Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Στη χώρα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης…

Της Τ. Γ

Η απόγνωση, η απελπισία, ο πόνος … Που τούτη τη φορά ήρθαν και να κατοικήσουν στον κ. Γιώργο, που είδε την πύρινη λαίλαπα να καταπίνει τους μόχθους μιας ζωής…

Το καμένο του ναυπηγείο, ο κόπος, ο ιδρώτας, ο αγώνας της ζήσης του, οι αναμνήσεις, οι προσδοκίες, τα όνειρα, όλα στάχτη κι αποκαΐδια … Ποιος να μπει στη σκέψη, στη ψυχή, στο συναίσθημα του; Ποιος μπορεί άραγε να τον νοιώσει; Μια λυπημένη φάτσα του πληκτρολογίου, απόδειξη πια πως είμαστε ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, και ένα ενδόμυχο “ουφ” για κάποιους, “ευτυχώς, δεν είμαι στη θέση του” …

Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος - Πρωταγόρας


Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα κυρίως εξαρτώνται από του οικονομικούς παράγοντες για να ευημερήσουμε. Η οικονομία και το κέρδος έχει εισχωρήσει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας όλα εξαρτώνται από αυτήν. Έχουμε πειστεί ως κοινωνία πως αν δεν υπάρχει μια άνεση οικονομική δεν θα οδηγηθούμε στην ευτυχία μας.

Πύρινη κόλαση σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια - Μάχη με τις φλόγες στη Μάνδρα

Πύρινη κόλαση σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια - Μάχη με τις φλόγες στη Μάνδρα (videos)Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη 19/7, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα πύρινα μέτωπα σε Λουτράκι, Μάνδρα και Δερβενοχώρια.

https://insidestory.gr/sites/default/files/styles/article-main/public/field/image/vivlia2023.jpeg?itok=ukFlXuzr

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Στα καμένα | Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Official Lyric Video

Δικό τους έργο…

 

Πηγή: ΕφΣυν

ΧΘΕΣ, ο κρατικός μηχανισμός είχε την πρώτη ουσιαστική αναμέτρησή του με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία. Χθες, το περιβόητο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε απέναντι στο ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεκαετίες η χώρα, κάθε καλοκαίρι. Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καθόλου καλή αναφορικά με τις επιδόσεις του κρατικού και του κυβερνητικού μηχανισμού, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα.