Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ο φασισμός δεν διάλεξε πλευρά — πόνταρε σε όλες

H προσχηματική δικαιολόγηση της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως επιχείρηση «αποναζιστικοποίησης» του ουκρανικού κράτους, κρύβει το γεγονός ότι σε αυτή τη χρόνια σύγκρουση η ακροδεξιά έχει ποντάρει και στις δύο πλευρές.

8 σημάδια ότι δεν κοιμάστε αρκετά (video) 8 Signs You're Not Getting Enough Sleep

Ποιος είναι ο αμυνόμενος στην Ουκρανία;

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους,χωρίς να συμπίπτουν απαραίτητα με την άποψη της Autonomis Drasis
Του Φώτη Τερζάκη*

     Ξαφνικά, εδώ κι ένα δεκαήμερο ο ειδησεογραφικός βομβαρδισμός για τις «εκατόμβες της πανδημίας» σίγησε. Όχι επειδή το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν: τα τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης κατά των «απείθαρχων» πολιτών σε αγαστή σύμπραξη με τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, η δημόσια μασκαράτα της «προφύλαξης», ο φόρος υγείας στους πολίτες κάποιας ηλικίας που εννοούν να προστατεύσουν  τον εαυτό τους από μια ναζιστικού τύπου γενετική παρέμβαση και, πάνω απ’ όλα, η μεθοδευμένη στρατηγική εξόντωσης κάπου 10.000

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ε.Ρ.Τ- Μόσχα!!!!
Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου!
 Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: 
Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλειά του. 
Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! 
Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. 

Α. Γεωργιάδης στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- «Σας σιχαίνομαι»

NEWPOST: Σάλος και αντιδράσεις για την ΕΡΤ μετά τις καταγγελίες για τον ανταποκριτή στη Μόσχα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πώς το γράμμα «Ζ» έγινε σύμβολο του πολέμου στην Ουκρανία


Οι θεωρίες για το τι ακριβώς σημαίνει το «Ζ» στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και η διάδοση του ως σύμβολο υποστήριξης στην εισβολή

Όταν στις 19 Φεβρουαρίου 2022 ρωσικά τανκ συγκεντρώθηκαν μαζικά στα σύνορα με την Ουκρανία στρατιωτικοί αναλυτές εντόπισαν για πρώτη φορά το... μυστήριο γράμμα «Ζ». Κάθε όχημα του ρωσικού στρατού ήταν «μαρκαρισμένο» με το «Ζ» και μάλιστα ήταν φανερό πως το είχαν γράψει με το χέρι. Αυτό οδήγησε σε διάφορες εικασίες για το τι ακριβώς σημαίνει και γιατί μπήκε στα στρατιωτικά οχήματα.

Η ντροπή του «Τάγματος Αζόφ»: Οι ναζιστές της Ουκρανίας που λερώνουν το όνομα της πατρίδας τους

Η ντροπή του «Τάγματος Αζόφ»: Οι ναζιστές της Ουκρανίας που λερώνουν το όνομα της πατρίδας τους
Οι ναζιστές που έγιναν η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας
    Δύσκολα μπορεί να βγάλει κανείς άκρη όσον αφορά την εσωτερική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Κοιτώντας κανείς από απόσταση τα πράγματα και εξαιρουμένης της τρανταχτής πραγματικότητας πως το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται την χώρα ως ένα μέσο για να βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία -γεγονός που σε κάποια «πανέξυπνα» μυαλά αυτό μπορεί να είναι αληθινό επιχείρημα για την εισβολή της Ρωσίας (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση)- θα αντιληφθεί πως έχουμε να κάνουμε με μια λαβυρινθώδη πολιτική κατάσταση.

 Image

Image

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο νόμος δράσης – αντίδρασης στο ουκρανικό


    Τον 9ο αιώνα μετά Χριστόν στην γεωγραφική περιοχή που σήμερα αποκαλούμε Ουκρανία εμφανίζεται το Κράτος των Ρως με πρωτεύουσα το Κίεβο. Παράλληλα οι σλαβικοί αυτοί πληθυσμοί εκχριστιανίζονται το 988, όταν ο πρίγκιπάς τους Βλαντίμιρ (Βλαδίμηρος) βαπτίζεται στα νερά των εκβολών του Δνείπερου στη Χερσώνα της Κριμαίας από χριστιανούς ιερείς που έφτασαν από την Κωνσταντινούπολη, με την οποία είχε στενές εμπορικές σχέσεις, λαμβάνοντας το όνομα Βασίλειος προς τιμήν του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Βασιλείου Β’, ο οποίος του έδωσε για σύζυγό του την αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα του Βυζαντίου. 

 Image

Image

Image

Image

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ο Ν. Μπογιόπουλος για το ΝΑΤΟικό τρομπόνι, Γιάννη Πρετεντέρη


Του Γ. Γ. 

Είναι τόσο καταιγιστική η επικαιρότητα αυτού του διαστήματος, με αποτέλεσμα μια σειρά ειδήσεις άξιες σχολιασμού μας διαφεύγουν. 

Θα ήταν δηλαδή παράληψη μας, να μας συμπεριλαμβάνει ένας  "έγκυρος" στους "μπαγλαμάδες" και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τους χαβάδες μας για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και εμείς να μην του απαντήσουμε.

Ας ρίξουμε, λοιπόν ακόμα δυο πενιές μήπως και βγάλουμε από την άγνοια του τον σαλτιμπάγκο-κλόουν-υπηρέτη των αφεντικών του. (Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μας όπως θα δούμε στην συνέχεια)

Bίντεο από το σημείο της μεγάλης καραμπόλας, περίπου 28 αυτοκινήτων

«Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου»: Πώς "ακρωτηριάζεται" ένας κομμουνιστικός θούριος (Βίντεο)


Του Γ. Γ

Ενα μοναδικό μουσικό στολίδι, ένα κάλεσμα για ταξικούς δυναμικούς αγώνες, ένα αντιφασιστικό τραγούδι γροθιά στους ανιστόρητους πασιφιστές, είναι το αριστουργηματικό ποίημα του κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη, η «Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου». που μελοποίησε ο Λουκάς Θάνος και το απολαμβάνουμε με την μοναδική φωνή του Νίκου Ξυλούρη 

Δυστυχώς και για λόγους που δεν γνωρίζουμε, το δημιούργημα του Κώστα Βάρναλη επέλεξαν μα το "ακρωτηριάσουν", αυτοί που μέσα από την μελοποίησή του το έκαναν πλατιά γνωστό και εκτός των άλλων, βρέθηκε στο στόμα χιλιάδων ανθρώπων σε συναυλίες, και μουσικές σκηνές,  

«Α, ρε Χίτλερ, αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι» – Σοκάρουν οι αναρτήσεις του δολοφόνου της Ανδραβίδας (Photos)

«Α, ρε Χίτλερ, αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι» – Σοκάρουν οι αναρτήσεις του δολοφόνου της Ανδραβίδας (Photos)

   Μετά τις φρικτές αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία του 60χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου που διέπραξε τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
 Πλέον, οι αρχές καλούνται να διαλευκάνουν την υπόθεση και να διαπιστώσουν

Η απόλυτη επικράτηση του «μαύρου»

Παραλλαγή Όμικρον – Μήπως τελικά η επικράτησή της είναι και η σωτηρία μας –  Τα καλά σενάρια που βλέπουν οι ειδικοί - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online       Κυριακή της Απόκριας και για δεύτερη μέρα, μένω ασάλευτος, κρυμμένος κάτω από τα σκεπάσματά μου.

  Χθες Σάββατο και με την προοπτική του τριημέρου ξύπνησα με θετική διάθεση. Πίνοντας τον καφέ μου, άνοιξα το «κουτί» και τότε όλα μαύρισαν. Οι εισβολείς, «απελευθερωτές», από τη μια, που μου υπόσχονται περισσότερους σκοτωμούς, τρόμο, ανασφάλεια, πανικό.