Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Δεν είναι απλά αριθμοί, είναι ο Σαμπίρ, ο Αμπντούλ και ο Αλί

Δεν είναι απλά αριθμοί, είναι ο Σαμπίρ, ο Αμπντούλ και ο Αλί

 
Οι άνθρωποι αποτελούνται από ιστορίες σαν αυτές όταν… μια φορά και έναν καιρό, πολύ παλιά, δούλευα σαν φροντίστρια σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο με τους 81 νεκρούς, ήθελα να προσδώσω ένα ανθρώπινο στίγμα στους όρους «πρόσφυγας» και «μετανάστης», ως αντιδιαστολή στην κοινή χρήση των ποσοτικώς προσδιορισμένων «νεκρών», όταν αναφερόμαστε στους μαζικούς θανάτους τους. Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις ανθρώπινων απωλειών.

Αδιανόητο! Διευθυντής κλείδωσε για άλλη μια φορά τις/τους συναδέλφισσες/ους μέσα στο σχολείο για να διευκολύνει τους αξιολογητές!

Ο κατήφορος του αυταρχισμού δεν έχει πάτο!

Ο διευθυντής του 4ου ειδικού δημοτικού κλείδωσε για άλλη μια φορά τις/τους συναδέλφισσες/ους μέσα στο σχολείο για να διευκολύνει τους αξιολογητές- Κινητοποίηση στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας (Χίου 16-18), Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 1.30μ.μ.

Νότος | Λαυρέντης Μαχαιρίτσας | Μπάμπης Στόκας (Official Lyric Video)

Lavrentis Maxairitsas Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ - ΛΑΥΡΕΝΤΗ...

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Κρύβουν τα χρέη των κομμάτων, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεωθούν

 

Το παρακάτω δημοσίευμα το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Μπορεί να θεωρηθεί και ένα έξοχο αφιέρωνα στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τοκογλυφικά δάνεια και τα κοράκια των εισπρακτικών τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση.

Το αναπαράγουμε:

Δόθηκε δίμηνη παράταση για τη δημοσίευση των ισολογισμών δύο μέρες πριν από την καταληκτική προθεσμία

Πηγή: Κώστας Αργυρός – “Αυγή”

Από τις περίπου δεκαπέντε βασικές ειδήσεις με φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της ιντερνετικής ναυαρχίδας των ΜΜΕ 107 μέτρησα τουλάχιστον πέντε για το ναυάγιο. Όχι της Πύλου. Του υποβρύχιου των πολυεκατομμυριούχων, που θα έφευγαν από αυτή τη Γη χωρίς να έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους αν δεν έβλεπαν το άλλο ναυάγιο, του Τιτανικού, από κοντά.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Κάποτε υπήρχε μία χώρα που είχε Πολιτισμό!!!Τώρα υπάρχει μία χώρα που ρέπει στον Ναζισμό!!!

 ΕικόναΕικόνα

Εικόνα

Μέχρι τις 25/6 η αποτίμηση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας - Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία – Όπλο μας η απεργία αποχή

Σε ισχύ η Απεργία Αποχή του Αριστοτέλη από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Η αξιολόγηση δε θα περάσει

               ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!      

Το Ποτάμι πίσω δε γυρνά!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Xrisa Lykou
Στη φωτογραφία, ο Φαρντι, που ήρθε από την Ολλανδία για να βρει τον αδερφό του, Μοχάμεντ. Τα δύο αδέρφια από την Συρία, αγκαλιάζονται ανάμεσα απ' τα κάγκελα.

Ούτε τώρα δεν πέφτουν οι φράχτες. Μόνη λύση να τους ρίξουμε εμείς

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στάδιο και κείμενο