Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Διεθνή ξεφτίλα για την Ελλάδα σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του "επιτελικού κράτους" και της κυβέρνησης των "αρίστων" του Κυρ. Μητσοτάκη ανακοινώθηκε σήμερα, η οποία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Οπως αναφέρει η νέα έκδοση του 2022 στο World Press Freedom Index η οποία αξιολογεί την κατάσταση της δημοσιογραφίας σε 180 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα είναι η τελευταία απ' όλες της χώρες της Ευρώπης σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου.  

(«Η ελευθερία του Τύπου ορίζεται ως η δυνατότητα των δημοσιογράφων ως άτομα και συλλογικά να επιλέγουν, να παράγουν και να δημοσιοποιούν ειδήσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, ανεξάρτητα από πολιτικές, οικονομικές, νομικές και κοινωνικές παρεμβάσεις και χωρίς να απειλείται η σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα»).

Δυο βιντεάκια αφιερωμένα στην Μητσοτακέικη φαμίλια


Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των χρηστών του twitter στην είδηση του διορισμού του πρωθυπουργικού τέκνου,  
Εμείς όμως έχουμε άλλη άποψη. Και μόνο που ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς θεώρησε ότι δεν υπήρχε στην χώρα του κατάλληλο άτομο όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για να προσλάβει σαν βοηθό, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας πλημμυρίζει εθνική υπερηφάνεια.

 Συμφωνούν μαζί μας και τα γαλάζια τρολ του διαδικτύου που προσθέτουν και το εξής ακαταμάχητο επιχείρημα: "Υπάρχει Ελληνας πατέρας που δεν θα αξιοποιούσε τις προσωπικές γνωριμίες του για να βοηθήσει το παιδί του να σταδιοδρομήσει;"

Ροζ ιστορίες πολιτικών σαν "όπλα" στην πολιτική αντιπαράθεση;


Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει από περασμένη ανάρτησή μας. Μας είναι εντελώς κατανοητό και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ανθρώπινα πάθη που έχουν ορισμένοι εξουσιαστές. Η οποιαδήποτε αναφορά μας σ' αυτό το θέμα συνοψίζεται στον τίτλο που είχε προηγούμενο κείμενο μας: "Μεθυσμένη εξουσία ή διαφορετικά τόσο ανόητοι ή τόσο ασύδοτοι είναι κάποιοι απ' τους εξουσιαστές και δεν παίρνουν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας;". 

Αν ξαναασχολούμαστε μ' αυτό το θέμα που μπορεί να το χαρακτηρίσεις και ροζ, με αφορμή ότι σήμερα η φυλλάδα "Espresso", ασχολείται με την προσωπική ζωή κάποιου 'άριστου" υπουργού του νεοδημοκρατικού "επιτελικού κράτους", είναι για να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο θέμα, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Προσέξτε κάποιες "λεπτομέρειες". Οπως έγραψε στην έντυπη πατσαβούρα του, ο σαλταρισμένος Στέφανος Χίος, -χωρίς το δημοσίευμά του να συναντήσει καμιά αντίδραση-   Κούλης

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου - Μια αναμενόμενη, προκλητική, δικαστική απόφαση


Οχι ότι αναμέναμε διαφορετική δικαστική απόφαση για τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλος απ' αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα. Η κατάληξη της είχε φανεί από την πρώτη στιγμή.   

Δεν είναι μόνο ότι οι δολοφόνοι δεν κάθισαν ούτε μια μέρα στη φυλακή, αλλά και η κατηγορία που τους αποδόθηκε ήταν στο "πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο", όπως είχαν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.  

Ο εισαγγελέας που σύνταξε το