Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Η Ευρώπη υποκύπτει στο λόμπι των... δηλητηρίων


    Εγγραφα που διέρρευσαν υποδεικνύουν ότι η επικαιροποίηση του κανονισμού Reach ενδέχεται να αφήσει ελεύθερα έως και το 99% των προϊόντων που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, μεταξύ αυτών και οι αόρατες, άοσμες και χωρίς γεύση υπερφθοροαλκυλιωμένες χημικές ουσίες (PFAS) που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε αντικολλητικά σκεύη, αδιάβροχα ρούχα, αντιπυρικές μονώσεις, κόλλες, συσκευασίες προϊόντων.

Η Ακρόπολη εκπέμπει SOS

  EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 
Βασιλική Τζεβελεκου
    Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian, που μεταφέρει την εικόνα με ατελείωτες ουρές απελπισμένων επισκεπτών να ψάχνουν για λίγο ίσκιο ή -κατά τους ξεναγούς- να λιποθυμούν από τη ζέστη ολοένα και συχνότερα, η ενδεδειγμένη λύση βρίσκεται για την υπουργό Πολιτισμού στα Προπύλαια που «δεν μπορούμε να τα κατεδαφίσουμε, αλλά μπορούμε να τα διευρύνουμε»! ● «Η μόνη λογική απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να είναι να κοινοποιήσει επιτέλους το Σχέδιο Τουρισμού και το Διαχειριστικό Σχέδιο», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο αρχιτέκτονας Τάσος Τανούλας.

Επιστολή φιλολόγου: Μη μας εξευτελίσετε, για κάποιους από μας είναι εξευτελισμός ένα ακόμη σύρσιμο σε εξετάσεις!

«Μην μας εξευτελίσετε, για κάποιους από μας είναι εξευτελισμός ένα ακόμη σύρσιμο σε εξετάσεις, είναι ντροπή άνθρωποι με άσπρα μαλλιά και προβλήματα οικογενειακά και προσωπικά που έχουν δώσει δεκάδες φορές εξετάσεις να εξαναγκάζονται για μια κόμη φορά σε εξετάσεις. Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επιστολή της φιλολόγου Κλεοπάτρας Παπουτσή που δημοσιεύεται στο alfavita.gr

ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΚΕΙ…»

Την ακούει άραγε κανείς;

Διαβάστε όλη την επιστολή

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Μια άσκηση μνήμης με αφορμή την δικαστική καταδίκη ενός μεγαλολαμόγιου

Του Γ. Γ.

Ας ξεκινήσουμε με μια άσκηση μνήμης. Προφανώς γνωρίζεται τον ευσεβή κύριο στην πρώτη εικόνα της αρχικής φωτογραφικής σύνθεσης, ο οποίος φιλάει με τόση ευλάβεια το χέρι του ιερωμένου για να λάβει προφανώς την ‘θεία φώτιση” κατά την περασμένη θρησκευτική τελετή αγιασμού των υδάτων. 

Αλλωστε ο υπουργός, Αδωνης Γεωργιάδης ίσως είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην χώρα μας. 

Ξέρετε όμως ποιος είναι ο εκπρόσωπος του θεού, ο οποίος δίνει την ευλογία του στον υπουργό Εργασίας στην αρχική φώτο; Επειδή πιθανόν να το αγνοείται να σαν τον συστήσουμε.  

Τι πάω και θυμάμαι κι εγώ …

Του Γ.Γ.

Σε γνώση μου ότι είναι ανούσια η παρακάτω απορία, αλλά θα την διατυπώσω. Παρακολουθώντας στο youtube.ένα βιντεάκι, βλέπω στην δεξιά μπάρα της οθόνης να μου προτείνεται να δω ένα νέο οπτικό στο οποίο μιλάει ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μπήκα στην διαδικασία να παρακολουθήσω τα λεγόμενα του δεξιού εθνοπατέρα, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα εθνικοπατριωτικό κήρυγμα και υποσχέσεις για τις “καλύτερες μέρες που θα έρθουν”, αφού ο σοφός ελληνικός λαός έδωσε στις τελευταίες εκλογές τόση μεγάλη δύναμη στην Ν.Δ.

Imany - You will never know

The Cardigans - Carnival

Κάποια παιδάκια - Φοίβος Δεληβοριάς (The kid)

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Οι εργοδότες, απροσχημάτιστα, απολύουν εργαζόμενους τους, γιατί διαφωνούν με τους πολιτικούς/θρησκευτικούς προσανατολισμούς τους!

Αδικαιολόγητη απουσία εργαζόμενου και συνέπειες - Ergasiaka-gr 

   Να υποθέσουμε ότι η απόλυση εκπαιδευτικού από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή έχει “πνευματική διάσταση”, όπως προσέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός στην αρνητική ψήφο που έδωσαν οι βουλευτές του κόμματος του έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων; (Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοταλιμπάν ισχυρίστηκε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού (σ.σ. GPS) και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη»). Το γράφουμε αυτό γιατί μόνο με την επίκληση

Κανονικότητα στην Ελλάδα του 55% της δεξιάς – ακροδεξιάς.

Της Αλέκας Ζορμπαλά = f./b

Εκατοντάδες πνιγμένοι στην Πύλο, εργάτες πεθαίνουν δουλεύοντας σε απάνθρωπες συνθήκες, η αστυνομία για ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ δολοφονεί εν ψυχρώ και πισώπλατα έναν 20χρονο στην Λάρισα, γιατί, λέει, έτρεχε να διαφύγει με ένα αυτοκίνητο, το οποίο κ εγκατέλειψε και πεζός συνέχισε να τρέχει. Και τότε τον πυροβόλησε ο διώκτης αστυνομικός.

Δεν είχε όπλο, ούτε τους “διεμβόλισε”..

Image

Καταδίωξη οχήματος, 20χρονος διέφυγε πεζός, άοπλος, δεν αποτελούσε κίνδυνο, τον εκτέλεσαν πισώπλατα. Ακόμα ένας μπάτσος σερίφης που επιβάλλει αυτόκλητα θανατική ποινή. Πως θα μπορούσε η δολοφονία Σαμπάνη να ήταν η τελευταία όταν ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος στήριζε άκριτα τους δράστες;

Ψηφιακός ασφυκτικός έλεγχος – αξιολόγηση και χαφιεδισμός το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης;

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

    Την ώρα που η κυβέρνηση και ο νέςο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης διαλαλούν την κυβερνητική τους πραμάτεια στη Βουλή στον Πειραιά, σε όλη τη χώρα, στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για τις απόψεις τους (που διατυπώνουν ακόμα και σε κλειστές ομάδες) και τη συνδικαλιστική τους δράση. Ο χαφιεδισμός εκσυγχρονίζεται και ψηφιακά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φιλόλογος Νεκτάριος Χατζηανδρέου) που

Βαθυαβάλι | Βαρκό: Η εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας -