Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑΘΜΟΣ!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩΓ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10CC
http://www.guardian.co.uk/music/2012/nov/22/10cc-tragedy-didnt-stay-together

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΠΑΡΤΑ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ" ΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

20130620-235523.jpg

20130620-235455.jpgΤο βαπόρι για τη Συρία βούλιαξε έξω απ’ την Ινδία….
Πνίγηκαν πριν πνίξουν στο αίμα
από Βρυξέλλες, Πορφύρης Δημήτρης -Σταφυλά Πηνελόπη
Το Confort, καύχημα του στόλου της ναυτιλιακής εταιρίας ΜΟL (Mitsui Osk Lines), ναυάγησε οριστικά χθές στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά της Υεμένης. Πραγματοποιούσε διαδρομή Σιγκαπούρη-Tζέντα Σαουδικής Αραβίας. Στις 17 του μήνα παρουσίασε ρήγμα λόγω κακοκαιρίας (κατά την εταιρεία) ή από υπερφόρτωση σύμφωνα με...
άλλες πηγές. Το στίγμα του πλοίου κατά την εκδήλωση του ρήγματος σύμφωνα με το Ινδικό

Λαζόπουλος: Η κυνική διπροσωπία ενός πορτοφολά της Ιστορίας

Δεν χρειάζεται κανείς, σήμερα, να διαθέτει πολύ μυαλό, ούτε βαθιές ιστορικές και πολιτικές γνώσεις για να αντιληφτεί ότι η ΣΚΕΨΗ των «δημοκρατικών» φρασεοκόπων, των «αριστερών» και «επαναστατικών» αλαλαγμών, καθώς και των υστερικών του «αντιφασισμού» και «αντιρατσισμού», ΕΙΝΑΙ διαποτισμένη από διπροσωπία και ψευτιά.
Αυτή η «αριστερή» διπροσωπία μας έχει γίνει βρόχος στο λαιμό.
Είναι οι σύγχρονοι πορτοφολάδες της Ιστορίας, διότι κερδοσκοπούν αγρίως πάνω στην αγωνιστική αφρόκρεμα της Ιστορίας και των σοσιαλιστικών ιδεών…
Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς τύπους αυτής της διπροσωπίας (θρασύτατου πορτοφολά) είναι ο... Λάκης Λαζόπουλος.
Αυτό διατυπώθηκε πολύ παραστατικά στην παρακάτω καταγγελία:
«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!».
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2791.html
Οι εκπομπές και η «σάτιρα» του Λαζόπουλου δεν αποτελούν μόνο τον «εκστασιασμό» της καπιταλιστικής σήψης, αλλά και τον «εκστασιασμό» των «αριστερών» διαστροφών της κερδοσκοπίας και της διπροσωπίας.
Ο Λαζόπουλος αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά, καθεστωτικά όπλα της «αριστερής διαστροφής».
Πουλάει από τη μια τα υποπροϊόντα της σήψης (και των νταβάδων που τον πληρώνουν) και από την άλλη επενδύει αυτό το εμπόριο με το λούστρο των αριστερών ιδεών και της σάτιρας…
Θα αναδημοσιεύσουμε ένα παλιό μας κείμενο για τη «σάτιρα» του Λαζόπουλου (γραμμένο το Φεβρουάριο του 2008).
Βρίσκεται και ΕΔΩ, με διάφορα σχόλια:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2694
ΡΕΣΑΛΤΟ Τεύχος-25

Λαζόπουλος: Το καθεστωτικό όπλο της «αριστερής διαστροφής»
Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου
undefined
Η «μάχη» της κατινιάς στην αγορά της τηλεθέασης αποκαλείται σάτιρα! Πάνε να μας επιβάλουν ως σάτιρα την αρρωστημένη διάθεση και το ανακάτεμα του βούρκου που πουλιέται στη διαφημιστική αγορά του ιδεολογικού ολοκληρωτισμού των καναλιών.

Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και στα ζητήματα της αισθητικής οι έννοιες έχουν αναποδογυριστεί, συνακόλουθα η ιστορία και η θεωρία της τέχνης έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Έτσι, η σάτιρα από το ανηλεές μαστίγωμα της εξουσίας έγινε η εξουσία που μαστιγώνει τα θύματά της, τα «ψώνια» και τα «νούμερα» που η ίδια δημιουργεί.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013


Καλημέρα σε όλα!Διαβάστε και αναρωτηθείτε!

Ψυχολογία της Μάζας και Χειραγώγηση της από τα ΜΜΕ

Αναρτήθηκε από

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Avram Noam Chomsky συνέταξε μία λίστα με τις δέκα  πιο σημαντικές στρατηγικές χειραγώγησης του μαζάνθρωπου από τα ΜΜΕ. Άλλωστε δεν αποκαλούνται τυχαία, Μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ Ενημέρωσης, απευθύνονται στην μάζα. Πόσο υποτιμητικό είναι να ακούς τον χρυσοπληρωμένο ανεγκέφαλο τηλεπαρουσιαστή, με το άψυχο βλέμμα της τρελής αγελάδας, να λέει ‘τώρα θα σας πούμε για το σωματίδιο του θεού όσο πιο απλά μπορούμε για να το καταλάβετε” !!! Ξέρει ό,τι απευθύνεται σε μαζάνθρωπους δηλ. το ίδιο βλάκες με τον εαυτό του. Όσο κατάλαβε ο ίδιος, το σωματίδιο του θεού (τρομάρα του)  άλλο τόσο κατάλαβαν και τα ζωντανά που τον παρακολουθούν και πληρώνουν τον μισθό του. Να σημειώσω εδώ, πως ΜΟΝΟ Ο ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ, είναι αδύνατον να χειραγωγηθεί ο άνθρωπος ΑΤΜΗΝ, ως γνωστόν μόνο το ‘ασήμαντο Λερναιοκέφαλο Εγώ’ είναι προβλέψιμο και άρα χειραγωγήσιμο.
Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως για την προπαγάνδα, σε εμφανές  και αφανές πλαίσιο, διάβασε εδώ  Προπαγάνδα και Μάζα και εδώ Προπαγάνδα- Αγκιτάτσια.
Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, πατέρας της ψυχολογίας, (ακόμη ψάχνουμε την μαμά της ψυχολογίας, μέχρι να την βρούμε πορευόμαστε με τις ανοησίες του μπαμπά της) στο βιβλίο του η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ, αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των μαζών, αναφέροντας πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου (μαζάνθρωπου)  τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος. Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τους χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Έπειτα από αυτές τις παρατηρήσεις του Φρόιντ αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και μέθοδοι για την χειραγώγηση της ψυχολογίας των μαζών και των έλεγχο των μαζανθρώπων.
Κύριος εκφραστής των θεωριών αυτών ήταν ο μαθητής και ανιψιός του Φρόιντ, Έντουαρντ Μπερνέζ, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας των «Δημοσίων Σχέσεων» και ο άνθρωπος που έπλασε την κοινωνία της κατανάλωσης (κι άλλος πατέρας, η μητέρα πιθανόν ασχολείται με σημαντικά θέματα και αφήνει τις ανοησίες στον πατέρα). Ο Μπερνέζ, δίδαξε πρώτος πώς “η σύνδεση των προϊόντων μαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται και να κάνει πράγματα που δεν θέλει”. Προέκυψε έτσι μια νέα πολιτική ιδέα για τον έλεγχο της μάζας η οποία υποστήριζε ότι όταν ικανοποιούνται οι ασυνείδητες επιθυμίες του κόσμου, τότε αυτός γίνεται «ευτυχισμένος» και πειθήνιος. Τότε ακριβώς ξεκίνησε η εποχή του καταναλωτισμού η οποία κυριαρχεί έως σήμερα στον δυτικό κυρίως κόσμο, επηρεάζοντας σταθερά τους φόβους και τις επιθυμίες του μαζάνθρωπου.
«Η οργάνωση της δημοκρατίας μας είναι τέτοια ,
ώστε τα μυαλά των πολιτών να μπαίνουν σε καλούπια»
«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία,
ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό»
Edward Louis Bernays
23

Ο Avram Noam Chomsky είναι καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων, ενώ έχει δώσει και εκτενείς διαλέξεις επάνω σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων τα οποία

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013