Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φωτογραφία της Dafni Gk.

Ποιος σου είπε ότι το να μένεις μόνος είναι τόσο τρομερό;




Η μοναχικότητα είναι η ίδια μας η φύση, απλώς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Και επειδή δεν το αντιλαμβανόμαστε, μένουμε ξένοι με τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι, αντί να βλέπουμε την ομορφιά, την ευλογία, τη σιωπή και την ειρήνη της μοναχικότητάς μας, την αντιμετωπίζουμε σαν μοναξιά. Η μοναξιά είναι παρεξηγημένη μοναχικότητα. Από τη στιγμή που θεωρήσεις τη μοναχικότητα σαν μοναξιά, αλλάζει όλο το πλαίσιο.

Η μοναχικότητα είναι όμορφη, μεγαλειώδης και θετική. Η μοναξιά είναι φτωχή, μίζερη, αρνητική, σκοτεινή, καταθλιπτική, αρνητική.
Όλοι το βάζουν στα πόδια και τρέχουν μακριά από τη μοναξιά. Μοιάζει σαν πληγή και πονάει. Για να ξεφύγεις απ’ αυτήν, ο μόνος τρόπος είναι να βρίσκεσαι μέσα στο πλήθος, να είσαι μέρος της κοινωνίας, να έχεις φίλους. Μέσα στο πλήθος, προσπαθείς να ξεχάσεις τη μοναξιά σου.

ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ


ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ  (εντομοφαγία)
Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι περί το 2050 η γη θα φιλοξενεί κάπου 9δις. κατοίκων. Η υπάρχουσα παραγωγή τροφίμων, θα πρέπει λοιπόν περίπου να διπλασιασθεί. Όμως η καλλιεργήσιμη γη είναι ανεπαρκής. Οι ωκεανοί υπεραλιεύονται και τα υδατικά αποθέματα λιγοστεύουν. Για να αντιμετωπισθούν οι διατροφικές ανάγκες της σήμερον – υπάρχουν περίπου 1 δις. χρονίως λιμοκτονούντων – και του μέλλοντος, πρέπει να επανεξετασθεί το είδος της τροφής μαςκαι το τι παράγουμε. Είναι ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι εξευρέσεως τροφής.

Καλημέρα σας!!!βρε τι πάθαμε!!!!ΔΩΣΕ!!!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων

Ένα απόσπασμα από έργο του Βραζιλιάνου Ποιητή, Συγγραφέα, δοκιμιογράφου, φωτογράφου και μουσικολόγου, του Mario de Andrade (1893 – 1945).


«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει έως τώρα…


Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους, οι αιτίες και οι συνέπειες

Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους, οι αιτίες και οι συνέπειες
Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής που να μην ένοιωσε έστω και μία φορά στη ζωή εκείνο το τσίμπημα στην καρδιά που προκαλεί η σύγκριση του εαυτού του με τους άλλους, όπως και τη δυσφορία που προκύπτει όταν διαπιστώνουμε ότι οι άλλοι υπερτερούν σε σχέση με εμάς.


Πολλές φορές νοιώθουμε μειονεκτικά επειδή θεωρούμε ότι υστερούμε από τους άλλους στην ομορφιά, στην εξυπνάδα, στις ικανότητες. Σε μία εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξιδανικεύουν τις συνθήκες ζωής , προβάλλοντας πολυτελείς διακοπές και ευτυχισμένες οικογενειακές σχέσεις, το πράσινο τερατάκι της ζήλιας φουντώνει ακόμα περισσότερο στους χρήστες εκείνους που το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τις ζωές των άλλων.

Στις 25 Μαρτίου έγινε μόνο ένα σπουδαίο γεγονός κι αυτό το ξέρουν ελάχιστοι



αναδημοσίευση από elniplex.com

 Στις 25 Μαρτίου έγινε μόνο ένα σπουδαίο γεγονός κι αυτό το ξέρουν ελάχιστοι

Μας αρέσουν οι μυθολογίες των Ελλήνων. Μας αρέσουν πολύ. Γι' αυτό και θέλουμε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να σηκώνει το λάβαρο της Επανάστασης κατά την 25η Μαρτίου 1821 ενώ εκείνη την ημέρα αποδειγμένα δε συνέβη τίποτε. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός είτε τέλεσε την περίφημη δοξολογία κάποιες μέρες νωρίτερα (ο ίδιος πάντως δεν την αναφέρει καν στα απομνημονεύματά του) είτε δεν την τέλεσε καθόλου κατ' άλλους ιστορικούς και μελετητές.

Ωστόσο, η 25η Μαρτίου θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά ιστορική μέρα αν μας άρεσε λίγο παραπάνω η αυτοθυσία, το θάρρος και τα πιο βαθιά πράγματα και όχι το πανηγύρι. Γιατί σαν κι εκείνη τη μέρα, 25η του Μαρτιού ήταν, αλλά το 1826, έλαβε χώρα στα ελληνικά χώματα μια από τις κορυφαίες μάχες στα παγκόσμια χρονικά. Εκατόν τριανταένας Έλληνες τα έβαλαν με στρατό 6.000 Τουρκοαιγυπτίων και ανάγκασαν τους μισούς που επέζησαν σε άτακτη φυγή. Ναι! 131 εναντίον 6.000.

Αναφέρομαι ασφαλώς στην ανυπέρβλητη μάχη της Κλείσοβας,

Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια



Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας από δύο μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη, τα οποία πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς πήγαινε να παρακολουθήσει την κυριακάτικη θεία λειτουργία. Ο τραγικός θάνατος του Καποδίστρια βύθισε σε θλίψη τον γεωργικό πληθυσμό ενώ αντίθετα στην Ύδρα δέχτηκαν την είδηση με πανηγυρισμούς.


Η δολοφονία του Καποδίστρια οργανώθηκε σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς από τη Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος για την δολοφονία του Καποδίστρια στα βρετανικά αρχεία παραμένει απόρρητος.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Καλλιεργώ σπόρους δικούς μου στο μπαλκόνι.


ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΌ!!!ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ!!!


Ρίγανη: Ένα θαυματουργό βότανο



Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φυτό της Μεσογείου και το πιο αγαπητό, ίσως, μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας.
Αναφερόμαστε στη... θαυματουργή ρίγανη, η οποία στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας.
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, αν κάποιο τραυματισμένο κατσίκι από βέλος κυνηγού, έτρωγε ρίγανη, η πληγή του έκλεινε!
Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Κ, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο, νιασίνη, φώσφορο, σίδηρο, καθώς και σε β-καροτίνη. Εκτός όμως από αυτά τα πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας στοιχεία, διαθέτει και πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Οι άνθρωποι που ζουν σε ιστορικα μέρη και είναι και αυτοί από τους μαχητές της ζωής,ξέρουν τι θα πει προσφυγιά!!!Χίλια μπράβο στους Ελευσίνιους συμπολίτες μας!!!Μπράβο!!!

Προσφυγόπουλα σε σχολείο της Ελευσίνας

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ!!!

Κίνδυνοι για την υγεία λόγω αλλαγής της ώρας

Θερινή ώρα 
Αλλαγή της ώρας σε θερινή από 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο της θεωρίας ότι με τον τροπο αυτό γίνεται μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η αλλαγή μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό ορισμένων ανθρώπων, αλλά και να μειώσει την παραγωγικότητά τους.
Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες, που έχουν διεξαχθεί τα προηγούμενα χρόνια με θέμα το πώς επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό αυτή

Επιτέλους υπάρχουν και κάποιοι που γιαυτούς,η παιδεια ειναι λειτούργημα!!!Μπράβο σε όσους τιμούν την έννοια ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!

Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ εναντίον... SurvivorΑποτέλεσμα εικόνας για Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ εναντίον... Survivor



 

Οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν το τηλεπαιχνίδι(;;;)

 ΣΚΟΥΠΙΔΙ,που διδάσκει, ότι καμία ξεφτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή.

Με το ...Survivor και τον Σκάι τα βάζουν καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη. Αφού κάνουν λόγο για τηλεοπτικά σκουπίδια, οι καθηγητές της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως το τηλεπαιχνίδι «διδάσκει ότι καμία ξεφτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή».


Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα alfavita.gr και όπως  σημειώνει χαρακτηριστικά η Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «το ΣΚΑΙ, το

Αναδημοσίευση δύο άρθρων γιά: Όσα δεν μας έμαθε το σχολείο για την Επανάσταση του 1821!!! καλό διάβασμα!!!

Η μαύρη σελίδα της επανάστασης, η 25η Μαρτίου 1821 μια μέρα που δεν συνέβη στην πραγματικότητα τίποτε, ο μύθος του "κρυφού σχολειού" και ο ρόλος της επίσημης εκκλησίας στον ξεσηκωμό των Ελλήνων 
 
Σχεδόν 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και ενώ οι ερευνητές της ιστορίας έχουν καταφέρει να φωτίσουν με τεκμήρια πολλά από τα μέχρι πρότινος "σκοτεινά" γεγονότα εκείνης της περιόδου, δυστυχώς, πολλοί αρέσκονται ακόμη και σήμερα στην αναπαραγωγή μύθων, στερεοτύπων και συναισθηματικά φορτισμένων ιστοριών που δημιουργήθηκαν (και μάλλον ορθά θα έλεγε κανείς) για να διαμορφώσουν και να στηρίξουν την εθνική συνείδηση σε ένα νεοσύστατο κράτος.
Η ανάγκη αυτή σήμερα δεν υπάρχει, για αυτό, και πρέπει να στραφούμε στην