Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Εύη Καγιά: Γιατί με συνέλαβαν εντός του Αστυνομικού Τμήματος. Με κράτησαν. Έχω οπτικοακουστικό υλικό

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΧΑΧΑΧΑ!!!

 Εικόνα

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας -δίψας Δ. Κουφοντίνα Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

 Σοκ από το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» -Αντιδράσεις για τις  φιλο-τρομοκρατικές πορείες [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr 

Η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο και κρέμεται πλέον από μια κλωστή. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες απεργίας πείνας και δίψας διεκδικώντας το αυτονόητο, την ισονομία και την ισότιμη μεταχείριση από την μεριά της Πολιτείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει γενικότερα την πολιτική της με την πυγμή, τον ακραίο αυταρχισμό και την καταστολή. Επιπρόσθετα, στην περίπτωση του Δ.Κ, η πολιτική της είναι άτεγκτη και εκδικητική και θέτει σε ευθεία απειλή πλέον τη ζωή του.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Αποστομωτική απάντηση της Ι. Κούρτοβικ στη Σ. Νικολάου

Αποστομωτική απάντηση της Ι. Κούρτοβικ στη Σ. Νικολάου 

Η δήλωση της Ι. Κούρτοβικ

     Τα πολιτειακά όργανα  και αυτοί που κατέχουν δημόσια αξιώματα δεν επιτρέπεται να υβρίζουν, να συκοφαντούν και να χρησιμοποιούν το αξίωμα τους για να διαστρέφουν την αλήθεια,  να φιμώνουν τα  μέσα ενημέρωσης και να καταπνίγουν κάθε  αντίθετη άποψη (χαρακτηριστική η μάχη   με τον  αποκλεισμό σωρείας σελίδων και προφίλ στο διαδίκτυο). 

 

Τρίτη 2/3, Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, πλατεία Συντάγματος, ώρα: 18.00

 post image

Greece tortures political prisoners: Protest @ the greek embassy in Stoc...Αναρχική παρέμβαση για Κουφοντίνα στην ελληνική πρεσβεία (Στοκχόλμη, Σουηδία)

A sea of people flood the centre of Athens in solidarity to Koufodinas on hunger strike for 53 days The greek government is about to murder Koufodinas - Χιλιάδες στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για Κουφοντίνα

 post image

Δήλωση έναρξης Απεργίας Πείνας.

 post image

Δηλωση έναρξης Απεργίας Πείνας

Από σήμερα Σάββατο,16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε Απεργία Πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στο σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομέιο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από τις φυλακές Δομοκού

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Γιάννης Δημητράκης

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Προσοχή: 4 καθημερινά αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και προκαλούν καρκίνο

Δείτε ποια είναι αυτά και σταματήστε να χρησιμοποιείτε
Προσοχή: 4 καθημερινά αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και προκαλούν καρκίνοΑπό ATHENSMAGAZINE TEAM

    Καρκίνος: Εκτός από κάποιες τροφές, οι οποίες, κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με διάφορα καθημερινά αντικείμενα. Ποια είναι τα αντικείμενα αυτά που είναι κίνδυνος για την υγεία μας;

Σκεύη κουζίνας, δοχεία αποθήκευσης ή πλαστικά μπουκάλια, είναι κάποια από τα αντικείμενα που κρύβουν κινδύνους. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Σας τα έχουμε

Στην Ελλάδα... εξαφανίστηκαν πολλοί μέτριοι μαθητές

Η πανδημία ενίσχυσε τις ανισότητες στην εκπαίδευση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον «Economist»

Κανείς δεν ήταν πραγματικά έτοιμος για ένα lockdown»

έγραφε πρόσφατα ο «Economist», αφιερώνοντας μια εκτεταμένη ανάλυσή του στις εκπαιδευτικές ανισότητες που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού.

Παρέμβαση Μαρινάκη υπέρ Κουφοντίνα - Πολύ μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου

Μαρινάκης και Μητσοτάκης 
    Με ανυπόγραφο άρθρο το in.gr ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη παίρνει θέση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την παρέμβαση του εφοπλιστή, ο οποίος είναι μάλιστα κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, της οποίας ο σύζυγος, Παύλος Μπακογιάννης, είχε εκτελεστεί από τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο

«Βράζει» η βάση της ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης όμηρος ένοχων μυστικών»

Σε επιλογές που προκαλούν προβληματισμό και ερωτήματα σε όλα πλέον τα μέτωπα δείχνει να επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος ΜητσοτάκηςΗ παρέα της ντροπής

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Σε επιλογές που προκαλούν προβληματισμό και ερωτήματα σε όλα πλέον τα μέτωπα δείχνει να επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστω και εάν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας -ειδικότερα δε αυτά που ψήφισαν και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία- αντιδρούν και εξεγείρονται.

Ράδιο Αρβύλα | Το νέο κόμμα του Γιώργου Τράγκα

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ!!!Εκτός κούρσας για την ηγεσία του ΟΟΣΑ η Διαμαντοπούλου

Διαμαντοπούλου

Απέσυρε την υποψηφιότητά της

Την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, ανακοίνωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, πήρε την εν λόγω απόφαση προκειμένου να «διευκολυνθεί η ομοφωνία στη διαδικασία επιλογής».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι ευγνώμων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, καθώς και στις χώρες – μέλη, που επίσης τη στήριξαν, οδηγώντας την υποψηφιότητά της μέχρι την τρίτη θέση.

ΠΗΓΗ 

 

Αυτός ο τύπος που τα γράφει αυτά ,είναι υπουργός χρόνια της κυβερνησης της Δεξιάς!!!Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!!

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπρόεδρος ΝΔ, Βουλευτής Βόρειου Τομέα Β´ Αθηνών
 
Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τον #Κουφοντίνα, εάν αύριο μεθαύριο για τον οποιοδήποτε λόγο κάνουν μια απεργία πείνας ο #Ρουπακιάς και ο #Μιχαλολιάκος θα προτείνουν στην κυβέρνηση να υποχωρήσει και να παραβιάσει τη νομιμότητα; Ειλικρινά με ενδιαφέρει η απάντησή τους!

.Κατερίνα Καινούργιου κατά Αλέξη Κούγια: “Είστε ο τελευταίος που θα μιλήσετε για ήθος! Ντροπή σας!”

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!!!

Τι προβλέπει ο νόμος

Νόμος ν.4760/2020
Άρθρο 3.
Μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές
Η παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4356/2015 (Α΄ 181) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. Στα αγροτικά καταστήματα κράτησης και την Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (Κ.Α.Υ.Φ.) δύνανται να μετάγονται κατάδικοι κρατούμενοι, ικανοί για εργασία, ανεξαρτήτως αδικήματος, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Φυλακής, εφόσον τους έχει χορηγηθεί τακτική άδεια τουλάχιστον μια (1) φορά, έχουν τηρήσει τους όρους της άδειας και: α) έχουν ποινή ή συνολικές ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε (5) έτη και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα δέκατο (1/10) της ποινής τους ή β) έχουν ποινή κάθειρξης ή συνολικές ποινές φυλάκισης μέχρι (10) έτη και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο (1/5) της ποινής τους ή γ) έχουν ποινές άνω των δέκα (10) ετών συνολικά και έχουν εκτίσει πραγματικά τα τρία δέκατα (3/10) της ποινής τους ή δ) έχουν ποινή ισόβιας κάθειρξης και έχουν εκτίσει πραγματικά δέκα (10) έτη. Απαγορεύεται η μεταγωγή ή η παραμονή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα. Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη.»

Ι. Κούρτοβικ: Περί της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα

Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας είχε ασκήσει όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά  του στον Κορυδαλλό - CNN.grΑνακοίνωση της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ για την παραπληροφόρηση γύρω από τη χρήση ένδικων μέσων από τον Δ. Κουφοντίνα κατά της απόφασης μεταγωγής του.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο
Περι της μεταγωγής του Δ.Κουφοντίνα.
Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Εδώ και δυο ημέρες με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, κυβερνητικών στελεχών, του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και «φορέων της κοινωνίας των πολιτών» (εντελώς τυχαία , στην ίδια γραμμή), εγκαλείται ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ότι δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό και ότι ο ίδιος διαλέγει την αυτοχειρία!

Εικόνα

Κοινοί Θνητοί | Τι Περιμένουμε;

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η προσωπική σκληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα του νόμου προβλεπόμενα!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!



 

Η ΑΝ'ΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΊΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!!!ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ!!!

Alexis Tsipras

   Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.

Ο Δ. Τεμπονέρας(γυιός του Νίκου που δολοφονήθηκε από τον ΟνεδΊτη Ν.Καλαμπόκα) για τον Δ. Κουφοντίνα: Διαφέρουμε κ. Μητσοτάκη και κ. Μπακογιάννη...

Μπορεί να είναι εικόνα παιδί, στέκεται και εσωτερικός χώρος
     Με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μας χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος. Εμείς, ανήκουμε σε εκείνους που σέβονται απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κουκούλες και κρυψώνες, με τα πρόσωπά μας γυμνά και στο φως, επιλέγουμε να δίνουμε τις μάχες μας στην κοινωνία με τις ιδέες, τη λαλιά μας και το βλέμμα μας πεντακάθαρο.
   Μας το δίδαξε αυτό ο Νίκος Τεμπονέρας, μπροστά από το σχολείο της Πάτρας, όταν έθεσε το κρανίο του, στη διάθεση των μαθητών του, στη διάθεση της παιδείας και της δημοκρατίας. Έτσι πορευτήκαμε, έτσι μάθαμε, έτσι πηγαίνουμε στη ζωή.

Άννα Παντζέλη κατά Κούγια: Τα ακούτε όλα αυτά και αδρανείτε; Πού είναι Δικηγορικός Σύλλογος και η ΕΣΗΕΑ;Αυτή είναι η σκεψη όλων όσων είναι ανθρωποι!!!

     Σε ποια ευνομούμενη Πολιτεία ένας δικηγόρος θα απειλούσε εισαγγελείς, ανακριτές, θα αποδομούσε μάρτυρες και πάνω από όλα θα κατηγορούσε τα θύματα γιατί όπως είπε "τόλμησαν να πουν για τον κορυφαίο Λιγνάδη" Το ακούτε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης, κυρία Μενδόνη, οι βουλευτές, ένας εισαγγελέας;

Αυτός ο κόσμος κατέβηκε χθές στην Αθήνα γιά τον Κουφοντίνα το είδατε πουθενά;;;;Μας διοικούν ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ!!!