Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

NA EXOYME OMORFO MAH!!!"Cuore matto"

Άλλη μιά δημοσίευση για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!!!

39 χρόνιαΑφιέρωμα ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ σπάνια Εκπομπή - αφιέρωμα ΕΡΤ (full Video)Επέτειος του θανάτου του Αλέξανδρου Παναγούλη η 1η Μαίου.



Μια εξαιρετική εκπομπή αφιέρωμα η οποία περιλαμβάνει συνέντευξη που παραχώρησε, με κάθε μυστικότητα,
στον Ιταλό δημοσιογράφο SILVANO AGOSTI λίγες μέρες μετά την αμνήστευση
που απένειμε το καθεστώς των συνταγματαρχών στους πολιτικούς
κρατουμένους στις 21/8/1973. To πολύτιμο αυτό ντοκουμέντο παραχωρήθηκε
από τον S. AGOSTI στην ΕΡΤ.



Πριν την προβολή του παρατίθενται χρονολογικά τα γεγονότα-σταθμοί της
αντιδικτατορικής δράσης του μεγάλου αγωνιστή, όπως η λιποταξία του από
το

16 πράγματα που μόνο οι πολύ ειλικρινείς άνθρωποι καταλαβαίνουν


FRIENDS TALKINGΗ ειλικρίνεια μπορεί να είναι σκληρή ορισμένες φορές, αλλά αυτό δεν πρέπει να σταματά κανέναν από το να την διατυπώνει. Εάν είστε από τους ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν ανοιχτά τη γνώμη τους και δεν μπορείτε να την κρατήσετε για τον εαυτό σας, τότε σίγουρα θα ταυτιστείτε απόλυτα με τα παρακάτω 16 πράγματα.

1. Την ανακούφιση που νιώθει κανείς όταν λέει σε κάποιον αυτό που σκέφτεται πραγματικά. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το συναίσθημα.
2. Την αξία ενός κοπλιμέντου. Δεν χρειάζεται να είναι όλα πάντα τέλεια.
3. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις που μπορεί να πει κανείς ένα μικρό, αθώο ψέμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πεις ψέματα για να γλιτώσεις από μία κατάσταση όπου είσαι ένοχος, ακόμα κι αν βρεθείς σε δυσάρεστη θέση.
4. Όταν είστε ότι τόσο ειλικρινείς που οι άλλοι νομίζουν ότι αστειεύεστε (αλλά όχι).
5. Πολλές φορές χτυπάτε ευαίσθητες χορδές.
6. Δεν μπορείτε να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό όταν ένας φίλος σας

THE SHIP VLORA - never to be forgotten

Κάποτε μας έλεγαν και εμας Τουρκόσπορους!!!Μία εικόνα 1000 λέξεις: Όταν το Vlora έδενε στο Μπάρι με 10.000 Αλβανούς

Η ιστορία πίσω από την πρώτη μαζική απόρριψη αποδοχής μεταναστών της ανθρωπότητας


Το ποτήρι είχε αρχίσει να ραγίζει ήδη από τα τέλη του 1990. Παραμονές Χριστουγέννων και οι πρώτοι Αλβανοί περνούν τα σχεδόν αφύλακτα σύνορα με την Ελλάδα. Από την πλευρά της Αλβανίας οι συνοριοφύλακες είχαν χαλαρώσει - αν δεν είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις  - τους ελέγχους ενώ από την πλευρά της Ελλάδας ο ενθουσιασμός που είχε δημιουργηθεί από την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ άφηνε να γίνει και "θριαμβευτική" πράξη η κάθοδος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών και των απελπισμένων Αλβανών.
Λίγο αργότερα, και καθώς σε καθημερινή βάση διέρχονταν από τα σύνορα χιλιάδες άτομα,  ο αρχικός ενθουσιασμός και οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι εδώ ήταν η γη της επαγγελίας ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλείσει την στρόφιγγα που ο

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

30 April 1975 (The Fall of Saigon)

ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ!ΒΙΤΝΑΜ 30 ΑΠΡΙΚΗ 1875 ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΙΓΚΟΝ!ΕΧΟΥΝ ΗΤΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!



Ο πόλεμος του Βιετνάμ σε αριθμούς

Ο πόλεμος της Ινδοκίνας καταγράφεται ως μια εκ των αιματηρότερων πολεμικών συγκρούσεων που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ιστορία. Οι σημαντικότερες μάχες, ο αριθμός των θυμάτων και ο αντίκτυπος των μαχών (
Ο πόλεμος του Βιετνάμ αποτέλεσε μια εκ των ισχυρότερων συγκρούσεων που καταγράφει η σύγχρονη ιστορία. Ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1955, όταν ο λαός αποφάσισε να διεκδικήσει την αυτονομία του από τους Γάλλους αποικιοκράτες μέσα από το απελευθερωτικό κίνημα και τη βοήθεια της κομμουνιστικής Κίνας.
Το 1949 ο Κινέζος ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος, Μάο Τσετούνγκ αναγνωρίζει την κυβέρνηση του ομοϊδεάτη του Χο Τσι Μιν και μαζί με την Σοβιετική Ένωση χορηγούν όπλα στους Βιετναμέζους κομμουνιστές.

Οι συγκρούσεις άρχισαν να επεκτείνονται επικίνδυνα και η κομμουνιστική επιρροή να εξαπλώνεται ραγδαία, χωρίζοντας το Βιετνάμ σε Βόρειο και Νότιο,

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η κωλοεταιρεία που πηγαίνετε οι περισσότεροι!!!Είνια φτηνά απαντάτε!!!Πάρτε φτήνια χάζακες!'Ασε που εχει από τα χειρότερα εργασιακά περιβάλοντα!

JUMBO ΓΙΑ ΠΈΤΑΜΑ!!!http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2015/04/neroantigiafladi.jpg


ΚΩΛΌΓΑΥΡΙΣΤΑΝ!!!Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ,ΑΔΩΝΗΔΩΝΝΨΩΜΙΑΔΗΔΩΝ,ΒΟΡΙΔΙΔΩΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΚΑΛΟΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΔΩΝ ΣΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ!ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΕΡΝΑ!

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ-

ΚΑΛΗΜΈΡΑ!!!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!

Εγκληματίες ποδοσφαίρου

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την πρώτη μεγάλη νίκη που παρείχε η Δικαιοσύνη: Την ηθική ΔΙΚΑΙΩΣΗ και τη λύτρωση των Ελλήνων φιλάθλων που το σύστημα τους έβγαζε τόσα χρόνια τρελούς και γραφικούς. Και τον τίτλο που θα κουβαλούν εφ' όρου ζωής όσοι εγκλημάτησαν κατά του ποδοσφαίρου...

Δοκίμασε να μπεις στη μηχανή του χρόνου και ταξίδεψε κάμποσα χρόνια μπροστά. Τώρα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Θυμάσαι τι έκανες το καλοκαίρι του 2015;

Ναι είναι το καλοκαίρι που ακόμα δεν έχεις ζήσει, αλλά είναι το καλοκαίρι που δύσκολα θα ξεχάσεις όσα θα συμβούν. Διότι όσοι κρύβονταν πίσω από το δάχτυλό τους, τώρα είναι αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Είναι κατηγορούμενοι για ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο...) "εγκλήματα". Από την ώρα που απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες - κι όχι για αδικηματάκια αλλά για μερικά κακουργήματα - για τη Δικαιοσύνη μπορεί να έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά το νόμισμα αυτό διαβάζεται πλέον και ανάποδα: Είναι ένοχοι μέχρι να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.

Στη δίκη που θα παραπεμφθούν όσοι παραπεμφθούν θα φανούν όλα. Προς το παρόν, αποδόθηκε μια άλλου είδους Δικαιοσύνη. Αυτή του λαϊκού αισθήματος. Τώρα πια και επίσημα ξέρουμε ότι το παιχνίδι δεν παιζόταν στα ίσα.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

590_35bb729f5855877b840b4f6bb3dc2422.jpg

Xόρχε Μπουκάι: 11 γεγονότα που χρειάζεται να αποδεχτείς για να προχωρήσεις



Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Δρόμος των Δακρύων” Εκδόσεις opera
  • όσο και να μας αγαπάει η μητέρα μας, κάποτε θα μας αφήσει, όπως κι εμείς εκείνη,
  • δεν θα έχουμε ποτέ την αποκλειστικότητα στην αγάπη των γονιών μας,
  • αυτό που μας πλήγωσε δεν θεραπεύεται πάντοτε μ’ ένα φιλί,
  • θα πρέπει να δεχόμαστε την αγάπη που είναι ανάκατη με μίσος, και το καλό που έχει μέσα του κάτι κακό,
  • ο πατέρας (ή η μητέρα) σου δεν πρόκειται να σε παντρευτούν ούτε κι αν τα κατάφερες να είσαι όπως σε ήθελαν (κι όχι μόνο αυτό, αλλά πιθανότατα δεν εγκρίνουν καθόλου το πρόσωπο που διάλεξες για να τους αντικαταστήσεις στην καρδιά σου),
  • κάποιες επιλογές μας περιορίζονται από τη σωματική μας διάπλαση,
  • σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν προβλήματα και συγκρούσεις,
  • οι επιθυμίες των ανθρώπων που αγαπάμε δεν συμπίπτουν πάντοτε με τις δικές μας, μερικές φορές μάλιστα είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους,
  • δεν έχει καμιά σημασία πόσο έξυπνοι, ή πόσο προσεκτικοί είμαστε, κάποτε έρχεται η σειρά μας να χάσουμε…
  • η ύπαρξη μας σ’ αυτόν τον κόσμο είναι αδυσώπητα εφήμερη.
Αυτό πάντως που είναι πιο δύσκολο να δεχτεί κανείς ( εγώ τουλάχιστον), και όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, είναι ότι…
    Είμαστε Εντελώς Ανίκανοι Να Προσφέρουμε Στα Αγαπημένα Μας Πρόσωπα Την Προστασία Που Θα Θέλαμε Ενάντια Σε Κάθε Κίνδυνο, Σε Κάθε Πόνο, Ενάντια Στις Ματαιώσεις, Τον Χαμένο Χρόνο, Τα Γηρατειά Και Τον Θάνατο.
Οι απώλειες αυτές αποτελούν μέρος της ζωής μας. Είναι σταθερές καθολικές και αναπόδραστες, και τις χαρακτηρίζουμε «απαραίτητες», γιατί μέσα απ’ αυτές μεγαλώνουμε.
Πράγματι, είμαστε αυτοί που είμαστε χάρη σε όλα όσα χάσαμε και το πώς αντιμετωπίσαμε τις απώλειες εκείνες.
enallaktikidrasi