Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Newsbeast.gr - Επεισόδια μαθητών και ΜΑΤ μέσα και έξω από εμπορικό κέντρο

Ένταση και επεισόδια έξω από το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ ΜΑΤ και μαθητών

Γιά να μην ξεχάσουμε ποτέ!!!Η Σφαγή του Μι Λάι Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένα έγκλημα πολέμου, που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει κάποιο διεθνές δικαστήριο.

    Πτώματα από τη σφαγή του Μι Λάι σε φωτογραφία που ελήφθη από Αμερικανό στρατιώτη αμέσως μετά το μακελειό. Σαν σήμερα, στις 16 Μαρτίου του 1968, το πρωί μια μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει χωρίς αντίσταση στο χωριό Μι Λάι, 650 χιλιόμετρα βορείως της Σαϊγκόν, κοντά στα σύνορα με το Βόρειο Βιετνάμ.

Θανάσης Σκορδαλός Πολλά βαριά κληρονομιά

 

Το μερακλίκι ο Θεός κατέχει που το δίδει,

  πάντα το δίνει σε καρδιες που'χουν καημούς κι οδύνη!!!

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Σε λίγα χρόνια η κατάθλιψη θα είναι μεγαλύτερη από την γρίπη

Και εάν η κατάθλιψη ήταν σαν την γρίπη, ή και μεγαλύτερη; Πώς θα αντιδρούσαμε και ποια θα ήταν η συμπεριφορά μας απέναντι στους συνανθρώπους μας και στη δημόσια υγεία; 

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Σε λίγα χρόνια η κατάθλιψη θα είναι μεγαλύτερη από την γρίπηΡητορικό και υποθετικό το ερώτημα, θα απαντήσετε… Όμως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται σήμερα 10 Οκτωβρίου, μας αναγκάζει

10 Οκτωβρίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

 

Ποιο συναίσθημα κρύβει η μάσκα σου; Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ. Μίλα για όσα νιώθείς.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Panathinaikos OPAP Athens - Olympiacos Piraeus Highlights | EuroLeague, ...

Ν. Χατζηνικολάου: Καραμπινάτος άθλιος ψεύτης με αποδείξεις

Τσιχλί Μπαμπά: Το "κατακόρυφο" ελληνικό νησί όπου είναι θαμμένοι Γάλλοι και ο ανιψιός του Ναπολέοντα

Εκεί βρίσκεται το ταριχευμένο σώμα του φιλέλληνα ανιψιού του Ναπολέοντα, Παύλου Βοναπάρτη και οι πεσόντες Γάλλοι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (8/20 Οκτωβρίου 1827).

 Ο Παύλος Μαρία Βοναπάρτης (19 Φεβρουαρίου 1809 Κανίνο, Ιταλία – 7 Σεπτεμβρίου 1827 Ναύπλιο). Ήταν πρίγκιπας της Οικογένειας Βοναπάρτη, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα. Υπήρξε φιλέλληνας και έλαβε μέρος στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. 

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Γιάνης Βαρουφάκης - Ομιλία στη Βουλή για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ & την ελ...

«Πίθηκοι, φίδια, αλητάκια» – Το μίσος για όσους διεκδικούν

     Από τον Μπογδάνο, στον Καλλιάνο, στον Άδωνι, σύσσωμη η κυβερνητική σπείρα επιτίθεται εδώ και μέρες στους μαθητές που διεκδικούν αξιοπρεπείς και λιγότερο επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων τους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το «παράνομο» των καταλήψεων.

Οταν ο πολιτικός απατεώνας Μητοτσάκης ξεχνάει την ρήση: “scripta manent”.

     Οι γνωστού ψεύτες, οι συνηθισμένοι πολιτικοί απατεώνες και ο συρφετός των δημοσιοκάφρων, που όλα αυτά τα χρόνια έριξαν τα λασπόνερα τους, στον βούρκο της ναζιστικής συμμορίας για να “ανθίσουν” τα εγκληματικά σαπρόφυτά της, τώρα μας παρουσιάζονται “δικαιωμένοι” μετά την σημερινή καταδίκη των μελών της ναζιστικής συμμορίας.

   Σε ότι μας αφορά, το γράφαμε ότι το “τείχος της δημοκρατίας’ που δεν είναι άλλο παρά ο λαϊκός παράγοντας που βγήκε στο προσκήνιο, και οδήγησε την “δικαιοσύνη” τους να ομολογήσει το προφανές: Το μόρφωμα του Μιχαλολιάκου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συμμορία δολοφόνων, μαχαιροβγαλτών, εκβιαστών, τραμπούκων, που παρουσιαζόταν με τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ – “Το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων o πατριωτισμός!”


Αποσπάσματα από τα βιβλία: "ΘΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ" και "Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ" του αξέχαστου Βασίλη Ραφαηλίδη.

 Για την αντιγραφή Κώστας Μ

Ισχυρές δυνάμεις ψυχολογικής τάξεως κρατούν το μικροαστό δεμένο στην ουρά του αστού. Ο οποίος τον κλωτσάει συνέχεια, αλλά άντε να δώσεις στο χαχόλο μικροαστό να καταλάβει πως ο πρώτος λαχνός του λαχείου δεν είναι για όλους όσους παίζουν λαχείο. Θα συνεχίσει να παίζει μέχρι βαθυτάτου γήρατος. Όπως εκείνος ο γέρος των 95 ετών του ανέκδοτου, που κέρδισε τον πρώτο λαχνό και δήλωσε στους δημοσιογράφους, όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει με τόσα λεφτά: Μα θα κοιτάξω λιγάκι και το μέλλον μου!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Καρδίτσα: Οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές του Ιανού | 04/1...

Συλλαλητήριο στην Καρδίτσα για την στήριξη των πλημμυροπαθών (2)

Αν θες να λέγεσαι Δάσκαλος!

Αν θες να λέγεσαι Δάσκαλος!© Diego Vito Cervo | Dreamstime.com

Παγκόσμια μέρα των εκπαιδευτικών, σήμερα, δάσκαλε!

Προσγειώσου! Προσγειώσου στον «τσακισμένο» σου μισθό που σε οδηγεί σε απόγνωση...

Προσγειώσου στο συνωστισμό των τάξεων των παιδιών σε συνθήκες πανδημίας.

Προσγειώσου στην τάξη της «ζωντανής αναμετάδοσης», στην "εξ αποστάσεως εκπαίδευση δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν", στο σχολείο – κλειδαρότρυπα, στην πιο αποκρουστική μορφή εποπτικού ελέγχου.


 

Εικόνα

Η θρυλική συμμορία των Ντάλτον και η ιστορία της

Η θρυλική συμμορία των Ντάλτον και η ιστορία της

     Διάσημη συμμορία της Αμερικάνικης Δύσης (West), με ειδικότητα τις ληστείες τρένων και τραπεζών. Κέρδισαν την αθανασία μέσα από τις περιπέτειες του «φτωχού και μόνου καουμπόι» Λούκι Λουκ, που κλήθηκε αρκετές φορές να τους αντιμετωπίσει στα δημοφιλή κόμικς των Μορίς και Γκοσινί.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

«Μη χτυπάς το ζώο. Είναι η ψυχή φίλου μου και τον αναγνώρισα ακούγοντας το κλάμα του» (Πυθαγόρας)

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – Από την αρχαιότητα στο σήμερα«Μη χτυπάς το ζώο. Είναι η ψυχή φίλου μου και τον αναγνώρισα ακούγοντας το κλάμα του» (Πυθαγόρας)

 Της Τόνιας Α. Μανιατέα

   Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα είναι υπόθεση ηθικής. Σε μια παγκόσμια κοινότητα ελλόγων, όπου ένστικτα και ορμέμφυτα έχουν τιθασευτεί, συναισθήματα έχουν προσδιοριστεί και νοητική καλλιέργεια έφτασε να επιτρέπει τη συζήτηση για μετοίκηση σε άλλο πλανήτη, η ενδεδειγμένη σχέση του ανθρώπου με τα υπόλοιπα έμβια της Γης εξακολουθεί να προσδιορίζεται -ακόμη πιο επιτακτικά- από έναν αδιαπραγμάτευτο αξιακό κώδικα, που επιβάλλει σεβασμό για όλα τα «φέροντα ζωήν» όντα. Είναι αυτή ακριβώς η καλλιέργεια του

Elena Akrita
am Freitag

Ο πρώην πωλητής νανογιλέκων με υφάκι εμείς τα χτίσαμε αυτά τα μαγαζΑ, διέταξε τους συναδέλφους να μην βγάλουν στον αέρα μια μαθήτρια όσο μιλάει αυτός. Αν και καταπατήθηκε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το πάνελ ‘συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις’ - αντί να του κλείσει το μικρόφωνο στον αέρα. Κάτι προσπάθησε ο Χασαπόπουλος αλλά στο τέλος υποχώρησε κι αυτός.

Η ουσία του λεγόμενου "χριστιανισμού" στο διάβα των αιώνων

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Με αφορμή το καίριο αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας(http://tsak-giorgis.blogspot.com/)στην εξαιρετική συγγραφέα και διανοούμενη, την αείμνηστη Λιλή Ζωγράφου, νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε συνοπτικά στους φίλους αναγνώστες μερικά βασικά συμπεράσματα για την πορεία του χριστιανισμού, της βασικής δηλ. θρησκευτικής ιδεολογίας του ανορθολογισμού, της "αντιγνώσης" και της υποταγής των μαζών της Ευρώπης και της Αμερικής στο διάβα των αιώνων και των εκμεταλλευτικών καθεστώτων. 

«Η πρόοδος είναι ένα σαλιγκάρι που κινείται σε φιδωτά μονοπάτια»

«Η πρόοδος είναι ένα σαλιγκάρι που κινείται σε φιδωτά μονοπάτια»AP Photos/MTI, Ferenc Kalmany 
Γιούργκεν Χάμπερμας - Επιμέλεια κειμένου: Θεόδωρος Γεωργίου - Μετάφραση: Αρτεμις Σαράκη
       Η κοσμοϊστορική καμπή του έτους 1989-1990 έχει σημαδέψει τη γερμανική ιστορία των τελευταίων τριάντα χρόνων, ενώ ταυτόχρονα υπαγόρευσε στο ορθολογικό πλαίσιο τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

INDEPENDENTNEWS

Εικόνα

Σχόλιο μαθητη στο κανάλι του Ζαραλίκου!!!

MM BB   MM BB Πριν από 3 ημέρες

Ως μαθητής έχω να πω τα εξής :
 1)Θέλω να μορφωθω και να γίνω γιατρός για να βοηθάω ανθρώπους , όχι για τα λεφτά , χωρίς παιδεία πως θα γίνω γιατρός; Πως θα σώσω κάποιον με σοβαρό νόσημα ;
 2) ζητάμε για περισσότερες αίθουσες , καθηγητές που δεν έχουμε και καθαρίστριες γιατί δεν γίνεται να καθαρίζετε το σχολείο κάθε μέρα από 1 άτομο και να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων (δεν γίνεται να γράφουμε όλοι τα ίδια θέματα π.χ. στο 8ο κεφάλαιο ενώ κάποιοι έχουν φτάσει στο 5ο και άλλοι στο 9ο) . Όλα τα άλλα που ακούγονται στις καταλήψεις είναι ψεύτικα 
.3) δεν έχετε επενδύσει στη παιδεία ούτε ένα ευρώ πουλημενοι , ούτε πέρσι είχα καθηγητές ούτε φέτος . Σταματήστε να λέτε να σταματήσω γιατί στην ουσία κάνω απεργία για αυτά που πρέπει να έχω και μου στερείται για το προσωπικό σας όφελος. Αν προσωπικά γίνω αυτό που θέλω θα σας φερθω με τον

...ώ τα υπουργεία σας!

...ώ τα υπουργεία σας!Νόρα Ράλλη

     Ηταν ένα γλυκό, κρητικό δειλινό. Η Αψογοτάτη, μέσα στην αψογοδέστατη, παρδαλή παντελόνα της, δεμένη με τα χρώματα του γλυκού, κρητικού, δειλινού, ως μαρμάρινο άγαλμα της νεοφιλελεύθερης νεωτερικότητας στάθηκε στο ύψος της κρητικής περηφάνιας του Μητσοτάρχα, συζύγου, πατέρα, αλλά πάνω απ' όλα φίλου της, ο οποίος με τη σειρά του, ως γήινο ανάγλυφο μιας υποτακτικής, γλειψιματικής Ελλάδας, καλωσόρισε τον αμερικανόφερτο μουσαφίρη του και τον έκανε να νιώσει σαν στο σπίτι του, ενώ ήταν στο δικό του σπίτι, με χώμα καθάριο κρητικό και ντουβάρια ξεκάθαρα μητσοτακέικα.

Η φυλλάδα "Πρώτο Θέμα" και η "δημοκρατία" τους.

"Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή".

Στέλιος Πέτσας.

Ας σχολιάσουμε την αναμενόμενη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για τους λόγους που έγινε η χθεσινή παρέμβαση νεολαίων οι οποίοι έγραψαν συνθήματα στις εισόδους του κτιρίου όπου στεγάζεται η φυλλάδα η οποία "προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον

Της φύσης τα καλύτερα, των ανθρώπων τα χειρότερα!

Της φύσης τα καλύτερα, των ανθρώπων τα χειρότερα!

     Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό για τον Καλύτερο Φωτογράφο Αγριας Φύσης – Wildlife Photographer of the Year – που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, θα εκτεθούν από τις 16 Οκτωβρίου σε ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα του Μουσείου.

   Στον φετινό διαγωνισμό κατατέθηκαν περίπου 50.000 συμμετοχές, όχι μόνο επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών φωτογράφων. Οσες φωτογραφίες έφτασαν

Eshop Απάτη με Κινητά: Δώσαμε 260 ευρώ σε Έλληνες ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ – Φθηνά Κινη...