Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Nick Galis Career Retrospective Ο ΕΝΑΣ!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ!!! ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Nick Galis’ Basketball Hall of Fame Enshrinement Speech

Η ΕΕ απαγορεύει τα αναψυκτικά στα σχολεία από το 2018



Η ΕΕ απαγορεύει τα αναψυκτικά στα σχολεία από το 2018
Η UNESDA, η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση αναψυκτικών σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα τέλη του 2018.
Το εν λόγω εγχείρημα χαιρέτισαν εκπρόσωποι του τομέα της υγείας, αναφέροντας ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.
Σύμφωνα με το EurActiv, η απόφαση της UNESDA αφορά τον τερματισμό όλων των πωλήσεων αναψυκτικών σε δημοτικά σχολεία και των σχετικών διαφημίσεων που απευθύνονται σε ανήλικους κάτω των 12 ετών και αποτελεί

Διατροφή και σχολείο: Τι πρέπει να τρώει καθημερινά το παιδί;

Η απόδοση του μαθητή στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά έχει διαβάσει. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή διατροφή.

     Αποτέλεσμα εικόνας για Διατροφή και σχολείο: Τι πρέπει να τρώει καθημερινά το παιδί;

Οι γενικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τις διατροφικές συνήθειες του μαθητή δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές που θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας.
Απλώς, για τα παιδιά μικρές λεπτομέρειες έχουν μεγαλύτερη σημασία. Και αυτό διότι το παιδί εκτός από τις καθημερινές του ανάγκες, θα πρέπει παράλληλα να καλύψει και τις ανάγκες ανάπτυξης. Τι θα πρέπει, λοιπόν, να προσέξει ένας μαθητής (και οι γονείς του);
Καταρχάς, το πρωινό. Μετά τη βραδινή αποχή από το φαγητό, οι αποθήκες ενέργειας του οργανισμού έχουν σχεδόν αδειάσει. Σύμφωνα με τους

Προσοχή: Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια – Δείτε γιατί


πλαστικά

Τα πλαστικά μπουκάλια βρίσκονται, πλέον, παντού γύρω μας. Από τα μπουκαλάκια για το νερό, μέχρι εκείνα για αναψυκτικά κλπ.
Πολλοί από εμάς για λόγους ευκολίας κυρίως, αλλά και οικονομίας, δευτερευόντως, μπαίνουμε στον πειρασμό και ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια, γεμίζοντάς τα και πάλι με νερό ή με άλλα υγρά που θέλουμε.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε, εκτός και αν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το ρίσκο που εμπεριέχεται στην επαναλαμβανόμενη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού...
Ανάπτυξη βακτηρίων
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν,

Οι συνήθειες του ύπνου αποκαλύπτουν την… ευφυΐα σας!


Οι συνήθειες του ύπνου αποκαλύπτουν την… ευφυΐα σας!



Λένε ότι το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι, φαίνεται όμως ότι οι «κουκουβάγιες» κερδίζουν σε εξυπνάδα! Αυτό δείχνει τουλάχιστον μια νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences.
bigstock Smart Man Studying At Night 138444488
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι «νυκτόβιοι» τύποι τείνουν να υπερτερούν σε ευφυΐα έναντι όσων προτιμούν να ζουν με... της μέρας τα μάτια. Επίσης, η μελέτη υπέδειξε ότι τα παιδιά που κοιμούνται σχετικά αργά είναι πιο έξυπνα ως ενήλικες.
Η ερμηνεία που δίνουν οι ερευνητές στα ευρήματά τους σχετίζεται με την

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!



Ο Νίκος Γκάλης στο κόκκινο χαλί του Hall Of Fame

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κάνουν τα αναψυκτικά στα δόντια

Σχεδόν κάθε είδος αναψυκτικού περιέχει φωσφορικό
οξύ. Μπορεί να ακούμε διαρκώς για τις επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη, την
οποία περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αναψυκτικά, για την υγεία μας
και για τα δόντια μας, αλλά σχεδόν κανένας άνθρωπος γύρω μας δεν
γνωρίζει για τους κινδύνους από το φωσφορικό οξύ

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε σε μικροσκόπιο, πώς ακριβώς το φωσφορικό οξύ στα αναψυκτικά “τρώει” το σμάλτο στα δόντια και τα καταστρέφει σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Το βίντεο είναι δημιουργία του Mike Adams, επικεφαλής του Natural
News Forensic Food Lab (FoodInvestigations.com) και αρχισυντάκτη στο
NaturalNews.com.

.


Η κατανάλωση αναψυκτικών έχει συνδεθεί, εκτός των άλλων, και με τις πέτρες στα νεφρά. Σε αυτό το βίντεο θα καταλάβετε απόλυτα για ποιον λόγο συμβαίνει και αυτό.


Όλα ξεκινούν από την χημική αντίδραση που έχει το φωσφορικό οξύ με το

ΚΑΛΟ ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο!!! Martin Roth - An Analog Guy In A Digital World

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ!!!Κρυφές πηγές ζάχαρης που ούτε είχατε φανταστεί



Είναι γνωστό πως η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ παράλληλα σχετίζεται και με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικών διαταραχών και χρόνιων νοσημάτων.
Γι’ αυτό το λόγο, οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν τον περιορισμό της πρόσληψης ζάχαρης και πρόσθετων σακχάρων, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το 10% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.
Βασική αιτία για την υπερκατανάλωση ζάχαρης που παρατηρείται σε πολλές

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ!!!

Ο Δ.Σιμόπουλος εξηγεί: Τι είναι οι μαύρες τρύπες;


Σ’ ένα σημαντικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 στο επιστημονικό περιοδικό Nature Astronomy, Γιαπωνέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν τον εντοπισμό μιας γιγάντιας Μαύρης Τρύπας.
Μία Μαύρη Τρύπα με υλικά 100.000 φορές περισσότερα από τα υλικά του Ήλιου. 
Η Μαύρη Τρύπα φαίνεται να έχει μέγεθος 1,4 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και είναι κυριολεκτικά χωμένη στο εσωτερικό ενός τεράστιου νέφους αερίων με διάμετρο 150 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων σε απόσταση 200 μόνο ετών φωτός από το κέντρο του Γαλαξία μας.
Πρόκειται για την δεύτερη σε μέγεθος Μαύρη Τρύπα που εντοπίστηκε στο Γαλαξία μας αφού η μεγαλύτερη, με υλικά τεσσάρων εκατομμυρίων άστρων, βρίσκεται σε μία περιοχή στον γαλαξιακό πυρήνα που ονομάζεται Τοξότης Α*. Η νέα αυτή μικρομεσαία Μαύρη Τρύπα θεωρείται ότι ήταν ο πυρήνας ενός

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

C O M P U T E R


Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι έχαναν τα όρια τους.
Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε μετά την άμπωτη να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους.
Ο Θαλής έβαλε πασσάλους ανά τακτά διαστήματα στην άκρη του ποταμού κατά μήκος της ακτής. Από κάθε πάσσαλο έδεσε μακριά σχοινιά προς τα έξω, προς τα χωράφια, δηλαδή κάθετα σε διεύθυνση προς τον ποταμό. Τα σχοινιά κατά μήκος τους, ανάλογα με τις αποστάσεις έφεραν κόμβους !!!
Με την βοήθεια των κόμβων μέτρησε ακριβώς τα σύνορα του κάθε αγρού αφού είχε σταθερή απόσταση από τον ποταμό. Η μέθοδος αυτή, του να υπολογίζεις δηλαδή με ακρίβεια, ονομάστηκε κομβέω. (υπολογίζω, μετρώ ακριβώς με την βοήθεια κόμβων…)
Αργότερα το πήραν οι Λατίνοι όπου όσοι ήξεραν να εκτελούν μαθηματικές ή αριθμητικές πράξεις, το φώναζαν δυνατά (εξού κομπασμός), και ο υπολογισμός σε αυτούς έγινε combaso, ή compasso (Υπάρχει και σήμερα όργανο στη ναυσιπλοΐα για υπολογισμό της πορείας του πλοίου κλπ).
Έκτoτε το μετρώ ή υπολογίζω με ακρίβεια compaso => computer
.
Αγγλικά άραγε πως λέγεται το computer;

Ο αποχαιρετισμός του Ζέκα ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΡΧΗΓΕ!!!ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑ!!!