Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στους Δρόμους! Λουκέτο παντού!

Γράφει ο Θανάσης – 29 

Άλλη μια 24ωρη πανεργατική απεργία; Μια τουφεκιά ; ή Συντονισμένος οργανωμένος εργατικός αγώνας ; Oι εργατοπατέρες, η συνδικαλιστική εργατική ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Ούτε το ΠΑΜΕ δεν υιοθετεί μια συνολική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και στην τρόικα αλλά αμύνεται για τα μη χειρότερα.

Όλη η κοινωνία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δέχονται την ολοκληρωτική πολιτική του κεφαλαίου και την κρατική καταστολή. Έφτασε η ανεργία στο 30%,με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας, 3000 αυτοκτονίες, η μη δυνατότητα του κόσμου να πληρώσει τα δυσβάσταχτα χαράτσια καλπάζει.

Η εργαζόμενη πλειοψηφία κάτω από το εκβιασμό των αφεντικών προσπαθεί να σώσει όποιο εργατικό δικαίωμα της απόμεινε: Την εργατική δύναμη που μετατρέπετε σε ελεημοσύνη, τα δημοκρατικά δικαιώματα που καταπατούνται. Σε ένα ζοφερό περιβάλλον, χωρίς «ηγεσία» η εργατική τάξη μόνη μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Η υποχώρηση στο Μετρό, στους ναυτεργάτες μπορεί να ήταν ένα πισωγύρισμα αλλά δεν ήταν η τελευταία λέξη.

Η καπιταλιστική κρίση, η υπερσυσώρευση τουκεφαλαίου,- το κεφάλαιο που δεν μπορεί να γεννήσει κεφάλαιο-, η σαπίλα του συστήματος, οι στρατιές ανέργων, οι άστεγοι, η εγκληματικότητα που αυξάνεται είναι αποτελέσματα της φύσης του συστήματος. Δεν φταίει μόνο η κυβερνητική πολιτική και η τρόικα όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα ξαναέρθει «ανάπτυξη» με τη δική του

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!ΞΕΣΗΚΩΘΕΊΤΕ!


ΣΚΟΥΡΙΈΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ELDORADO GOLD!ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΜΗ ΧΆΣΕΙ!



Η δημοκρατία κι η δικτατορία... όπως μας την εμφανίζουν τα ΜΜΕ!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ!ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!


ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!


Κοίτα ποιοι μας κάνουν μαθήματα "δημοκρατικότητας"!!!

Του Γ. Γ 
Χτες είδαμε τον πρώην ισχυρό άντρα του ΔΟΛ Παντελή Καψή, στην εκπομπή του Πρετεντέρη, να ρίχνει τόνους λάσπης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που προχώρησαν στην πρόσφατη γνωστή ενέργεια τους.  (Δεν σχολιάζουμε καθόλου το γεγονός γιατί αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά σ’ αυτή μας την ανάρτηση για να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα για το ποιόν αυτού του καλαμαρά).

Μπορεί, λοιπόν να έφυγε ο Π. Καψής από τον ΔΟΛ, αλλά «Το "αμαρτωλό" συγκρότημα Λαμπράκη», νυν Ψυχάρη, -που και απ’ αυτό το ταμείο σιτίζεται ο Πρετεντέρης- δεν χάνει την ευκαιρία να μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα, εγκεφαλικά κατασκευάσματα των δημοσιοκάφρων του, συκοφαντίες και προβοκάτσιες εναντίον όποιων θεωρεί αντιπάλους.

Ετσι και σήμερα στην ιστοσελίδα του «Βήματος» διαβάζουμε ένα «περίεργο» -περίεργο από την άποψη ότι λέει ελάχιστα και αφήνει να εννοηθούν πολύ περισσότερα-, όσον αφορά τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το παραθέτουμε και με κόκκινα γράμματα είναι ο δικός μας σχολιασμός

«Η καταδρομική επιχείρηση στις Σκουριές της Χαλκιδικής εναντίον των εγκαταστάσεων της καναδικών συμφερόντων εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός"  δεν ήταν απλή ούτε στην οργάνωση, ούτε στην εκτέλεσή της. (Σιγά, στοιχειώδη οργάνωση θέλει, συνωμοτικότητα και να ποντάρεις στον

Αυτά τα καθήκια ειναι στο think tank(δεξαμενή σκέψης!επί το Ελληνικότερον)του Σαμαρά!Αυτοί που μου θέλουν και να μας αξιολογήσουν1Έλεος!ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Ανατριχιαστική απανθρωπιά συμβούλου του Σαμαρά.



Είναι απ’ τις σπάνιες φορές που το ελληνικό λεξιλόγιο αδυνατεί να βρει λέξεις να σχολιάσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά όπως αυτή που προέρχεται από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ, Φαήλου Κρανιδιώτη.
Πρέπει να διακατέχεσαι μόνο από κτηνώδη συναισθήματα για να μπορέσεις να εκφράσεις τέτοιες απόψεις, όπως αυτές που έγραψε στο twitter το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε την εικόνα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. (Λογικά θα την αποσύρει ο Κρανιδιώτης τώρα που την δημοσιοποιούμε -εκτός πια ...- γ' αυτό δέστε την απ' το twitter του για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για την γνησιότητα της).



Όλοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη




Καλούμε 10.30 πμ στο Μουσείο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 

Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ. Η κατάργηση στην ουσία των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιβολή μισθών πείνας, η εφαρμογή του μνημονίου 3, το φορολογικό, η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, λεηλατούν κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας.

Η λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ στα μέσα του Μάη, σηματοδοτεί έναν νέο γύρο εξαθλίωσης των εργαζομένων, με την πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών ενώ η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη για τα συμφέροντά τους με την αλλαγή του κανονισμού και του ρόλου της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, στην οποία δεν μπορούν μονομερώς πλέον να προσφεύγουν τα συνδικάτα.

Η δήλωση του γ.γ. του υπ. Οικονομικών Γ. Μέργου, ότι «είναι υψηλός» ο κατώτερος μισθός των 586 ευρώ μικτά ήταν δείγμα αυτών που προωθούν. Άλλωστε, με το Μνημόνιο 3 θεσπίζεται νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατώτατου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών, το οποίο τίθεται σε ισχύ την 1.4.2013 και το οποίο έχει βασική προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της κρίσης τη «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» που υπαγορεύει μισθούς Βουλγαρίας των 123 ευρώ και Ρουμανίας των 156 ευρώ!

Η καταστροφική πολιτική τους δεν μπορεί να περάσει χωρίς πρωτοφανή κυβερνητική – κρατική βία, τρομοκρατία και καταστολή, όπως αυτή που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα στους εργατικούς αγώνες στο ΜΕΤΡΟ, στις συγκοινωνίες στους ναυτεργάτες, στους αγρότες συκοφαντόντας τους ως «συντεχνία» όπως και όποιον παλεύει ενάντια στην πολιτική της για την επιβίωση, όποιον αντιστέκεται στην εξαθλίωσή του.

Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο ενά­ντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και της “επί­ταξης” και στην πολιτική της τρόικας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταστρέφει εμάς και τις ζωές μας. Τα συνδικάτα, το ταξικό εργατικό

1,2,3... πολλές ΒΙΟΜΕ - Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι

Η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε και επαναλειτουργεί: Όχι, δεν ήρθε κανένας εμίρης από το Κατάρ στην Θεσσαλονίκη να επενδύσει, ούτε το κράτος ανέλαβε τη διαχείριση της επιχείρησης. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής άνοιξε και οι εργαζόμενοι όντας 21 μήνες απλήρωτοι και ουσιαστικά άνεργοι θα ξαναεργαστούν! Παρόλο που το εργοστάσιο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον Μάιο του 2011, επαναλειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και πλήρη έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων!

Η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε από τη βάση: Το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. εδώ και χρόνια έχει ουσιαστικά καταργήσει όλες τις γραφειοκρατίες και τα εμπόδια που συναντάμε συχνά στον εργατικό συνδικαλισμό. Ένας είναι ο κανόνας στη ΒΙΟ.ΜΕ. όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Άμεση δημοκρατία, λοιπόν, στη πράξη, μέσα σε ένα σωματείο βάσης.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Πρώτα και κύρια την ίδια την ιδιοκτησία και την κυριαρχία της εργοδοσίας στη παραγωγή, στα εμπορεύματα, στο εργοστάσιο, στις ζωές μας. Τολμά να βάζει πάνω από το συμφέρον του ιδιοκτήτη βιομηχάνου, τα εργατικά συμφέροντα. Πάνω από τις "ανάγκες της εθνικής οικονομίας" που τσακίζουν τα εισοδήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις εργατικές ανάγκες. Αμφισβητεί τον μονόδρομο της καταστροφής, των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών, για να φωνάξει με το παράδειγμα της: Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή στους παραγωγούς, η ζωή μας στα χέρια μας!

Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Την πεπατημένη και τα "συνηθισμένα" στο εργατικό κίνημα. Τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ, αλλά και τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Γιατί πολύ απλά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ αρνούνται να οδηγηθούν από ήττα σε ήττα. Το περιεχόμενο του παραδείγματος τους δεν χωράει στις προκάτ συγκεντρώσεις, ούτε στις "ισορροπίες" των κομμάτων που τις διοργανώνουν.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ενώνει: Τους χιλιάδες απλούς εργαζόμενους και ανέργους, εργάτες και υπάλληλους, ντόπιους και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, που πλαισίωσαν τον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. στο τριήμερο για το άνοιγμα του εργοστασίου. Τους χιλιάδες ακόμη που συγκινήθηκαν από τον δρόμο που χάραξε η ΒΙΟ.ΜΕ. σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και σε κάθε πιθανή άκρη του πλανήτη. Ενώνει, λοιπόν, όλους αυτούς που βλέπουν τον δρόμο που χαράσσει ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. μια πρώτη απάντηση στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που η καπιταλιστική κρίση επιβάλλει.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. απεργεί: Οι εργαζόμενοι αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης που τους στηρίζει απεργούμε γιατί καταλαβαίνουμε πως είμαστε μονάχα ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτατου κοινωνικού κινήματος. Μαζί με τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, με τους απεργούς ναυτεργάτες, με τους απολυμένους που αντιστέκονται, με τους εργάτες που παλεύουν. Πως αγωνιζόμαστε μαζί με όλη τη μαχόμενη κοινωνία για να αποτινάξουμε από πάνω μας τον ζυγό της εκμετάλλευσης, των κερδών, της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. απεργεί: Αλλά γνωρίζουμε πως μια 24ωρη τουφεκιά της ΓΣΕΕ στον αέρα δεν αρκεί. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για δημιουργηθεί ένα κίνημα αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, μέσα από εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς! Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να πάρει η αντεπίθεση μας αποφασιστικότητα και διάρκεια με γενική πολιτική απεργία διαρκείας!

Η ΒΙΟ.ΜΕ. μας καλεί όλους: Να πολλαπλασιάσουμε τα αντίστοιχα εγχειρήματα σε όλη τη κοινωνία. Να υπερβούμε τα εμπόδια που "φίλοι" και εχθροί χτίζουν γύρω μας. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε δίπλα-δίπλα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Να πολεμήσουμε τα αφεντικά με οργάνωση βάσης σε κάθε χώρο. Να ενωθούμε, να δυναμώσουμε, να αγωνιστούμε!

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ανεξάρτητη - Ταξική - Απεργιακή
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 10πμ ΚΑΜΑΡΑ

Μετά το τέλος της διαδήλωσης η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 14.00
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Καλημέρα!στη Γαλλία όλα είναι καλύτερα,ε;

Hollande-Γαλλία απελπισία. Σε τραγική κατάσταση η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή.





Σε συνέντευξή του (στην εφημερίδα “Τα Νέα”) ενόψει των επαφών του με την ηγεσία της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande τόνισε: “το νόηµα της επίσκεψής µου σήµερα είναι να προσφέρω τη στήριξη της Γαλλίας ώστε η Ελλάδα να επιτύχει και η Ευρώπη να προχωρήσει µαζί της”. Πρόσθεσε δε ότι πέραν της δημοσιονομικής προσαρμογής “είναι απαραίτητα µέτρα υποστήριξης της ανάπτυξης”, αρνήθηκε “µιαν Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα δίχως τέλος” και απέκρουσε κάθε διαίρεση “µεταξύ µιας Ευρώπης του Βορρά και µιας Ευρώπης του Νότου”.

Στην πραγματικότητα, η χώρα του δείχνει στην παρούσα φάση ολοένα και περισσότερο ότι αδυνατεί να στηρίξει εαυτήν (πόσω μάλλον τα πιο ευάλωτα μέλη της ευρωζώνης), υποβαθμιζόμενη, αντί του άλλοτε συμπρωταγωνιστικού ευρωπαϊκού της ρόλου, προς ένα “πεπρωμένο του Νότου”, ενώ οι αναπτυξιακές εξαγγελίες του Hollande προορίζονται να διαψευσθούν στο ίδιο το εσωτερικό της Γαλλίας.


Μόλις πριν από έξι εβδομάδες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Pier Moscovici διαβεβαίωνε ότι η χώρα του θα τηρήσει την δέσμευση για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ εντός του 2013. Τα απογοητευτικά στοιχεία όμως για την μηδενική ανάπτυξη της γαλλικής