Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Απατηλή «κανονικότητα» για την ύλη – Παράταση ψυχολογικής κακοποίησης μέχρι τον Ιούνιο - Καμία απόφαση για τις προαγωγικές εξετάσεις

      Όπως ξεκίνησε η σχολική χρονιά με ορυμαγδό αντιεκπαιδευτικών μέτρων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, έτσι επιδιώκει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να τελειώσει ολοκληρώνοντας το παιδαγωγικό ολοκαύτωμα της φετινής φουρνιάς μαθητών. Ήδη η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει «κλειδώσει» την παράταση της σχολικής χρονιάς, δεν έχει λάβει καμιά απόφαση για μείωση και αναπροσαρμογή της ύλη, ενώ η περικοπή της ύλης

1919 – 2019: 100 Χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου (08/02/2019)

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ!!!

Ελευθέριος Δικαίος   Ελευθέριος Δικαίος

      Η επανάσταση του ‘81 πρέπει να γίνει εθνική εορτή όπως η επανάσταση του ‘21 !!! Η Ελλάδα από γκαρσόνι της Ευρώπης και της Αμερικής όρθωσε ανάστημα και με αριστοτεχνική διπλωματία (μπλόφες και διαρκώς απρόβλεπτη στάση) διεκδικούσε και κέρδιζε παντού και από κάτι- και όλα αυτά χάρη στην ιδιοφυΐα αυτή, που αγαπήθηκε και μισήθηκε, όπως λες οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Όχι μόνο η Ελλάδα έγινε ένα ευρωπαϊκό κράτος με ισότητα , κοινωνική ευαισθησία, προστατεύοντας όλους τους αδύναμους και όλα αυτά χωρίς να χυθεί (δεξιό) αίμα και να μην πέσει ούτε μία σφαίρα! Στην 3η θητεία του και αφού παραδέχθηκε ότι είχε ολοκληρωθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, εστίασε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας που επιβραβεύτηκε με ένα οικονομικό θαύμα και την Ελλάδα να αποκτά το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου! Η ιστορία μετά είναι γνωστή..Καραμανλής, άγριο πλιάτσικο, σπατάλες, διορισμοί από το παράθυρο, διπλασιασμός του χρέους και χρεωκοπία με ασύλληπτο έλλειμα. Τυχεροί που είχαμε και ζήσαμε έναν τέτοιο πολιτικό! Οι προηγούμενοι τυχεροί όσοι έζησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλος και παλαιότερα τον Περικλή στην αρχαία Ελλάδα.

 

Έτσι σταμάτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου τους Τούρκους στην κρίση του 1987

Η Ελλάδα μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής του κορωνοϊού στη Βρετανία!

αεροδρόμιο Χίθροου

       Η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία «εισήχθησαν» οι περισσότερες λοιμώξεις Covid-19 στη Βρετανία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020

   Να υπογραμμίσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το μπάχαλο που προκάλεσε πέρσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τον τρόπο που άνοιξε τον τουρισμό έρχεται μια βρετανική μελέτη, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγής κορωνοϊού στη Βρετανία, πριν από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας στο Νησί.

Και όμως υπήρχαν πολίτες που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή στις Σκουριές

Ο Έλληνας που κατάφερε να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ενημερώσει για το «έγκλημα»

Μόλις πριν λίγες ώρες ψηφίστηκε στη Βουλή η σκανδαλώδης σύμβαση του Δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός.

Όμως δεν είναι μόνο το θέμα της σύμβασης… Είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς τόπο, στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

 Εικόνα

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

 Εικόνα

Ιστορική Συνείδηση: Πώς ήταν η ζωή στη Χούντα;

«Φταίει ο νεκρός» ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ,ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ!!!

Πόσο απέχει η αριστεία από τη βλακεία;

Πόσο απέχει η αριστεία από τη βλακεία;EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

     «Πράγματι, η δύναμη της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας έγκειται στο γεγονός ότι στηρίζεται σε ένα είδος κοινωνικού νεο-δαρβινισμού: θριαμβεύουν πάντα «οι άριστοι και οι λαμπρότεροι», όπως λένε στο Χάρβαρντ».

   Μ’ αυτά τα λόγια επιχειρεί ο Πιερ Μπουρντιέ να εξηγήσει τη δύναμη της πειθούς που διαθέτει ο νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος καταφέρνει να κάνει τη

Κώστας Πουλακίδας: Έχουμε 6 άδειες ΜΕΘ - 124 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ -...

Άδωνις Γεωργιάδης: «Νομίμως τηλεφωνούν οι εισπρακτικές – Τα χρέη είναι για να πληρώνονται»

300 εκατομμύρια χρωστάει μόνο η ΝΔ και το 2019 έλεγε ο Άδωνις στον Ευαγγελάτο ότι για να είμαστε ΤΙΜΙΟΙ αυτό το ποσό δεν μπορεί να πληρωθεί.

ΒΗΜΑgazino: Το βίντεο που ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ με τον Μητσοτάκη Μακρυγιάννη μετά την κατακραυγή στα social!!!

Η ανατριχιαστική «προφητεία» του καθηγητή Ιωαννίδη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2017!

Ιωαννίδης

Απόλυτα δικαιωμένος πρέπει να νιώθει πλέον ο καθηγητης Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, με την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η ιστορία μιας οργανωμένης επιχείρησης βασανισμού από την αστυνομία (από OmniaTV)

Παύλος Πολάκης στο Kontra24: Απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης

Πορεία διαμαρτυρίας, πριν 3 μέρες, μετά από κάλεσμα της νεολαίας Σύριζα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Της μνήμης το μαχαίρι - Ιουλία Καραπατάκη

Ο Χαρδαλιάς «αδειάζει» τον Άδωνη: ΔΕΝ υπάρχει «ειδική άδεια» για βάπτιση!

Χαμός γίνεται!!!ΧΑΜΌΣ ΠΑΝΤΟΥ ,ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΣΑΤΕ ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΆΘΕΤΕ,ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ;;;Το υπ. Παιδείας απαντά ότι το σχολείο στην Ικαρία «άνοιξε αυθόρμητα» το Σάββατο για να βγάλει φωτογραφίες ο Μητσοτάκης!

    Έναν μήνα μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, το υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε τώρα να δώσει απαντήσεις για το επικοινωνιακό σόου του Πρωθυπουργού σε δημοτικό σχολείο που άνοιξε ημέρα Σάββατο και υποχρέωσε μαθητές να παραστούν για τις ανάγκες φωτογράφισης. «Αυθόρμητο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας το άνοιγμα του δημοτικού σχολείου Θύμαινας Φούρνων κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού, η οποία είχε τη γνωστή κατάληψη με το «κορονογλέντι»

Μπαλάσκας: Έχουμε γίνει εξαιρετικοί στο να... κόβουμε πρόστιμα για τον κορονοϊό στους πολίτες!

Εικόνα

Κορονοϊός – Ιωαννίδης: Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα – «Ναι» σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων

facebookestiasi

    Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και το ποιες συνέπειες μπορεί να έχει η άρση του lockdown, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης,

«Είχα πολλές επιφυλάξεις για το lockdown. Μπορεί να λειτουργήσει για οξείες καταστάσεις και για μικρό διάστημα. Είναι λύση που αυξάνει

Χαρίζοντας γη και ύδωρ στου ιδιώτες: Εγκρίθηκε με τις ψήφους ΝΔ – ΚΙΝΑΛ η νέα συμφωνία δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός»

           Μια συμφωνία η οποία έχει χαρακτηριστεί σχεδόν από σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις ως «αποικιοκρατική» εγκρίθηκε επί της αρχής από τη βουλή με 180 ψήφους από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Με τη νέα συμφωνία του Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός» το κράτος παραιτείται από αποζημιώσεις και από τα μελλοντικά φορολογικά του έσοδα, ενώ ακόμα και ο βουλεύτης της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, την χαρακτήρισε «ετεροβαρή υπέρ της εταιρίας», ωστόσο έπειτα ψήφισε υπέρ της.

Τρεις καταθέσεις επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του 30χρονου προφυλακισθέντα: «Δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη, φορούσε άλλα ρούχα»

       Την προχειρότητα με την οποία η ΕΛ.ΑΣ έχει σπεύσει να αποδώσει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, δείχνουν τρεις καταθέσεις για τον 30χρονο προφυλακισθέντα, που παρουσιάζεται σε ΜΜΕ με ψευδώνυμο «ινδιάνος». Οι καταθέσεις ενός οδηγού λεωφορείου, ενός συναδέλφου του και της συζύγου του επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του 30χρονου προφυλακισθέντα, καθώς δηλώνουν ότι συναντήθηκαν μαζί του στην Ελευσίνα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου τον παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργάζεται.
George Vitsaras / SOOC
    Οι τρεις καταθέσεις φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τα όσα υποστήριξε ο 30χρονος στην απολογία του, εγείροντας ακόμα περισσότερα ερωτήματαγύρω από τις έρευνες και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. «Είμαι οδηγός που μεταφέρει τους εργαζόμενους της αποθήκης του (αναφέρει το όνομα της εταιρείας) όπου εκεί εργάζεται ο κατηγορούμενος. 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος

Κλέων Γρηγοριάδης - Ομιλία στη Βουλή για τις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική 17/03/2021

Γ. Βαρουφάκης: Συμβάσεις όπως αυτή με την «Ελληνικός Χρυσός» υπογράφονται μόνο σε αποικίες 17/3/21

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ε.Δ.Ε ΒΑΦΤΙΣΙΑ και Social Media ΒΙΤΣΙΑ

«Επιβεβαιώνω την ΕΛ.ΑΣ, δεν βασανίστηκε κάποιος Δημήτρης. Βασανίστηκα εγώ, ο Άρης»

 Εικόνα

Θέμος Σκανδάμης | Έχει φύγει το παιδί

Πρωτοβουλία Αποφοίτων Αρσακείων Θεσ/νίκης: Μιλήστε, χωρίς καμμία επιφύλαξη

Πρωτοβουλία Αποφοίτων Αρσακείων Θεσ/νίκης: Μιλήστε, χωρίς καμμία επιφύλαξη© Melvin1205 | Dreamstime.com

     Δεκάδες απόφοιτοι των Αρσάκειων Σχολείων Θεσσαλονίκης παίρνουν θέση για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες βδομάδες, δημιουργώντας μια Πρωτοβουλία απόφοιτων.

ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!Κατά του δικαιώματος στην έκτρωση ψήφισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Κατά του δικαιώματος στην έκτρωση ψήφισε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

     Ακροδεξιάς έμπνευσης η αναφορά κατά του δικαιώματος στην έκτρωση σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού ενόψει της Στρατηγικής της Ε.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού.

Αν η συνέντευξη του συντροφου Άρη Παπαζαχαρουδάκη στην efsyn, για όσα συμβαίνουν στη ΓΑΔΑ, δεν ειναι αιτία και αφορμή να καεί το σύμπαν, τότε πραγματικά είμαστε όλοι με εγκεφαλικό! #μπατσοι_γουρουνια_δολοφονοι

 

ΑΛΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!ΑΛΗΤΕΣ!!!ΑΛΗΤΕΣ!!!ΑΡΗΣ ΠΑΖΑΧΑΡΥΔΑΚΗΣ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ!!!ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!!!

 Εικόνα

ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΙ!!!ΑΛΗΤΕΣ!!!ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ «Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»

«Μου είπαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”»
        Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο. Ημουν δεμένος πισθάγκωνα και φορούσα κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια μας, θα πεις μια ομάδα».

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητώ

... στη Γαλλία για δημοκρατικά δικαιώματα

     Είμαστε νέοι.ες από την Ελλάδα, εργαζόμενοι.ες ή/και φοιτητές.τριες που ζουν στο Παρίσι, εξοργισμένοι.ες από την «αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες (Perrier, Libération 10/03). Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα προς την

Απάντηση στους 56