Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Κυρπαντελής ο Ζυμαροκώλης...


Να μείνετε να πολεμήσετε ρε!

Κι όσο οι ορδές των ξεριζωμένων ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στην προσφυγιά…

Κι όσο αφήνουν πίσω το σπίτι που γεννήθηκαν, το σπίτι που μεγάλωσαν, το σπίτι που αγάπησαν, το σπίτι που στόλισαν με όμορφα έπιπλα, με αγαπημένα κάδρα και οικογενειακές φωτογραφίες…

ΗΠΑ / Παρακολουθούν τις Porsche τους να καίγονται στον Ατλαντικό μέσω app (βίντεο) Ship Carrying Luxury Cars Burning in the Atlantic Ocean

Ενα ιστορικό αφιέρωμα του "Ριζοσπάστη", που έγινε σαν σήμερα(προχθές) το 1945, για την δίκη των δοσιλόγων


Για ιστορικούς λόγους, αλλά και για το αρχείο μας, θα παραθέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του κυρίου άρθρου με το οποίο κυκλοφόρησε ο "Ριζοσπάστης" σαν σήμερα, 25 Φλεβάρη του 1945. Ο τίτλος του ήταν "Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ" και αναφέρεται στις συνθήκες που υπήρξαν στις δίκες των καθαρμάτων, τα οποία συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του άξονα, είτε σαν πολιτικοί, οικονομικοί και ένοπλοι δωσίλογοι, κάνοντας απίστευτα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαοί. Ο συντάκτης του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ, παραθέτοντας τα γεγονότα,

Johnny Cash Greatest Hits - Best Songs Of Johnny Cash ( FULL ALBUM)

Ακόμα μια παράταση για τον «άταφο νεκρό» - την αξιολόγηση!

Η απεργία δεν τιμωρείται! Νικά! – Το ρήγμα με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατίαΑκόμα μια παράταση για τον «άταφο νεκρό» - την αξιολόγηση! - Drepani.gr -  Argyrades.gr - newsΑυτή τη φορά η παράταση αφορά στο σχεδιασμό δράσεων των σχολείων. Στο (χθεσινό) έγγραφο, ο κ.Κόπτσης  αναφέρει ότι η πλατφόρμα του ΙΕΠ Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων, θα είναι ανοικτή για την υποβολή ανατροφοδοτικών σχολίων από τους Σ.Ε.Ε Παιδαγωγικής Ευθύνης, αναφορικά με τον σχεδιασμό των Δράσεων των Σχολικών Μονάδων, έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο πατώντας ΕΔΩ

Από το 1982 μέχρι σήμερα η αξιολόγηση – χειραγώγηση και εδώ και μερικά

Έχουμε κι εδώ νεκρούς.

Γράφει ο mitsos175

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μονοπωλεί τα δελτία των ΜΜΕ. Το μόνο σίγουρο είναι πως αναπαράγουν την προπαγάνδα της μιας ή της άλλης πλευράς αναλόγως. Φυσικά είναι σπουδαίο το γεγονός, έχει μεγάλες συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι εδώ χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Καθεστώς Κιέβου: Μια συμμορία διεφθαρμένων ναζί καθαρμάτων, υποχείρια του ΝΑΤΟ

 

Γράφει ο mitsos175  

Πονάνε οι ναζί καθώς το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στριμώχθηκε άγρια. Το καθεστώς αυτό δεν αντιπροσωπεύει τους Ουκρανούς. Είναι μια συμμορία διεφθαρμένων ναζί καθαρμάτων, υποχείρια του ΝΑΤΟ που εξόντωναν μειονότητες και πολιτικούς αντιπάλους. 13.000 είναι οι νεκροί από το 2014 και μετά στις συγκρούσει μεταξύ Ουκρανών. Ουκρανών ναζί και Ουκρανών με Ρωσική καταγωγή, που για να μην σφαγιαστούν, αποσχίσθηκαν.

Μια "Παραγγελιά", σαν σήμερα πριν 49 χρόνια - Η ιστορία του Νίκου Κοεμτζή και ένα 12λεπτο σχετικό βίντεο από την ταινία-αριστούργημα του Παύλου Τάσιου "Παραγγελιά"


Συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από τα ξημερώματα της 25η Φλεβάρη του 1973, μια εποχή που επικρατούσε η δικτατορία των συνταγματαρχών, οι μπάτσοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους "κράτος εν κράτει" και η προκλητικότητά τους ήταν η αιτία να δημιουργηθεί το μακελειό που δημιούργησε ο Νίκος Κοεμτζής, σκοτώνοντας δυο απ' αυτούς, καθώς και έναν άλλο τύπο από την παρέα τους και τραυματίζοντας άλλους 7 θαμώνες που βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα».

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η στάση των κομμουνιστών απέναντι στους πολέμους - Ο μόνος νόμιμος πόλεμος στην καπιταλιστική κοινωνία είναι ενάντια στους καταπιεστές και στους υποδουλωτές του λαού.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε: πόλεμος και ειρήνη/

είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά./

Ομως η ειρήνη τους κι ο πόλεμός τους/

μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα./

Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους/

καθώς ο γιος από τη μάνα./

Εχει τα δικά της/

απαίσια χαρακτηριστικά./

Ο πόλεμός τους σκοτώνει/

ό,τι άφησε όρθιο/ η ειρήνη τους».

(Μπέρτολντ Μπρεχτ «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»).

Σοκάρει η απανθρωπιά της κοινωνίας μας: Δεν έδωσαν σουβλάκι στο παιδί μου, επειδή δεν είχα πληρώσει συνδρομή στον Σύλλογο Γονέων Σε τι κοινωνία ζούμε τι απάνθρωποι είναι όλοι αυτοί!!!ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

Μια μητερα καταγγέλει πως σε γιορτή του σχολείου δεν έδωσαν σουβλακι στο παιδί της επειδή δεν είχε πληρώσει τη συνδρομή, αξίας 10 ευρω στο σύλλογο. Οπως λέει η μητερα που έχασε πρόσφατα το συζυγο της εργάζεται σκληρα αλλα τους ήρθε το ρεύμα 500 ευρω και αναγκάστηκε να κανει αιματηρή οικονομία σε όλα:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

 Μπορεί να είναι καρτούν ‎1 άτομο και ‎κείμενο που λέει "‎NATO Russia Ukraine ررا made with mematic‎"‎‎

Καλαμάτα | Ξεσπά ο γιος 70χρονης : "Να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα"

Το ποιον του Αρη Πορτοσάλτε δια στόματος Μπογιόπουλου

Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ !!!

Parov Stelar - Chambermaid Swing (Official Audio)

 Image

Πόσος πόνος,Πόσος!!! THESSTODAY.GR - Στις φλόγες μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη - Νεκρή μητέρα με δύο παιδιά

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Όχι δε ντρέπονται ‼️


Δεν ξέρουμε αν είναι υπερβολική η φίλη και επιστολογράφος μας στην εκτίμησή της ότι αυτοί με τους οποίους μπλέξαμε εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να "συμπληρώσουν το εισόδημά τους". Σε κάθε περίπτωση πάντως αξίζει να παραθέσουμε το μήνυμα που μας έστειλε:

 Όχι δε ντρέπονται ‼️

Αρπάζουν ότι βρουν 

10.000€ για φωτοτυπίες στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου στο Μακεδονίας-Θράκης‼️

Η λέξη σκανάρισμα είναι άγνωστη στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη υπουργάρα ο Πιερρακακης εκτός από το επιτελικό πέτυχε και το ψηφιακό κράτος 🤣😂🤣

 

EviaZoom.gr: Η Βάκα εμφανίστηκε μεθυσμένη στο δημοτικό συμβούλιο! Έπινε ουίσκι και χασκογελούσε...

Τα κανάλια ασχολουνται τη μιση μερα μ ενα ενδεχόμενο έγκλημα στην #Πατρα, αλλά για τ ότι δυο άνθρωποι πεθαναν χτες, επειδή τους πεταξαν απ τα σπίτια τους, δεν υπήρχε ουτε δίλεπτο διαθέσιμο.
 Προτεραιότητες είναι αυτές... #μμε_ξεφτιλες

 

Πρόσληψη εκπαιδευτικών καθ΄ υπόδειξη των γονέων!

Σύλλογοι γονέων σχολείων Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων:«Σχολεία ανοιχτά και  ασφαλή όχι εστίες υπερμετάδοσης του ιού» – Psaxna.grΕ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 22/2/2022
προξένου Κορομηλά 51
e . elme . thess @ gmail . com
Πρόσληψη εκπαιδευτικών καθ΄ υπόδειξη των γονέων!
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σ. Κυμπουρόπουλος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή.
 Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, αφού παρατήρησε ότι γιατα κενά βασικά ευθύνονται …οι εκπαιδευτικοί που δεν παρουσιάζονται (προφανώς όχι η έλλειψηδιορισμών για μια δεκαετία, οι χαμηλοί μισθοί, ο ξενιτεμός κάθε χρόνο, κ.ά.) ζήτησε το εξής εκπληκτικό: να υποδεικνύουν οι γονείς ποιος εκπαιδευτικός θα προσληφθεί στο σχολείο!!!

Και πάλι για έναν πολιτικάντη αστοιχείωτο, ανιστόρητο, πατριδοκάπηλο, ακροδεξιό, που λέγεται Α. Γεωργιάδης.

Του Γ.Γ.

Η πιο καλή επιβεβαίωση στα όσα γράφαμε πριν μερικές μέρες, στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Τα social media τους χαλάνε την «αλφαδιά»", μας έρχεται σήμερα από την υποδοχή που είχε από τους χρήστες του twitter το βιντεάκι στο οποίο σχολιάζονται οι παπαριές που είπε σε εκπομπή του Σκάι ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Ν. Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Πεδίο εύκολων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων οι διορισμοί στην εκπαίδευση και η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμεώς το βρίσκει πολύ βολικό. «Ο στόχος είναι να αφήσουμε πίσω τη "στρέβλωση" των αναπληρωτών και είναι απόλυτη προτεραιότητά μου οι διορισμοί εκπαιδευτικών και η επιμόρφωση τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε 4 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

The Enemy Within: Neo-Nazis & The German State

Τρίτος ζιφιός εκβράστηκε στην Κέρκυρα

Μπέος βρίζει τον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου

«Ξαναζεσταμένο φαγητό» οι 20.000 διορισμοί από Ν. Φίλη – ΣΥΡΙΖΑ – Ιστορίες πολιτικής αγυρτείας

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» οι 20.000 διορισμοί από Ν. Φίλη –  ΣΥΡΙΖΑ – Ιστορίες πολιτικής αγυρτείας 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία* 

Διορισμούς εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Φίλης. «Έχουμε προυπολογίσει 20.000 άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς και μόνιμο πρόγραμμα επιμόρφωσης για όλους» είπε ο Ν. Φίλης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής