Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Η «κανονικότητα» του ξύλου.



ο mitsos175

Φυσικά και είναι άρωστος νεοδημοκράτης το κτήνος που έδερνε τη γυναίκα του. Περίμενε κανείς, ένας τέτοιος εγκληματίας να πιστεύει στην Ισότητα; Δεν ήταν η πρώτη φορά που έτρωγε ξύλο η σύζυγος. Γι’ αυτή ήταν «κανονικότητα».

Καθημερινό φαινόμενο το ξυλίκι, όπως το πλιάτσικο του Δημοσίου χρήματος, η καταστολή, στην οποία έπαιρνε κι αυτή μέρος ως μπάτσος, το ψέμα, οι φωτιές το καλοκαίρι, οι πλημμύρες το χειμώνα και πάρα πολλά άλλα, που έχουμε συνηθίσει να ζούμε μ’ αυτά.

Γιατί δεν το είπε; Πολλοί λόγοι. Πάντα υπάρχει εκτός του φόβου, των απειλών και το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο, που υποτίθεται πως σ’ αγαπάει, κι αυτός σου βγαίνει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης! Όχι, όποιος αγαπάει δεν παιδεύει, ούτε το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο.
Το έχω ακούσει. «Δε φεύγω για τα παιδιά»! Τα παιδιά που βλέπουν καθημερινά το μπαμπά να βαράει τη μαμά και παίρνουν παράδειγμα! Το αγόρι σύντομα θα μάθει να βαράει κι αυτό τις γυναίκες. Κάτι σαν παιχνίδι, σα σάκος του μποξ. Όσο για το κορίτσι μαθαίνει να τις τρώει, να είναι ο σάκος του μποξ. Σαδισμός και μαζοχισμός, αυτό διδάσκονται. Έτσι εξηγούνται πολλά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρυσώσω χάπι ή να χαϊδέψω αυτιά. Η αστυνομικός δεν κατήγγειλε το βασανιστή της, γιατί το έγκλημα του άγριου ξυλοδαρμού ήταν σύμφωνο με την ιδεολογία της. Γιατί τι διαφορετικό κάνουν οι μπάτσοι; Επιβάλουν με τη βία τη θέληση των εξουσιαστών! Όπως ακριβώς επέβαλε με τη βία τη θέλησή του ο σύζυγος βασανιστής. Έχουμε βία στην καθημερινή μας ζωή, καταπίεση κι εκμετάλλευση, από κει αρχίζουν όλα.

«Μα και κάποιοι Αριστεροί δέρνουν τις γυναίκες τους». Αριστεροί κι Αναρχικοί του πρωκτού! Στην πράξη φασίστες, άσχετα με τι λένε πως είναι. Όταν πιστεύουν πως υπάρχουν «ανώτεροι» και «κατώτεροι» και πως μπορούν να επιβάλουν με τη βία τις απόψεις στο σύντροφό τους, τι είναι;
Ο Κομμουνιστής, ο Αριστερός, ο Αναρχικός, απάντα με βία μόνο στη βία της εξουσίας. Πιστεύει στην Ισότητα, την Αλληλεγγύη, το σεβασμό. Είναι αδιανόητο να βιαιοπραγεί κατά των δικών του. Αυτό το κάνει το ακροδεξιό ασπόνδυλο που υπακούει σε διαταγές ανωτέρων.

Αλλά έτσι μαθαίνουμε να ανεχόμαστε τη βία: 16 ώρες δουλεία. Που θα ξεσπάσει μετά ο είλωτας – εργάτης; Στο αφεντικό που είναι ο ένοχος; Δεν τολμά. Στη γυναίκα θα ξεσπάσει και στα παιδιά. Αλλά κι ο μεγαλοαστός ανήρ, αν δε γίνει το δικό του, πάλι βία θα χρησιμοποιήσει, γιατί έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει με κάθε τρόπο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εισηγείται 16ωρη εργασία

Ο εκφασισμός προχωρεί. Κι αυτά τα εγκλήματα είναι ενδείξεις της φασιστικής μόλυνσης. Αιτία είναι η πολιτική, όταν το καταλάβουν τα θύματα, ίσως αλλάξει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου