Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Παγκόσμιος συναγερμός: Βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα ύποπτες χημικές ουσίες που επηρεάζουν την υγεία μας

Mία νέα κατηγορία άκρως δραστικών ουσιών, των υδροτριοξειδίων, ανακάλυψαν για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα της Γης ευρωπαίοι και αμερικανοί επιστήμονες

Πρόκειται για οξειδωτικές χημικές ουσίες που πιθανώς επηρεάζουν τόσο την ανθρώπινη υγεία όσο και το παγκόσμιο κλίμα, γι’ αυτό πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω. Η συγκέντρωσή τους στην ατμόσφαιρα εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια ανά κυβικό εκατοστό αέρα.

Φοιτητής που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ: «Τα ΜΑΤ μας σημάδευαν με κρότου λάμψης στο κεφάλι»

Ο 21χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε μετά από ευθεία βολή άνδρα των ΜΑΤ, με χειροβομβίδα κρότου – λάμψης, μίλησε για τα επεισόδια και την αστυνομική βία στο ΑΠΘ.

Φοιτητής που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ: «Τα ΜΑΤ μας σημάδευαν με κρότου λάμψης στο κεφάλι»

Ο 21χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ και διακομίστηκε ξανά στο νοσοκομείο με έντονους πόνους, μίλησε αποκλειστικά στο OPEN από το νοσοκομείο με κάταγμα στη γνάθο.

Ολιστική και παταγώδη αποκαθήλωση

Πηγή: Παναγιώτης Φρούντζος -  Documento

ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ευθεία βολή με κρότου λάμψης ενάντια σε διαμαρτυρόμενους φοιτητές, ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές. 

Την ώρα που ο Κώστας Βαξεβάνης διώκεται γιατί επιτέλεσε το δημοσιογραφικό του καθήκον (ξεκινώντας από τα βασικά αυτού του επαγγέλματος να πούμε ότι τα ζητούμενα είναι η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας και όχι η συμμετοχή σε διαγωνισμούς οσφυοκαμψίας) ο Νίκος Ευαγγελάτος τιμάται για την προσφορά του στην ειδησεογραφία. 

Τα έργα στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου -όπως φρόντισε να μας ενημερώσει το υπουργείο Πολιτισμού συναισθανόμενο την αγωνία μας, όπως και των επενδυτών άλλωστε- προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και δεν θα αργήσει να πληρωθεί ο χρόνος ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τις Rolls- Royce, τα MG TD Midget, τα ηλεκτροκίνητα Fiat 500 Boano Spider Elegance και τα οχήματα γκολφ της

Οι φοιτητές εχθές έδωσαν την δική τους απάντηση στο όργιο αστυνομικής καταστολής


Οχι απλώς κατόρθωσε να "αναστήσει" το φοιτητικό κίνημα που για κάποιο καιρό είχε πέσει σε λήθαργο, η Ν.Δ, αλλά αυτό θα είναι και καταλύτης για να "θάψει", την πιο ασύδοτη, βάρβαρα ταξικά προσανατολισμένη κυβέρνηση που έχει δει τα τελευταία χρόνια μας η χώρα.

Το μήνυμα που έστειλαν σήμερα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με τις μαζικές και δυναμικές φοιτητικές συγκεντρώσεις ήταν εκκωφαντικό. Ακόμα και τα εξουσιαστικά πρεζόνια μέσα στην εικονική πραγματικότητα που ζουν αναγκάστηκαν να το ακούσουν.

Επιμένει η Κεραμέως να δυναμιτίζει το κλίμα για ΑΠΘ: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο

Η υπουργός παιδείας που μέσα σε τρία χρόνια κατήργησε για πρώτη φορά στα χρονικά το πανεπιστημιακό άσυλο, εξήγγειλε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατεβάζει νόμο  που  βάζει στον «πάγο» την ελευθερία του λόγου στα πανεπιστήμια, προσπαθεί να πείσει ότι τα κάνει όλα αυτά  για να ανοίξει νέους ορίζοντες για τους φοιτητές

Συνέχισε την κυβερνητική ρητορική των άκρων η υπουργός Παιδείας, καθώς  μιλώντας στην εκπομπή στον ΑΝΤ1,  αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των επεισοδίων στο ΑΠΘ, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο».