Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο Μέσι δίνει φανέλα στον Θεοφιλόπουλο!

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!

Πόσο πωλούνται, πόσο ενοικιάζονται οι κατοικίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Δείτε πίνακες

 

 

Κάτω από τις 3.000 ευρώ/τ.μ. πωλούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα καλά ακίνητα ακόμη και στις ακριβές περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων. Την ίδια στιγμή, στην Αττική τα ενοίκια έχουν «βουτήξει» σε ιστορικά χαμηλά καθώς μόνο σε δύο περιοχές ξεπερνούν τα 12 ευρώ/τ.μ. το μήνα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω από τα 6 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως.
Την εικόνα της αγοράς ακινήτων για το 2014 και τις προβλέψεις για περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών, δίνει η ετήσια έρευνα της εταιρείας εκτιμητών και συμβούλων GLP Values.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το συμπέρασμα για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το σύνολο των φόρων και των τελών αντιστοιχούν περίπου στο 1% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Ειδικά για τη νέα κλίμακα φορολόγησης των μισθωμάτων, η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνση από τη μίσθωση των ακινήτων αντιστοιχεί στο 0,6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Πόσο πωλούνται, πόσο ενοικιάζονται οι κατοικίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Δείτε πίνακες
Η GLP Values εκτιμά ότι αν κάποιος είχε επενδύσει 100 ευρώ την 1/1/1995 τότε στις 31 /12/2008 η τρέχουσα αξία της περιουσίας του θα ήταν 304,8 ευρώ εάν το κεφάλαιό του είχε τοποθετη­θεί σε ακίνητα, 241,3 ευρώ εάν είχε επιλέξει προθεσμιακή κατάθεση και 209,7 ευρώ εάν είχε επενδυθεί σε μετοχές. Εάν ληφθεί υπόψη και η πενταετία 2009 - 2013 τότε η διαφορά της αξίας της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία και της αντίστοιχης σε προθεσμιακή κατάθεση εξαλείφεται λόγω σημαντικής ανόδου των επιτοκίων και αντίστοιχης υποχώρησης των τιμών των ακινήτων.
Πόσο πωλούνται, πόσο ενοικιάζονται οι κατοικίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Δείτε πίνακες
Από την 1/1/2014 οι ιδιοκτήτες αστικών κι επαγγελματικών ακινήτων επιβαρύνονται με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος κατά μέσον όρο ισοδυναμεί με το 0,3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Εάν συνεκτιμηθεί το σύνολο των φόρων τότε αυτοί αντιστοιχούν περίπου στο 1% της αντικειμενικής του αξίας με αποτέλεσμα η καθαρή μετά από φόρους απόδοση των ακινήτων εισοδήματος να κυμαίνεται από 2,2% έως 3% σε ετήσια βάση.
Με τη βάσιμη εκτίμηση ότι το 2014 θα είναι ένα έτος περαιτέρω αποκλιμάκωσης των επιτοκίων και μάλιστα σε συνθήκες αποπληθωρισμού της ελληνικής οικονομίας, εκτιμάται ότι η ετήσια καθαρή απόδοση των προθεσμια­κών καταθέσεων θα κυμανθεί από 1,75 έως 2,25%. Ο συνδυασμός αυτών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επένδυση εισοδήματος σε ακίνητη περιουσία θα προσφέρει μια απόδοση κοντά στην αντίστοιχη των εναλλακτικών τοποθε­τήσεων σταθερού εισοδήματος.
Αναφορικά με την πορεία της κτηματαγοράς η έρευνα αναφέρει ότι και φέτος οι τιμές θα υποχωρήσουν ενώ για το 2013, τονίζει το γ' τρίμηνο μειώθηκαν 11% στην Αθήνα, 9,5% στη Θεσσαλονίκη, 8,4% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6% στις λοιπές περιοχές. Οπως φαίνεται στα σχετικά γραφήματα, στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 1.400 έως 4.200 ευρώ/τ.μ. Ακριβότερες γειτονιές είναι η Βουλιαγμένη, η Βούλα και η Γλυφάδα στα νότια και Κηφισιά, Παπάγου στα βόρειο-ανατολικά.
Σε ότι αφορά την ενοικίαση σπιτιών Εκάλη και Βουλιαγμένη κινούνται πάνω από τα 15 ευρώ/τ.μ. το μήνα και ακολουθούν Π. Ψυχικό, Φιλοθέη, Βούλα, Ν. Σμύρνη που μόνο αυτές ξεπερνούν τα 10 ευρώ/τ.μ. το μήνα. Στη Θεσσαλονίκη, τα 4.000 ευρώ/τ.μ. αγγίζουν μόνο το Πανόραμα και ο Λ. Πύργος – Λ. Νίκης ενώ μόνο Πυλαία, Νέα Παραλία, Τσιμισκή, Δ. Γούναρη ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ. Στην ενοικίαση μόνο στην Παλιά Παραλία συναντά κανείς μισθώματα πάνω από 10 ευρώ/τ.μ.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

«Οι “μπράβοι” των 500 ευρώ χτύπησαν τις μανάδες μας»


katharistries 
Ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης, συντάραξε το ελληνικό Διαδίκτυο με ένα κείμενό του για τις καθαρίστριες. Κάτι παραπάνω ξέρει άλλωστε, αφού -όπως αναφέρει- «η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών». 


Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Σίγουρα δεν είναι ο ιερωμένος που έχουμε συνηθίσει: μιλάει μια γλώσσα απλή και καθημερινή, έχει ταξική συνείδηση κι είναι ορκισμένος αντιφασίστας. Αν δεν γνωρίζεις τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο Βαρβέλη, νομίζεις ότι πρόκειται μάλλον για ευφάνταστο τρολ. Ευτυχώς για όλους μας, ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Από την Παρασκευή, ένα ποστάρισμά του για τις καθαρίστριες κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Η παρέμβαση

«Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών. Ελαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην “αργία” της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κι εμάς, να μαγειρέψει ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να πλύνει, να απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να ξεκουραστεί. Αυτή η μάνα μου!

Αυτές οι Περιστεριώτισσες, οι μανάδες των φίλων μας, που ξεκινούσαν χαράματα νηστικιές, αφήνοντας τα παιδιά στους δρόμους, για να φτάσουν στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με ζέστη και να γίνουν “παραδουλεύτρες”, όπως τις έλεγαν οι “Κυρίες”, για να μας μεγαλώσουν, με το μεροκάματό τους, να μας μορφώσουν, να γίνουμε άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γίναμε!

Κι όταν επέστρεφε η μάνα απ΄ τη δουλεία, έχοντας μέσα στην τσάντα της τη βρεγμένη της ρόμπα που φορούσε όταν σφουγγάριζε με τα γόνατα τα πατώματα, μικρός εγώ, πολύ μικρός, τη ρώταγα με αγωνία:

- Μαμά, τι μου έφερες;

- “Κούραση, παιδί μου”, η απάντησή της. “Κούραση”.

Μεγαλώσαμε με τα ρούχα που έδιναν οι “Κυρίες” στη μάνα μας για ψυχικό. Δικό μας ρούχο δεν είχαμε. Αποφόρια. Μ’ αυτά ντυνόμασταν. Μανάδες ηρωίδες!

Σ’ αυτές τις μανάδες σήκωσε το χέρι του ο Φασισμός. Αυτές τις μανάδες χτύπησαν οι “μπράβοι” των 500 ευρώ. Αντί να φιλήσουν το χέρι τους, τις έστειλαν στα νοσοκομεία.

Αυτοί που σκότωσαν τον “αδελφό” μας και το “παιδί” μας, τον Γρηγορόπουλο,

αυτοί που προσφέρουν ασυλία στους ναζιστές, σάρκα από τη σάρκα τους,

αυτοί που πουλάνε πρέζα στις πιάτσες, για να μην ξυπνήσει ποτέ ο λαός,

αυτοί που εκδίδουν πόρνες, για να μαζεύουν τα ποσοστά,

αυτοί που φέρονται απάνθρωπα στους μετανάστες,

αυτοί που εκβιάζουν καταστηματάρχες,

αυτοί που πάντα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία πιστά. Οι ταγματαλήτες στην κατοχή, οι ασφαλίτες στη χούντα, για να λάβουν ως ανταπόδοση το “μέρισμά τους” τόλμησαν και σήκωσαν το βέβηλο χέρι τους, στις μανάδες μας.

Σ’ όλα αυτά τα ανθρωπάρια, με τους γυμνασμένους μυς και το ελάχιστο μυαλό, που με τη στάση και τη συμπεριφορά τους έφτυσαν τις ίδιες τις μανάδες τους, γυρίζω την πλάτη.
 Σκληραίνω την καρδιά μου.

Δεν τους ευλογώ πια. Δεν μου βγαίνει.

Δεν έχω ευχή για αυτούς.

Ολοι αυτοί, θα με βρουν μπροστά τους, στον αγώνα.

Φωνάζω δυνατά: Ξυπνήστε όλοι, ξύπνα επιτέλους, λαέ του Θεού, πριν να είναι αργά»…

Πως ένα ανακριβέστατο 'αρθρο αναπαράγεται καί χρησιμοποιείται!!!Η Εκατερίνα και η Αναστασία: Ο κόσμος και ο ...αντίκοσμος!

Παρελθόν αποτελεί πλέον το πάρτι της χρονιάς για τα γενέθλια της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στον Σκορπιό, στο οποίο έδωσαν το «παρών» ισχυρές προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό -και όχι μόνο- κόσμο σίγουρα θα θυμούνται για πολλά χρόνια τις τριήμερες εκδηλώσεις που έγιναν για χάρη της κόρης του Ριμπολόβλεφ, η οποία έγινε 25 ετών. Το πάρτι διοργανώθηκε υπό την εποπτεία της ίδιας της Εκατερίνα, που ούτε λίγο-ούτε πολύ επιβάρυνε κατά περίπου 4 εκατ. ευρώ το… μπάτζετ του πατέρα της, ο οποίος της έχει αδυναμία και για τον λόγο αυτό δεν της χάλασε κανένα χατίρι.
Την ίδια ακριβώς εβδομάδα που η Εκατερίνα έσβηνε τα 25 κεράκια της γενέθλιας τούρτας της και οι ευχές άρχισαν να πέφτουν… βροχή, μια 12χρονη μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης στο 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, η Αναστασία, πέθαινε την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, γιατί η μητέρα της δεν είχε αρκετά χρήματα, για να αγοράσει τα φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι.
Και την ίδια ώρα που έρρεαν οι σαμπάνιες στον Σκορπιό και οι διεθνούς φήμης ντιτζέι έπιαναν δουλειά στα ντεκ, οι μικροί συμμαθητές και οι δάσκαλοι της Αναστασίας έκαναν έρανο, για να μαζέψουν τα λεφτά για την κηδεία, καθώς η μητέρα δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12χρονης κόρης της και το δυστυχισμένο παιδί έμενε άταφο. Αταφη η Αναστασία στη ζωή, άταφη και στον θάνατο.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Κάτσικα  ΕΔΩ 

12χρονη στα Σεπόλια πέθανε επειδή η μητέρα της δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα


Η είδηση του θανάτου της 12χρονης, την προηγούμενη βδομάδα, είναι δυστυχώς αλήθεια, αλλά τα όσα ισχυρίζεται το άρθρο είναι τουλάχιστον σκουπίδια.

Πριν δούμε για ποίο λόγο το άρθρο είναι για τα σκουπίδια, πρώτα να δούμε τι γράφει το άρθρο.
Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12άχρονης κόρης της.
Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη. Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της. Αδιαφορία που ξεπερνάει την αναισθησία. Γίνεται έγκλημα. Τρείς μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της.
Το 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια βυθίστηκε ξαφνικά στο πένθος. Συντετριμμένοι οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, η οποία ήταν μαθήτρια της Στ” τάξης, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για την τέλεση της κηδείας.
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η μαθήτρια της Στ” τάξης, Αναστασία Σταροκόλτσεβα απεβίωσε λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό» αναφέρει η θλιβερή ανακοίνωση. Μαζί με την ντροπή, την οργή και τη θλίψη για το χαμό του παιδιού απέμειναν τα χαμόγελά της και ένας τραπεζικός λογαριασμός. Η Αναστασία τον πλήρωσε με τη ζωή της (Εθνική Τράπεζα, 307/613959-01, Κοσμάν Ολένα Νικολάου).



Πραγματικά μια πολύ θλιβερή είδηση, αλλά γιατί το άρθρο είναι ένας γεμάτος σκουπιδοτενεκές;

ΝΤΡΟΠΗ! Πέθανε 12χρονη γιατί η μητέρα της δεν είχε λεφτά να αγοράσει φάρμακα!

ΝΤΡΟΠΗ! Πέθανε 12χρονη γιατί η μητέρα της δεν είχε λεφτά να αγοράσει φάρμακα!Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι.
Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12άχρονης κόρης της.
Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη. Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της

Ελλείψεις 24.000 εκπαιδευτικών και επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια




Του Χρήστου Κάτσικα

 Σε αριθμό-ρεκόρ θα φτάσουν φέτος τα κενά των καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια αφενός ο αριθμός των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών δεν κάλυπτε ούτε το 1/10 του αριθμού των παραιτήσεων–συνταξιοδοτήσεων, αφετέρου μειώθηκαν δραματικά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Την πραγματικότητα αυτή αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο νέος υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική συνέντευξη. Ο Αν. Λοβέρδος «αποκάλυψε» ότι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 22.000, ενώ μπορεί να αγγίξουν και τις 24.000, και αυτό μπορεί να τινάξει τη νέα σχολική χρονιά στον αέρα.
 
Θα μπορούσε εύλογα να υποθέσει κανείς ότι η αιφνιδιαστική ομολογία του νέου υπουργού Παιδείας -για τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών, για τις καθυστερήσεις στις μετακινήσεις προσωπικού και τις υπηρεσιακές μεταβολές, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, για τον κίνδυνο που διατρέχει η νέα σχολική χρονιά- αποτελεί αναγκαστική μαρτυρία ενός ανθρώπου ο οποίος βρίσκεται, λίγες μέρες μετά την ανάληψη του υπουργείου, σε μια κατάσταση που δεν έχει λόγους να μην τη «φορτώσει» στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία.
Ωστόσο, επειδή «οι καιροί είναι πονηροί», εκτιμούμε πως θα κάνει μεγάλο λάθος όποιος δεν συμπεριλάβει στις υποθέσεις του την περίπτωση η ομολογία του νέου υπουργού Παιδείας να εντάσσεται στο γνωστό επικοινωνιακό σχέδιο «τα πράγματα είναι τραγικά – δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς – εφαρμόζουμε μέτρα επώδυνα».
Γιατί βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός της «ζαχαρένιας» αναφοράς του νέου υπουργού Παιδείας στην πολιτική συγχωνεύσεων που εφάρμοσε η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία σε μια νύχτα εξαφάνισε από το εκπαιδευτικό τοπίο περίπου 1.500 σχολικές μονάδες.
 
Ο κ. Λοβέρδος με λόγο τροχιοδεικτικό περιέγραψε τη λύση του προβλήματος των ελλείψεων με μια «πολιτική συγχωνεύσεων» σχολικών μονάδων, οι οποίες ως γνωστόν είναι, εκτός των άλλων, μοχλός μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού (σε μια τυπική συγχώνευση δύο σχολείων χάνεται κατά μέσο όρο το 15-20% των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών).
 
Διαβάστε τη συνέχεια για τα κενά των εκπαιδευτικών και τις υπηρεσιακές μεταβολές ΕΔΩ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ) ΣΤΗΝ ΕΡΤ(ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ!)ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!!!



10-06-14
Φωτογραφία

Βασίλης Τζωρτζάτος στην Ελευθεροτυπία: Η 17Ν έπεσε από μέσα. Ο Κουφοντίνας είχε υπογράψει συμφωνίες

 
 
Κάποτε ήταν μία τρομοκρατική οργάνωση - σκέτο φόβητρο - κυρίως για τις Αρχές. Δημιούργησε κύκλο αίματος και άφησε νεκρούς. Σήμερα, στελέχη της που βρίσκονται στη φυλακή, αλληλοκατηγορούνται, κάνουν λόγο για "προδοσίες" και εμπλέκουν τη CIA
Στα στοιχεία που έκαψαν τους συντρόφους του στην τρομοκρατική οργάνωση αναφέρθηκε ο Βασίλης Τζωρτζάτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.
"Αυτός που πήγε στο σπίτι το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ' αδειάσει αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους. Τα έφερε είτε από κάποια προσωπική του κρύπτη όπου τα φύλαγε είτε του τα έδωσαν κάποιοι για να τα τοποθετήσει εκεί. Τα μόνα στοιχεία που φρόντισε να εξαλείψει με τη χλωρίνη είναι σε μερικά όπλα γιατί φοβόταν την ύπαρξη DNA που ενδεχόμενα ανήκε σε στενό του πρόσωπο", αναφέρει μεταξύ άλλων, δείχνοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς αφήνει σαφείς αιχμές για προδοσία, λέγοντας πως το κάστρο της 17Ν έπεσε από μέσα και πως κάποιος "είχε ήδη έρθει σε επαφή με αυτούς με τους οποίους έκανε συμφωνία μεταγενέστερα και του είχαν διαμηνύσει ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας είναι να βρεθούν στοιχεία και τεκμήρια. Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα."
Στη συνέχεια της επιστολής του επιτίθεται στο Δημήτρη Κουφοντίνα  λέγοντας τα εξής:
"Στη δευτεροβάθμια Δίκη, ενώ όλων των κατηγορούμενων οι ποινές μειώθηκαν, η δική μου έμεινε αμετάβλητη. Την τελευταία μέρα της Δίκης το 2007 με φώναξε ο μακαρίτης σήμερα συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής Αλ. Κατσαντώνης και μου είπε, παρουσία ορισμένων άλλων συνηγόρων:
"Ελα εδώ βρε. Με τον Κουφοντίνα πήγες και τα 'βαλες; Σου 'κανε μεγάλη ζημιά. Είναι σαν να τα 'βαλες με την εξουσία"! Το καλοκαίρι του 2009, μετά από ένα άρθρο μου στον Τύπο, ήρθε στη φυλακή να με συναντήσει ο τότε εισαγγελέας για την Τρομοκρατία. Μου είπε:
"Ξέρω ότι δεν θα μου πεις τίποτα. Αλλά για λόγους τυπικούς όφειλα να έρθω. Να ξέρεις ότι με δυο θα 'θελα να συζητήσω. Με τον Σάββα και με τον Γιωτόπουλο". Του λέω: "Με τον Κουφοντίνα δεν θέλεις;" Απάντησε:
"Τι να τον κάνω αυτόν; Αυτός έχει υπογράψει συμφωνίες".
Σύμφωνα με το μέλος της 17Ν, το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα ανάλογες στρατολογίες μελών της ηγεσίας του IRA.
"Μία απ'αυτές είναι του Ντένις Ντόναλτσον, με επαναστατικό λόγο κι αυτός. Ηταν αγωνιστής, αντάρτης ,κολλητός του Μπόμπι Σαντς, ιστορικού στελέχους

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το αεροπλανοφόρο USS George H.W.Bush στον Περσικό Κόλπο

 

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ Η ΖΕΣΤΗ;;;

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/article2843966.ece/ALTERNATES/w460/0501_may7.JPG

Πώς η Γερμανία παρακολουθεί τους Έλληνες μέσω Internet

Ρόλο "Μεγάλου Αδελφού" παίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας
Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω ίντερνετ από την Ελλάδα παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση των "ΝΕΩΝ".
Οι παρακολουθήσεις, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους "διεθνούς τρομοκρατίας", ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους. Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο καθώς είναι γερμανός πολίτης.
Στη λίστα με τις επικοινωνίες των χωρών που παρακολουθούνται αναφέρεται και η Ελλάδα. Ο εν λόγω κατάλογος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είχε επισυναφθεί σε άλλα δικαστικά έγγραφα και φέρει τον τίτλο "Τηλεπικοινωνίες-σχέσεις".  Στη λίστα πέρα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται ακόμα 195 χώρες και τοποθεσίες, τις επικοινωνίες των οποίων φέρεται ότι παρακολουθεί από τον Απρίλιο  του 2010.
Τα εν λόγω έγγραφα διατέθηκαν στην εφημερίδα από πηγή στη Γερμανία στο
Φωτογραφία
Φωτογραφία

Ζητώ η Νέα Δικτατορία…

Ζητώ η Νέα Δικτατορία...

Υπάρχει μισθός 18.000€ το μήνα στην Ελλάδα των μνημονίων;


Υπάρχει μισθός 18.000€ το μήνα στην Ελλάδα των μνημονίων;Με στόχο να κρυφτούν στα υπόγεια της Τραπέζης της Ελλάδος τα έργα και οι ημέρες της «σωτηρίας» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με 40 δισ. ευρώ, ο Γ. Στουρνάρας ζητά την απορρόφηση του ΤΧΣ από την Κεντρική Τράπεζα.


Αφού στα 5 χρόνια της λειτουργίας του πρωταγωνίστησε στην αμφιλεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, περνάει τις εκκρεμότητές του στην Τράπεζα της Ελλάδας που το «καταπίνει». Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση φυσικά με τους δανειστές, ετοιμάζει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να «σβήσει από τον χάρτη» τον ανεξάρτητο φορέα και τη δράση του.
Τίτλοι τέλους, πριν από τη λήξη της… θητείας του, για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον αμφιλεγόμενο ρόλο του στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).
Στην απορρόφηση του ΤΧΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος προχωράει η κυβέρνηση, σβήνοντας έτσι τα ίχνη ενός ανεξάρτητου -υποτίθεται- φορέα, ο οποίος, με βάση την ετήσια οικονομική έκθεση του 2013, αφήνει πίσω του ζημιές περίπου 6 δισ. ευρώ στην… υγεία των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων.
Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει για την αποκατάσταση των διοικούντων με τη «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, Αναστασία Σακελλαρίου, που αμείβεται με 17.990 ευρώ μηνιαίως, στην Ελλάδα των μνημονίων, να προαλείφεται για υψηλόβαθμη θέση κοντά στον νέο διοικητή της ΤτΕ.
[πηγή: www.efsyn.gr]

 Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ των Μάριου Χριστοδούλου, Κώστα Τσάβαλου στη σελ. 84 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.