Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013



Μετά το Γολγοθά εύχομαι να βιώσουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ!...ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΑΠΟ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΤΟ 1985 ΣΤΟ ΗΡΆΚΛΕΙΟ ΚΡΉΤΗΣ
ΉΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΏ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ...ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΉΚΑΝΕ ΓΙΝΑΝΕ ΡΕΖΊΛΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΡΥΦΤΤΗΚΑΝΕ!!!!!
ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ!

Το γλυκο ενιοτε ειναι επικινδυνο!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΟΧΗ1Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!

Πόση ζάχαρη κρύβεται σε καθημερινά φαγητά και ροφήματα και πώς να τα αποφύγεις

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 

Πόση ζάχαρη κρύβεται σε καθημερινά φαγητά και ροφήματα και πώς να τα αποφύγεις (1)
Εκτός από τις τροφές ή τον καφέ που θα προσθέσεις εσύ ο ίδιος ένα κουταλάκι ζάχαρης, μεγάλη ποσότητα της έχει ήδη “εγκατασταθεί” σε πολλά από τα φαγητά που καταναλώνεις καθημερινά. Ας μάθουμε επιτέλους ποια είναι.
Τις περισσότερες φορές δε συνειδητοποιούμε πόση ζάχαρη κρύβεται στην καθημερινή διατροφή μας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα, ο μέσος ενήλικας καταναλώνει καθημερινά περίπου 18-21 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 300 -στην πλειονότητα τους είναι άχρηστες- θερμίδες.
Ρίξε μια ματιά στις τροφές που περιέχουν ζάχαρη και κατανάλωσέ τις με μέτρο.
  • Ένα κουτάκι Coca cola περιέχει 39 γραμμάρια ζάχαρης.
Πόση ζάχαρη κρύβεται σε καθημερινά φαγητά και ροφήματα και πώς να τα αποφύγεις (7)
  • Ένα μπουκάλι με barbeque sause φτάνει τα 168 γραμμάρια ζάχαρης…

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!


ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ!


ΠΑΡΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Βουλευτές κι ο δήμαρχος του Τορίνο (Δημοκρατικό Κόμμα, πρώην ΚΚΙ) χόρτασαν αυγά και μαύρο μελάνι από τα μέλη και στελέχη του κόμματός τους… για τη συνεργασία με τη δεξιά και το σχηματισμό κυβέρνησης με εκ νέου ένα στέλεχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τριλατεράλε, πρώην δεξιό και τώρα εκσυγχρονισμένο νεοφιλελεύθερο «αριστερό»…

Λίγα ηγετικά στελέχη του κόμματος «Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας» (οι γνωστοί διορισμένοι σε κυβερνητικές θέσεις) παρέλασαν στην πορεία της 1ης Μάη στο Τορίνο υπό την προστασία των ιταλικών ΜΑΤ.
Άφθονα αυγά και μαύρο μελάνι από τα μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος που δηλώνουν -μάλιστα με πουλμανάκι που έχει επιγραφή για άμεσο συνέδριο- «Κάναμε εκλογές και στο πρόγραμμά μας δηλώναμε ΠΟΤΕ κυβέρνηση με τη δεξιά»!
Ο Δήμαρχος της πόλης Piero Fassino έφαγε το...
κράξιμο της ζωής του… κι η αστυνομία τους διέσωσε…
Άραγε έχουν μείνει αριστερά, προοδευτικά μέλη στο ΠΑΣΟΚ, το αδελφό κόμμα του ιταλικού "Δημοκρατικού Κόμματος", για να πάρουν μαθήματα;

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!


Μια φωνή που αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα με επανάσταση θα διώξουμε την σκλαβιά...


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ!.....που είσαι τώρα και σ' έχω χάσει, μικρέ μου ήρωα Γιώργο Θαλάσση......




Ο Μικρός Ήρως ήταν εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που συνέγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς και διάνθισε με σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως το 1968 όταν και διακόπηκε για λόγους που είχαν άμεση σχέση με την επιβολή λογοκρισίας που εφάρμοσε το τότε δικτατορικό καθεστώς.
Πρόκειται για τις περιπέτειες τριών ηρωϊκών Ελληνόπουλων (του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του "Σπίθα") κατά τη διάρκεια της κατοχής και του αγώνα τους απέναντι σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες.
Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917 - 2000) ήταν δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας του ιστορικού αναγνώσματος Ο Μικρός Ήρως. Με το έντονο αφηγηματικό του ύφος σφράγισε μια μεγάλη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας, τα δύσκολα δηλαδή χρόνια που ακολούθησαν τις περιπέτειες του πολέμου, της κατοχής και της εμφύλιας σύρραξης. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Οι μικροί ήρωες των παιδικών μας χρόνων.
Τραγούδι: Ο μικρός ήρως
Στίχοι παρμένοι απο το ελεύθερο θέατρο
Τραγουδούν οι Λ. Κηλαηδόνης- Δ. Δημοσθένους - Η. Σάϊα

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ!ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Θέλεις να πάρεις τον ΟΠΑΠ;

Πρέπει να διαθέτεις τα παρακάτω:
Να είσαι κολλητός του Σαμαρά
Να είσαι υπόδικος για κακουργήματα (λαθρεμόριο πλαστογραφίες) η δίκη σου να μη γίνεται ποτέ υπαιτιότητα του δημοσίου.
Να έχεις βεβαιωμένα χρέη στο...
δημόσιο πάνω από 10 εκατομ. ευρώ.
Και να λέγεσαι Μελισσανίδης.
πηγή
Θέλεις να πάρεις τον ΟΠΑΠ

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ,ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ-ΧΘΕΣ ΤΟΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ" ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 490ΕΥΡΩ


Ο Αντώνης Σαμαράς λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μέργου για τον κατώτατο μισθό δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην μείωση του. «Το έχουμε πει! Ακόμα και ο Ολι Ρεν το είπε μόλις χθες. Βεβαίως και δεσμεύομαι...» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. 
RealNews 17-2-2013
ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 490 ΕΥΡΩ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
ΠΡΕΖΑ TV

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!



ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!

Γκορέ, το νησί των σκλάβων
Γκορέ, το νησί των σκλάβων
Παιδια κολυμπούν στο Γκορέ, στο νησί από το λιμάνι του οποίου οι ευρωπαίοι δουλέμποροι για τέσσερις αιώνες φόρτωναν τους σκλάβους (ΗΕΜΙS/WWW.ΙΜΙ.GR)



εκτύπωση 
 

Ο μοναδικός μηχανικός θόρυβος που ακούς φθάνοντας στο Γκορέ είναι η μηχανή του φεριμπότ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί, μόνο ο ρυθμικός ήχος των κυμάτων που σπάζουν. Ο αέρας αντηχεί από πλήθος φωνές, γέλια και λέξεις στα γαλλικά και στην αφρικανική γλώσσα ουόλοφ, από τις τραγουδιστές φωνές των πωλητριών, από το διαρκές πλατσούρισμα κάποιων λουομένων και τις ξαφνικές βουτιές, καθώς και από τα βιαστικά βήματα πάνω στην προκυμαία εκείνων που βιάζονται για να προλάβουν το φεριμπότ για να επιστρέψουν στο Ντακάρ με το πλοίο αυτό που μοιάζει με δημόσια πλατεία: μέρος όπου συγκεντρώνονται όλοι, όπου οι περίπου χίλιοι κάτοικοι του νησιού αναζητούν ο ένας τον άλλον και πάντα συναντώνται.

Πριν από λίγο στο κατάστρωμα ηχούσε η φωνή της Αντα Γκέγε, 11 χρόνων, που έχει το ίδιο επώνυμο με μια διάσημη προσωπικότητα της χώρας, τον Λαμινέ Γκέγε, έναν από τους πρώτους νέγρους αφρικανούς δημάρχους και δικηγόρους στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ακόμη η Σενεγάλη ήταν γαλλική και ξεκινούσε τον αγώνα της για χώρο και ελευθερία. Η Αντα το ξέρει: το έμαθε στην ιστορία. Ξέρει επίσης τι συμβολίζει το Γκορέ. Ξέρει και τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Το λέει μεγαλόφωνα: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ακούγεται ένα ξέσπασμα γέλιων εν χορώ. Η ευτυχία ξεχειλίζει από τα στόματα και τα μεγάλα μάτια των συμμαθητών της. Η πέμπτη τάξη πάει σήμερα την παραδοσιακή εκδρομή στο τέλος της χρονιάς: από το Ντακάρ στο Γκορέ. Από τη χαοτική, νεαρή πρωτεύουσα της Σενεγάλης (ιδρύθηκε το 1857) στην ήρεμη τουριστική γωνιά, με αιώνες ιστορίας, διάσημη επειδή υπήρξε, από τότε που πάτησαν το πόδι τους εδώ οι Πορτογάλοι, το 1444, στρατιωτική βάση και πλούσια αποθήκη σκλάβων. Αυτός «ο τόπος δίχως επιστροφή», όπου, όπως λένε, οι αιχμάλωτοι έβλεπαν για τελευταία φορά τον ορίζοντα της γενέθλιας γης τους.

Το Γκορέ ήταν ένα λιμάνι δουλεμπορίου στην ακτή της Δυτικής Αφρικής- άλλα πολυσύχναστα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


Κάτι να Φοβάσαι

Κάτι να Φοβάσαι
Είμαι από τους τυχερούς. Ακόμα δεν έχω πεινάσει, δεν έχω μείνει άστεγος, δεν με έβαλαν φυλακή για χρέη (ή για οποιονδήποτε λόγο το καθεστώς θεωρεί σοβαρό), δεν έχω απολέσει εξ’ ολοκλήρου την ελευθερία μου. Έχουν κάνει το παν για να με κάνουν να θάψω πρόωρα την ελπίδα μου και τα όνειρά μου.

Μπορώ να τα βγάλω πέρα με όλα αυτά, δηλαδή με τα έξοδα, με το άγχος της δουλειάς (είτε έχω είτε όχι), με την πίεση από το περιβάλλον, από τις αυτοκτονίες (μια σιωπηρή γενοκτονία), χωρίς να είμαι βολεμένος. Ας πούμε έχω κάτι για το οποίο νιώθω τυχερός και ως τώρα με στηρίζει.

Ωστόσο έχασα την δυνατότητα να δικαιολογώ και να είμαι επιεικής. Πλέον έγινα αρκετά πιο αυστηρός και κριτικός απέναντι στους ανθρώπους. Πρώτα ρωτάω και μετά δίνω ευκαιρίες. Ψήφισες Σαμαρά, θεωρείς τον Γιωργάκη αδικημένο, μυρίζεις χρυσαυγίτικη σουβλακίλα; Λυπάμαι, αλλά αν έπεφτες από γκρεμό, δεν θα έδινα το χέρι μου για να σε σώσω. Μπορεί να μην σ’ έσπρωχνα, αλλά σίγουρα θα σε άφηνα να πέσεις. Φυσικά, αν υποφέρεις από τα νέα μέτρα δεν θα συμπάσχω μαζί σου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να γίνει για να βάλει μυαλό ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας.

Προσπαθώ να κρατήσω την ανθρωπιά μου, να μην γενικεύω, να νοιάζομαι. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο αυτή την εποχή. Αλλά πως να το καταφέρεις όταν ακούς άτομα ακόμα να πιστεύουν τα ψέματα, να ελπίζουν στις προβλέψεις του Στουρνάρα, να τα βάζουν με την κάθε εργασιακή ομάδα και να δικαιολογούν τα μέτρα της κυβέρνησης γιατί “έτσι μπαίνουμε σε τάξη“; Και καλά να είσαι ένας ξεπουλημένος γραφιάς ή πλύστρα κάποιου think tank που τρώει από το γλοιώδες χέρι του Βενιζέλου, καταλαβαίνω πως έχεις συμφέρον, αφού συνεργάζεσαι με την μαφία. Όταν σε έχουν γαμήσει, τι άλλο θες να δεις; Εκτός αν η δική σου ζωή τελικά θα τακτοποιηθεί σε κάποιο γραφειάκι από αυτούς που γλείφεις.

Ε λοιπόν, σήμερα θα σου πω κάτι που δεν το περιμένεις. Μπορεί να γλιτώσεις από το να βρεθείς στον δρόμο, μπορεί να γλιτώσεις από την πείνα, ίσως και να χαρείς που άλλοι θα τα παθαίνουν αυτά, γιατί ανήκεις σε μια κωλοφάρα. Δεν σε γουστάρω και δεν θέλω να έχω καμία επαφή μαζί σου. Αλλά επειδή οι δικές σου επιλογές απειλούν πλέον την δική μου ύπαρξη, να με περιμένεις. Από μένα, δεν θα γλιτώσεις. Έτσι θα έχεις κάτι να φοβάσαι.

Πηγή: Κάτι να Φοβάσαι - RAMNOUSIA

Γιατί θέλουν να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ του pitsirikos

http://pitsirikos.net
Στη διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ έχει παραμείνει ένας υποψήφιος, ο οποίος, εντελώς συμπτωματικά, είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Πολλοί εκφράζουν την απορία τους για την κωλοπιλάλα που έχει πιάσει την κυβέρνηση να αποκρατικοποιήσει τον ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος, είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί πρέπει να πουληθεί οπωσδήποτε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ –και όχι μόνο- είναι αντίθετος στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την χαρακτηρίζει «στημένη διαδικασία» και «σκάνδαλο».
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως επιθυμεί τη διατήρηση του ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι μια λογική σκέψη, αφού, αν προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που μοιράζονται την εξουσία τα τελευταία 39 χρόνια, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η κυβέρνηση να μην έχει κανένα χαρτί στο χέρι της, για να ασκήσει οικονομική πολιτική και να τηρήσει τη λαϊκή εντολή.
Το τι έχει συμβεί στον ΟΠΑΠ επί των ημερών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό.
Πάρτι υψηλόμισθων στελεχών, δώρα από τις διοικήσεις που διορίστηκαν από Νέα Δημοκρατία και

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ!ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

Τα «καλά» της Χούντας, του Νίκου Μπογιόπουλου

Τα «καλά» της Χούντας, του Νίκου Μπογιόπουλου

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος των αστών έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.


Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, αναπτύσσονται σήμερα οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»...

Δεν υπάρχει χούντα (στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον κόσμο) που να μην είναι κυλισμένη στο αίμα της τρομοκρατίας, στην αγριότητα, στην ταξική βαρβαρότητα και στο βούρκο της διαφθοράς

(σ.σ.: Με τους «ημέτερους» συνταγματάρχες είχαμε εκείνη ακριβώς τη διαφθορά και εκείνη την «τιμιότητα» που άρμοζε στη γελοιότητά τους: από τα «κρέατα του Μπαλόπουλου» μέχρι την «νέα φαυλοκρατία» με τις «τακτοποιήσεις» των γαμπρών του Παττακού, των αδερφών του Παπαδόπουλου και των ίδιων των πραξικοπηματιών που «νομοθέτησαν» τον... διπλασιασμό των μισθών τους, και από τις συμβάσεις με «Litton», «Μακντόναλντ», «Τομ Πάππας» και «Ζήμενς» - πάντα η... «Ζήμενς» - μέχρι την ανέγερση του «θαυματουργού» (καθότι... αόρατος) Ναού του Σωτήρως. Μόνο από εκεί, από έναν προϋπολογισμό ύψους 450 εκατομμυρίων, φαγώθηκαν τα 400...).

Εντούτοις, εδώ θα περιοριστούμε να αναφερθούμε σε ένα μόνο από τα «καλά» της δικτατορίας: Σ' αυτό το τόσο γελοίο όσο και «προσφιλές» τροπάρι περί του «οικονομικού θαύματος», δήθεν, της

Ο Αγώνας δικαιώνεται

Ο Αγώνας δικαιώνεται

Η διαφαινόμενη εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ από τη σύμπραξη Τσέχων - Μελισσανίδη και πιθανότατα Κοπελούζου, αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων από τη μέρα που επισημοποιήθηκε η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια.

Τρία χρόνια πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι η χώρα ζητά δάνειο από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή σαμπάνιες άνοιγαν στα γραφεία της εγχώριας οικονομικής ελίτ. Χώρα με ΔΝΤ σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις με ΔΝΤ σημαίνει ασύλληπτα φτηνό κέρδος.

Οι εθνικές μας επιχειρήσεις, που στήθηκαν με πλάτες του κράτους από ανθρώπους που οι περισσότεροι εξ αυτών ανδρώθηκαν επιχειρηματικά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, ένιωσαν πως οι αγώνες δεκαετιών για πλήρη κυριαρχία σε κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, έφτασε.

Ωράριο και σύγχρονη δουλεία στο σχολείο

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Μετά βαΐων και κλάδων, κάτω από τους ήχους των προπαγανδιστικών μηχανισμών μαζικής αποβλάκωσης και αλλοτρίωσης που με τη «λογική» του κοινωνικού αυτοματισμού μεθοδικά αναλαμβάνουν τη συκοφάντηση και τον ηθικό διασυρμό κάθε κλάδου εργαζομένων, η τρικομματική κυβέρνηση θεσμοθετεί μέτρα εναντίον τους στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδος» και του «εθνικού συμφέροντος».

Το νέο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και της κυβέρνησης αποτελεί το κύκνειο άσμα εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ολόκληρου αιώνα, αφού προωθεί τις απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Εξοπλίζει την φοροληστεία και την αρπαγή καταθέσεων και ακινήτων! Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε αύξηση του ωραρίου τους,  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Ο μύθος του γιδοβοσκού (Βίντεο)

Αρκετοί είναι οι δημοσιολόγοι κάθε πολιτικής απόχρωσης που προσπαθούν να δώσουν την υποκειμενική τους εξήγηση γιατί υπάρχει τόση αδράνεια απ’ την κοινωνία, και δεν εκδηλώνεται καμιά μαζική αντίσταση στα ολέθρια αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει καθημερινά η άθλια συγκυβέρνηση, με πιο πρόσφατο το χθεσινό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην βουλή.

Χτες ο Χρήστος Πασαλάρης στην εφημερίδα Realnews έκανε λόγο για τις «τεχνικές της χειραγώγησης» που διαθέτει η κυβέρνηση αναφέροντας «δέκα σατανικές τεχνικές κρατάνε του Ελληνες δέσμιους».
Εκτίμησε όμως ότι είναι ζήτημα χρόνου να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

Σήμερα ακούσαμε στην τηλεόραση του Σκάι, τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Παντείου, Γιώργο Κοντογιάννη να χρησιμοποιεί τον «μύθο του γιδοβοσκού» και να προβλέπει το σύντομο τέλος αυτής της συγκυβέρνησης κοινωνικής καταστροφής, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη,άσχετα αν σήμερα δεν παρουσιάζεται καμιά μαζική δυναμική αντίδραση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XvLqIe907Lk 

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα...

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Μπάνος, Άρης Καλαντζής / Εργατική Αλληλεγγύη & περισσότερες ΕΔΩ