη συνώνυμο. Στέφανος Κασιμάτης, λέγονται…”. Σήμερα εγώ θα του έγραφα “παλιά μου τέχνη … προβοκάτσια”, παραφράζοντας την γνωστή λαϊκή ρήση.

Η επίθεση που κάνει μέσα από την στήλη του “Πανδώρα” στο “Βήμα”, στον Ρουβίκωνα, ο Στ. Κασιμάτης, έχει όλα τα χαρακτηριστικά Γκεμπελικού πονήματος. Αποσιωπά ότι δεν βολεύουν το αφήγημα του και το πόνημα του συναγωνίζεται σε αθλιότητα το εμετικό γλύψιμο που κάνει κατά καιρούς στον σύζυγο της υπέρλαμπρης.

Ας το παραθέσουμε αυτούσιο για να το σχολιάσουμε στην συνέχεια:

______________

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Avicii - Addicted To You

Avicii - Wake Me Up

 


Nothing compares to you!!!


 

Το “επιτελικό κράτος” μας προστατεύει με ομπρέλα θαλάσσης


Πηγή: Documento

H φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 18 Ιούλη 2023, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, απ’ όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Το στιγμιότυπο αποτυπώνει την ετοιμότητα του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη και αποτελεί «φωτογραφία» όσων θα ακολουθήσουν μερικές μέρες μετά. Της πρωτοφανούς δηλαδή απειλής και εκκένωσης της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας σε καιρό ειρήνης.

Στη φωτογραφία, στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών ένα Canadair επιδιορθώνεται στην πίστα του αεροδρομίου. Η θερμοκρασία στην περιοχή της Ελευσίνας είναι 38 βαθμοί Κελσίου και στην πίστα του αεροδρομίου αγγίζει τους 42° Κελσίου. Οι φωτιές φυσικά είναι σε εξέλιξη, αλλά ένας μηχανικός, υπό την προστασία μιας ομπρέλας θαλάσσης, κάτω από άθλιες συνθήκες, προσπαθεί να μετατρέψει το Canadair σε ικανό για πτήση.

Μια ιστορική αναδρομή: Απ’ τις υποκλοπές που είχε μεθοδεύσει ο “εφιάλτης της δημοκρατίας”, στο δίκτυο υποκλοπών που καθοδηγούσε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Την λαϊκή ρήση “πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα”, πιθανόν να την γνωρίζεται. Ε, και στην υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου των ηλεκτρονικών υποκλοπών θα έχει δικαίωση αυτή η έκφραση. Ρισκάρω αυτή την εκτίμηση γιατί έχω κολλήσει πολλά ένσημα στο πολιτικό πεζοδρόμιο και έχω αποκτήσει μια σχετική εμπειρία το πώς αντιμετωπίζουν και αντιπαρέρχονται χωρίς σοβαρές λαβωματιές, οι δεξιές κυβερνήσεις παρόμοιες αποκαλύψεις. Και ειδικά αυτές που έχουν επικεφαλής έναν Μητσοτάκη.

 Μπράβο στους Ισπανούς που έδειξαν τι σημαίνει αριστερά. Δεν επέτρεψαν στο Μητσοτακισμο και στους ΑδωνοΒορίδηδοΠλεύρηδες να κυβερνήσουν. 

Ενώθηκαν τα αριστερά κόμματα και έγιναν κυβέρνηση.

Ας τα βλέπουν αυτά το ΚΚΕ, η Ανταρσυες,οι Βαρουφάκηδες, οι Λαϊκές Συσπειρώσεις κι όλα τα αλλα αριστερα κομματα!!!

 Σύνταξη λέει στα 74. Ψηφίστηκε από την πίσω πόρτα.

Βρε και στα 80 να την πάνε και ο Άγιος Πέτρος να την δίνει προσωπικά,  χαμπάρι δεν παίρνει αυτός ο λαός. Είναι παραδομένος, υπνωτισμένος.

 Απέραντος είναι ο κόσμος...

Μα μόνο δύο ειδών είναι

οι άνθρωποί του...

Κείνοι που ζητούν από τη ζωή

το μερτικό το δικό τους..

και κείνοι που ζητούν το δικό τους και το δικό σου..


Μεν.Λουντέμης

 Μεγάλοι άνθρωποι είναι αυτοί που ξέρουν να ζητούν συγνώμη 

Όλοι εχουμε ένα μπόι ,

μερικοί έχουν και ανάστημα 

και ο προπονητής της Εθνικής Πόλο-Βλαχος, είναι ένας από αυτούς



Το μερτικο μου απο την χαρα!!!


 

Μια ζωη μεσα στους δρομους και τις νυχτες!!!



 

Dire straits-Sultans of swing