Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αλέξη Τσίπρα, πότε, πως και γιατί έχασες

Γράφει ο mitsos175

Αναλύσεις επί αναλύσεων από τους δήθεν ειδικούς για το αποτέλεσμα. Η δεξιά πήρε τους μισούς ψήφους με τη ΝΔ να παίρνει το 40% των εγγεγραμμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 20%. Θα ήταν η μόνη αντιπολίτευση που έχασε όταν μάλιστα έγιναν τόσα άσχημα επί ΝΔ, ΑΝ ήταν αντιπολίτευση.

Αλέξη Τσίπρα, έχασες οριστικά και αμετάκλητα το 2015, όταν έκανες το ΟΧΙ, ΝΑΙ, Ξέρω, ότι βγήκες λίγους μήνες μετά, αλλά ήταν γιατί ο κόσμος δεν είχε νιώσει στο πετσί του το δικό σου Μνημόνιο, γιατί δεν ήθελε τη ΝΔ (που ήθελε τα Μνημόνια) και γατί πίστεψε τις αρλούμπες που έλεγες. Μόλις κυβέρνησες, σε 4 χρόνια ανέστησες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Αλέξη Τσίπρα, ο μόνος λόγος που έχασες είναι γιατί παρεξήγησες τον κόσμο που σε έκανε κυβέρνηση. Είναι πολύ απλό. Αυτός που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, δεν πήγε να βρει το ΠΑΣΟΚ Νο2, μια αντιγραφή και μάλιστα κακή, ήθελε κάτι νέο, μια εντελώς διαφορετική πολιτική.

Οι ψηφοφόροι που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι γίδια σαν τους νεοδημοκράτες. Δεν είναι υποταγμένοι. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το εξής χαρακτηριστικό: Ακόμα κι όταν έβγαινε πρώτος στις εθνικές εκλογές, σε δημοτικές και άλλες πάτωνε! Άρα υπήρχε λόγος που ψήφιζε έτσι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε αλλαγή στη διακυβέρνηση, αλλαγή που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού βάδισες στα βήματα των προηγουμένων.

Ο νεοδημοκράτης, ο φασίστας, δεν ενδιαφέρεται για νεκρούς, καταστροφές κλπ. Θέλει παραμύθι, ρατσιστικό λόγο, υποσχέσεις, ρουσφέτι, πέταγμα κάποιου ψίχουλου. Αυτά τα πρόσφερε ο Μητσοτάκης στα σανοφάγα του. Διόρισε μπάτσους, πήρε μίζες αεροπλάνων – πλοίων (μ’ ένα σπάρο δυο τρυγόνια) μιλούσε για φράχτες κλπ.

Ο αριστερός δεν είναι καθόλου έτσι, κι αυτός είναι ένας λόγος που είμαστε διασπασμένοι κι όχι άβουλα στρατιωτάκια. Δεν είμαστε δουλοπάροικοι του κάθε πορφυρογέννητου, ούτε ανεγκέφαλοι σαν τους δεξιούς. Έχουμε επίσης ήθος. Ο Καραμανλής, υπεύθυνος του εγκλήματος των Τεμπών, βγήκε στις Σέρρες, τι δείχνει αυτό για όσους τον ψήφισαν; Πως είναι καλοί χριστιανοί ή καθίκια; Καλά καθίκια!

Αλέξη Τσίπρα, όταν κυβέρνησες, ίσως δεν κατάλαβες τι έκανες: Σκότωσες την ελπίδα του κόσμου. Τον έκανες να πιστέψει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός των Μνημονίων. Μετά είπες «θα είμαι καλύτερος από τους άλλους στο να κάνω την ίδια πολιτική». Μα ο κόσμος που σε ψήφιζε, δεν ήθελε έναν ακόμα διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Είχε τόσους!

Ήσουν ο μόνος που έγραψε αποτέλεσμα δημοψηφίσματος στα παπάρια του! Ούτε Η ΝΔ το 1974, που είχε 54%, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τη θέληση μας να απαλλαγούμε από το βασιλιά! Το έκανες εσύ, κωλόπαιδο! Μπορεί ο κόσμος να ξεχάσει τα άλλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό με το ΟΧΙ δεν πρόκειται. Αυτό που έκανες τότε, είχε επιπτώσεις σήμερα. Γιατί όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα εκείνης της μοιραίας απόφασης.

Προφανώς δεν μπορούσες να κάνεις σοβαρή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Τι πολιτική να παρουσιάσεις; Την ίδια; Γιατί δε πίστεψαν μετά; Με τόσα που έκανες, απορώ που δε πείστηκαν, δεν είχες δώσει δικαιώματα να σε λεν ψεύτη. Το πιο άσχημο που έκανες, ήταν πως πήρες στο λαιμό σου όλη την αριστερά. Φύγε τώρα, όχι σ’ ένα μήνα, που θα φύγεις κακήν κακώς, τώρα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου