Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ουμπέρτο Έκο «Περί φασισμού και πολέμου»

Ο Ur-Φασισμός (Αιώνιος Φασισμός) βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας μερικές φορές ντυμένος με πολιτικά (…) Ελευθερία και απελευθέρωση είναι ένα καθήκον που δεν έχει τέλος. Ας είναι αυτό το σύνθημά μας: “Μην ξεχνάτε”», Ουμπέρτο Έκο

Visit Greece | Greece – A 365 Day Destination

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Περπατήστε» το Φοινικόδασος του Πρέβελη μέσα από ένα σούπερ βίντεο!

Manos Hatzidakis ... Greece ...

Μουσικό ταξίδι στην ωραιότερη χώρα του κόσμου,
με την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι!!!

World's longest sea bridge! Hong Kong-Zhuhai-Macao

Μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο:
Μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM) θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 24 Οκτωβρίου. Είναι ένα γιγαντιαίο έργο που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα.

Ο Παλαιστίνιος μαχητής,χωρίς πόδια,προσπαθεί να βγαλει τα συρματοπλέγματα των Ισραηλινων!!!Θέληση και αγώνας για την Λευτεριά!!!

Το καταστάλαγμα του βίου μου. Μάνος Χατζιδάκις

Το καταστάλαγμα του βίου μου. Μάνος Χατζιδάκιςhttps://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2011/46/75967-xatzidakis.jpg«Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες… » Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη, 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα, 15 Ιουνίου 1994).

« …Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια

Μάνος Χατζιδάκις ~ Το βαλς των χαμένων ονείρων

Μανος Χατζηδακις !!!Σαν σημερα γεννηθηκε στην Ξανθη το 1925!!! Η εποχή της αγάπης

Τι είναι η θλίψη;

   Η θλίψη είναι ένα μαύρο πουλί. Κοράκι. Απλώνει τα μαύρα του φτερά στη ζωή των ανθρώπων. Ο Μαξ Πόρτερ στο βιβλίο του «Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά» (Πόλις, μτφρ. Ιωάννα Αβραμίδου) γράφει με σπαρακτικό τρόπο την ιστορία ενός πατέρα που συγκατοικεί με το «κοράκι» και τους δύο γιους του.

Πού πάει η διαφήμιση όταν δεν τη βλέπουμε/ακούμε πια;

ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
   Υπάρχει μια βασική διάκριση ανάμεσα στην επιθυμία και την ανάγκη. 
Ο Επίκουρος λέει (στις Κύριες Δόξες, ΧΧΙΧ) ότι
 «Από τις επιθυμίες άλλες είναι φυσικές και αναγκαίες, ενώ άλλες είναι φυσικές, όχι όμως και αναγκαίες· άλλες πάλι ούτε φυσικές ούτε αναγκαίες είναι, αλλά γεννιούνται από τη ματαιοδοξία».
   Αυτό που ονομάζουμε τώρα πια διαφήμιση, στην εποχή της λιτότητας,

Οργανισμοί στον κόκκινο πλανήτη; Το αλατόνερο που δίνει ζωή στον Άρη

Πρωινό: Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

πρωινό


   Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που μας δίνει ενέργεια για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, αλλά και εκείνο που μπορεί να ορίσει το τι θα επιλέξουμε διατροφικά όλο το υπόλοιπο 24ωρο.
  Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ιδανικές για να ξεκινήσουμε το πρωινό και άλλες που το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις