Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Βουνά, φαρμακεία ζωής

    Παράλλαξα στον τίτλο εμβληματική φράση του Παράκελσου (Ελβετός πανεπιστήμονας του 16ου αιώνα· σπουδαίος· ό,τι βάλει ο νους σου!): «Το μεγάλο φαρμακείο της φύσης» (πολύ κοντά πιστεύω στο επίσης εμβληματικό ενός δικού μας, του Ηράκλειτου: «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί»· στη φύση αρέσει το κρυφτούλι…), για να γράψω για το βιβλίο του Φώτη Κατέβα «Τα βουνά προηγούνται» (έκδοση Ευτοπία) σαν βουνά φαρμακεία ζωής, που μεθερμηνεύεται ως φαρμακεία (υπό ευρεία έννοια θεραπευτήρια· από το

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Αστυνομία.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Αστυνομία.
Και να την ξαναφανταστούμε. Και να την ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όπως πρέπει να ‘ναι. Όχι όπως την κατάντησαν. Κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώνει για να δολοφονείται. Κανένας για να εξευτελίζεται. Κανένας για να του στήνουν δικογραφίες ή για να σκεπάζουν τα εγκλήματα.     
  Κανένας φορολογούμενος σε μια δημοκρατία δεν προτίθεται να

"Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα". (Με αφορμή την δολοφονία του Ι. Καποδίστρια που έγινε στις 27 Σεπτέμβρη του 1831)

Του Γ. Γ.   

Γράφε, Ιστορία, τα ψέματά σου αράδα
και βλόγα το Φονιά, βρίζε το θύμα!

Κώστας Βάρναλης

Δεν είναι απλώς ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές, όπως έλεγε ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά είναι και τόσο χοντροκομμένα τα μυθεύματα που μας σερβίρουν –κάποιοι μάλιστα που επικαλούνται τον τίτλο του «ιστορικού»- που μόνο αγανάκτηση σου προκαλούν.
 Τα γράφω αυτά γιατί τυχαία έπεσα σε μια ιστοσελίδα που αναφέρετε σε

Γιάννης Σκαρίμπας (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1893). Απέναντι στους «ευνουχιστές της Ιστορίας και τους αλλουβρεχήτες της αλήθειας»

«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

Τα κορόϊδα πάντα πληρώνουν τα χρέη των ιδιωτών.

Η «διαμάχη» ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κρατιστών (ή σοσιαλμανών), άλλοτε και τώρα. Σταθερή αξία τα κορόϊδα, που ΠΑΝΤΑ πληρώνουν τα χρέη των ιδιωτών…
Σε πολλούς επικρατεί η εντύπωση ότι αυτό που συνέβη στην τωρινή οικονομική κρίση είναι πρωτοφανές. Δηλ. τα χρέη και τις ζημιές του ιδιωτικού τομέα και των τραπεζών, να φορτώνονται στις πλάτες του δημοσίου και να τα πληρώνουν οι πολίτες. Δυστυχώς αυτό είναι ένα φαινόμενο που συνέβη και

«Η ευθύνη του πένθους μας»

  Με τίτλο «Η ευθύνη του πένθους μας» καθηγητές από τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού υπογράφουν κείμενο με το οποίο καταδικάζουν ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις «ακραία προσβλητικές για τη μνήμη του νεκρού» Ζακ Κωστόπουλου, «που διατυπώθηκαν από συμπολίτες μας δημόσια, καθώς και «την αρχική τουλάχιστον παραπληροφόρηση και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων από κάποια ΜΜΕ». Και καλούν

ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Gallery item 8Gallery item 11

Το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΛΗ η "Διανόηση" ενάντια στον φασίστα λαό...


ΑΠΟ ΤΟN ΕΓΚΑΘΕΤΟ TOY ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟΝ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ" 
Η κατεχόμενη από δανειστές εξουσία σήμερα εκπροσωπείται από το κατοχικό κόμμα του Σύριζα. 
Όλοι πια ξέρουν ότι η ύπαρξη της νέας τεχνολογίας και των κοινωνικών δικτύων συμβάλει στη διατήρηση του καθεστώτος. Κι αυτό γιατί όποιος μπορεί να γράψει θεωρεί τον εαυτό του ορθά σκεπτόμενο και ορθά γράφοντα, μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση. Οπότε μόνο καβγάς μπορεί να προκύψει απ΄αυτό. Αυτός είναι ο ορθολογισμός (rationalism).  Στη γειτονιά ή στο χωριό, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν επιτρέπουν τέτοια οίηση και τόσο κομπασμό. 
Ας δούμε πως δουλεύει το πράγμα. 
Επιλέγεται θέμα που

Τα αιολικά και τα φ/β είναι το ενεργειακό ...τίποτα


Δεν ξέρω πόσοι από εσάς καταλαβαίνετε τι σημαίνει "0,7%", αλλά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, όλης της υφηλίου, παράγουν το 0,7% της παγκόσμιας ενέργειας.  Λιγότερο από 1%. Εάν εξαφανιζόταν, δεν θα το παίρναμε χαμπάρι.

Οι "ηγέτες" των χωρών της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγκληματίες πολέμου!

Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!
Περισσότερα για την Υεμένη: ΕΔΩ

Και του πατούσαν το κεφάλι σαν οχιά

Το γυαλί που κρατούσε στα χέρια του ο Ζακ Κωστόπουλος στα χέρια του έσπασε και μας χάραξε βαθιά, μας πόνεσε, μας ξύπνησε, μας εξόργισε.
 Η μάχη με το « κτήνος» είναι διαρκής γιατί αυτό στέκει εκεί έξω, θεριεύει και τρέφεται από τον συντηρητισμό, τον σεξισμό, τον εθνικισμό κατασπαράζοντας τη διαφορετικότητα, το συλλογικό, το δημόσιο χώρο. Αποτέλεσμα εικόνας για πορεία για τον Ζακ Κωστοπουλου

Και του πατούσαν το κεφάλι σαν οχιά
.Ενός,Ενός,Οργή, θλίψη, πόνος!
Ένας άνθρωπος λιντσαρίστηκε και δολοφονήθηκε, στις 21 Σεπτέμβρη 2018, με μίσος στο δρόμο, στην Ομόνοια, από τους γνωστούς σε όλους μας

Ο ήχος της πείνας, οι ωτοασπίδες και η Αριστερά

    Αν για κάποιους το sex αντιπροσωπεύει την κινητήρια δύναμη της συμπεριφοράς τους, όλοι αποδέχονται ότι ο αρχέγονος ήχος της πείνας, το γουργούρισμα, είναι η πιο «ηχηρή» εσωτερική φωνή του ανθρώπου. Ο ήχος της

"Συμπτώσεις" για τους 3 ιατροδικαστές που εξέτασαν το σορό του Τζακ - Καίριες επισημάνσεις και αναπάντητα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση η σύμπτωση είναι εντυπωσιακή (Δεν θέλουμε να σκεφτούμε κάτι άλλο). Και αναφερόμαστε στην επαγγελματική διαδρομή των τριών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, διαπιστώνοντας ότι η "αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη".

Διαβάζοντας την ανάρτηση της Danai Kiskira Mpartsoka στο facebook, δεν μπορείς να μην προβληματιστείς για το ποιόν τους και οι λόγοι είναι αυτονόητοι.
Εμείς παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση και τα συμπεράσματα δικά σας:

Η σαπίλα της δημοσιοκαφρίλας και του ντουνιά


Δεν είναι απλώς κάποια ουγκανά που βγήκαν απ' τους υπονόμους τους για να σταθούν δίπλα "στην σαπίλα του ντουνιά" και να ασελγήσουν στην μνήμη του δολοφονημένου Ζακ, ενώ παράλληλα "ηρωποιούν" τα θρασύδειλα καθάρματα που εκδήλωσαν τον "ανδρισμό" τους κλωτσώντας στο κεφάλι και οδηγώντας στον θάνατο ένα πεσμένο στο έδαφος άρρωστο νέο

18 χρόνια απ' το ναυάγιο του "Σαμίνα" με τους 81 νεκρούς. Οι πολιτικοί υπεύθυνοι και η αστική δικαιοσύνη που "ξελάσπωσε" στην ουσία όλους τους ενόχους.


«Απέραντος είναι ο κόσμος. Μα μόνο δυο ειδών είναι οι άνθρωποι του. Κείνοι που ζητούν απ την ζωή το μερτικό το δικό τους, και κείνοι που ζητούν το δικό τους και το δικό σου.
Κι άμα δεν τους το δώσεις σε βαφτίζουν "ληστή" και στο παίρνουν. Κι αν αντισταθείς σε σκοτώνουν. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΛΕΝΕ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"».

Μενέλαος Λουντέμης.

Ηταν σαν σήμερα το 2000 όταν το σαπιοκάραβο  «Εξπρές Σαμίνα» βούλιαξε

Ν. Μπογιόπουλος: Η φασιστική αλητεία του Καρατζαφέρη

Είναι επικίνδυνο το Wi-Fi για την υγεία; Τι πρέπει να ξέρετε – Τι στοιχεία υπάρχουν

Wi-Fi
  Στο σπίτι και στην δουλειά, δεκάδες ασύρματα δίκτυα μεταδίδουν αόρατα ραδιοκύματα μέσα από το χώρο και το σώμα σας. Το ίδιο κάνουν και τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, οι συσκευές με ενεργό Bluetooth και άλλες συσκευές που συνδέονται με αυτές. Είναι λογικό να αναρωτιέστε -και να ανησυχείτε- για το τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η ασύρματη ενέργεια στην υγεία σας.
  Μπορεί να νομίζετε ότι τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi είναι ένα σύγχρονο και

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κατάληψη 69 / 500 βίαιοι, ψυχασθενικοί αυτόνομοι λιθοβολητές από την Κόλ...







   Tο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην εκκένωση και κινηματική υπεράσπιση της
κατάληψης Ungdomshuset

 Ντοκιμαντέρ των Morten Revsgaard Frederiksen, Anders Hornstrup, Toke
Gade Crone Kristiansen, David B. Sørensen.

 Η Ungdomshuset (Το Σπιτι των Νέων) ήταν το όνομα του κτηρίου που ήταν
γνωστό ως Folkets Hus (Το Σπίτι του Λαού) και βρισκόταν στην οδό Jagtvej
69

[Ρουβίκωνας] Παρέμβαση στον ναό άγιου νικολάου πευκακίων στα εξάρχεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρουβίκωνας] Παρέμβαση στον ναό άγιου νικολάου πευκακίων στα εξάρχεια


 Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου Νικολάου στα Εξάρχεια, για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας.
   Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην

Τομάρια πάνω από ένα πτώμα και τομάρια του πληκτρολογίου

  Ξανά και ξανά η ίδια διαπίστωση, με άλλες, θλιβερές αφορμές: Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία ο παλιανθρωπισμός τείνει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη ιδεολογία.
 Γράφει: ο Κώστας Κεφαλογιάννης.Τομάρια πάνω από ένα πτώμα και τομάρια του πληκτρολογίου
   Με συγχωρείται, δεν έχω τίποτα πρωτότυπο να γράψω. Το βίντεο με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου δεν είναι χίλιες λέξεις. Είναι μία. Αλλά αρκεί.  Τομάρια!
   Ξεφτιλισμένα, θρασύδειλα τομάρια. Προϊόντα μια κοινωνίας που σαπίζει

AirBnb: Το γιατρικό που έγινε φαρμάκι

Ένα καλό παράδειγμα του τι σημαίνει ελεύθερη αγορά και του τι δυναμικές μπορεί να αναπτύξει η διαδικασία αυτοδιαχείρισης και αυτοελέγχου της.

Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ: "Είμαι εχθρός του συστήματος - Ανόητοι είναι στην εξουσία"

Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ: "Είμαι εχθρός του συστήματος - Ανόητοι είναι στην εξουσία" 
Ιωάννα Κλεφτόγιαννη


 Ο κορυφαίος Πολωνός συνθέτης των ταινιών του Κριστόφ Κισλόφσκι "Μπλε", "Κόκκινη", "Λευκή ταινία", "Η διπλή ζωή της Βερόνικας", λίγο πριν από τις αθηναϊκές συναυλίες του, μίλησε στο News 24/7 για τον τρόπο που γεννιέται η μουσική, το σπίτι του στη Ρόδο, τον Καβάφη, την Ακρόπολη, όπου θέλει να παρουσιάσει μία όπερα και τη δικτατορία στην Πολωνία.
Adtech Ad
Το δάχτυλό του είναι κατακίτρινο από το κάπνισμα. Δεν βγάζει από το στόμα