Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Greek Summer 2.0: Πού πάει η φάση με τον υπερ-τουρισμό, την “ανάπτυξη” και τις καταπατήσεις

Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο για καταπατήσεις αιγιαλών, ιμπεριαλιστικά μπιτσόμπαρα, το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, τη βιωσιμότητα των διακοπών στις Κυκλάδες (και όχι μόνο) για όσους δεν είναι ζάπλουτοι και για τις κινήσεις και κινητοποιήσεις Reclaim The Beach


 

Συνεχιζει η φωτια στον Εβρο!!!Εμεις κατα τα αλλα καλο Σεπτεμβρη!!!Ποσο λιγοι ειμαστε!!!

 


Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Μήπως είμαστε «τσιμπούκ ογλάν»;



Γράφει ο mitsos175

«Στο λιβάδι ξεχασμένος

ένας γάιδαρος βοσκούσε

τίποτα άλλο δε ζητούσε

ο καημένος…»

Ο Μήτσος αφιερώνει το παραπάνω ποίημα στους «μένουμε Ευρώπη και ΝΑΤΟ». Ωραίος στίχος ειδικά εκεί που λέει «το χορτάρι του μασούσε κι ήταν τρισευτυχισμένος, και το ξύλο λησμονούσε ο καημένος». Καλέ δεν το λησμονούσε, μαζοχιστής ήταν. Σαν κάτι άλλα γαϊδούρια, δίποδα.


 

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Κατέπεσε παταγωδώς η κατηγορία για απόπειρα εμπρησμού, που είχαν αποδώσει οι “κεφαλοκυνηγοί” του Εβρου, σε πρόσφυγες

 

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι δικηγόροι των μεταναστών, Πατζανακίδης και η Αικατερίνη Γεωργιάδου έδωσαν στην δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση:

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν στην αποφυλάκιση χωρίς όρους των 8 προσφύγων Συριακής υπηκοότητας και του 1 πακιστανικής υπηκοότητας, που κατηγορούνταν για απόπειρα εμπρησμού, με μοναδικό στοιχείο την κατάθεση του δράστη της σε βάρος τους αρπαγής και εγκλεισμού σε τρέιλερ στις 22 Αυγούστου.