Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ευθύμιος Λέκκας: Από τα 18.500 σχολεία τα 8.000 δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ...

 


Στο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
O Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως από τα 18.500 σχολεία που υπάρχουν στη χώρα, τα 8.000 δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ...

Με αφορμη αρθρο που διαβασα ,βρηκα και δινω το λινκ απο μια σημαντικη συζητηση με τον καθηγητη Δημητρη Κουρετα και οχι μονο για την διαλειμματικη νηστεια!!!

 https://www.lifo.gr/podcasts/akou-tin-epistimi/dimitris-koyretas-einai-eyergetiki-gia-tin-ygeia-mas-i-dialeimmatiki


 

 


Ο Ντίνος #Χριστιανόπουλος (20/3/1931-11/8/2020)


 

διηγείται την ζωή του σε μία αποκλειστική συνέντευξη τεσσάρων ωρών.


 

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023


 

(It Goes Like)Nanana


 


 

Μπ. Μπρεχτ: “Μόνο η βία ωφελεί όπου εξουσιάζει η βία”

 

Ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, είναι ένας καλλιτέχνης που δεν διστάζει να τοποθετείται δημόσια σε ότι έχει να σχέση με το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Μάλιστα, την “αγάπη” του για τον κυβερνητικό θίασο αλλά και προσωπικά για τον απόφοιτο του Χάρβαρντ, την έχει εκδηλώσει από πολύ παλιά. Σε μια συνέντευξη του ανάμεσα στα άλλα είχε αναφέρει: “Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη σιχαίνομαι για τρεις λόγους: είναι μκρόσογο, είναι αγράμματοι και κακοί άνθρωποι. Δεν τους θέλω. Ο Μητσοτάκης είναι μικροσυμμορία. Μικροσυμμορία αλλά επικίνδυνη. … Ενα ποντίκι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά εάν δεν το φάε η γάτα στην ώρα του”.

Driver's Seat - Sniff 'n' the tears


 

Ο ιστορικός-πλυντήριο των κάθε λογής νεοναζί Στάθης Καλύβας, ξαναχτύπησε.

Γ. Γ.


Ο γνωστός εκπρόσωπος του φασιστικού επικοινωνιακού εσμού, ο “ιστορικός”-πλυντήριο των κάθε λογής νεοναζί Στάθης Καλύβας, ξαναχτύπησε, με εμέσματα κατά του Ρουβίκωνα.

Δεν είναι τόσο ηλίθιος το τύπος για να εκφράζει δημόσια τέτοιες τεράστιες ανοησίες. Στρατευμένη υπηρεσία εκτελεί ο Στάθης Καλύβας.. Είναι από τους τύπους “διανοουμένων” που “λιβανίζουν την μπόχα” όπως έγραφε και ο μπάρμπα Κώστας Βάρναλης.

Μωρά "κατά παραγγελία": Πάνω από 100 πάμφτωχες γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα ως παρένθετες μητέρες



Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη
Το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης αποκάλυψε το κύκλωμα. Πάνω από 350 ζευγάρια εξαπατήθηκαν, θύματα εμπορίας ανθρώπων οι γυναίκες - Τι θα απογίνουν τα κυοφορούμενα βρέφη;

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Lana Del Rey - Summertime Sadness


 

Η ζωη μας σε λιγα χρονια!!!


 

Stevie Ray Vaughan - Crossfire (Official Video)


 

Θέλει να τους πάρει το σπίτι...

 




Ο άνθρωπος που θέλει να τους πάρει το σπίτι μένει στον ίδιο δρόμο. Πιθανότατα, όταν περνούσε απ' έξω, θα μπορούσε να ακούσει τις φωνές από τα ...κλάματα των μωρών τους. Τις φωνές από τα γέλια τους. Τις παρατηρήσεις τους πάνω στη ζωή και τα πράγματα που γνώριζαν όσο μεγάλωναν. Ίσως τον ήχο από τα μαχαιροπίρουνα από τα οικογενειακά τους τραπέζια και τα μαζέματα με τους γείτονες.

Manu Chao - La Vida Tombola ft. Diego Maradona (Official Music Video)


 

Η μουσικη καθαριζει την ψυχη!!!Δωσε!!!


 

Ayo - "Life Is Real"


 

Soledad - Entre a Mi Pago Sin Golpear (En Vivo)


 

Lasciatemi Cantare



 

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ναγκασάκι, 9 Αυγούστου 1945, 11.1′ π.μ.


Τρεις μέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, στις 9 Αυγούστου 1945, στις 2.56 π.μ. απογειώθηκαν από το Τινιάν τα δύο μετεωρολογικά «Β-29».
Στις 3.49 το πρωί, απογειώθηκαν άλλα τρία «Β-29». Ανάμεσά τους και το «Bocks’ Car», με 13μελές πλήρωμα και με κυβερνήτη τον Τσαρλς Σουίνι, που μετέφερε μια ατομική βόμβα μήκους 3 μέτρων και 24 εκατοστών, με μέγιστη διάμετρο  μέτρο και 35 εκατοστά, που ζύγιζε 4.500 κιλά.


 


 

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

 


Ολη η αστυνομια ηξερε και δεν εκανε τιποτα!!!


 

Καρατομεί επτά αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο Οικονόμου- Καμία ευθύνη ο ίδιος!...

 



Την άμεση απομάκρυνση επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μετά τη δολοφονία 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ... στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. Ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα.

«Ποιος, το ΣΚΑΪ»: Το σχόλιο-«μαχαιριά» της Έλενας Ακρίτα για την ΝΔ που έσπασε τα κοντέρ σε likes


 «Το ΣΚΑΙ έχει ρεπορταζ για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων. Ποιος, το ΣΚΑΙ. Όταν έγραφα για τα αντιδιαβητικά που δεν έβρισκα (Trulicity, Ozempic) ήμουν τοξική και χτυπούσα τη ΝΔ», έγραψε σχετικά.

Με αστεία “επιχειρηματολογία” η φυσική και πολιτική ηγεσία των μπάτσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την δολοφονία του 22χρονου παιδιού, από Κροάτες νεοναζί.

Δεσπόζει στην επικαιρότητα το έγκλημα που διέπραξαν κάποιες δεκάδες νεοναζί αλήτες που παρουσιάζονται ως σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό δολοφονώντας με μαχαίρι έναν 22χρονο οπαδό της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα γνωστά νεοναζίδια της Ντιναμό Ζαγκρεπ έφτασαν με κομβόι -το παρακολουθούμε στο παρακάτω τουίτ- ανενόχλητοι στη χώρα μας παρά την απαγόρευση μετακίνησής τους, και επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ μία μέρα πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην OPAP Arena για τα προκριματικά του Champions League.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Μια ανάσα από την καταθλιπτική ειδησεογραφία με δυο κείμενα του Νίκου Τσιφόρου. (Πέθανε στις 6/08/1970)


Του Γ.Γ

Οσο προβληματική υπήρξε η πολιτική συμπεριφορά του συγγραφέα (ήταν επίσης δημοσιογράφος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης) Νίκου Τσιφόρου, άλλο τόσο απολαυστικός είναι ο τρόπος γραφής του. 

Εντυπωσιάζει επίσης ο πλούτος των ιστορικών γνώσεων του κάτι που το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο του “Η Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών“.
Είναι ένας από τους ποιο αγαπημένους μου συγγραφείς και θεωρώ ότι Τσιφόρος και Ραφαηλίδης  έχουν ένα μοναδικό τρόπο να παραδίδουν μέσα από το γραπτά τους ιστορικά μαθήματα.

Βρε πώς δένουν όλα...

 


Νόρα Ράλλη

Απορώ. Οχι, πραγματικά απορώ... Τόσο πατριώτες, τόσο αρχαιολάτρες, τόσο «ιθείς» και «ωκήθεις» ή «ωκήθοες» -ούτε με νοιάζει πώς κλίνεται. Με νοιάζει όμως ότι αυτά (τίμιοι και ταχείς δηλαδή) είχε πει, μεταξύ άλλων, για τον εαυτό του ο Αδωνις (Σπυρέτος) Γεωργιάδης, τώρα, πριν από τις... εκλογές του Μαΐου. Απορώ, λοιπόν: τόσο βαθείς γνώστες της αρχαιότητας και τον Ερυσίχθονα δεν; Ποτέ δεν άκουσαν για την περιπτωσάρα του;

Γιατί όλα τα κοινωνικά εγκληματικά απόβλητα επιδιώκουν να φωτογραφίζονται και να κοινοποιούν τις πόζες τους με δεξιά στελέχη;



Πριν κάποιο καιρό είχαμε στο μπλοκ μας μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε Γεωργιάδης, Φρουζής, Λιγνάδης. Τρεις τύποι, φίλοι του Μητσοτάκη, με ένα κοινό: Την ροπή τους στην σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών“. Στην οποία αναρωτιόμασταν: “Τι διάολο, πολύ προσπάθεια κατέβαλε ο πρωθυπουργός για να διαλέξει τους φίλους του ή συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε;”.


 

 


 


Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Καφενείο στο Κιάτο κάνει το πάρτι της χρονιάς: Αφιέρωμα στους Pink Floyd μαζί με γουρουνοπούλα

 


Caro Emerald Live - A Night Like This @ Sziget 2012


 


 


 

Μουσικη για να ξεχναμε την κακοτητα και την μιζερια των ημερων!!!

 


Αποκάλυψη του Karditsastakra: “Άρρωστος” Νεοδημοκράτης ο Λαρισαίος που κακοποίησε την αστυνομικό σύζυγό του !!!


Για ακόμη μία φορά ένα άτομο με άρρωστα πάθη και προβληματική κοινωνική συμπεριφορά δηλώνει οπαδός της Νέας Δημοκρατίας.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Μετά τους Νίκο Γεωργιάδη Ηλία Μίχο Δημήτρη Λιγνάδη ακόμη ένα άτομο έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα.

Αφιέρωμα: 78 χρόνια από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα


Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών στις Ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945) και του Ναγκασάκι (9 Αυγούστου 1945) από τις Η.Π.Α.
Το πυρηνικό ολοκαύτωμα, το οποίο οδήγησε άμεσα στον θάνατο τουλάχιστον 250.000 Ιάπωνες, στην πλειοψηφία τους αμάχους, παραμένει το μόνο παράδειγμα χρησιμοποίησης πυρηνικών όπλων στην ιστορία για πολεμικούς σκοπούς.

Η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, όπως και αυτής στο Ναγκασάκι, έγιναν με προσωπική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν.

Η «κανονικότητα» του ξύλου.



ο mitsos175

Φυσικά και είναι άρωστος νεοδημοκράτης το κτήνος που έδερνε τη γυναίκα του. Περίμενε κανείς, ένας τέτοιος εγκληματίας να πιστεύει στην Ισότητα; Δεν ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε ξύλο η σύζυγος. Γι’ αυτή ήταν «κανονικότητα».

Καθημερινό φαινόμενο το ξυλίκι, όπως το πλιάτσικο του Δημοσίου χρήματος, η καταστολή, στην οποία έπαιρνε κι αυτή μέρος ως μπάτσος, το ψέμα, οι φωτιές το καλοκαίρι, οι πλημμύρες το χειμώνα και πάρα πολλά άλλα, που έχουμε συνηθίσει να ζούμε μ’ αυτά.