Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ SHOW;»: Ράνια Τζίμα ΟΝ FIRE πετσοκόβει Οικονόμου και Πρετεντέρη | Luben TV

«Ευδοκία, βάλε πλάτη»

Μόλις τελείωσε το πρόγραμμα λεύκανσης, πλύση, στέγνωμα, στίψιμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από τον κάδο φουντωτός σαν τσαλαπετεινός, πεντακάθαρος με κολάρο λευκότερο λευκό, όπως μόνο η τηλεόραση μπορεί να το δείξει. Και λάνσαρε το καινούριο αμερικανόπνευστο σλόγκαν, με το οποίο θα πορευτεί η κυβέρνηση εν όψει των εκλογών του Μαΐου: «Ευδοκία, βάλε πλάτη».

Woke: ο πόλεμος δυο καραφλών για μια τσατσάρα*

  Καθώς η ανθρωπότητα κρατούσε την αναπνοή της παρακολουθώντας την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, στις ΗΠΑ διεξαγόταν ακόμη μια μάχη ενός κλιμακούμενου πολιτισμικού πολέμου. Οι Ρεπουμπλικανοί αποφάνθηκαν ότι για όλα έφταιγαν ένας μαύρος και ένας ομοφυλόφιλος στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Νέα Υόρκη

 Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες για τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και καθένας μπορεί να διαλέξει ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές του θέσεις. Όσοι ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μας θυμίζουν ότι τα στελέχη της τράπεζας πριόνισαν το κλαδί επάνω στο οποίο κάθονταν αφού ανέθεσαν σε λομπίστες να ακυρώσουν τις δικλίδες ασφαλείας οι οποίες θα είχαν αποτρέψει την κατάρρευση.

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» της ΕΣΗΕΑ

  Δεν είναι κάπως περίεργο οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” που έχει η ΕΣΗΕΑ το τελευταίο διάστημα;; Το συνδικαλιστικό όργανό των δημοσιογράφων, π.χ. δεν θεώρησε ότι απαξιώνεται το “δημοσιογραφικό λειτούργημα” όταν στρατιές εργαζόμενων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, εμφάνιζαν τα Non paper που τους έστελνε το Μέγαρο Μαξίμου, για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, ως προϊόν ρεπορτάζ.  

 Ενοχλήθηκαν όμως και έβγαλαν καταδικαστική απόφαση όταν μια σατιρική εκπομπή, η “Ράδιο Αρβύλα”, σχολίασαν το τραγικό γεγονός με τρόπο που δεν άρεσε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.

Το ΣτΕ διατάσσει την κυβέρνηση να επαναφέρει στο Δημόσιο τις εταιρείες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑθ)

 

Την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι μεθοδεύεται ιδιωτικοποίηση του νερού, κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που διατάσσει να επιστραφούν από το Υπερταμείο στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ - των δύο "κρατικών" εταιρειών ύδρευσης-αποχέτευσης. Το ανώτατο δικαστήριο θέτει μάλιστα προθεσμία έξι μηνών για την ανάκτηση των μετοχών από το Δημόσιο.

Έκθεση-χαστούκι στο Μαξίμου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ένα «μαύρο» 2022

Έκθεση-χαστούκι στο Μαξίμου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ένα «μαύρο» 2022 

Τις ζοφερές καταστάσεις που έχει επιβάλει στη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδεικνύει η έκθεση για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ηχηρό ράπισμα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη χώρα μας, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να περιγράφει μια αποκαρδιωτική εικόνα.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Καραμανλής και λειτουργία τηλεδιοίκησης Λάρισας: Λέει ψέματα στη Βουλή, ...

Εικόνες απ’ το μέλλον για όλες τις καπιταλιστικές χώρες μας έρχονται από την Γαλλία.

Εντυπωσιακό είναι το πόσο τα Ελληνικά ΜΜΕ υποτιμούν τα όσα συγκλονιστικά γίνονται στην Γαλλία. Η χώρα έχει παραλύσει. Απεργίες πραγματοποιούνται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, ενώ οι λαϊκές κινητοποιήσεις συνεχώς παίρνουν συνεχώς και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι διαδηλωτές ολοένα να ριζοσπαστικοποιούνται, καθώς η κρατική καταστολή βρίσκει απέναντι της την λαϊκή αντιβία.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πώς το streaming ελέγχει τη ζωή σου | Μια Ψύχραιμη Κριτική

Γερανός της ΕΛ.ΑΣ παίζει GTA με διαδηλωτές στην Ακαδημίας | Luben TV

H Θυσία και τα Σφάγια του Μαλάκα

Ο τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό -με τις ευλογίες του ελληνικού λαού για να μην ξεχνιόμαστε, μόνο αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια ανίατη κλινική περίπτωση, θα μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε τα λεγόμενα του.

Ενα ΕΚΛΗΜΑ μια δολοφονία για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες, ο Μητσοτάκης, την ονόμασε θυσία!!! Ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας και κοινής λογικής ο άχρηστος σταθμάρχης του Μαξίμου. Αλήθεια, πόσο άρρωστο μυαλό και τραγική έλλειψη ευθύνης πρέπει να διαθέτεις για να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο;

Ας αφήσουμε έναν διαδικτυακό φίλο να σχολιάσει το γεγονός με τον δικό του αθυρόστομο τρόπο

14 χρόνια από το θάνατο (δολοφονία;) της Κατερίνας Γκουλιώνη – Το φως που ήθελαν να σβήσει

Ηταν μια μέρα σαν σήμερα. Ακριβώς πριν 14 χρόνια. 18 Μάρτη 2009.

Η κρατούμενη αγωνίστρια  Κατερίνας Γκουλιώνη, μια γυναίκα που είχε πρωτοστατήσει σε απεργίες πείνας κρατουμένων για να βελτιωθούν οι συνθήκες φυλάκισης στον αγώνα των γυναικών κρατουμένων για την κατάργηση της κολπικής έρευνας και της απομόνωσης.παίρνει εκδικητική μεταγωγή από τις φυλακές Ελαιώνα Θήβας προς τις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου στη Κρήτη.

Μικελης Αβλιχος: Ενας απ’ τους προδρόμους του αναρχισμού στην Ελλάδα. (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1844)

Ενας απ’ τους προδρόμους του αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα, ο Μικέλης (Μιχαήλ) Άβλιχος, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 18 Μάρτη του 1844 στο Ληξούρι, από γονείς εύπορους και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Αυτό του έδωσε την δυνατότητα να τελειώσει το Πετρίτσειο Γυμνάσιο και υστέρα να σπουδάσει στη Βέρνη όπου και μυήθηκε στις αναρχικές κοινωνικές ιδέες.