Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Φάμπρικα μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών: Δεκάδες εταιρείες παρέχουν έτοιμες εργασίες – Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Φοιτητές συγκεντρωμένοι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο/EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φοιτητές συγκεντρωμένοι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο/EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μια παλιά ιστορία, που τώρα λόγω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ γιγαντώνεται φέρνουν στην επικαιρότητα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ντροπιαστικό για την εκπαίδευση».

Ασφαλίτικη … ποιοτική αναβάθμιση. Από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα, στις ανώνυμες επιστολές.

Πριν κάποια χρόνια μια εισαγγελέας- Αννα Καλουτά επονομαζόμενη- οικοδόμησε την αγόρευση της σε ένα υποτιθέμενο «ανώνυμο τηλεφώνημα» που δέχτηκαν οι κατασταλτικές αρχές στο οποίο «κατονομαζόταν» ως «δράστης» της αιματηρής ληστείας τράπεζας στην Νάουσα της Πάρου, τον Αύγουστο του 2012, ο αναρχοκομουνιστής Τάσος Θεοφίλου, συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να βρεθεί φυλακισμένος για πέντε ολόκληρα χρόνια ένας νέος άνθρωπος, μέχρι την στιγμή να αθωωθεί πανηγυρικά στο Εφετείο.

Γ. Μπλαζάκης – Γ. Τζομπανάκης: Δεν ξεχνάμε τους ήρωες της τάξης μας. 35 χρόνια αντάρτες. Κατέβηκαν από τα βουνά σαν σήμερα το 1975

Τσ’ άντρες δεν τσι ζυγιάζουνε αν εβαρούν σ’ οκάδες, μόνο τσι λογαριάζουνε στη γνώμη και τσι χάρες.
Κρητική Μαντινάδα

Ηταν Κυριακή 23 Φλεβάρη του 1975 όταν αποφάσισαν δυο θρυλικές μορφές της Κρήτης, ο Γ. Μπλαζάκης και ο Γ. Τζομπανάκης να αφήσουν τα βουνά όπου έζησαν σαν διωκόμενοι αντάρτες του ΕΛΑΣ για 35 ολόκληρα χρόνια.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Δωσιλογισμός και “διχασμός”

 Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη ο πρωθυπουργός καιρό τώρα, αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε ακόμη και τον γιο του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου Παναγιώτη Σκαλούμπακα, Χρήστο, ο οποίος παραμονές των εκλογών του 2019 απειλούσε τους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ λέγοντας: «Ο,τι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47-48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικοί καθίκια». 

Στην αρχή -το 2018, στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε δήθεν αθώα: «Τι τον νοιάζει τον 17χρονο η δολοφονία Λαμπράκη;», διαπράττοντας όχι απλώς μια απρέπεια απέναντι στην ιστορική μνήμη του λαού μας αλλά ευθεία δολοφονία της Ιστορίας, για δεύτερη φορά μετά το τρίκυκλο του παρακράτους της Δεξιάς.