Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Αν δεν αναλύουμε σωστά το παρόν, δεν μπορεί να σχεδιάσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Του Γρ. Λ

*** Το κόμμα “Κυρ Ελέησον”, ή σύμφωνα με τους δημιουργούς του “Νίκη”, (παραπέμπει στο γερμανικό – νεοναζιστικό “Sieg Heil”), ένα κόμμα με ατζέντα φιλοπουτινική και ρίζες στο Αγιον Ορος, σε μονές που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία. στο οποίο βρήκαν καταφύγιο υπερορθόδοξοι, υπερπατριώτες, αντιεμβολιαστές και ακροδεξιά στοιχεία, έλαβε στις εκλογές της 21 Μάη 172.208 ψήφους και ποσοστό 2,92%.

Δασκάλα στην πυρά για προβολή βραβευμένου φιλμ

Πηγή: Διαλεκτή Αγγελή – “ΕφΣυν

Ετος 2023. Ελλάδα. Αθήνα. Δασκάλα δημόσιου σχολείου επιλέγει να προβάλει μια ξενόγλωσση βραβευμένη ταινία σε μαθητές και μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού προκειμένου να μιλήσει για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την τοξική αρρενωπότητα, τα διαρκή «πρέπει» που επιβάλλει η κοινωνία στα άτομα ήδη από την παιδική ηλικία, για την ομοφοβία.

Εκλογές 25ης Ιούνη: Ενας ακόμη γύρος υπό τη φενάκη του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Τα τυπικά σχεδόν τελείωσαν: Ο Μητσοτάκης πήρε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και την επέστρεψε σε τέσσερις ώρες, Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν παρέλαβαν καν την εντολή, η Σακελλαροπούλου τους μάζεψε όλους μαζί για καφέ σήμερα το πρωί (για να μην καθυστερεί να τους βλέπει έναν-έναν), μέχρι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες στη Βουλή και τη Δευτέρα η Σακελλαροπούλου θα προχωρήσει στη διάλυσή της και σε προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιούνη. Στον ένα μήνα που θα μεσολαβήσει την κρατική γραφειοκρατία θα «τρέχει» υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνέδριου (είναι ο αρχαιότερος από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων).

Δικαστική απόφαση που ρίχνει αλάτι στην βαθιά πληγή της ψυχής ενός παιδιού…Κραυγή αγωνίας για την 12χρονη από τον Κολωνό

Της Τ .Γ.

Μάνα. Το συναισθηματικό καταφύγιο για κάθε παιδί, για κάθε ύπαρξη που πονά, υποφέρει, βασανίζεται…

Και πως να χαρακτηρίσεις μια “δικαιοσύνη”, ένα κράτος, που σ΄ ένα 12χρονο παιδί που βιάζεται σωματικά και ψυχικά κατ΄ έξακολούθηση, να στερεί τούτο το μοναδικό καταφύγιο;

Η πρόσφατη, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όπως αναφέρει η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, απόφαση να μην μπορεί το 12χρονο κοριτσάκι απ΄ τον Κολωνό να επισκέπτεται τη μάνα του στη φυλακή, μια ακόμα δολοφονική προσπάθεια ψυχικής εξόντωσης του παιδιού.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το άγνωστο νησί με τη μία παραλία και νερά Καραϊβικής. Ήθελε να το προσαρτήσει η Αγγλία - Σαπιέντζα

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε… λαό;

Του Γρηγόρη Ανδρεάτου – Στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)

Στις εκλογές της 17ης Νοέμβρη 1974, τις πρώτες μετά την πτώση της χούντας, η ΝΔ του Κ. Καραμανλή πήρε ποσοστό 54,37% και εξέλεξε 220 (!!!) βουλευτές, η Ένωση Κέντρου 20,42%, το ΠΑΣΟΚ 13,58% και η Ενωμένη Αριστερά (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΔΑ) 9,47%.

Μόλις τρείς μήνες από την εισβολή στην Κύπρο και την πτώση της χούντας, και έναν χρόνο ακριβώς μετά την Εξέγερση του Νοέμβρη, και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους ντόπιους λακέδες τους, ο «εθνάρχης» Καραμανλής, που έφυγε νύχτα από τη χώρα το 1963 μετά τη δολοφονία Λαμπράκη, με άλλο όνομα, πετυχαίνει τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη της Δεξιάς.

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Τίποτα δεν είναι καινούριο: μετεκλογικά σημεία που έχουμε ξαναδεί

Τίποτα δεν είναι καινούριο: μετεκλογικά σημεία που έχουμε ξαναδεί |  Kefalonia News
του Ανδρέα Κοσιάρη

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ήταν ίσως αναπάντεχο σε σχέση με το εύρος του — δεν αποτέλεσε όμως καθόλου έκπληξη η φύση του. Στοιχεία του έργου που παίχτηκε στη χθεσινή εκλογική διαδικασία τα έχουμε ξαναδεί, τηρουμένων των αναλογιών, άλλοτε και αλλού.

Αλέξη Τσίπρα, πότε, πως και γιατί έχασες

Γράφει ο mitsos175

Αναλύσεις επί αναλύσεων από τους δήθεν ειδικούς για το αποτέλεσμα. Η δεξιά πήρε τους μισούς ψήφους με τη ΝΔ να παίρνει το 40% των εγγεγραμμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 20%. Θα ήταν η μόνη αντιπολίτευση που έχασε όταν μάλιστα έγιναν τόσα άσχημα επί ΝΔ, ΑΝ ήταν αντιπολίτευση.

Elena Akrita
 
Έγραψα αυτό το πρωί:

«Όλοι τους κι μόνοι μας. Όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα δεξιά και αριστερά έχουν συσπειρωθεί έναντιον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποια παραπολυαριστερά ξεπλένουν συστηματικά τον Μητσοτάκη και την παρέα του. Τυχαίο»;

Δεν ήταν τυχαίο τελικά.
Καθόλου τυχαίο.

 

Τζέιμς: «Θέλω να χάνει ο Ολυμπιακός γιατί οι οπαδοί του είναι αντιπαθητικοί»

 

Ο έμπειρος παίκτης μίλησε για το μέλλον του στη Μονακό και ξεκαθάρισε ποιου το μέρος θα πάρει στον τελικό, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα των «ερυθρολεύκων».

Η Μονακό μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο Μάικ Τζέιμς όμως κατάφερε να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τόσο για τις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, όσο και μετά τις δηλώσεις του στο basketnews.com που θα… διαβάσετε παρακάτω.

Politico: Η αστυνομική βαναυσότητα ως διαμορφωτής των ελληνικών εκλογών

Politico: Η αστυνομική βαναυσότητα ως διαμορφωτής των ελληνικών εκλογώνΑνασκόπηση - κόλαφος από το Politico σχετικά με τις κτηνώδεις αστυνομικές πρακτικές και τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. κατά την τετραετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.